Şimdi Ara

Hala bomboş bölümleri yazacak öğrenciler var (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
4.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Xakler

Bunlar da yeni türedi arkadaş her bilgisayar mühendisi okuyan elon musk olucem moruq yurt dışı moruq diye ortalarda geziyor. Bi aç fakültene bak % kaç gidebilmiş yurtdışına. Kendini geliştirmezsen senin de sonun o laf ettiğin insanlardan olacak.

Ha umarım kendini geliştirir iyi yerlere gelirsin ama bu diğer bölümlere boş diyerek olmaz. Artık herkes üniversite okumalı olay tek meslek değil. Kültürel açıdan sosyal açıdan okumak gerekiyor. Ne yapsın insanlar 18 yaşında asgari ücrete kölelik mi yapsın ne sosyal çevreleri olsun ne de bir yaşamları? En azından üniversiteye gider 4-5 sene gençliğini yaşar ortam görür arkadaş yapar sevgili yapar hayatı öğrenir.

Diploması şimdi iş yapmaz 3-5 sene sonra iş yapar. Ya da asgari ücrete amelelik yapmaz da daha düzgün şartlarda çalışma imkanı olur ofiste olur ne bileyim 3-4 bin alır... Boş dediğin yerlerden de çok iyi yerlere gelen insanlar var. Adamın amacı boş beleş dolaşmaksa hangi bölümde olduğunun çok da önemi yok. Her bölümden kalifiye adama ihtiyaç var.

Senin boş dediğin tarih bölümünü bir arkadaşım ben tarih seviyorum deyip tam burslu koç hukuğu bırakıp bilkent tarihe geçti ve şu an İsviçre'de Avrupanın jeolojik bilmem neleri adlı projesinde dünyanın en ünlü tarihçileriyle çalışıyor, inanılmaz itibar sahibi paraya da para demiyor.

Hocam bu hikaye gerçek mi

Muhteşem ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Pikelenjelo

aga kimileri istediği bölümleri yazıp giderken kimileri sadece aileden uzakta serseri bir hayat yaşamak için bölüm yazıyor yeter ki uzaklaşayım diyor

okumak benim için tek çare diyen kız arkadaşım okula gidince finalmiş vizeymiş çalışmak yerine sabaha kadar goygoy yapıp okey oynayan bi insandı okumak tek çaresiymiş edebiyatı adı altında kaşarlaşmış bir karakteri vardı

düşün kü kocaelide atçılık bölümü ve bu bölümde okuyan insanlar var

neden insanlar dandik üni. dediğinde aklına ilk kocaeli geliyor, bayburt gümüşhane kırıkkale vs. varken?

alınıyorum @hamza5806

• quote:

Orijinalden alıntı: Maraz Alinin sağ kolu

neden insanlar dandik üni. dediğinde aklına ilk kocaeli geliyor, bayburt gümüşhane kırıkkale vs. varken?

alınıyorum @hamza5806

Alıntıları Göster
    Kocaeli sayende bir marka oldu moruq bu sene hakkariden bile düşük puanli olacak görürsün bak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• hamza5806 kullanıcısına yanıt

siz izmitli misiniz ya  

ben atcılık bölümünü kastettim komple üni yi hedef almadım

• En iyi iş ticaret yapabilene.. patron sensin en azindan.

• Açıkçası mevzu üniversite, bölüm vs ile bitmiyor kardeşlerim, sizin okuduğunuz bölümle alakanız ilginiz, akabinde bölüm çerçevesinde gelişiminiz, çabanız ve yatkınlığınız gibi bir ton mevzu var. Yani diplomanızla iş yapabileceğiniz sınırlı sektör ve firma vardır, onlarda gelişim değişim göstermezseniz sizinle uzun süreli planlar yapmazlar...

Yani demek istediğim; benim x üniversiteden x bölümden diplomam var, iş aramaya bile gerek duymuyorum kafasına girmeyin çok üzülürsünüz. İş dünyasında diplomanız, ne size ne çalıştığınız firmaya doğrudan para kazandırmıyor, siz kendi çabanızla para kazandırıyorsunuz firmada sizin üstünüzden kazanıyor. Bu oran ne kadar yükselirse maaşınız o şekilde artış gösterir.

Diplomanızı ne hor görün ne üzerine büyük hayaller kurun, olay sizde bitiyor. Diplomanız firmalara girişte büyük bir aracı fakat kimi firmada sadece kağıt parçası olur.

Kendi sektörümden bahsedeyim, binlerce makine mühendisi var ve hepsi aynı oranda para kazanmıyor. Aynı sıra arkadaşı olup bambaşka rakamlar kazananlar var. Küçük pencerelerden hayatı süzmeyi bırakın, yoksa ufak egolarınızı iş dünyasında eze eze yok ederler...

• Psikoloji mezunu olarak şahsen konu sahibine katılıyorum. Eğer gerçekten iyi bir üniversite değilse genel olarak fen-edebiyat okumak kayıp demek gibi bir şey. Eğer ben o bilim dalını seviyorum, ve fen edebiyat okumak istiyorum diyorsanız bunun iyi bir üniversite olması şart. Saçma sapan bir yerde 4 yıl geçirip sonra alanda iş bulmaya çalışmak kişiyi üzer. Gerekirse mezuna kalın, ama okuyacağınız üniversiteden emin olun

• quote:

Orijinalden alıntı: narrator12

Hangi bölümde iş garantisi var ki ? Hiç bir işveren çalışacak insan aramıyor. Köpek ya da köle arıyorlar. Bulabileceğin işte de öz saygını yitireceksin kusura bakma.

Meslek lisesine gidip sevdigin bir mesleği isteyerek ve merak ederek öğrenir, meslekte ki gelişmeleri takip eder ve adınızı lekeleyecek hareketler yapmazsanız. Asla işsiz kalmazsınız. Cok zengin ve taninmis biri olma ihtimali belki yok ama. Memleketin ortalama gelir seviyesinin altına inmezsiniz. Hatta ortalamanın üzerine çıkmak zor olmasa gerek.

Örnek mesleğini düzgün yapan bir mobilyaci, sıhhi tesisatçı, otomativci, inşaatçı, kaynakçı, makinaci, elektrikçi, bilgisarci is sıkıntısı cekermi? Kazanacağı paralar azimsanacak seviyedemi?

Su an vatandaşın sıkıntılarından biride işini düzgün yapan, karakter sahibi teknik eleman bulmak değilmi?

• İlgi duyduğum bölümler sosyoloji, psikoloji, uluslararası ilişkiler, ekonomi, medya, tarih. Ama bunlar bomboş bölümler değil mi? Ne okumamı önerirsin mesela? Tıp mı, ee mi veya hukuk mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni nesile bakıyorum da o kadar boş, ülkesinden tarihinden Ata sından bi haber, geçmiş yakın tarihi okuduğumuzda özellikle kadınların arka planda aşırı büyük bir rol üstlendikleri ortada ama şimdiki nesilde kadınlara bakıyorum da iş bulamayıp da belirli yaşlara geldiklerinde orasını burasını açıp anca kucakta sektiriliyor çoğu, yazık...

• Bu yurtdışı oranlarına nereden bakabiliriz? İnternette var mı böyle bir sayfa?

• farketmez hertürlü işsizsin veya asgari ücretlisin türkiyede.

Mezunların %10 civarı kendini geliştirmiş ve deneyimli olabiliyor[torpil büyük etken] onların burda yükselme veya yurtdışı ihtimalleri var geri kalanlar olarak yamulucaz

Eğer dandik bölüm okumak istiyorsanız iyi bir üniversitede okuyun ve Akademisyenliğe oynayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 11 Temmuz 2020; 9:19:38 >
  • boğaziçi olmadığı sürece mühendislikler de de geçerli kendini geliştirmek şart yani boş boş arkadaşlarınla takıl ama tüm üni hayatı böyle olursa işsiz kalırsın tabi ha birde türkiye de iş yok orası ayrı

• quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

Muahahhaha kendini bulunmaz hint kumaşı mı sanıyorsun hocam. Kaç tane arkadaşım var bilgisayar mühendisi hiç de havada kapmadılar elemanları. Kimi asgari ücretten hallice paraya çalışıyor kimi iş arıyor. Mühendislikler de dahil olmak üzere lisans bölümü mezunlarının neredeyse tamamı zor durumda.

Eğer web programlamadan mobil programcılığa, veritabanınından masaüstü uygulama geliştirmeye çeşit çeşit alanda kendini uzmanlığa yakın geliştirmediysen, ingilizceyi üst düzeyde bilmiyorsan ve asgari ücrete eyvallah demiyorsan iş falan zor bulursun. Öyle kolay değil o işler. Ya torpilin olacak yada gireceğin firmaya aldığın paranın 3-5 mislini kazandırabilecek birikimin.

Ya ne olacak sanıyorsun "Hello World" yazdırabildin diye adam sana iş mi versin? Şu iş bilmez alaylı kadroyu şutlasalar zaten firmalar rahatlayacak ama nerdee..

Adam Yutupdan, guguldan öğrendiklerini, bakarak yapabildiklerini programlama sanıyor, kendisini yetiştirmiş sanıyor ya neyse..

Ulan daha geçen gün gördüm, boğazda tanker gemilerinin geçiş güzergahı için bilgi sağlayan milyar liralık firmanın yazılımcısı daha kodlama yapmayı bilmiyor ama 10 bin kazanıyor, sonra da gelmişler kendini geliştirmediysen asgari ücretten fazlası zor falan..

Bunlar Yazılım Geliştiriciliği C# öğreneyim, Java Öğreneyim, .Net öğreneyim beni işe alsınlar diye düşünüyor. Sana üniversitenin açılan medeniyet ve ilim kapılarını silkeleyeyim.. Hiç mi bir şey öğrenemedin okulda, hiç mi kendini yetiştirmedin..

• KahveDüşkünü kullanıcısına yanıt
    Baya boş yapmışsın hocam. Sırf laf atayım diye yazılmış bir metin olmuş gerçekten. Verilebilecek bir cevap bile yok çünkü ağzında bir şeyler gevelemişsin ama ne dediğin bile belli değil. Ne bir soru yöneltmişsin ne de üzerine tartışılabilecek bir fikir ortaya koymuşsun.
    Youtube'da, Udemy'de video yayınlayan; yazılım üzerine okumuş, yüksek lisans-doktara yapmış, sektörde çalışmış deneyimli uzmanları izleyenleri küçük görmen çok yanlış. Kendini geliştirmek tam da böyle başlar. Araştırma ve öğrenme duygusu ile hareket etmeyenler zaten günceli yakalayamaz. Bu arada o üniversitenin kapıları herkese açık. Zaten o sayede senin gibiler de okuyup bir şeyler öğrenebiliyor. Bu kadar dar görüşlü, karşısındakini anlamadan dinlemeden ahkam kesen insanlar hocaların ittirmesiyle ne kadar öğrenirse artık...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

Baya boş yapmışsın hocam. Sırf laf atayım diye yazılmış bir metin olmuş gerçekten. Verilebilecek bir cevap bile yok çünkü ağzında bir şeyler gevelemişsin ama ne dediğin bile belli değil. Ne bir soru yöneltmişsin ne de üzerine tartışılabilecek bir fikir ortaya koymuşsun.
    Youtube'da, Udemy'de video yayınlayan; yazılım üzerine okumuş, yüksek lisans-doktara yapmış, sektörde çalışmış deneyimli uzmanları izleyenleri küçük görmen çok yanlış. Kendini geliştirmek tam da böyle başlar. Araştırma ve öğrenme duygusu ile hareket etmeyenler zaten günceli yakalayamaz. Bu arada o üniversitenin kapıları herkese açık. Zaten o sayede senin gibiler de okuyup bir şeyler öğrenebiliyor. Bu kadar dar görüşlü, karşısındakini anlamadan dinlemeden ahkam kesen insanlar hocaların ittirmesiyle ne kadar öğrenirse artık...

Bunları söyleyen de sensin, en basiti kendi arkadaşım adam code.org ve udemy üzerinden PHP öğrendi ama bilgisayarın b'si yok adamda yazdığı kodların ne işe yaradığını dahi bilmiyor. Şimdi sırf bir şeyler yapabiliyor diye bilinçsizce ne yaptığını dahi bilmeyen alaylilar ve diplomalı yazılımcılar, nitelikli programcı ve mühendis kabul ediliyorsa vay halimize..

Kimseyi taşlamak için yazmıyorum bunu, sadece olan bu adam gelmiş bana not ortalamasıyla hava atıyor ama hello world dahi yazamiyor, kaç tanesinin ödevlerini ve mezuniyet projesi gibi önemli projelerini ben yaptım sayısını hatırlamıyorum bile.

Bu insanlar yarın mezun olduğunda iş yok diye ve her şeyi istiyorlar diye ağlayacaklar, sözüm ona..

Son olarak eğitmenleri falan küçük gördüğüm yok bu iş için araştırmacı kimlik en önemlisi zaten ama 2 video izledi diye kendisini bir şey sanan adamlari hiç sevmiyorum genellikle bu platformlar para kazanmak için içeriği süsleyip doyurucu bir içerik hazırlarlar ama sektörle uzaktan yakından ilgisi olmayan ve aşırı basit projelerle eğitimi bitirirler.

Neyse gördüğüm kadarıyla siz de bu saydığım gruptansiniz haliyle tartışmanın bir anlamı yok..

• KahveDüşkünü kullanıcısına yanıt
    Ahahaha. Paragrafı güzel bitirmişsiniz bu sefer.
    Çoğu insanın aldığı diploma bir kağıt parçasından ibaret. Diploma kesinlikle bu insanların mesleği icra edebilecek yeterlilikte olduğunu göstermiyor. Not ortalaması da dolaylı bir faktör. İşine hakim olmakla paralel olarao artmıyor malesef. Hatta en yüksek notu alan öğrenciler en iyi ezber yapan ve işi bilmeyenler oluyor genelde.
    Yazılım yapabilmek, program yazabilmek zeka işidir. Algoritma kurmayı çok iyi becerebilmek gerek en başta. Sonrasında geleceği görmek ve işe o şekilde başlamak gerek. Yazılım dilleri bu konuda sadece bir araç. Belli bir temel olduktan sonra araştıra araştıra kullandığınız dile üst seviyede hakimiyet sağlarsınız.
    İngilizce bilmek ise olmazsa olmaz. Sadece bilmek değil iyi derecede bilmek gerekiyor. Meslekteki terimlere ve nispeten zor kelimelere aşina olmak lazım. Karışık cümle yapılarını okuyunca anlayabilmelisiniz ki takıldığınız noktada araştırma yaparken veya sorduğunuz soruya gelen cevabı okurken ne anlatıldığını anlayabilin.
    Neyse öyle olmalı böyle olmalı diye yazıyoruz ama piyasada ciddi bir arz fazlası var. Elbette işi bilmeyenler de var ama eminim bu yazılan kriterleri sağlayan kişiler de var. İş isteyen insan sayısı çok olunca verilen ücretler de asgari ücrete kadar iniyor haliyle. Bazen verilen para asgari ücretten fazla olsa da istenilen işin, birikimin karşılığı olmayabiliyor. Bu durumda insanlar iş beğenmiyor dese de ben iş arayanları haklı buluyorum.
    Ha bu arada ben yazılım veya bilgisayar mühendisi değilim. Kodlama işini genelde kendim için ve hobi amaçlı yapıyorum. Freelancer olarak para kazanmışlığım da var ayıptır söylemesi. Okulda gördüklerimle yetinmedim. Üzerine koyarak ilerledim hep. Yaptığım işler ve yardımlar sonucu olumlu dönüşler aldım fakat ağzımızla kuş da tutsak herkesi mutlu edemeyiz bu da bir gerçek.
    Yazdıklarınıza bakılırsa içinize attığınız bir şeyler var. Kıskançlık, çekememezlik gibi. Benzer fikirlerde olmamıza rağmen tartışmamız da bunu ispatlar nitelikte. Kuyruk acınız var da sağa sola saldırarak içinizdeki nefreti kusuyormuşsunuz gibi. Unutmayın kesin sirke küpüne zarar. Bir de yorum yazmayıp muhattap olmamak sizin takdiriniz elbette. Ben her ihtimale karşı iyi gün dileklerimi göndereyim de sonra tekrar görüşemeyiz falan...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Her bölüme ihtiyaç var, tüm bölümler için konuşuyorum işinde iyiyse birisi işsiz kalmaz. Amaç sadece diploma almaksa tıp dışında diplomayla para kazanılan başka bölüm yok zaten. Kısaca boş konu. Bir işte iyi olacağınıza inanıyorsanız o bölümü seçin ve okuyun.

• quote:

Orijinalden alıntı: İnciİzmir

Yeni nesile bakıyorum da o kadar boş, ülkesinden tarihinden Ata sından bi haber, geçmiş yakın tarihi okuduğumuzda özellikle kadınların arka planda aşırı büyük bir rol üstlendikleri ortada ama şimdiki nesilde kadınlara bakıyorum da iş bulamayıp da belirli yaşlara geldiklerinde orasını burasını açıp anca kucakta sektiriliyor çoğu, yazık...

benim ecdadım 90 kilo zırhla yedi cihanı fethetmiş ben burda test kitaplarıyla boğuşuyorum komediye gel

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.