Şimdi Ara

Hakaret sicile işler mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
11.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2 ay önce bir olay oldu bir kız arkadaşım ile yolda tartışırken 2 eleman gelip bana sorgusuz sualsiz saldırdı(kızın arkadaşları), elemanları şikayet ettim onlar da beni şikayet etmiş hakaret ettim diye burnum kırıldı darp raporu vs. almıştım şimdi uzlaştırma bürosundan bi adam geldi hakaret ettiğim için benim ceza alacağımı söylüyor. Ceza alsam bile bu sicilime işler mi? ve onlar ne kadar ceza alır

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hakaret Suçu Sicile İşler mi?

Türk Ceza Kanunu'na (TCK) göre hakaret suçu, bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya sözle saldırmaktır. Hakaret suçu, mağdurun şikayeti üzerine soruşturulur ve kovuşturulur.

Hakaret suçu, işlendiği tarihten itibaren 6 aylık zamanaşımı süresine tabidir. Bu süre içinde mağdurun şikayet etmesi gerekmektedir. Şikayet süresi geçtikten sonra hakaret suçundan dolayı dava açılamaz.

Hakaret suçu, hapis veya adli para cezası ile cezalandırılabilir. Cezanın miktarı, hakaret fiilinin ağırlığına ve mağdurun durumuna göre değişir.

Hakaret suçundan dolayı verilen ceza, kişinin adli siciline işler. Adli sicil kaydı, kişinin daha önce işlediği suçlarla ilgili bilgileri içerir. Hakaret suçu sicile işlendikten sonra, kişi kamu görevi alma, silah taşıma gibi bazı haklardan mahrum kalabilir.

Özetle:

• Hakaret suçu mağdurun şikayeti üzerine soruşturulur ve kovuşturulur.
    • Hakaret suçu işlendiği tarihten itibaren 6 aylık zamanaşımı süresine tabidir.
    • Hakaret suçundan dolayı verilen ceza kişinin adli siciline işler.
    • Adli sicil kaydı, kişinin daha önce işlediği suçlarla ilgili bilgileri içerir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Son durum nedir hocam?
  • Tam diyeceğim ki ulan adamlar iki kişi gelmiş seni dövmüş bir de üzerine şikayet edip ceza aldırmaları mantıklı mı sence?

Sonra Türkiye'de yaşadığımız aklıma geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç gerçekçi durmuyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Affection and Hatred kullanıcısına yanıt
    haftaya cuma duruşma var hocam bakalım ne olacak
  • Ben de kopya çekerken yakalandım hala karar verilmedi haberimi bekliyom eli kulağımda

Sicile işlenirse 5 sene muhabbeti var yaşım dolayısıyla askerde bile kalamıyom.
  • quote:

Orijinalden alıntı: destinati0n

Ben de kopya çekerken yakalandım hala karar verilmedi haberimi bekliyom eli kulağımda

Sicile işlenirse 5 sene muhabbeti var yaşım dolayısıyla askerde bile kalamıyom.

Yok müebbet

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benim bir arkadasım da instagram'dan birisini tehdit eder gibi bişeyler demiş ama 2 sene önceki olay o kişi de dm'den polise gittiğine dair fotoğraf atmış ama bir şey olmadı ona nedense ya da umursamadılar hesabı kapatmıştı çünkü tamamen.

• quote:

Orijinalden alıntı: rixeos

benim bir arkadasım da instagram'dan birisini tehdit eder gibi bişeyler demiş ama 2 sene önceki olay o kişi de dm'den polise gittiğine dair fotoğraf atmış ama bir şey olmadı ona nedense ya da umursamadılar hesabı kapatmıştı çünkü tamamen.

Hakaretin zaman aşımı süresi kısaydı galiba ondan olabilir.

• Hakaret konusunda uzlaştık, neden şikayetini geri aldı anlamadım. Kasten yaralamada uzlaşma olmuyor çünkü burnum kırılmıştı.

• Hagb alırdın, o da sicile yansımıyor. Lâga luga yani.

• Karşılıklı hakaret suçu TCK 129;3

3) Hakaret suçunun karşılıklı olarak işlenmesi halinde, olayın mahiyetine göre, taraflardan her ikisi veya biri hakkında verilecek ceza üçte birine kadar indirilebileceği gibi, ceza vermekten de vazgeçilebilir

Mahkeme muhtemelen hakaret suçunu maddenin son cümlesi sebebiyle ceza vermez 2 tarafada , sen meşru müdafa halindesin karşı tarafa verdiğin saldırıya oranla aynı dengede verdiğin zarardan ceza almazsın karşı tarafta şartları varsa hükmün açıklanması geriye bırakılır yoksa darp cezası adli para cezasına dönüştürülür...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • steganography kullanıcısına yanıt
    ne yapılabilir ki? polis kesin bir şey yapsa kağıt falan gelirdi o da olmamıştı. ya da dosyanın açılması söz konusu olur mu diyeceğim ama dosya yapacak kadar önemde vermezler. 150 binlik hesap çalındı arkadaşımın bilişim suçlarına gitti geri göndermişler hiç ilgilenmeden. kendi uğraşarak aldı mecburen. ama mesela bende birine hakaret etsem sanal üzerinden ne olabilir en fazla?

• Hak ettikten sonra neden siciline islesin hocam

• Kelise kullanıcısına yanıt
    iyi hadi geçmiş olsun. dikkat edin kendinize ilk vuran veya söven taraf siz olmayın asla

• hafif davalar işlemiyor diye biliyorum işlemesi için 6+ aylık hapis cezası alman lazım....adam yaralama gaps hırsızlık terör falan fülön...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 21 Nisan 2017; 12:27:27 >
  • Arkadaşlar dava 2 gün önceydi, sanık ve tanıklar yalan ifade beyan ettiler, tanığın ifadesi çelişti Hakim anladığım kadarıyla sanıkların para cezasını kafadan kesti, adli tıptan burnumda iz yamukluk vs. var mı onun raporunu alıp cezalarına ekleyeceğini söyledi. Ettiğim hakaretten dolayı hiçbirşey olmadı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.