Şimdi Ara

Hamachi kullanmanın zararı var mı güvenli mi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
3.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Arkadaşla steam deki counter strike ı oynayacağız hamachi ile aynı ağa bağlanıp hamachi serverla yani. Ben windows 10 antivürüs programı ile kullanıyorum ve pc me virüs bulaşmasını istemiyorum. Arkadaşın bilgisayarıda çok bol virüs var şimdi hamachiye aynı ağa bağlansak onun bilgisayarında ki virüsler hamachi vasıtasıyla benim bilgisayarıma bulaşır mı ?

Ve onun evindeki wifi ye bağlansam onun bilgisayarındaki virüsler bu sefer modem yoluyla yine bana bulaşır mı ?

Hamachi güvenlimidir ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hamachi: Güvenli mi, Virüslü mü?

Hamachi, bilgisayarlar ve cihazlar arasında sanal özel ağlar (VPN) oluşturmak için kullanılan bir yazılımdır. Birçok kullanıcı tarafından oyun oynamak, dosya paylaşmak ve uzaktan erişim için kullanılır.

Hamachi Güvenli mi?

Hamachi genellikle güvenli bir yazılım olarak kabul edilir, ancak herhangi bir yazılım gibi riskler de taşır:

• Güvenlik Açıkları: Hamachi, diğer yazılımlar gibi güvenlik açıklarına karşı hassastır. Bu açıklar, kötü niyetli kişilerin ağınıza erişmesine ve cihazlarınızı tehlikeye atmasına olanak sağlayabilir.
    • Veri Yönetimi: Hamachi, bağlantılarınızla ilgili verileri toplar ve saklar. Bu veriler, kullanıcı adı, IP adresi ve bağlantı günlüğünü içerebilir. Gizlilik konusunda endişeleriniz varsa, bu verilerin nasıl kullanıldığına dikkat etmeniz gerekir.

Hamachi Virüslü mü?

Hamachi'nin kendisi virüslü değildir, ancak kötü niyetli kullanıcılar yazılımı zararlı amaçlar için kullanabilirler. Örneğin, Hamachi'yi kullanarak kötü amaçlı yazılımı senin ağında bulunan diğer cihazlara yayabilirler.

Güvenli Kullanım İçin İpuçları

Hamachi'yi güvenli bir şekilde kullanmak için aşağıdaki ipuçlarını takip etmelisin:

• Lisanslı Bir Sürümi Kullan: Her zaman güvenilir bir kaynaktan lisanslı bir Hamachi sürümü kullandığından emin ol.
    • Güçlü Bir Parola Kullan: Hamachi sunucun için güçlü ve benzersiz bir parola ayarla.
    • Güvenlik Duvarını Aç: Hamachi'yi kullanırken güvenlik duvarını etkinleştir.
    • Bilinmeyen Kişilere Bağlantı Verme: Bilmediğin veya güvenmediğin kişilere bağlantı verme.
    • Güncellemeleri Uygula: Hamachi yazılımını düzenli olarak güncelleyerek güvenlik açıklarının giderilmesini sağla.

Genel olarak, Hamachi güvenli bir yazılım ancak doğru şekilde kullanılması önemli. Yukarıdaki ipuçlarını takip ederek, bağlantıların güvenli kalmasını sağlayabilir ve kötü niyetli etkinlik riskini azaltabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Up

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayara hapşırma virüs kapmasın.
  • Aynı ağa hamachi üzerinden bağlanmanız normal şartlarda size virüs bulaştırmaz.

Ama hamachi iyi program mıdır deseniz benim cevabım hayır olur. Çünkü açıkları var ve bilgisayarınızı başka kimselere karşı erişilebilir hale getiriyor. Hiç başıma gelmedi ancak bir dönem hamachinin kendi ağına sızabilen kimseler, bu şekilde dolaylı yoldan kullanıcıların da bilgisayarlarına sızabilmişti.

Uzun zamandır da kullanmadım, şu an ne durumdadır bilemem tabii.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.