Şimdi Ara

Halı Sahada Topla Sert Şut Çekme ! Çekemiyorum Yardım :( (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
61
Cevap
1
Favori
76.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bonobopanzer

quote:

Orijinalden alıntı: Nevzat-FC INTER

mevkii değiştir, defans bölgesine geç

Çok yanlış birşey öneriyorsun hocam. ortalama bir defans oyuncusu amatörde oynadıysan bilirsin topu yeri geldiğinde kaçan forvete 40-50 metrelik paslarla aktarmak durumundadır. veya sol bekten sağ beke 30 metrelik paslar atması gerekir ve yavaş vurursan araya birinin girmesi çok olası.

Alıntıları Göster
    Topa vururken dizini fazla kırmamaya çalış. Gücünü bacağının üst bölümlerinden almaya gayret et. Bu arada "boyun kısadır,zayıfsındır" diyenler olmuş. Hiç ilgisi yok sert vurmak ile. Orta okula giderken lise sonlardakilerle maç yapıyordum. Hepsinden de sert vuruyordum. Hepsi de yapılı uzun boylu idi, ben kısa ve biraz zayıf sayılırdım. Önemli olan kendini geliştirmen..

• 2 tavsiyem olacak

1. ayak tırnaklarını kes:)
    2. 1 ay body salonuna git ayak çalış bu çok etkili olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: wafwaf

2 tavsiyem olacak

1. ayak tırnaklarını kes:)
    2. 1 ay body salonuna git ayak çalış bu çok etkili olacak
    şut çekerken yere bastığın ayağını topun tam yanına koy,şutu çekiceğin ayağınlada topu tam tarak kemidğine oturt ve kalçadan sallla,bu dediklerimi yaparken hafif parmakların üzerinde yüksel yoksa ayağını kırarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hyperkin

Dengesizsin ve yere yeteri kadar sağlam basamıyorsun belki de.
    Boy kaç?

boy 1.77
  • quote:

Orijinalden alıntı: Awesome

Boyun kısadır veya çok hafifsindir büyük ihtimalle. Bacak kaslarında gelişmemiştir. Çalışacaksın yapacak bir şey yok.

boy 1,77 uzunum , body e gittim bacak çalıştım ama vuramıyorum işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: goplu3434

quote:

Boyun kısadır veya çok hafifsindir büyük ihtimalle. Bacak kaslarında gelişmemiştir. Çalışacaksın yapacak bir şey yok.

Alıntıları Göster
    Güçsüzlük veya Ayağını kalçadan sallaman lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: D4rKSh4D0w

Güçsüzlükten falan kaynaklanmıyo sadece bütün gücünü o an oraya veremiyorsun ondan.
    Topa kaval kemiğinle ne kadar aşadan vurursan o kadar sert gider ve çalışman lazım tabi öyle ilk vuruşta olmaz
    tabi ayak içinlede sert vurabilirsin ama gördüğüm kadarıyla tekniğin sıfır o yüzden kaval kemiğinle dene vurmayı.

Kaval Kemiğiyle ne kadar aşağıdan derken ??? Anlayamadımda Hocam
  • quote:

imza biraz yanlış olmuş gibi
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hyperkin

Dengesizsin ve yere yeteri kadar sağlam basamıyorsun belki de.
    Boy kaç?

boy 1.77

Alıntıları Göster
    Vuruş şeklin yanlış olabilir,topa vurduğun nokta yanlış olabilir,zihinsel olarak kendini maça vermiyorsun olabilir.
    Sert şut için önünde seken topa ayakkabının bağcık kısmıyla ayakkabının burnu aşağı bakacak şekilde vurmalısın.Top yüksek sekiyorsa vücudunu yan yatırıp ayağını yan bi şekilde bağcık kısmı ile burun kısmı arasındaki bölgeyle vurmalısın.Normal düz toplarda ise vurduğun ayağın ayak içi kısmı ile burun kısmı arasındaki noktayla vurmalısın.Vururken ters kolunla vücudunu dengeleyebilirsin,ters ayağınıda topun hizasına getirerek güç ve denge kazanabilirsin.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    leg extension + calf raise çalışması yeterli olur sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: cCc_lollol_cCc

Topa vururken dizini fazla kırmamaya çalış. Gücünü bacağının üst bölümlerinden almaya gayret et. Bu arada "boyun kısadır,zayıfsındır" diyenler olmuş. Hiç ilgisi yok sert vurmak ile. Orta okula giderken lise sonlardakilerle maç yapıyordum. Hepsinden de sert vuruyordum. Hepsi de yapılı uzun boylu idi, ben kısa ve biraz zayıf sayılırdım. Önemli olan kendini geliştirmen..

Hocam Kısa Değilim Boyum 1,77 Bacaklarımda Uzun , Bacakları Kırmayıp Gücü Bacaktan mı Almak Gerek solağımda ben , bide ayağı topun yanında tut diyolar öyle mi yapmalıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeur

Güçsüzlük veya Ayağını kalçadan sallaman lazım.

Alıntıları Göster
    Tamamen teknikle, çalışmayla olacak şey. Ben de hem yaptığım sporlardan hem de yapımdan dolayı kaslı sayılırım. Bir arkadaşım vardı benden çok daha zayıftı. Halı saha oynarken hiçbir zaman onun gibi vuramazdım. Adam pamuk gibi vururdu topa, ayağı lap diye otururdu top füze gibi giderdi. Ben ne kadar hayvani güçle abansam da o kadar gitmezdi. Yani gücün olsa da onu aktaramadıktan sonra bir işe yaramıyor. Meşhur lafın misali; kontrolsüz güç güç değildir.

• quote:

arkadaşlar kolay gelsin ben arkadaşlarımla hep halı saha maçı oynuyorumda , adamlar bomba gibi şut çekiyor ben çekemiyorum 42 numara ayakkabı giyiyorum bacaklarımda uzun bacaklarımda güç olduğuna inanıyorum bodye gıtmıstım bacaklarımı çalıştırmıştım ama sert şut çekemiyorum elimden ne kadar gelsede vuruyorum ama ayağım ağrıyor nasıl vurabilirim sert şut ben ya bana ne yapmam gerektiğini neler yapabilceğimi söyleyen arkadaşlara çok teşekkür edicem..

bacağına 3-4 kiloluk kum torbası bağla Belediye parklarında kumlardan çalarsın

Onlarla şut çek antreman yap sonra bak nasıl vurursun

Bende 5-6 sene önce kötü vuruyordum yaşıtlarıma göre bir abi geldi bu tavsiyeyi verdi

Şimdi Bir ben sert vururum bir de ADriano

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

quote:

arkadaşlar kolay gelsin ben arkadaşlarımla hep halı saha maçı oynuyorumda , adamlar bomba gibi şut çekiyor ben çekemiyorum 42 numara ayakkabı giyiyorum bacaklarımda uzun bacaklarımda güç olduğuna inanıyorum bodye gıtmıstım bacaklarımı çalıştırmıştım ama sert şut çekemiyorum elimden ne kadar gelsede vuruyorum ama ayağım ağrıyor nasıl vurabilirim sert şut ben ya bana ne yapmam gerektiğini neler yapabilceğimi söyleyen arkadaşlara çok teşekkür edicem..

bacağına 3-4 kiloluk kum torbası bağla Belediye parklarında kumlardan çalarsın

Onlarla şut çek antreman yap sonra bak nasıl vurursun

Bende 5-6 sene önce kötü vuruyordum yaşıtlarıma göre bir abi geldi bu tavsiyeyi verdi

Şimdi Bir ben sert vururum bir de ADriano
    sabrinin çektiği şutları izle

• quote:

Orijinalden alıntı: GSeroglu

Vuruş şeklin yanlış olabilir,topa vurduğun nokta yanlış olabilir,zihinsel olarak kendini maça vermiyorsun olabilir.
    Sert şut için önünde seken topa ayakkabının bağcık kısmıyla ayakkabının burnu aşağı bakacak şekilde vurmalısın.Top yüksek sekiyorsa vücudunu yan yatırıp ayağını yan bi şekilde bağcık kısmı ile burun kısmı arasındaki bölgeyle vurmalısın.Normal düz toplarda ise vurduğun ayağın ayak içi kısmı ile burun kısmı arasındaki noktayla vurmalısın.Vururken ters kolunla vücudunu dengeleyebilirsin,ters ayağınıda topun hizasına getirerek güç ve denge kazanabilirsin.

Ozaman Ben topa Vururken Bacağımı Kırmamayı Gücümü sadece ayaktan Değil Bacaktan almaya bakıcam , çünkü bacak kaslarım falan var bodye gittim ben bacaklarım da uzun boyumda , o bakımdan sorun yok , topa nereye vurucağımı zaten biliyorum ama gücümü ayaktan alıyorum ben sanırsam o yüzden gitmiyor ,

Benim sana bir iki sorum olucakta .

1) Solağım ben sağ ayağımı topun yanına koyup sol ayağımı kırmadan direk bacaktan güç alıp mı vurucaz ?

2)Ayağımın içiyle falso verip nasıl sert vurabilirim ??

3) Benim Ayakkabım 20 Liralık Çakma Ayakkabı bide sorun olur mu , o kadar etkiler mi ?

• sert vurup ne yapicaksin teknik varsa köşelere çalışırsın ayak iciyle veya dibine girerek asırtma tarzı
  • quote:

quote:

Ozaman Ben topa Vururken Bacağımı Kırmamayı Gücümü sadece ayaktan Değil Bacaktan almaya bakıcam , çünkü bacak kaslarım falan var bodye gittim ben bacaklarım da uzun boyumda , o bakımdan sorun yok , topa nereye vurucağımı zaten biliyorum ama gücümü ayaktan alıyorum ben sanırsam o yüzden gitmiyor ,

1) Solağım ben sağ ayağımı topun yanına koyup sol ayağımı kırmadan direk bacaktan güç alıp mı vurucaz ?

3) Benim Ayakkabım 20 Liralık Çakma Ayakkabı bide sorun olur mu , o kadar etkiler mi ?

Alıntıları Göster
    Topa vurmaktan korkma .. Nasıl gidicek? Vurabilcekmiyim? deme ..
    Topa biraz sert vurmak istiyorsan topu hızlıca sür ve tam topa vurucağın zaman topu biraz önüne at ve hiç korkmadan bütün kuvvetinl vererek vurmayı dene .. Bu tür hep topa vurmayı çalış eğer tekniği öğrenirsen şutların hem isabetli hemde sert gitmeye başlar .. Topun dibine vurma .. Tam ortasına vurmayı düşün. Ayağının üstü ile.

• quote:

Orijinalden alıntı: pascal üçgeni

quote:

imza biraz yanlış olmuş gibi

Bi fail daha iki oldu toplamda sizi şöyle bekleme odasına alalım birazdan işleminiz yapılacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BrockLyn

sert vurup ne yapicaksin teknik varsa köşelere çalışırsın ayak iciyle veya dibine girerek asırtma tarzı
    Bütün bunlara ek olarak ayakkabının sert olması ve numarasının tam oturması yararına olur. Ayak bileklerini daha rahat kontrol edersin.
  • quote:

quote:

1)Bende solağım yıllardır futbol oynuyorum bende otomatik oldu artık.Sağ destek ayağını vururken topa olduğunca yakın tut,ayağı kırmadan derken ayağını sıkıp gücünü oraya verip dizden hafif kırarak vurabilirsin.Ama önemli bir nokta var vuruş stilini zaten biliyorsundur kafa olarak topa yoğunlaş vururken öğrenene kadar mesela komik olacak ama çok sinir olduğun birine tekme atıyormuş gibi yap vs.
    2)Ayağının içiyle falso için topun nasıl gitmesini istiyorsan topa da vuruken ayağın o yönle gelmeli yani soldan sağa falso atmak istiyorsan ayağını sol dıştan sağa doğru döndürmelisin vurduğun an topun tam ortasına vurursan zaten süper bir vuruş olur.Mesela Beckham'ın frikiklerini falan izle adam sadece ayağını değil tüm vücudunu kullanır.
    3)Ayakkabı pek sorun çıkarmaz.Etkiler de en az etkileyecek şeydir diyebilirim tabi benim için,bizim halısahaları bilirsin zaten kundurayla gelen çıplak ayakla oynar.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.