|
Hakkınızda en çok veriyi toplayan 3 mobil uygulama türü
-
-
iOS Android hiçbir uygulama bu iki işletim sisteminden fazla bilgi toplayamaz.
-
Meta grubu tabiki.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
hava durumu benim hayretimi doruk noktaya taşıdı. En masumu en belalı çıktı :)
-
Bu habere şaşıran var mı? Aaa nasıl olur da bilgilerimiz toplanıyor yada ifşa oluyor diyen var mı?
Zaten adamların temel amacı pazarlama.
-
Android OS, iOS ve Google? Aaaa !
-
Uygulamaların büyük çoğunluğu veri toplar ama bunların hepsi kişisel, önemli verileriniz demek değildir.
Mesela hemen her mobil oyun toplar çünkü oyunu geliştirmek için kullanıcıların hangi bölümleri beğendiklerini, nerede takıldıklarını, nerede sıkıldıklarını, hangi menüleri sık kullandıklarını görmek ister.
Bu oyun içi istatistiklerinizin verisidir. Ancak bir de sosyal medyalar gibi sizin normalde vermekten rahatsızlık duyacağınız dışarı kapattığınız verileri toplayan firmalar var. (doğum tarihiniz, fotolarınız, rehberiniz vs.)
Şu da var, temiz bir Linux dağıtımı kullanmadığınız sürece uygulamalara gelene kadar hakkınızda en çok veriyi zaten kullandığınız işletim sistemi topluyor.
-
Önlem olarak Google ve ilişkili uygulamalarını kullanmıyorum. Size de öneririm (:
-
Aynen öyle. Bu uygulamayı, net hatırlamasam da 7-8 yıl önce filan kullanıyordum. İçimizde ajan beslemişiz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 21 Temmuz 2022; 8:54:7 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Facebook kullanan var mı hala ya...
-
MIUI kumanda uygulaması vardı istediği izinleri görünce kalkıp kanalı benim yerime değiştirecek sandım. Kısacası toplama konusunda herkes bir şekilde kılıfına uyduruyor Google da buna göz yumuyor çünkü kendisi de toplayıcının ağa babası.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X