Şimdi Ara

Hala bomboş bölümleri yazacak öğrenciler var (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
4.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Peki senin önerdiğin Bim/A101/Şok üçlüsünde çalışmak çok mu mantıklı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kontenjanlar belli, ek kontenjan acsalar da belli bolumlere yigilma olursa yine is olmayacak. Herkesin ayni bolumleri okumasini beklemek sacmalik, oyle toplum mu olur?

• crux07 kullanıcısına yanıt

İşler özel okuldan ibaret değil çünkü özel ders denilen bir şey var. Özel okul sana network veriyor daha ne yapsın. Haftada 2 saatten 1 öğrenciden 800 lira alırsın ayda

5 öğrenci alsan 4000 TL yaptı. Birde asgari aldın 6000 bin liradan fazla kazancın oluyor.75 80 puan alıp atanamayan özelde de 3 5 özel ders verecek öğrenci bulamayacak adam zaten başka bir iş de yapamaz boş adamdır o zorlamaya gerek yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    aaaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7246A8C62 -- 11 Temmuz 2020; 1:44:48 >
  • Boş insan vardır üniversite okumak şart değil bilgi heryerde oluk oluk akıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: IT Engineer

Öğretmene tek iş veren devlet mi? Özel öğretim kursu/kolej/etüt merkezi vs. de var.

Öğretmenlik hâlâ okunabilir bir bölüm bence.
    :D ?

Geçen yılın sonlarına doğru bir etüt merkezine başvurmuştum. Bana verdikleri teklif 800-1000 tl idi. Sigorta da 15 gün yatar dedi. Yol parası yok yemek parası yok. Şartlar böyleydi. aylarca ücret alamayanlar mı dersin, tecrğbe kazanmak için hiç para almadan çalışayım diyenleri mi rezalet b.ktan arsız namussuz bir sektör

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nervo kullanıcısına yanıt

Puahhahahahaaahaahahhahahhahahhahhhhaa

Garibim bilgisayar mühendisliğinde işsizlik var sanıyor

Aynen kanka tıp okumalıyız. Yurtdışında çalışmak için başvurduğumuzda diplomayı denk kabul etmesinler ekstra uğraşlalim

• Bunlar da yeni türedi arkadaş her bilgisayar mühendisi okuyan elon musk olucem moruq yurt dışı moruq diye ortalarda geziyor. Bi aç fakültene bak % kaç gidebilmiş yurtdışına. Kendini geliştirmezsen senin de sonun o laf ettiğin insanlardan olacak.

Ha umarım kendini geliştirir iyi yerlere gelirsin ama bu diğer bölümlere boş diyerek olmaz. Artık herkes üniversite okumalı olay tek meslek değil. Kültürel açıdan sosyal açıdan okumak gerekiyor. Ne yapsın insanlar 18 yaşında asgari ücrete kölelik mi yapsın ne sosyal çevreleri olsun ne de bir yaşamları? En azından üniversiteye gider 4-5 sene gençliğini yaşar ortam görür arkadaş yapar sevgili yapar hayatı öğrenir.

Diploması şimdi iş yapmaz 3-5 sene sonra iş yapar. Ya da asgari ücrete amelelik yapmaz da daha düzgün şartlarda çalışma imkanı olur ofiste olur ne bileyim 3-4 bin alır... Boş dediğin yerlerden de çok iyi yerlere gelen insanlar var. Adamın amacı boş beleş dolaşmaksa hangi bölümde olduğunun çok da önemi yok. Her bölümden kalifiye adama ihtiyaç var.

Senin boş dediğin tarih bölümünü bir arkadaşım ben tarih seviyorum deyip tam burslu koç hukuğu bırakıp bilkent tarihe geçti ve şu an İsviçre'de Avrupanın jeolojik bilmem neleri adlı projesinde dünyanın en ünlü tarihçileriyle çalışıyor, inanılmaz itibar sahibi paraya da para demiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xakler -- 9 Temmuz 2020; 17:58:46 >

Muahahhaha kendini bulunmaz hint kumaşı mı sanıyorsun hocam. Kaç tane arkadaşım var bilgisayar mühendisi hiç de havada kapmadılar elemanları. Kimi asgari ücretten hallice paraya çalışıyor kimi iş arıyor. Mühendislikler de dahil olmak üzere lisans bölümü mezunlarının neredeyse tamamı zor durumda.

Eğer web programlamadan mobil programcılığa, veritabanınından masaüstü uygulama geliştirmeye çeşit çeşit alanda kendini uzmanlığa yakın geliştirmediysen, ingilizceyi üst düzeyde bilmiyorsan ve asgari ücrete eyvallah demiyorsan iş falan zor bulursun. Öyle kolay değil o işler. Ya torpilin olacak yada gireceğin firmaya aldığın paranın 3-5 mislini kazandırabilecek birikimin.

• Xakler kullanıcısına yanıt

Hocam bu dedikleriniz için de sağlam ünileri yazmak gerekiyor.

mesela boğaziçi tarih kocaeli hukuktan iyidir

her şeyin başı sağlam üni

boğaziçide kanalizasyon mühendisliği bile okunur

ben de maalesef kimyayı boğaziçide okuyabilecekken o fırsatı teptim, rabbim de milletim de beni affetsin

• quote:

Orijinalden alıntı: crux07

Puahhahahahaaahaahahhahahhahahhahhhhaa

Garibim bilgisayar mühendisliğinde işsizlik var sanıyor

Aynen kanka tıp okumalıyız. Yurtdışında çalışmak için başvurduğumuzda diplomayı denk kabul etmesinler ekstra uğraşlalim

Ulan iyi bir ünide okumadıktan sonra istersen atom mühendisliği oku.

iyi bir üniversitede okusaydın da ... üni bilgisayar mühendisliği diye belirtirdin

• çoğumuzun elinde okumaktan başka çare yokki yoksa çoğu öğrenci biliyor bu durumu

• quote:

Orijinalden alıntı: Nervo

Ulan iyi bir ünide okumadıktan sonra istersen atom mühendisliği oku.

iyi bir üniversitede okusaydın da ... üni bilgisayar mühendisliği diye belirtirdin

Alıntıları Göster

bende merak ettim, hangi üniye gidip bu kadar ego kasmış diye. @crux07 hangi ünidesin söylesene öğrenciler orayı yazsın.

• Doktor bey bunlar böyle; felsefe tarih vs boş sanıyorlar.bunlara sadece tıp ve iyi üniversitelerdeki mühendislikleri alfa sanıyorlar.

• Tamam tamam iş çok arkadaşlar yazın siz istediğiniz bölümü.
    Hakikaten bu forum kadar aptal dolu bir yer yok. Adam demiş ki 4 5 yıl gençliğimi yaşar ortam görür sevgili yapar.
    Lan zaten bu tiplere diyorum. 4 sene sonra mezun ol üstüne kyk borcu ile. İş bulama

İnternetten bulabilirseniz sorun yada üşenmeyin kpss kurslarına gidin oradakilere sorun bakayım bir şuan ki akılları olsa o bölümleri okurlarmiydi ?

• Ahaahah sabah sabah güldürdü bu ÇOCUK beni,çok iyi üniversitelerde okumuş bizzat kendi yakınlarımdan biliyorum Türkiye de bu sektör afrikadaki ucuz işçi pazarına dönüyor.Tabii her bilgisayar müh. okuyan Dennis Ritchie olup Avrupada,Silikon vadisinde çalışacağını sanarak okulu bitiriyor.Gerçekler yüzlerine vurduğunda anlıyorlar o işin öyle olmadığını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComputerEngineer8 -- 10 Temmuz 2020; 8:23:3 >
  • ComputerEngineer8 kullanıcısına yanıt

3 dolarcı hindular ve Türkiye'nin zayıf ekonomisi.

• aga kimileri istediği bölümleri yazıp giderken kimileri sadece aileden uzakta serseri bir hayat yaşamak için bölüm yazıyor yeter ki uzaklaşayım diyor

okumak benim için tek çare diyen kız arkadaşım okula gidince finalmiş vizeymiş çalışmak yerine sabaha kadar goygoy yapıp okey oynayan bi insandı okumak tek çaresiymiş edebiyatı adı altında kaşarlaşmış bir karakteri vardı

düşün kü kocaelide atçılık bölümü ve bu bölümde okuyan insanlar var

• Herkesin bir hayali var. Kimsenin önünü kesmeyin böyle şeylerle her bölüm kutsaldır

• Aga bitiyorum şu cengcilerin hepsi yurtdışına falan çıkacağını sanıyor kendi okulumdan örnek vereyim (ODTÜ)kimya müh benim bölümüm %25 civarı yurtdışına çıkmış. Cengte bu oran %35 Bunda yani ceng hariç kimse yurtdışına çıkamaz diye bir durum yok Kaldı ki ODTÜ gibi bir okulda bile herkes yurtdışına çıkmıyor veya çıkamıyor.Burada bir tane başarı hikayesi okuyan sütçü İmamlı yurtdışı hayali kuruyor. Hali hazırda yurtdışında giden adamlar zaten senior developer olanlar, bu adamlar win98le programcılığa falan başlamış adamlar.ilk bilgisayarını bölüme başlarken alan sütçü İmamlı yönünü güneye dön belki çıkarsın :)

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.