Şimdi Ara

HAKKIMI HELAL ETMİYORUM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
3.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    He clio
    Fark eder mi?

Civic Auris ve passat aldık arkadaşlarla, son birkaç yıl içinde, bu sene değil. Oldu mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Fark etmez, onların memurları mercedes E serisini 30-40 bin birime alıyorlar. Bizmkiler 100bin birime clio alır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • pp_pp kullanıcısına yanıt
    Alamıyorlar işte, onu anlatmaya çalışıyorum.
    Doktor tanıdığım var Almanya da, eşi de çalışıyor iyi bir maaşla, aldığı araba c180. Memur dediğin doktorun yarısı kadar anca kazanır belki daha da az. Ki bu adam da görmemiş gibi mercedes bmw görünce hemen şartları zorlayıp kredi çekip alan biri.

Zengin ülkede hayat pahalıdır
    100 binlik araba almak Amerika Almanya İngiltere gibi yerlerde çok zordur. Tesla 35-40 binlik araba yapıyor ama amerikan orta sınıfı alamıyor diye ucuz model düşünüyorlar.

Ama halen anlamıyorsun değil mi? Bu kadar örnek de yetmez size.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 1 Nisan 2019; 12:20:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Hocam burada 10bin veren iş orada da 10bin verir. Alabilen alır.
    Edit: Üstte cevaplamışsınız ama biraz açayım

Orada millet niye o arabaya o kadar vereyim diyor, yoksa para sıkıntıları falan olduğundan değil. Sıkıntı bizim burada orta sınıf dediğimiz grubun onların orta sınıfıyla aynı olmaması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingocd -- 1 Nisan 2019; 19:29:1 >
  • Bunu imal eden ülkede asgari ücret 1600 euro, yemeden içmeden 125 ayda alabiliyorsun.
    Burda 125*2020=252.500tl bu da aşağı yukarı 30.000 euroluk passat
  • Bazı şeyleri zamanında edinmemişsen, o aracın fiyatı ister iki milyon ister ikiyüz bin Türk Lirası olsun. O arabayı alıp ne yapacaksın Allah aşkına?

Yol bilmezsin yordam bilmezsin, motorundan anlamazsın boyasından anlamazsın, arabayla nerelere gidilir nasıl sürülür, vergisi nasıl ödenir, sigortası osu busu nedir ne değildir bilmezsin.

Hadi yarın kapının önüne getirdiler ne bileceksin? Ne yapacaksın o arabayla?
    Mahalle önünde çoluk çocuk önüne eğilip resimler çektirecek, sırf gıcıklık olsun diye arabanın boyasını çizecekler üstüne aracın önündeki Mercedes logosunu sökecekler.

Ulan bu arabayla ne yapacaksınız Allah aşkına dalga mı geçiyorsunuz siz? Neyin hakkından bahsediyorsun sen ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

Alamıyorlar işte, onu anlatmaya çalışıyorum.
    Doktor tanıdığım var Almanya da, eşi de çalışıyor iyi bir maaşla, aldığı araba c180. Memur dediğin doktorun yarısı kadar anca kazanır belki daha da az. Ki bu adam da görmemiş gibi mercedes bmw görünce hemen şartları zorlayıp kredi çekip alan biri.

Zengin ülkede hayat pahalıdır
    100 binlik araba almak Amerika Almanya İngiltere gibi yerlerde çok zordur. Tesla 35-40 binlik araba yapıyor ama amerikan orta sınıfı alamıyor diye ucuz model düşünüyorlar.

Ama halen anlamıyorsun değil mi? Bu kadar örnek de yetmez size.
    Almanya'da 3 sene yaşadım, alabiliyorlar dostum, istediğin kadar örnek ver ben de gördüm bir şeyler merak etme, senin tanıdıkların almıyor olabilir ama alamadığı anlamına gelmiyor, ki doktor diyorsun bir de eşi çalışıyormuş, istese çok rahat porsche bile alır ama belki kredi çekip ev almıştır ya da başka bir durum vardır belki ferrarisi vardır ama sana günlük kullandığı c180 i gösteriyordur ben nerden bileyim onu.

Evet zengin ülkede fiyatlar yüksektir ama maaşlar da iyidir ki en önemlisi alım güçleri yüksektir ve önemli olan kısmı da odur zaten, bizim ülkemizde bir asgari ücret ile hiçbir arabayı alamazsın ama almanyada asgari ücretin yarısına bile alınabilecek arabalar da var.

• herkes şunu düşünsün ömrümüz boyunca(ortalama 70-80 yıl) asgari ücretten çalışsak asla alamıyacaz hem böyle lüks bir arabayı hemde lüks bir villayı
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.