Şimdi Ara

Halı Sahada Topla Sert Şut Çekme ! Çekemiyorum Yardım :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
76.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar kolay gelsin ben arkadaşlarımla hep halı saha maçı oynuyorumda , adamlar bomba gibi şut çekiyor ben çekemiyorum 42 numara ayakkabı giyiyorum bacaklarımda uzun bacaklarımda güç olduğuna inanıyorum bodye gıtmıstım bacaklarımı çalıştırmıştım ama sert şut çekemiyorum elimden ne kadar gelsede vuruyorum ama ayağım ağrıyor nasıl vurabilirim sert şut ben ya bana ne yapmam gerektiğini neler yapabilceğimi söyleyen arkadaşlara çok teşekkür edicem..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Halı Sahada Topla Sert Şut Çekemiyorum! Çözüm Önerileri

Halı sahada topla sert şut çekmekte zorlanıyorsan, işte sana yardımcı olacak bazı ipuçları:

• Uygun Ayakkabıyı Seç: Halı saha için özel olarak tasarlanmış futbol ayakkabısı kullanmak, çekiş gücü ve kontrol sağlar.
    • Doğru Vuruş Tekniğini Uygula: Topa ayağının üst kısmıyla düz bir şekilde vur. Ayağını geriye doğru salla ve vuruş anında kilonu topa aktarmaya odaklan.
    • Topa Sert Vurmaktan Çekinme: Sert şut çekmek için topa sert vurman gerektiğini unutma. Ancak ayak ağrısını önlemek için vuruş tekniğine dikkat et.
    • Alıştırma Yap: Herhangi bir beceride olduğu gibi, sert şut çekmekte ustalaşmak için alıştırma yapmak esastır. Duvarlara veya bir hedefe şut atarak başlayabilirsin.
    • Ayak Gücünü Geliştir: Sert şut çekmek için güçlü bacak kaslarına ihtiyacın var. Ağırlık çalışması ve plyometrik egzersizler bacak gücünü artırmana yardımcı olabilir.
    • Esnek Ol: Vücudunun esnek olması, tam güçle şut çekmene olanak tanır. Düzenli esneme, kaslarını esnek tutmaya yardımcı olur.
    • Teknik Analiz Et: Kendi şut tekniğini bir video kamerayla kaydet ve hatalarını belirle. Bunları düzeltmek için çalış.

Önemli Hatırlatma: Topla sert şut çekerken ayak ağrısı yaşıyorsan, daha fazla yaralanma riskini önlemek için bir doktor veya fizyoterapiste danışman.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 2 nedeni var bence ya güçsüzlük den yada topa vururken doğru yerden gücü kullanarak vurmuyosun
  • sut cekerken gucu ayaklarina tam verememenden kaynaklanir
    yani bu guclu birinin topu potaya yetistirememesi gibi bisey
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmenserkan_30

sut cekerken gucu ayaklarina tam verememenden kaynaklanir
    yani bu guclu birinin topu potaya yetistirememesi gibi bisey
    Mesir macunu ye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malavurann -- 1 Ağustos 2011; 23:55:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Malavurann

Mesir macunu ye

Alıntıları Göster
    Dengesizsin ve yere yeteri kadar sağlam basamıyorsun belki de.
    Boy kaç?
  • Ayak içi kullan.parmak uçları acıtir.illa da burunsa futbol çorabı giy kalındır topu bile hissetmez.ayaklara kas çalışabilirsin.kalite hali saha ayakkabısı giy.adidasların onu nikeye göre serttir
  • Topa vurmadan once sag ayaksan solunu topun yanina koy ve ona agirlik ver sag ile vuuur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Halı saha da krampon olayı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mevkii değiştir, defans bölgesine geç
  • Boyun kısadır veya çok hafifsindir büyük ihtimalle. Bacak kaslarında gelişmemiştir. Çalışacaksın yapacak bir şey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Candreva87

mevkii değiştir, defans bölgesine geç
    ilk olarak sen toptan değil top senden korksun böyle düşün, uzaktan şut çekerken gücünü bilekten alma bacağından al yanı diz kapağının üstünden bacağın bir bütünmüş gibi hareket etsin bileklerinle
  • quote:

Orijinalden alıntı: Awesome

Boyun kısadır veya çok hafifsindir büyük ihtimalle. Bacak kaslarında gelişmemiştir. Çalışacaksın yapacak bir şey yok.
    kazma gibi tutma bacağını vururken dizini kır topuğun popona değer gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: renned2

ilk olarak sen toptan değil top senden korksun böyle düşün, uzaktan şut çekerken gücünü bilekten alma bacağından al yanı diz kapağının üstünden bacağın bir bütünmüş gibi hareket etsin bileklerinle

Alıntıları Göster
    güçsüzlükten oluyordur.sert vurmak istiyorsan topa vuracağın zaman topu biraz havaya kaldır öyle şut çek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nevzat-FC INTER

Benim lisansim varken.sağ bek oynuyordum.emin ol defansın daha çok ihtiyacı var sert suta çünkü zaten az vuruyorsun topa birde vurduklarının çoğu ceza sahası dışından olur normalde forvetler 1 saat salon çalışırken biz min 2 saat çalışıyorduk
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baytar.

quote:

Benim lisansim varken.sağ bek oynuyordum.emin ol defansın daha çok ihtiyacı var sert suta çünkü zaten az vuruyorsun topa birde vurduklarının çoğu ceza sahası dışından olur normalde forvetler 1 saat salon çalışırken biz min 2 saat çalışıyorduk

Alıntıları Göster
    Trivela dene birazda sonucu yazarsın

• quote:

Orijinalden alıntı: Awesome

Boyun kısadır veya çok hafifsindir büyük ihtimalle. Bacak kaslarında gelişmemiştir. Çalışacaksın yapacak bir şey yok.
    topun sağ alt veya sol alt kısmına doğru vur güçsüzsen biraz havalanır sonra yavaş yavaş iner belki gol olurda hava yaparsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shepard

topun sağ alt veya sol alt kısmına doğru vur güçsüzsen biraz havalanır sonra yavaş yavaş iner belki gol olurda hava yaparsın

ronaldonun frikikleri gibi olur anlamadan
  • quote:

Çok yanlış birşey öneriyorsun hocam. ortalama bir defans oyuncusu amatörde oynadıysan bilirsin topu yeri geldiğinde kaçan forvete 40-50 metrelik paslarla aktarmak durumundadır. veya sol bekten sağ beke 30 metrelik paslar atması gerekir ve yavaş vurursan araya birinin girmesi çok olası.
  • ayak kasi çalis
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayarsız Enerji

quote:

Orijinalden alıntı: Shepard

ronaldonun frikikleri gibi olur anlamadan

Alıntıları Göster
    Güçsüzlükten falan kaynaklanmıyo sadece bütün gücünü o an oraya veremiyorsun ondan.
    Topa kaval kemiğinle ne kadar aşadan vurursan o kadar sert gider ve çalışman lazım tabi öyle ilk vuruşta olmaz
    tabi ayak içinlede sert vurabilirsin ama gördüğüm kadarıyla tekniğin sıfır o yüzden kaval kemiğinle dene vurmayı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Andrés Iniesta

ayak kasi çalis
    arkadaş halı saha deyince ben pek büyük bir alan hayal etmedim. Bana gelen eleştirilerde de doğruluk payı var
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.