Şimdi Ara

Halı sahada iyi oynamanın püf noktaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
16.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şöyle baktım da herkes bununla ilgili bir konu açmış. Bende tek tek cevaplamak yerine bütün bir konu açtım umarım Adminler beni anlayışla karşılar..

Öncelikle mevkinizi öğrenmek lazım
    quote:

KALECİ
    quote:

: Kaleciyseniz(ki Dh'de kaleci bulmak zordur) maçtan önce bir kaç şut alıştırması yapın. Takım arkadaşlarınız sizi denesin bir açılın sizde. Oyun içinde gözünüzü toptan ayırmayın vs. Birde halı saha küçükse oyunu başlatırken yakınınıza vermeyi özen gösterin

DEFANS
    quote:

: Halı sahada pek defans kavramı yoktur aslında. Hep birlikte çıkıp dönülür. Yani geleneği budur. Ama bazıları var ki uzun boylu kalıplı ama top oynamasını bilmeyen. Onu alıp stopere koyarlar. O arkadaşlara tavsiyem, Gerçekten gelen topa vurun. Adam geçirmemeye çalışın. Maç sonunda "Ulan sağlam adammış gelen topa vurdu adam geçirmedi Milli savunma bakanıymış euheheh" derler

ORTA SAHA
    quote:

: Burası halı sahanın temelidir arkadaşlar. Öncelikle çizgiye yakın yani kanat oynamayı seven arkadaşlar için söylüyüm. Öyle her zaman sağdan atıp soldan geçmeyi, deli gibi pres yapmayı unutun. Maç sonuna yakın tıkanırsınız oynayamazsınız. Çalım atmayı demiyorum size ama size gelen her 10 topun 5'inde çalım atın bu ideal olacaktır. Zaten çalım atmayı sevmiyorsanız kanat oyuncusu değilsiniz demektir
    Orta sahanın ortasına gelirsek yani bildiğiniz Selçuk İnan, Alex gibi oynamanız lazım. (Tabii ki işin şakası) Topu alıp verin sürekli ayağınızda tutmayın. Yardıma gidin defansa. Defanstan top alıp kanatlara yaymaya çalışın. Burda oynayan adam takıma liderlik etmeli.

FORVET : Evet sevdiğim kısımdır :D Forvetin tek amacı burda gol atmaktır. Beleş olsun, maçın son dakikası olsun yinede gol atmanıza bakın. Belki çevreniz "Fark 5 olmuş daha ne gol atıyorsun" derler. O zaman çağırmasaydın arkadaşım halısahaya ? Evet forvet burda tek gol atmaya odaklanmalı. Preste yapmalı ama az yapmalı. Abartırsanız yorulursunuz..

Genel Taktikler :
    -Maçta kessin "Dizim sakatlanmasaydı şuan Ajax altyapısındaydım" diyenler olucaktı. Aldırmayın
    -Kaleye geçmeyen tipler olucaktır. Tatlı dille "Sen geç 10 dakikaya ben geçeceğim söz" diyin. Unutmayın tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır
    -Dediğim gibi çok pres yapmayın yorulursunuz.
    -Rakibiniz sert oynayabilir. Kavga çıkarmamaya çalışın. Hatta sizde sert oynayabilirsiniz
    -Kalıplıysanız kalıbınızı kullanın.
    -Topu fazla ayağınızda tutmayın ! Bu çok önemli.
    -Hata yapmaktan korkmayın. Sanki profosyonelsiniz.

Ve en önemlisi benim taktiğimdir bu
    -Genellikle ben maçta kalede başlarım sonra oyuna geçer son 20 dakika vitesimi arttırırım. Deli gibi pres yapar oynarım. Rakibim 40 dakikada yoruluyor çünkü. Bu ince bir olaydır herkes farkına varmaz.

Bol Şanslar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Halı Sahalarda İyi Oynamanın Püf Noktaları

Halı sahalarda iyi oynamak, teknik beceriler, takım çalışması ve stratejik düşünmeyi gerektirir. İşte halı sahada iyi oynamana yardımcı olacak bazı püf noktaları:

• Top Kontrolüne Hakim Ol: Halı sahaların yumuşak yüzeyi, topu kontrol etmeyi zorlaştırabilir. Sürekli antrenman yaparak topu etkili bir şekilde kontrol etme becerini geliştir.

• Hızlı ve Çevik Ol: Halı sahalar genellikle daha küçüktür, bu da hızlı hareket etmeyi ve çevik olmayı gerektirir. Rakiplerinden bir adım önde olmak için hızını ve çevikliğini geliştir.

• Pas Kaliteni Artır: Halı sahalarda kısa ve hızlı paslar yapmak önemlidir. Pas doğruluğunu geliştirmeye odaklanarak takım arkadaşlarınla etkili bir şekilde iletişim kur.

• Boş Alanlar Yarat: Rakip savunmayı açmak için boş alanlar yarat. Topsuz hareket ederek ve savunucuları işaretleyerek, takım arkadaşların için fırsatlar oluşturabilirsin.

• Hücum ve Savunma Dengesini Sağla: Halı sahalarda hücum ve savunma arasındaki dengeyi korumak çok önemlidir. Atak ederken aynı zamanda savunma hatlarını da koru.

• Takım Çalışması: Halı sahası futbolu bir takım sporudur. Takım arkadaşlarınla iletişim kur, pas alışverişinde bulun ve birbirinizi destekle.

• Stratejik Düşün: Halı sahada başarılı olmak için stratejik düşünmek çok önemlidir. Rakiplerin taktiklerini analiz et ve kendi oyun planını buna göre ayarla.

• Fiziksel Hazırlık: Halı sahası futbolu zorlu bir aktivitedir. Yoğun ve hızlı oynanan maçlara hazır olmak için iyi bir fiziksel kondisyona sahip ol.

• Top Tekniğini Geliştir: Halı sahalarda etkili bir şekilde oynamak için güçlü bir top tekniğine sahip olmak çok önemlidir. Top sürme, şut çekme ve kontrol etme becerilerini geliştirmeye odaklan.

• Halı Saha Şartlarına Uyum Sağla: Halı sahaların sert yüzeyi, açık hava sahalarından farklıdır. Halı saha koşullarına uyum sağlayarak oyun stilini buna göre ayarla.

Bu püf noktalarını takip ederek halı sahada becerilerini geliştirebilir ve daha iyi bir oyuncu haline gelebilirsin. Sürekli antrenman yapmayı, takım arkadaşlarınla iletişim kurmayı ve stratejik düşünmeyi unutma.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Adamsın, eyvallah ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Halı saha da krampon olayı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.