Şimdi Ara

Halledildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilsar -- 22 Mayıs 2008; 19:39:00 >

• Büyük ihtimal ile ölü Pixel lerdir

Saygılarımla
  • Büyüteçle yakından baktım ekran kare kare küçük kutularla dolu bi kutunun küçük bi kısmında var bu nokta ölü pixel olsa bütün kutucuğu kaplamazmı ?
  • hayır btün yeri kaplamaz ölü pixel ler değşiklik gösterirler kimi nokta şekilnde olur kimi ekranı boydan boya çizgi olur kimi komple ekranı kaplar

Saygılarımla
  • öyle bir zorunluluk yok bildiğim kadarıyla.o da ölü piksel olabilir
  • Yanlış bilgi vermeyin arkadaşlar, piksel ölüyse tüm karenin içi ölüdür ve aynı renktir

Bilmiyorsanız lütfen ölü pikselin nasıl oluştuğunu bir okuyun..
  • quote:

Orjinalden alıntı: MuttFTS.

Yanlış bilgi vermeyin arkadaşlar, piksel ölüyse tüm karenin içi ölüdür ve aynı renktir

Ölü pikseller aynı renk olacak diye bi kaide mi var?İlk defa sizden duydum walla bence sizde bir araştırın derim.[Kırmızı , Yeşil , Beyaz renk olabilir]
  • Pikseller aynı renk olur demedim, tek bir pikselin içinin tamamı aynı renk olur dedim..

quote:

Orjinalden alıntı: heLLWeapon

quote:

Orjinalden alıntı: MuttFTS.

Yanlış bilgi vermeyin arkadaşlar, piksel ölüyse tüm karenin içi ölüdür ve aynı renktir

Ölü pikseller aynı renk olacak diye bi kaide mi var?İlk defa sizden duydum walla bence sizde bir araştırın derim.[Kırmızı , Yeşil , Beyaz renk olabilir]
  • Ya burakın işte piksel ölmüş daha neyi tartışıyorsunuz.arkadaşa,bilen varsa pikseli nasıl tamir ettireceğinden bahsetsin..
  • Ölü piksel tamir olmaz malesef..

Ek olarak arkadaş kutucukların içinin tamamı aynı renk demiyor, bence ölü piksel değil..

quote:

Orjinalden alıntı: Enıac

Ya burakın işte piksel ölmüş daha neyi tartışıyorsunuz.arkadaşa,bilen varsa pikseli nasıl tamir ettireceğinden bahsetsin..
  • iphonelerin genelindemi oluyor bu ölü piksel yoksa arkadasın ve benim talihsizligimmi sadece?
  • LCDlerin genel kaderi bu.. iPhone'larla pek ilgisi yok. Geçmiş olsun..

quote:

Orjinalden alıntı: aggressor19

iphonelerin genelindemi oluyor bu ölü piksel yoksa arkadasın ve benim talihsizligimmi sadece?
  • MuttFTS yarbayımız biraz bilgi sahibi olsun bakalım

transistörlerle kontrol ediliyor ve bu transistörlerin herhangi birinde arıza olması, "piksel hatası" dediğimiz bir kusur oluşturuyor. LCD monitörlerde piksel kusurlarına çok sık karşılaşılmasının ana sebebi, LCD monitörlerde kullanılan transistör sayısıyla çok alaklı.

LCD monitörlerde rastlanan piksel kusurları birkaç farklı şekilde ortaya çıkıyor. Bu piksel hatalarına ölü piksel denir. Ölü piksel denmesinin sebebi, ilgili pikseli kontrol eden transistör ün açılıp kapanma işlevini artık yerine getirememesinden dolayıdır. Ölü piksellerin birkaç farklı çeşidi var:
    Karanlık(siyah) piksel : İlgili pikseli denetleyen transistörün kapalı durumda iken işlevsiz hale geçtiğinden dolayı bu piksellere karanlık(siyah)piksel denir. Özellikle arka planın beyaz ve açık renk olduğu durumlarda belli olur. Aydınlık noktaya göre daha az rahatsız edicidir.
    Aydınlık piksel : İlgili pikseli kontrol eden transistörün açık halde iken işlevsiz hale geçerse aydınlık piksel olarak adlandırışan kusur oluşur. Karanlık piksel kusuruna göre daha fazla rahatsız eder ve beyaz arka plan hariç hemen hemen çoğu arkaplanda kendini belli eder. Çoğu monitörün parlaklık ayarı, LCD arka ışığını(backlight) kısmadan ayar yaptığı için (bazı üst seviye monitörlerde arka ışık için ayrıca ayar vardır) eğer düşük parlaklıkta monitör kullanıyorsanız, açık arka planlarda bile beyaz nokta dikkatinizi çekebilir.
    Renkli pikseller : Her piksel, üç alt pikselden oluşur: Kırmızı, yeşil, mavi (RGB). Bu alt piksellerdeki herhangi birisindeki arıza, o pikselde görüntülenmesi gereken rengi tam olarak gösteremez. Farklı bir renkte sürekli yanar.

LCD paneller, geniş boyutlarından dolayı entegre devrelere nazaran bozuk transistöre sahip olma olasılıkları daha yüksek. Örneğin, 12" bir LCD ekranda 8 tane "arıza" görünüyor. 6"'lik bir wafer 'da ise 3 tane arıza var. 6"'lik wafer'dan yaklaşık 137 işlemci çekirdeğinin çıkacağını ve bunlardan 3'ünün bozuk olarak işaretlenecektir. Bu yüzden, LCD monitörlerde 2-3, hatta ve hatta 6-7 öü pikselin normal kabul edilebileceğinin altını çizmek gerekiyor.
    Bu arızalı transistör meselesine firmaların da %100 çözüm bulması şu aşamada mümkün değil. Dolayısı ile 1-2 veya daha fazla ölü piksele sahip monitörler de satılan ürünler arasında bulunuyor.

Kaynak :http://www.bilgiyurdu.net/lcd-monitorlerde-olu-pixel-nedir-g-nasil-gorulur-g-cevabi-t76193.html?s=ff9356602e2059b05ec76eb5d8a4cea5&t=76193

Saygılarımla

• Öncelikle teşekkürler yazı için, bilmeyenler bir öğrensin..

Kusura bakmayın da, konu sahibi kutucuğun tamamı aynı renk değil diyor.. Kutucuğun tamamı aynı renk değilse ölü piksel olmaz.. Alıntı yaptğınız yazıda da yazdığı gibi (okumadım bile çünkü biliyorum çok zaman önce okumuştm) bir pikseli 3 transistör kontrol eder. Bu transistörlerden biri veya birkaçı gitmişse, pikselin içinin tamamı aynı renk olur.. Yani arkadaşın deyimiyle "kutu içi"nin -ki bu kutu içi tek bir piksel oluyor- tamamının tek renk olması gerekiyor. (herhangi bir tek renk)

Yukarıdaki yazıda yazılan ölü piksel tipi, transistörlerin bozulması ile olur..

Üstteki yazıya ek olarak, bir de piksel takılması diye bir olay vardır. Piksel transistörleri belli bir renk değerini verirken takılırlar, ve o renkte kalırlar. Ki bu durumun çözümü de vardır. Birkaç program var bilgisayarda bunu yapabilen.. Bu durumda ise transistörler bozuk değildir. İngilizcede "Stuck Pixel" diye geçer..

Bir de "Lazy Pixel" diye bir çeşit var. LCDyi ovarak geçer. Ciddiyim.

Yani kısaca, arkadaşın dediği gibi bir kutucuğun - 1x1'lik tek bir piksel- içinde iki farklı renk warsa bu kesinlikle ölü piksel değildir.

Not1: Kutucuk dediğim pikseldir, 1'e 1'lik bir pikselden bahsediyorum. 2'ye 2'lik bir pikselde dediğim durum geçerli değildir.
    Not2: LCD ve görüntü sistemleri ve çalışma şekilleri sadece ilgi alanım değil, aynı zamanda mesleğim, okuduğum bölümdür.

Daha fazla bilgi için Wikipedia: (malesef İngilizce)
    http://en.wikipedia.org/wiki/Pixel
    http://en.wikipedia.org/wiki/Dead_pixel

quote:

Orjinalden alıntı: prıvacy

MuttFTS yarbayımız biraz bilgi sahibi olsun bakalım

Edit: Ek bilgiler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 22 Mayıs 2008; 13:52:54 >

• ek bilgiler için teşekkürler yarbayım yararlı olduğuna emin olabilirsiniz

Saygılarımla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.