Şimdi Ara

Half-Life 3 [ANA KONU] #Episode3 (329. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.983
Cevap
25
Favori
345.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 327328329330331
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: iamburak

Portal 2'ye ödüller yağmaya devam ediyor

BAFTA Ödülleri;

YILIN OYUNU ÖDÜLÜ

KAZANAN
    Portal 2

EN İYİ TASARIM
    KAZANAN
    Portal 2

EN İYİ HİKAYE
    KAZANAN
    Portal 2

Böyle öldülleri biz HALF-Lİfe 3de de bekliyoruz aslında ama adamlar bir müzeyi dolduracak kadar ödül aldı hala daha ağızlarından "h" harfi çıkmadı ne lanet bir firmadır bu VALVE insanı süründürüyorlar resmen

• Yahu G-man gordon freemanın gelecekteki hali değil öyle olsa g-man gordonı anlaşmayı bozarsan ölürsün diye tehdit etmez ayrıca half life 1 in sonunda nihilant gordona ölmeden önce sen insansın o değil dedi yani g-mandan bahsediyodu orda bu halisünasyon yada rüyada değil opposion forceda adrian shepherd da g-manı gördü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Freeman1412

Yahu G-man gordon freemanın gelecekteki hali değil öyle olsa g-man gordonı anlaşmayı bozarsan ölürsün diye tehdit etmez ayrıca half life 1 in sonunda nihilant gordona ölmeden önce sen insansın o değil dedi yani g-mandan bahsediyodu orda bu halisünasyon yada rüyada değil opposion forceda adrian shepherd da g-manı gördü.

Bunu soylemek için mi uye oldun :D
  • ama kısmi olarak dogru soylemıs
  • Bu sene içinde duyurulur bence oyun bi 5 sene sonra da çıkar
  • Portal oyunu ile Half-Life ın " bağlantılı " oluyo olması yada " bağlacanak " olması (biliyorum kesin bişey yoktur belki ama biliyosunuz işte olayı) nedense artık bana çok kötü bi işmiş yada çok kötü bi iş olacakmış gibime geliyor. Çünkü Portal 2 nin içerisinde Half-Life ta bulunan o CİDDİYET yok, Black Mesa' ya rakip olan bi yerin en az onun kadar bizim gözümüzde derin bi etki bırakması lazım.(Black Mesayı hatırlayın) Lütfen hemen yargılamayın. Multiplayer karakterleri olsun, Wheatley olsun, robotların toplanıp şarkı söylemeleri, Glados, Cave Johnson... Bunların hiçbiri Half-Life ile bağlantılı bi oyunun içerisinde olabilecek kadar ciddi karakterler değil... Ben bunların arasında Gordon Freeman in hikayesini yaşamak istemiyorum.

Kısaca hemen g-man, freeman, alyx, kleiner, barney, eli, mossman ve breen bunları düşünün.(ve daha saymadığım)

daha sonra chell, ratman, wheatley, glados, cave johnson u düşünün.

Anlatmaya çalıştığımı umarım anlatabilmişimdir.

edit: Glados un patates olma muhabbetini söylemedim bile. Yanlış yaptın valve bu sefer olmadı. Hissettirmeden ince ince öyle güzel saçmaladınki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmtdmrdkn -- 18 Mart 2012; 19:52:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: karafellah

Portal oyunu ile Half-Life ın " bağlantılı " oluyo olması yada " bağlacanak " olması (biliyorum kesin bişey yoktur belki ama biliyosunuz işte olayı) nedense artık bana çok kötü bi işmiş yada çok kötü bi iş olacakmış gibime geliyor. Çünkü Portal 2 nin içerisinde Half-Life ta bulunan o CİDDİYET yok, Black Mesa' ya rakip olan bi yerin en az onun kadar bizim gözümüzde derin bi etki bırakması lazım.(Black Mesayı hatırlayın) Lütfen hemen yargılamayın. Multiplayer karakterleri olsun, Wheatley olsun, robotların toplanıp şarkı söylemeleri, Glados, Cave Johnson... Bunların hiçbiri Half-Life ile bağlantılı bi oyunun içerisinde olabilecek kadar ciddi karakterler değil... Ben bunların arasında Gordon Freeman in hikayesini yaşamak istemiyorum.

Kısaca hemen g-man, freeman, alyx, kleiner, barney, eli, mossman ve breen bunları düşünün.(ve daha saymadığım)

edit: Glados un patates olma muhabbetini söylemedim bile. Yanlış yaptın valve bu sefer olmadı. Hissettirmeden ince ince öyle güzel saçmaladınki.

Portal 2'nin konsepti gayet iyiydi bana göre.İki oyunun bağlantı noktası çok dolaylı bu yüzden birinin ciddi birinin ciddiyetsiz olması önemli değil.Yani sonuçta bir gün Gordon Borealisi bulsa bile içinde kesinlikle Portal karakterlerinden biri olmayacaktır.İki oyunun arasındaki bağ bu kadar yani.
    "Yanlış yaptın valve bu sefer olmadı"
    Bu cümleye hiç katılmıyorum, bence tam aksine "Bu sefer çok güzel oldu Valve".
    Bir oyundan değilde Pixar'ın elinden çıkan bir animasyon filmi gibiydi Portal 2.

• Hikayesiyle , konusuyla gerçekten muhteşem bir oyun ancak Valve artık abarttı çıkartsın artık yeter. Hani diğer oyunlardan da böyle bir zevk alamıyorum ki.
  • quote:

Portal oyunu ile Half-Life ın " bağlantılı " oluyo olması yada " bağlacanak " olması (biliyorum kesin bişey yoktur belki ama biliyosunuz işte olayı) nedense artık bana çok kötü bi işmiş yada çok kötü bi iş olacakmış gibime geliyor. Çünkü Portal 2 nin içerisinde Half-Life ta bulunan o CİDDİYET yok, Black Mesa' ya rakip olan bi yerin en az onun kadar bizim gözümüzde derin bi etki bırakması lazım.(Black Mesayı hatırlayın) Lütfen hemen yargılamayın. Multiplayer karakterleri olsun, Wheatley olsun, robotların toplanıp şarkı söylemeleri, Glados, Cave Johnson... Bunların hiçbiri Half-Life ile bağlantılı bi oyunun içerisinde olabilecek kadar ciddi karakterler değil... Ben bunların arasında Gordon Freeman in hikayesini yaşamak istemiyorum.

portal'ın bağlantılı olması demek iki ayrı diziyi-filmi birbirine bağlayıp çözmek kadar saçma bir şey demektir. portal aynı evrende geçen alternatif bir oyundur. ben içinde ciddiyet olmamasından gayet memnunum, half-life ise işin drama boyutunu iyice artırmış durumda ep2 ile ki ondan da gayet memnunum.

portal ve half-life'ı birbirlerine bağlamaktan vazgeçin artık, portal atıştırmalık bir oyun olarak gelmişti orange box ile birlikte, sevildi ve devamı yapıldı. half-life kadar derin olmamakla birlikte half-life'ın çözümlenmesi için hayati bir önem teşkil etmiyor ki ettiğini söylemek bile saçmalığın daniskasıdır.

• Aperture Science tan hiç bahsedilmemeliydi o zaman. Borealis başlı başına ordan gelme zaten. Bu gibi sebeplerden ötürü bağlantılı bir oyun ve ben hoşlanmıyorum Portal ın bu bütünlüğünden. Daha farklı düşünülüp kurgulanması gerekirdi kanımca portal oyunun. Sırf ortada Half-Life var diye başka bir şeyden değil. Bilmiyorum benim düşüncem tabi. Memnun olmadığım kesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmtdmrdkn -- 18 Mart 2012; 20:21:16 >
  • quote:

Aperture Science tan hiç bahsedilmemeliydi o zaman. Borealis başlı başına ordan gelme zaten. Bu gibi sebeplerden ötürü bağlantılı bir oyun ve ben hoşlanmıyorum Portal ın bu bütünlüğünden. Daha farklı düşünülüp kurgulanması gerekirdi kanımca portal oyunun. Sırf ortada Half-Life var diye başka bir şeyden değil. Bilmiyorum benim düşüncem tabi. Memnun olmadığım kesin.

o senin düşüncen. ben ise portal 2'nin en az hl2 kadar görkemli ve iyi bir oyun olduğunu düşünüyorum, hatta valve yaptığımız en iyi oyun diyor. adamlar yaptıkları işle gurur duyuyorsa ki geçmişleri ve ne yaptıkları ortada, bize takdir etmek düşer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wildlove

quote:

Aperture Science tan hiç bahsedilmemeliydi o zaman. Borealis başlı başına ordan gelme zaten. Bu gibi sebeplerden ötürü bağlantılı bir oyun ve ben hoşlanmıyorum Portal ın bu bütünlüğünden. Daha farklı düşünülüp kurgulanması gerekirdi kanımca portal oyunun. Sırf ortada Half-Life var diye başka bir şeyden değil. Bilmiyorum benim düşüncem tabi. Memnun olmadığım kesin.

o senin düşüncen. ben ise portal 2'nin en az hl2 kadar görkemli ve iyi bir oyun olduğunu düşünüyorum, hatta valve yaptığımız en iyi oyun diyor. adamlar yaptıkları işle gurur duyuyorsa ki geçmişleri ve ne yaptıkları ortada, bize takdir etmek düşer.

Söylediğim şeylerin kendi düşüncem olduğunu söyledim ve köşeme çekildim. Kanundur demedim. Portal oyununun fikir babasıymışsınız gibi "o senin düşüncen" diyip cümleye başlamayın. Önceki mesajlarda da bi arkadaşın fikirlerine saygı duyulmuyodu. Ne sanıyosunuz siz kendinizi bilmiyorumki

• quote:

quote:

quote:

Söylediğim şeylerin kendi düşüncem olduğunu söyledim ve köşeme çekildim. Kanundur demedim. Portal oyununun fikir babasıymışsınız gibi "o senin düşüncen" diyip cümleye başlamayın. Önceki mesajlarda da bi arkadaşın fikirlerine saygı duyulmuyodu. Ne sanıyosunuz siz kendinizi bilmiyorumki

peki, hurrr portal ciddi değil half life ciddi bir oyun hurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

• quote:

quote:

quote:

quote:

peki, hurrr portal ciddi değil half life ciddi bir oyun hurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

bunu... bunu alın bunu.

• Bence Portal yeterince ciddi bir oyun. En azından hikayesi ve Half Life evrenindeki yeri ciddi. Glados ve Wheatley'in insan üretimi yapay bir zeka olduğunu unutmayın. Ciddi olmamaları doğal birşey yani. Aperture Science Blackmesa kadar ciddi olacak diye bir kural yok. Kurallar ve şartlar yeterince ciddi zaten mesela oyundaki Ratman karakteri bile başlı başına bi gerilim kaynağı. Delirmiş ve Aperture'da yaşanan her olayı bilen bir adam. Chell'den çok fazla birşey biliyor ayrıyetten Borealis gemisinide biliyor. Telaşlı olarak söylediği sözlerden biri "Ship is gone." Aperture'daki teknolojiyi asla küçümsemeyin. Blackmesa'ya yakışan bir rakip ve üretip geminin içine koyduğu şey Gman ve Combine tarafından istenen birşey. Bence Valve çok iyi yaptı Portal hikayesini Half Life evrenine ekleyerek.
    Edit : Şu patates olayına gelince... Limonla çalışan bir düzenek bile üretildi araştırıp bulabilirsin. Patates olayı saçma değildi tam tersine 2 kaçık bilim adamının çekişmesi gibi birşey. Çünkü hem Glados hemde Wheatley tamamen bir insanın karakterinin kopyalanmış ve teknolojik olarak can bulmuş hali. Glados ve Wheatley arasındaki olaya birbiriyle didişen gevşek robotlar diye değil, birbirine rakip birbiriyle çekişen 2 bilim adamının eserleri gibi bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iamburak -- 18 Mart 2012; 23:24:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Phantom7

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Phantom7

quote:

Evet 3 bin olan oynama sayısı 10 dakika içinde 11bin'e ulaştı sayı artmaya devam ediyor. Devam beyler yardılarım bu gece hadi durmak yok yürüyün beee

Nereden mi bakıyorsunuz kaç kişi oynuyor diye?

google'a steam top played games yaz ve ilk çıkana gir.
    Şuan ilk yüzde 11nci sıraya yükseldik. Oynayanların sayısı 13Bine dayandı. 2-3 bin kişi daha oynarsa Top 10'a girecez ve Modern Warfare 2'nin oyuncu sayısını geçmiş olucaz. Bu bile bize yeter aslında.

Top 10'a giremedik, artık yükselmez oynayan sayısı.
    Ben görevimi yaptım yaklaşık 7 saattir oynuyorum
    Bu arada kafama bir şey takıldı, HL2 bitirdim az önce.Oyunun sonunda reaktör patladı, Gman bizi kurtardı, Alyx'i vortigauntlar kurtardı.Ancak Dr. Eli ve Dr. Mossman'ı kim kurtardı?Onlardan ayrıldıktan 10 dk sonra bitiyor oyun o patlamadan nasıl sağ çıkıyorlar?

Alıntıları Göster

Bu arada kafama bir şey takıldı, HL2 bitirdim az önce.Oyunun sonunda reaktör patladı, Gman bizi kurtardı, Alyx'i vortigauntlar kurtardı.Ancak Dr. Eli ve Dr. Mossman'ı kim kurtardı?Onlardan ayrıldıktan 10 dk sonra bitiyor oyun o patlamadan nasıl sağ çıkıyorlar?

arkadaşlar eski sayfada dolaşırken bu soruyla karşılaştım cevap verildimi bilmiyorum ama benim de kafama takıldı, arkadaşın dediği gibi onları kim kurtarıyor???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayırlısı be gülüm -- 19 Mart 2012; 22:38:02 >

• Onlar daha patlamadan çok önce şehirden çıktılar.
  • Orijinalden alıntı: arifc1

arkadaşlar eski sayfada dolaşırken bu soruyla karşılaştım cevap verildimi bilmiyorum ama benim de kafama takıldı, arkadaşın dediği gibi onları kim kurtarıyor???

Gordon u gman kurtarmıyor ki,
    Eli Patlamanın olacağını biliyor ayrıca gman ın gordon u zaman boşluğuna atacağınıda biliyor bu yüzden vortigan ları sadece alyx i kurtarmak için yolluyor , Vortiganlar alyx i kurtardıktan sonra gordon u gman tarafından zaman boşluğuna atacağını görünce müdahale ediyorlar , Gman ın geçemeyeceği kalkanlar oluşturuyorlar ve 2 tane vortigan bizi götürüyor.

Bu EP1 Intro su

Ama anlamadığım şey hl2 nin sonunda gman bizi karanlığın içinde bırakıyor (büyük ihtimal ile zaman boşluğu çünkü, Karanlık oda diye geçiyor) Sonra kendisi Bir kapı açıp çıkıyor. Bizde karanlıkta kalıyoruz. (Yani zaman boşluğunda)

Sanırım geliştiriciler half-life 2 yi yaparken Hl2 nin devamı olmayacağını ve direkt olarak Hl3 e geçileceğini düşünmüşler.

Bu arada HL3 Ün , ep3 den önce çıkmayacağı için bir sebep daha aklıma geldi. Her half-life da yeni bir hev kostümümüz oluyor. Oysaki Epler yine 2. oyunun devamı Eğer direkt olarak hl3 çıkarsa Biz EP2 nin devamını göremeyeceğiz.

Ep3 yine Source grafik motoru ile çıkcak ama EP2 Gibi daha gelişmiş hali ile.
    Ama Portal 2 gibi başlı başına değil Yine mod olarak çıkcak ve hl2 gibi oyunlar source nin ep3 deki haline güncellencek.

• Alemin kralı geliyo hissediyorum.(fan-art biliyorum )

Half-Life 3 [ANA KONU] #Episode3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmtdmrdkn -- 20 Mart 2012; 15:45:02 >
  • 
Sayfa: önceki 327328329330331
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.