Bildirim
Halojenli karboksilik asitlerin asitlik sıralaması?
JACK & JONES JORLINEN BLEND KNIT SS POLO SN Triko Erkek : Amazon.com.tr: Moda
https://www.amazon.com.tr/dp/B0CBXX951L
20 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü, 2 Mobil
Giriş
-
Hocam elektronegatiflik arttıkça halojenin asitligi artar -
tam tersi degilmi dostum HF > HCl > HBr diye.. Ben boyle biliyorum tersi degil yani bilen varsa aydinlatsin. -
quote:
Orijinalden alıntı: nigeldeyoung
Hocam elektronegatiflik arttıkça halojenin asitligi artar
tamam da hocam aynısı niye hidrojenle yaptığı bileşiklerde geçerli değil? -
-
Hocam karboksilli asitler de durum farklı oluyor sanırım palme organik sayfa 208 de anlatmış biraz -
-
Elektronegatiflik arttikca k.asitlerde asitlik artiyor
Halojenlerin hidrojenli bilesiklerinde olay capla alakali.Cap arttikca H i kolay verdiginden asitlik artar -
K.asitler zayıf asit olduğu için karboksil grubuna yakın karbona elektronegatifliği fazla olan madde bağlanınca zayıf asitliği arttırır OH bağı zayıflar -
anladım, çok teşekkürler. -
HX lerde çap farkı önemli , K.asitlerde elektronegatiflik durumu
Edit: mesajını yeni gordum tamamdır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LesAnders -- 23 Haziran 2016; 13:02:19 > -
arkadaşlar peki benzen katılma tepkimesi verir mi? vermiyor biliyordum ama hocalara geldik'te adam yeni müfredata göre verir dedi devlet kitabında baktım öyle bir şey bulamadım.quote:
Orijinalden alıntı: LesAnders
HX lerde çap farkı önemli , K.asitlerde elektronegatiflik durumu
Edit: mesajını yeni gordum tamamdır -
1 adet tepkimesi var sadece meb kitabinda yazıyormuş sanırım -
Tiksen vermez -
quote:
Orijinalden alıntı: Jacquess7
Tiksen vermez
https://youtu.be/nnuKxkc-qME?t=27m53s
27. dakika 53. saniyeye bakın hocam. -
Cok yuksek sicakliklarda veriyor ama kesinlik belirtmedikce vermez diyecegiz biz -
Ben hep vermez diye yapıştırıyorum sıkıntı olmadı daha -
-
Oda sıcaklığında verdiği katılma tepkimesi var. Meb kitabında da klor katılmasından bahsetmiş. Ama katılma tepkimesi vermez diye kabul ediyoruz galiba..... -
Teşekkür ettim hocam eline sağlık
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Elektronegatiflik arttikca k.asitlerde asitlik artiyor
Halojenlerin hidrojenli bilesiklerinde olay capla alakali.Cap arttikca H i kolay verdiginden asitlik artar |
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X