Şimdi Ara

Halo S12 Mesh Sistemi DHPC Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evime halo s12 mesh wifi sistemi kurdum ancak modemin DHCP adresi 192.168.0.1 - 255 aralığındaydı ben bunu 99 yapıp değiştirdim. Halo DHCP adresini 192.168.0.100 - 255 yapıp modem ile tek bir DHCP server üzerinden yayın yapmasını istiyorum. Fakat Haloda bu ayarlamayı yapamıyorum. Adresi değiştirip kaydetmeye çalıştığımda LAN ip adresi ile WAN ip adresi aynı alt ağ içinde olmamalıdır diye bir hata veriyor. Modeme ethernet kablosu ile bağlı televizyon vs. cihazlar var ve Halo ile modemin aynı DHCP server üzerinden yayın vermesini istiyorum. Bunun bi yolunu bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malkoc456 -- 20 Ocak 2021; 19:26:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynı cihazdan bende de var sağlıklı şekilde kurabilmiş değilim. Birkaç tespitim var ancak çözüm üretemedim. Wan yapılandırması yaparsanız cihaz bunu dış internet olarak algıladığı için servis sağlayıcısı olarak kabul ediyor. Mesela turktelekomdan aldığınız dış ip adresi 10.0.0.44 ise aynı alt ağda yapmanıza izin vermiyor. Wan yapılandırması yapmadan LAN yapılandırması yaparsanız 192.168.0.x olarak yapılandırabiliyorsunuz ancak bu sefer Routing kuralları olmadığı için modemle iletişim kuramıyor cihaz internete çıkmıyor. Farklı bir konuda detaylı olarak anlatıp yardım almayı düşünüyorum konuyu açınca buraya link bırakırım takip edebilirsin. Burayıda takipteyim ilerleme olursa paylaşırsanız sevinirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.