Şimdi Ara

Halı saha maçı sonrası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konuyu buraya açmayı uygun gördüm.Eğer yanlış yerdeyse özür dilerim

Öncelikle herkese hayırlı haftasonular dilerim.Çarşamba günü arkadaşlar maç yaptık.maç esnasında sol baldırım kasılıyor ancak dikkaete almadım ancak maçın sonuna doğru topa müdahale ettim ve aniden baldırmı bir ağrı girdi.Acıdan kendimi kaybettim.:Baldırım taş gibi oldu.Sanki 20 tane igneyi anda batırıyorlardı.Sonra üstüne basamadım ayagımın.yorgunluktandır geçer dedim ancak 2 gün oldu geçmedi.Yürürken veya dokunca çok kötü acıyor.Yürürken hafif topallıyorum çünkü tam yük bindiremiyorum ayağıma.Acaba Sorun neden kaynaklıyor?Ciddi birşey olmasından korkuyorum.Hafta sonu dinleneceğim geçmesse doktora gitmeyi düşünüyorum.Sizlerin vereceği bir tavsiye var mı?

• -Fazla antreman yapmadıysan,sık sık değilde 40 yılda bir halısaha maçı yapıyorsan
    -Vücudun yorgunsa, az su içiyorsan ya da beslenmeyle ilgili kaslarına yeterli takviyede bulunmuyorsan
    -Aşırı derecede zorladıysan kalflerini
    -O bölgeyi zorlayacak ters bir hareket yaptıysan

Bu yüzden olmuştur. Ciddi bir şey değil. Her halısaha maçında klasiktir yaşanır. O bölgeyi biraz esnet yani futbol geçmişin varsa açma germe hareketleri yap,topuğunu tut , diğer elinle ayak parmağını tut , dizini kırmadan ayak parmaklarını elinle kendine doğru bastır,o bölge esnesin biraz. Ya da masaj konusunda az çok bilgisi olan birine 5-10 dakika masaj yaptır orası gevşesin biraz. Geçmiş olsun 1 haftaya geçer maksimum.
  • haftada en az 1 maç yaparım hocam.Büyük ihtimal çok zorladım.Çünkü maçta 2-3 tane ani depar atmak zorunda kaldım.Tavsiyeleriniz içinde teşekkürler deneyecegim mutlaka.bundan sonra daha dikkatli olmak lazım maçlarda :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.