abi siz hala nasıl öğretmenlik,felsefe,işletme,fen edebiyat,sanat tarihi,tarih,psikoloji vs vs yazıyorsunuz ya ? 4 5 yıl sonra twitterden #xxxxxxxler atama bekliyor diye tweet mi atmak istiyorsunuz? bim ve a101'e güveniyorsanız onlarda pik noktasına ulaştı bile. açacakları kadar mağaza açtılar artık sürekli eleman aramazlar. |
Hala bomboş bölümleri yazacak öğrenciler var
-
-
Tıp dışında garantili bölüm yokki. Hepsi aynı, 4-5 sene sonra tıpta biter. Köylerde bile üniversite açtılar, nitelik sıfır. Sanki düzgün bölüm varda millet okumuyor
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hangi bölümde iş garantisi var ki ? Hiç bir işveren çalışacak insan aramıyor. Köpek ya da köle arıyorlar. Bulabileceğin işte de öz saygını yitireceksin kusura bakma.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Okumak için okuyorlar çünkü.Aileleri övünsün diye.
-
-
bir an korktum tek geçerli meslek bilgisayar mühendisliği deyip milleti oraya yığacağına
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
ekonominin dönmesi için en önemli sektörlerden birisi öğrenci sektörüdür. esnafından tut da 1+0 apart yapıp 1000TL'den kaktıran ev sahibine, okudaki sayısız görevliden tut da öğrencileri memleketlerinden okudukları şehirlere taşıyan otobüs firlamarına kadar her yere can verir bu sektör. normal şartlardan babaların ceplerinde kalacak olan para böylece çevrime katılır. tüketime zorlamanın farklı bir yolu bu.
Bu ülkenin her alanında ihtiyacı var.Mesela tam sosyoloji bölümüne uygun toplumuz.Toplumun olabildiğince irdelenmesi gerek.Mesela iletişim kopukluğu var,medyada dahi düzgün konuşamayan/aktaramayanlar var ve daha nice bölümler.Liyakat diye ağlar herkes ama kimse liyakata uymaz.Bakın "herkes" diyorum.Hal böyle olunca 1 bölüme yığılıp, çoğunun istemediği 5 karış suratla ite kalka çalışılması da saçma.Yeni doktorların çoğunu irdeleyin.Amaan boşver modundalar.Bir ara hukuka yığıldı herkes, neymiş iş garantisi varmış.Adam kendini savunamıyor ama iş diye o bölüme girdi.Çok yakın arkadaşım halen benlik değil bu meslek sırf iş için yazdım diyor.Anlayacağın öyle boşa okun muyor, okuduğunun karşılığı verilmiyor.Yoksa nedensiz değil bölümler
Konu sahibi ne okuyor merak ettim doğrusu
-
Bomboş bölümde okuyorum
İş kaygım yok iş bulma umuduyla girmedim.
Hiç fark etmez. Ne okuduğun ne yaptığın. Türkiye'de ne olursa olsun mutlu olamazsın. Misal vereyim. Bir sektörün tasarım bölümünü okudum geçen hafta mezun oldum üniversiteden. Sorsan bölüm tasarım üstüne. Özgün olun, tarzınız olsun, sıra dışı olun diye beynimizin etini yediler. Yaptığımız tasarımı ürüne döküp götürdük. E bunun burası yamuk olmuş. Benim tasarımım öyle, o tasarımda orası yamuk olsun istedim çünkü benim tarzım bu. Yok olmamış biraz sade olsun dediler. Bunları diyenlerin hepsi de doktor ünvanına sahip okumuş (!) adamlar. İyi tamam dedik sade yaptık, vizeden bıraktılar. Hocam niye böyle diyoruz ''E çok basit iş yapmışsın bunu yapmakta ne var 5 dk da yaparım ben'' dediler. Finalde dedik e basit yapınca kalıyoruz bari epik destansı bişey yapalım. Yaptık bu sefer de ''Bu ne böyle her yer her yerde çok karmaşık bir şey anlamadım'' dediler yine bıraktılar. Anlayacağın hiç bir şekilde olmuyor. Ülkede büyük bir vizyon eksikliği var. İddiaya varım ki okuyan çoğu arkadaş ben bu işi yapayım para kazanayım diye giriyor. Sadece işi yapıyor kendini geliştirme gayesi yok. Belki biraz konuyla alakasız konuştum ama durum maalesef bu.
-
Öğretmene tek iş veren devlet mi? Özel öğretim kursu/kolej/etüt merkezi vs. de var.
Öğretmenlik hâlâ okunabilir bir bölüm bence.
boş bölüm yoktur boş üni vardır
-
Ayn
Bilgisayar mühendisliği
Galiba işlerin nasıl olduğunu bilmiyorsun dostum.
Özelde 9 yada 10 aylık sözleşme yapılır. Yılda 2 ay maaş almadan gecineceksin.
Asgari ücretle başlarsan şükret. Sonra ki yıllarda pek değişen olmuyor. Asgari ücretten 200 300 fazla.
Dediğim gibi sözleşme ile çalışıyorsun. Asgari ücret ile çalışmaya başladın 2300 alıcaksın. Yıl başından sonra asgari ücrete zam geliyor. Diyelim ki 2600 lira oldu. Hesabına 2600 yatacak. Ee sen sözleşmede 2300 e anlaşmıştın. Gidip paşa paşa maaşını çekiyorsun o 300 lirayı muhasebeye geri veriyorsun o sezon boyunca.
İstersen Boğaziçi mezunu ol maaşda değişen birşey olmaz.
İstisnalar elbet var mı ? Tabi ki. Ama sen o istisnayi göze olarak bu işe başlıyacaksan karar senin
quote:
Orijinalden alıntı: crux07Bilgisayar mühendisliği
E yaprak sanki bana tıp okuyor bilgisayar mühendisliği ile ne farkı var saydığın bölümlerin seninki aynısının kahverengisi sadece
Tıp dışında garantili bölüm yokki. Hepsi aynı, 4-5 sene sonra tıpta biter. Köylerde bile üniversite açtılar, nitelik sıfır. Sanki düzgün bölüm varda millet okumuyor
|
E yaprak sanki bana tıp okuyor bilgisayar mühendisliği ile ne farkı var saydığın bölümlerin seninki aynısının kahverengisi sadece |
Muahahhaha kendini bulunmaz hint kumaşı mı sanıyorsun hocam. Kaç tane arkadaşım var bilgisayar mühendisi hiç de havada kapmadılar elemanları. Kimi asgari ücretten hallice paraya çalışıyor kimi iş arıyor. Mühendislikler de dahil olmak üzere lisans bölümü mezunlarının neredeyse tamamı zor durumda.
Eğer web programlamadan mobil programcılığa, veritabanınından masaüstü uygulama geliştirmeye çeşit çeşit alanda kendini uzmanlığa yakın geliştirmediysen, ingilizceyi üst düzeyde bilmiyorsan ve asgari ücrete eyvallah demiyorsan iş falan zor bulursun. Öyle kolay değil o işler. Ya torpilin olacak yada gireceğin firmaya aldığın paranın 3-5 mislini kazandırabilecek birikimin. |
Ulan iyi bir ünide okumadıktan sonra istersen atom mühendisliği oku. iyi bir üniversitede okusaydın da ... üni bilgisayar mühendisliği diye belirtirdin |
ekonominin dönmesi için en önemli sektörlerden birisi öğrenci sektörüdür. esnafından tut da 1+0 apart yapıp 1000TL'den kaktıran ev sahibine, okudaki sayısız görevliden tut da öğrencileri memleketlerinden okudukları şehirlere taşıyan otobüs firlamarına kadar her yere can verir bu sektör. normal şartlardan babaların ceplerinde kalacak olan para böylece çevrime katılır. tüketime zorlamanın farklı bir yolu bu.
|
Okumak için okuyorlar çünkü.Aileleri övünsün diye. |
Bunlar da yeni türedi arkadaş her bilgisayar mühendisi okuyan elon musk olucem moruq yurt dışı moruq diye ortalarda geziyor. Bi aç fakültene bak % kaç gidebilmiş yurtdışına. Kendini geliştirmezsen senin de sonun o laf ettiğin insanlardan olacak. Ha umarım kendini geliştirir iyi yerlere gelirsin ama bu diğer bölümlere boş diyerek olmaz. Artık herkes üniversite okumalı olay tek meslek değil. Kültürel açıdan sosyal açıdan okumak gerekiyor. Ne yapsın insanlar 18 yaşında asgari ücrete kölelik mi yapsın ne sosyal çevreleri olsun ne de bir yaşamları? En azından üniversiteye gider 4-5 sene gençliğini yaşar ortam görür arkadaş yapar sevgili yapar hayatı öğrenir. Diploması şimdi iş yapmaz 3-5 sene sonra iş yapar. Ya da asgari ücrete amelelik yapmaz da daha düzgün şartlarda çalışma imkanı olur ofiste olur ne bileyim 3-4 bin alır... Boş dediğin yerlerden de çok iyi yerlere gelen insanlar var. Adamın amacı boş beleş dolaşmaksa hangi bölümde olduğunun çok da önemi yok. Her bölümden kalifiye adama ihtiyaç var. Senin boş dediğin tarih bölümünü bir arkadaşım ben tarih seviyorum deyip tam burslu koç hukuğu bırakıp bilkent tarihe geçti ve şu an İsviçre'de Avrupanın jeolojik bilmem neleri adlı projesinde dünyanın en ünlü tarihçileriyle çalışıyor, inanılmaz itibar sahibi paraya da para demiyor. |
Aga bitiyorum şu cengcilerin hepsi yurtdışına falan çıkacağını sanıyor kendi okulumdan örnek vereyim (ODTÜ)kimya müh benim bölümüm %25 civarı yurtdışına çıkmış. Cengte bu oran %35 Bunda yani ceng hariç kimse yurtdışına çıkamaz diye bir durum yok Kaldı ki ODTÜ gibi bir okulda bile herkes yurtdışına çıkmıyor veya çıkamıyor.Burada bir tane başarı hikayesi okuyan sütçü İmamlı yurtdışı hayali kuruyor. Hali hazırda yurtdışında giden adamlar zaten senior developer olanlar, bu adamlar win98le programcılığa falan başlamış adamlar.ilk bilgisayarını bölüme başlarken alan sütçü İmamlı yönünü güneye dön belki çıkarsın :)
|
Bu ülkenin her alanında ihtiyacı var.Mesela tam sosyoloji bölümüne uygun toplumuz.Toplumun olabildiğince irdelenmesi gerek.Mesela iletişim kopukluğu var,medyada dahi düzgün konuşamayan/aktaramayanlar var ve daha nice bölümler.Liyakat diye ağlar herkes ama kimse liyakata uymaz.Bakın "herkes" diyorum.Hal böyle olunca 1 bölüme yığılıp, çoğunun istemediği 5 karış suratla ite kalka çalışılması da saçma.Yeni doktorların çoğunu irdeleyin.Amaan boşver modundalar.Bir ara hukuka yığıldı herkes, neymiş iş garantisi varmış.Adam kendini savunamıyor ama iş diye o bölüme girdi.Çok yakın arkadaşım halen benlik değil bu meslek sırf iş için yazdım diyor.Anlayacağın öyle boşa okun muyor, okuduğunun karşılığı verilmiyor.Yoksa nedensiz değil bölümler
|
Benzer içerikler
- tripkolik ne demek
- marlboro gold türkiye"de varmı
- ailemden nefret ediyorum
- rica ederim ne demek
- topa vurunca üst bacak ağrısı
- 5g nedir zararları
- exxen de neler var
- google çizim yap
- suudi arabistan
- sodyum iyon batarya
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X