Şimdi Ara

Halloldu :Notebookumun harddiskini değiştireceğim, baştan kurulum yapmak yerine klonlamak istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İşim için kullanmakta olduğum notebookumun 5400rpm hızlı 320GB SATA hard diskini 500GB 7200rpm hızında ve 32GB SSD özelliği bulunan hibrid disk ile değiştireceğim. 0'dan kurulum yapmak istemiyorum,çünkü kullandığım ve setupları elimde olmayan bir sürü program var, bunları temin etmem çok zor olacak. Klonlama işlemi için ücretsiz veya düşük maliyetli önerilerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrErcument -- 31 Ekim 2012; 22:09:26 >

• Selam
    Aynalama işlemini(clone) Acronis yazılımı ile yapabilirsiniz ama mevcut 320 GB boyutundaki HDD'niz gibi aynı boyutlara sahip olmaz. Çünkü; Aynalama yapacağınız HDD boyutu 500 GB..

Örenğin; C: biriminiz 50 GB ise, bu birim yeni Hibrit HDD'de 70-80 GB şeklinde değişir. Fakat bunun başka bir yöntemi daha var..

Önce C: biriminin(sistemin yüklü olduğu bölüm) Acronis ile yedeğini alın ve sonrasında, 500 GB HDD'yi mevcut HDD boyutunda birimlere bölün(arşiv veya depo olarak kullandığınız alanın boyutu büyük olabilir), aldığınız yedeği yeni HDD'ye geri yükledikten sonra, arşiv veya depo birimini eski HDD'den direkt kopyalayabilirsiniz.
    Kolay gelsin..
  • Hard diskimin recovery için ayrılmış partisyonunu olduğu gibi muhafaza edebilir miyim ?
    Harddiskin bölümlendirilmesi resimdeki gibidir.

Halloldu :Notebookumun harddiskini değiştireceğim, baştan kurulum yapmak yerine klonlamak istiyorum.
  • Sorun denenerek çözüldü. Yeni diskim Seagate marka olduğundan Seagate'in DiscWizard programı nı kullanarak notebookum üzerindeki diski USB ile bağladığım yeni diskime klonladım.Sonra da disklerin yerlerini değiştirdim, çok şükür hiç bir sıkıntı yok. 5.3 olan Windows Disk veri aktarım puanım 5.9'a çıktı.Bilgisayarım da hızlandı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.