Şimdi Ara

Hamster alacaklar için rehber. (Gonzales) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
747
Cevap
16
Favori
352.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar nötr yaklaştığım bir canlıyı sevdirdiniz bana. Muhabbet kuşum olmasaydı herhalde gider bir tane alırdım. Ama şimdi alırsam ikisinin bakımlarını yaparım ama ikisiyle tam anlamıyla ilgilenemem. İleriki dönemde almayı düşünüyorum ama. Bu arada @PeterPetrelli şu 3 katlı kafesi nekadara aldınız? Birde ben çok değişik dekorasyonlar gördüm. Dekorasyon işinde çok yaratıcıyımdır. Kafes alırken boş oluyorda biz mi dokore ediyoruz yoksa dokore edilmiş mi oluyor?
  • Syranla gonzales arasındaki önemli farklardan birini unutmuşsunuz.
    Syranlar atlamaya meyillidir elinizde tutarken birden atlayıp şoka girebilirler ama gonzalesler böyle bir salaklık yapmazlar ne kadar korksalarda lap diye atlamazlar elinizden.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kardelen G.

Syranla gonzales arasındaki önemli farklardan birini unutmuşsunuz.
    Syranlar atlamaya meyillidir elinizde tutarken birden atlayıp şoka girebilirler ama gonzalesler böyle bir salaklık yapmazlar ne kadar korksalarda lap diye atlamazlar elinizden.

bence böyle bişi yok cunku hiç yasamadım varsada syrianlar daha iyidir hiç yoktan atlar gonzales gibi ısırmaz derim bu aradada argo söz kullanma lana bilirsin belki
  • arkadaşlar merhabalar öncelikle.3 sene önce bende bir hamster beslemiştim ama bizimkini öyle özel mamalarla falan beslemedik. ufak kafesinde merdivenle çıktığı asma katı -ki asla merdiven kullanmaz tellerden tırmanırdı- birde sürekli dönüp durduğu merdiveni vardı. evde 3 arkadaş ellerimizde büyüdü sürekli çekirdek alır onunla beraber yerdik. başlıca yemleri çekirdek, börek ve karamelli çikolataydı. bir kere beni ısırdı o da börek verdiğim elimi börek sanıp parmağımdan iğne batmış kadar. göründüğünden daha akıllı hayvanlardır. kafesin kapağını açık gördüğünde hemen oraya hamle yapıyodu. bir kere evin içinde kayboldu salonun ortasına bi tane karamelli çikolata koyduk 2.günü yerken enseledik. evimiz sobalıydı ve büyük olduğu için ısıtmak zordu. o soğuklarda banamısın demiyodu. zaten pamuklara sarınıp yatıyodu ve yatmadığı zamanlarda sürekli hareket halindeydi. üşüme gibi bir sorunu yoktu. bakım masrafı çok olan bir hayvan değildir. nasıl başlarsanız öyle devam eder. biraz fazla yazdım kusura bakmayın. umarım kafasında soru işareti olan arkadaşlar umarım cevapları bulabilirler. saygılar...

• quote:

Orjinalden alıntı: chibio_okia

quote:

Orjinalden alıntı: Kardelen G.

Syranla gonzales arasındaki önemli farklardan birini unutmuşsunuz.

bence böyle bişi yok cunku hiç yasamadım varsada syrianlar daha iyidir hiç yoktan atlar gonzales gibi ısırmaz derim bu aradada argo söz kullanma lana bilirsin belki

Hamsterlar ne zamandır şikayet et butonuna basıyorlar Bu arada Syran ile gonzalesi aynı kafese koysam ne olur acaba

• Konuya neler yazmışım

Hamsterım baya önce öldü. Aklıma geldi birden

Her zamanki gibi almaya gitmiştim
  • Bende almayı düşünüyorum.Yanlız çok param da yok..sadece 20 ytl verebilirim..Acaba alsam da kutusuz beslesem olur mu?Yani evde böyle yanımda falan gezse olur mu?....

Ayrıca zara verirler mi?
  • Kardelen G.
    ilk olarak sana cevap verelim kattiyen bunu yapma asla çünkü sonu ölüme bile gidebilir alcaksan ancak aynı cins alıp aynı kafese koy ve bunlar gonzales olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chibio_okia -- 21 Temmuz 2009; 18:13:05 >
  • size bir kaç şeker hamster

Hamster alacaklar için rehber. (Gonzales)

ŞUNLARIN TATLILIĞINA BAKIN

• Son eklenen resimlerdeki açık kahve turuncunsum hamsterima sahibim daha önceden 1 tane almıştım daha bebekken öldü hastaymış.Biz tabi bilmiyoruz sürekli uyuyordu.Bebek heralde gelişecek filan diye bi sabah bi baktık ölmüş :/. Sonra tekrar aldık buda pek bi yabani çıkmıştı sevemiyorduk ısırıyordu.Büyüdü ölmesini görmeden petshop'a geri bıraktık yerine yeni bitane aldık ve hala o hamsterimla birlikteyim süper bir oyuncu 3 katlı kafesi var 5 lira gibi komik bir rakama aldık hemde yanında dışarda gezinmesi için gereken topu çarkı vb. birçok şeyle birlikte :) . Denk gelince geliyor işte.Kafesden kaçmalar yaptığı oyunlar. Aşırı zeki bir hayvan bir yerden kaçabilceğini anladığı zaman sürekli orada dolanıyor orayı kapatınca başka yer arıyor ordan kaçıyor.Bazı geceleri yuvasından kaçıp saksılardaki toprağı eşelemiş halının kenarını tırtıklamış sonra gitmiş uyumuş :D Böle deli bi hayvan benim şansımdanmı böle denk geldi bilemem ama süper oyuncu bir hamster sanırsamda cambaz hamster diye geçiyor. syrian tipide oluyor galiba pek bi bilgim yok.Gerçekten köpek-kedi gibi bakım istemiyor. Zaten tuvaletini yaptığı yer belli başka bir yere yapmaz.Tuvalet yaptığı yer ile uyuduğu yer sabittir.Bende bi kaç püf noktası söyliyim. Hamsterinizın daha rahat edebilmesi için.

-Kafesini temizledikten sonra bi avuç birazcık pamuk koyun.a4 kağıdı parçalayın koyun.Kağıt havlu rulosu koyun.Pamuklardan kendine yatacak yer yapar.Ağzına doldurup taşıyıp böle kabartmasını izlemek bile zevk verir :).
    -Maydonoza bayılırlar arada bir verin.
    -Et kesinlikle vermeyin vahşileşirler.
    -Suyunu imkanınız var çeşme suyu harici su koyun ve yine mümkünse 2günde bir 3günde bir değiştirin özellikle yazları.
    -Soğuk - sıcak içecek , yemek , meyve vermeyin herşeyi normal oda sıcaklığında verin.
    -Meyvenin her türlüsünü verin elmada asit var ama yiyorlar ama limondan uzak durun.Mideleri hassas olduğu için zarar verebilir.
    -Meyveleri az az verin atıyorum bir elma vermeyin bir diliminde ucundan kesip verin.Çünkü o an sadece birazını yer tadı cezbettiği için gerisini depolamaya götürür ve orda uzun süre kalıp bayatlarsa hayvan rahatsızlanabilir.
    -Ve ilginç olucak ama erişte 'ye bayılıyorlar.Bizim hamster hergün kafesinden kaçıp kiler tarzı biyer var oraya gidiyordu.Yediği Hamster Besini ordaydı.Bigün açtım bi baktım ordaki erişteye gidiyor.Açtım verdim deliye döndü hayvancağız :D . Makarna - erişte vb şeylere bayılıyorlar.
    -Vişne,kiraz,elma,armut vb yaz meyvelerini çok severler ama az az verin çoğu zarar.

Bendende bu kadar hepsi kendi yazımdır.Gerçekten sevimli ve insana vakit geçittiren hayvanlar.Kokuydu,sesdi vb. sorunları yok.Kokulu talaşınızı alın tamamdır.He ayrıca biz talaşın yanında kedi kumu kullanıyoruz.Yaklaşık 3 hafta temizlemesek bile hiçbir koku olmuyor.Ama normal kum olarak değil Kristal şeklinde kedi kumları var onları tercih edin.

• quote:

Bendende bu kadar hepsi kendi yazımdır.Gerçekten sevimli ve insana vakit geçittiren hayvanlar.Kokuydu,sesdi vb. sorunları yok

Suriye hamsterı kesinlikle koku yapıyor,alırken petshop genelde 10 günde bir değiştirin diyor ama 4 gün sonra kokulu talaşa rağmen kafes kokuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riaz -- 27 Ağustos 2009; 23:52:04 >
  • bir ara hevesliydim almaya :)

sonra vazgeçtim
  • Benim Remi'ciğim brokoliye bayılırdı :P

Hoş kışın verdim , büyük ihtimal ölmüştür
  • quote:

Orijinalden alıntı: magicsensor

syrian hamster mı ? gonzales mi ? roborovski mi ?
    syrian hamster : cana yakın , kendini sevdiren , fazla hareket etmeyen , fakat fare gibi büyük olan hamsterlar.
    gonzales : saldırganlığa eğimli , küçük ve çok tatlı ....

gonzales in görünümü bana çok tatlı geldi fakat diyorlar ki çok saldırgan , elinden kaçar vb. şeyler
    syrian(suriye) içinde diolar ki : çok büyük

abartılacak derecede aralarında fark var mı ? size göre hangisini almalıyım ? benim ihtiyacım olan

orta boy (10cm) , akıllı , kendini sevdirecek , tatlı bişi .... size göre hangisini almalıyım ...

bilgisayar oynarken omzuma koyduumda kaçmıcak bi hamster türü arıorm ... suriye mi gonzales mi roborovs ki mi ?

roborovski de çok küçük oluo diolar ... tecrübeli arkadaşlar bana bi tavsiye bulunurlarsa çok işime yarıcak....

syrian'ı robovskiyi bilmem ama gonzales almak isteyenlere birz bilgi vereyim
    çok saldırganlardır ele alınmaktan ve rahatsız edilmekten hiç hoşlanmazlar
    özellikle uyurken elime alayım falan derseniz feci bir ısırık ile irkilebilrsiniz öyle böyle bir ısırık da değil oluk oluk kanar.
    uykuyu çok sever bazen abartısız 24 saatin 20 sini uyuyarak geçirir.
    Ksinlikle evcilleştiremezsiniz keyif hayvanıdır. kafes yanında girip uyuyacağı küçük ev gibi aksesuar alınız.
    hamster topu alınız dışarı salmak istediğinizde çok işe yarayacak yoksa kaşla göz arasında kayboluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: LawlietRyuzaki

-Kafesini temizledikten sonra bi avuç birazcık pamuk koyun.a4 kağıdı parçalayın koyun.Kağıt havlu rulosu koyun.Pamuklardan kendine yatacak yer yapar.Ağzına doldurup taşıyıp böle kabartmasını izlemek bile zevk verir :).

hiç kağıt parçalamaya falan gerek yok 5-6 tane peçete verin bir kaç dakika içinde parça parça eder :)
  • arkadaşlar bende hamster almayı düşünüyorum. Daha önce hiç beslemedim. Şimdi kararsız kaldığım nokta şu gonzalez mi yoksa suriye hamstermı. Kayserideyim ben petshopların hepsine gittim sadece 2 petshopta bulabildim. Birindeki için zaman ilerleyince iyice kilo alır dobalak olur dedi çok hareketli olmaz dedi (adınıda dobalak koyacam zaten) diğer yerdede vardı onlar için gonzalez dedi ama onlarda çok küçük geldi bana fare gibi ama hareketliler. Şu aşağıdaki iki resimdeki gibi bişey istiyorum ben bunun türü nedir. Nerden alırım. Kayseride bütün petshoplara baktım sadece 2 yerde var anlayacağınız çok seçeneğim yok. Başka yerden alabilirsem alacam.

Bunların türü nedir ?

• Resimdekiler suriye hamsterı,hem gonzales hem suriye besliyorum.Gonzales her zaman çok haraketli suriye ise büyüdü kilo aldı ağır takılıyo artıkAma suriye hamsterı çok cana yakın ,alıştıkdan sonra iyi geçinirsin gonzales içinde biraz daha uğraşmak gerekiyo alıştırmak için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riaz -- 15 Eylül 2009; 22:36:18 >
  • sen ikisinide besliyormuşsun hangisini tavsiye edersin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: riaz

Resimdekiler suriye hamsterı,hem gonzales hem suriye besliyorum.Gonzales her zaman çok haraketli suriye ise büyüdü kilo aldı ağır takılıyo artıkAma suriye hamsterı çok cana yakın ,alıştıkdan sonra iyi geçinirsin gonzales içinde biraz daha uğraşmak gerekiyo alıştırmak için

ayrı kafeslerde mi besliyorsun ?
  • quote:

ayrı kafeslerde mi besliyorsun ?

Tabiki ayrı kafeslerde besliyorum,yoksa gonzales şu an yok olmuştu
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.