Şimdi Ara

Hal.dll hatası ile ulaşılamayan HDD...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar, uzatmadan ve en başından sorunumu anlatmaya geçiyorum,

Bundan 1-2 ay önce PC'de ilginç bir sorun ortaya çıktı.PC'yi kapattığım zaman, bazen kendiliğinden tekrar açılıyordu.Uzun uzun araştırdım fakat buna bir çözüm yolu bulamadım.En muhtemel görülen sorunlar ise Hdd'de veya güç kaynağında donanımsal bir sorun ile bir virüsün buna neden olabileceğiydi.Virüs şüpesine şurdan ulaştım ki, PC'yi tamamen birçok programla aynı anda taramış ve birşey bulamamış olmama rağmen, masaüstünde hiçbir işlem yapmadan dururken birden bir virüs uyarısı çıktı ve bende sildim.Aklımda acaba benim bulamadığım gizli bir virüsmü bu sorunlara sebep oluyor diye düşünmüştüm.Çünkü bir yerde okuduğuma göre böyle bir virüs HDD'ye zarar verip bu tür sorunlar oluşmasına neden olabiliyormuş.Şimdiki sorun bu değil ama bağlantılı olabileceği şüphesiyle yazayım dedim.

Neyse efendim, dün yine PC'yi kapattım ve bir süreliğine mutfağa gittim.Sonra aklıma tekrar açılmış olabileceği geldi ve PC'nin yanına dönünce gördümki tekrar açılmış ve tam Winxp'de paralo yazılan mavi bölüme kadar gelmişti işlem, bende işim olduğunda ve beklemek istemediğimden gayri ihtiyari fişi prizden çekmiş bulundum.Çekmez olaydım daha sonra gelip tekrar PC'yi açınca meşhur "/system32/hal.dll" eksik veya bozulmuş, lütfen tekrar yükleyin uyarısı ile karşılaştım.Dünden beri araştırdım.Söylenen birçok yöntemi (Güvenli kipte aç, hal.dll'yi tekrar yükle vs.) denemek istedim ama olmadı.Sistem disketiyle açıp, disketten bu dosyayı atmak istediğimde gördümki HDD sürücülerinin yerinde yeller esiyor.Sadece A:\ disket sürücü ve C:\ sanal disk adında disketteki aynı dosyaları gösteren sürücü mevcut.D'yede girdim fakat D:\ yazmasına rağmen herhangibir işlem yapmaya kalktığında Durdur,İptal,Yeniden dene uyarısı geliyor.HDD 360 gblik büyüklüğe sahip ve C ve D diye iki bölüm halindeydi.Yanlız tüm harfleri denememe rağmen bu sürücülere ve içindeki bilgilere ulaşılamayor.HDD'nin ışığıda yanmıyor açıkcası.Kasyı açıp birkaç kez söküp takmama rağmende bir sonuç elde edemedim.Acaba HDD toptan uçmuş olabilir mi? lakin biosta HDD görünüyor ama ben ulaşamıyorum.Ulaşamadığım içinde söylenen yazılımsal çözümleri uygulayamıyorum.Şu an HDD regenaratör programı ile HDD'yi tarıyorum, henüz 50 gblik bölümü tarandı ve birşey çıkmadı.İşlem hesaplarıma göre 13 saat süreceğind yarıda keserim diye düşünüyorum.Sormak istediğim bu HDD'ye ulaşmanın bir yolu varmıdır? Acaba yazılımsal mı, yoksa donanımsal bir sorun mu olmuş oabileceği ki ihsallah değildir.Çünkü yaklaşık 300 gblik veri var ve kaybedersem ben HDD olurum heralde ama biosta göründüğü içn bir umut kurtarabileceğimi düşünüyorum.Lütfen arkadaşlar bu konuda yapılabilecek öneri ve çözümleriniz varsa belirtiniz.Şimdiden herkeze teşekkür ederim.

Saygılar...

• Eğer diskinde ulaşmaya çalıştığın bölümde NTFS yüklü ise,
    Ve sen de FAT32 desteği verebilen std. bir disketle sistemi açmışsan, (disket olduğunda göre %99 öyle)

NTFS 'li disk bölümlerine ulaşamazsın.

Bunu yapabilmek için Vista veya Windows XP cd'sinden boot ederek Repair seçeneğini seçmen lazım.
    O şekilde karşına bir dos penceresi açılacak ve oradan tüm NTFS bölümlerini görebilirsin.
    Keza arızalı bir sistem dosyasını silip yerine sağlamını koymak için de yine Repair seçeneğini kullanacaksın.
  • Ben bilgisayarın açılmasıyla ilgili bir şey söylemek istiyorum . BIOS ' ta wake up veya buna benzer bir bölüm olması lazım , bunu mümkünse OFF konumuna alın . Büyük ihtimalle tekrar açılma sorunu giderilecek . Hard diskinize gelince işletim sisteminiz ne ise o işletim sistemine ait bir Windows CD si bulundurmanız şart , tamir yapacaksınız çünkü . Herhangi bir donanımsal hata değil bana kalırsa . Diskten , acaip olan sesler gelmiyorsa eğer ,bir sorun yoktur . Bir yapılacak bir şey daha var . Eğer bir tanıdığınızın bilgisayarına diskinizi takarsanız onun bilgisayarında d gibi gözükecektir . Eksik dosyayı nereye atacağınızı da biliyorsanız manuel olarak atarsınız sorun da çözülmüş olur . Ama benim endişem sadece hal.dll ' in eksik olmayışı . Belki bundan sonra tekrar bir dosya eksik diyecek o zaman da tek tek dosya atmanız çözüm olacaktır . Bana kalırsa şu durumda temiz bir Windows en iyi çözüm . Eğer dediğim gibi kurtarılacak dosyalarınız varsa , tanıdığınızın bilgisayarına yükleyip , diske sıfırdan kurulum yapmanız daha iyi olacaktır . İyi günler dilerim.

• Öncelikle yorumlarınız için teşekürler.Evet clique Haklı olabilirsiniz.Ben dos ortamına "98 başlatma disketi" ile ulaşmıştım.Elimde vista veya winXp cd olmadığından bunu denememiştim, ki benimde umudum bu şekilde xp cdsinden boot edersem düzelebileceğiydi.Benim XP D'de yüklüydü ve cdyi kime verdik, naaptık hatırlamıyorum, ben sorun olunca ordan tekrar C'ye yüklüyordum.Şu an müsait değil ama en kısa sürede temin edip o şekilde bi deneyeceğim.Eğer HDD'nin o bölümlerine ulaşabilirsem gerisi kolay, yeterki HDD sağlam olsun, yazılımsal sorunlar bir şekilde hep çözülebiliyor ama ölmüş bir sabitdiske pek birşey yapılamaz heralde.Tekrar teşekkürler...

---

jackosman, bilgisayarın tekrar açılmasıyla ilgili söylediğin yöntemi bir kez denemiştim.Biostan wake up seçeneğini OFF yaptım ve ilk denemede tekrar açılmadı ama sonra gene tekrar açılmaya başladı.Zaten şöyle bir şey var ki her zaman tekrar açılmıyor, özelikle uzun süre kullanmış ve nette birşeyler yapmışsam oluyor.Bu sorun ve çözüm yolları biraz bulanık.Bir kişideki bu sorunun nedeni başka iken, bir başkasında başka.Dediğim gibi HDD sağlam olsun ve PC'yi tekrar çalıştırabileyimde, boşverin ben tekrar açılmasınada razıyım.

Ben HDD ile ilgili söylediğin yöntemleri en kısa zamanda deniyeceğim.Sizin sorduğunuz gibi HDD'den ses falan gelmiyor, ki zaten HDD daha 1 yıllık, yeni sayılır.Benim 12 senelik diskler hala sağlam dururken bunun bozulmuş olmasına bende pek ihtimal vermiyorum.Donanımsal olmasında yoksa zaten C sürücüsünde önemli verilerimi biliktirmiyorum, benim asıl önemli dosyalarım D sürücümde.HDD ye ulaşayımda C'ye formatta atarız hepsini yaparız o sorun değil...

Tekrar teşekürler ve iyi günler dilerim...

• quote:

Orjinalden alıntı: derboscan

http://www.sorucevap.com/bilisimteknolojisi/platformlar/windowsxp/sorucevap.asp?315419 denersen belki sonuca ulaşırsın

Verdiğin linkteki yazılanları okumuştum.Dediğim gibi eğer HDD sağlam ve ulaşılabiliyorsa, verilen yazılımsal çözümleri denemeye geçeceğim.Teşekkürler...
  • Arkadaşlar şimdi bazı denemelerden sonra şu noktaya geldim.Önce microsoftun sitesinden 6 diskete yüklenen SP2 önyükleme programını indirdim ve önyüklemeyi yaptım.Menü geldi ve bende "R" tuşuna basarak kurtarma konsoluna geçtim.Söylendiği şekilde burda Bootcfg /rebuild komutunu yazıp ENTER ladım.Karşıma diskte veya dosyalarda hatalar olduğu için bu komutu kullanamayağımı belirten mesaj geldi.Bana chkdsk komutuyla diski taramamı söyledi, o komututa yazdım ve ENTER a bastım fakat bu seferde bana "Autochk.exe" (Tam hatırlamıyorum) dosyasının tam yolunu sürücü harfiyle birlikte yazmamı söyledi ama ben bütün konfügürasyonları denememe rağmen, her seferinde yol bulunamadı uyarısı geldi.Çaresiz kaldım ve biraz sürücüleri inceleyim dedim C:\DIR komutunu yazınca gördümki C sürücüsü ile D sürücüsü yer değiştirmiş vaziyette veya sürücü harflerinin demek daha doğru sanırım.Ve birde gördüm ki, klasörler yerinde olmasına rağmem boyutları 1mb nin altında gösteriliyor ve klasörlerin içine girmeye çalıştığımda veya her hangi bir işlem yapmaya kalktığımda "Erişim engellendi" uyarısı alıyorum.Bari bir diskete kopyaladığım "Hal.dll" dosyasını system32'ye atayım dedim ama gene "Erişim engllendi" uyarısı geldi ama dosyayı direk sürücüye kopyalayabiliyorum, ki buda HDD sağlam demek galiba ama "Hal.dll" dosyasını sürücüye kopyalayınca görülüyor ki, bu dosya bütün klasörlerden daha büyük.40 GBlik olması gereken klasörler 1mb'nin altında, ki birçok klasörde (En başta Windows klasörü) "0" mb gösteriliyor.Ve şimdi ne yapacağız hiç bilemiyorum, gitti galiba bütün bilgiler ama HDD sağlam galiba.CD den yeniden kurmaya kalkınca olur heralde ama HDD ki onca şey ne olacak.Lütfen bir akıl verin bana, çünkü saatlerdir araştırıyor ve uğraşıyorum tükendim artık ne diyim.Şimdiden teşekürler

Saygılar...

• Clique'ye katılıyorum.. Arkadaşlar çözüm yolunu belirtmişler zaten..

Hal.dll sorununu ben de yaşadım. C bölümünü windows yüklerken silsen bile bazı işletim sistemi dosyaları sağlam olduğu gerekçesiyle yenilenmiyor.. C: Bölümünü elle açacaksın ve ordaki korunan işletim sistemi dosyaları da dahil gizli olan tüm dosya ve klasörleri silip temiz kurulum yapacaksın. Ben sorunumu böyle halletmiştim.

Kolay gelsin.
  • Önceki yazdığım mesaj "onay bekliyor" diyor ve forumda gözükmüyor sanırım.Şuan bulumduğum noktayı orda belirtmiştim tekrar yazmayayım, onaylandığı zaman, anlattığım duruma umarım bir çözüm önerisi gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mexelinal -- 17 Temmuz 2009; 22:16:23 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.