Şimdi Ara

Hangi alanı seçeceğinizi nasıl karar veriyorsunuz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 50 tane alan var. Sayısal tasarım, gömülü yazılım, donanım tasarımı, Analog tasarım, vlsi , rf, anten, tıbbi elektronik, haberleşme ( bu da kendi içinde 50 alana ayrılıyordur eminim) mikrodalga mühendisliği, işaret işleme bunlar core elektronik haberleşme alanları atladığım olmuştur eminim bir de yapay zeka ile veya direkt gömülü harici yazılım ile ilgilenen kişiler var. Fotonik kuantum nanoteknoloji gibi biraz daha akademik işler ile ilgilenenler de var. Bu benim okuduğum elektronik ve haberleşme için elektrik-elektronik okuyanlar için kontrol ve elektrik ile ilgili de tonla alan oluşuyor. Elbette çoğu şey birbiriyle alakalı direkt ayrılamaz. Benim okulda gördüğüm en kolay derslere kayıp ordan bir yol çizme şeklinde oluyor bizde de bu emag zumresinin açtığı dersler. Soruma gelirsek neye göre karar veriyoruz veya bilinçli bir tercih ne kadar mümkün sevdiğimiz sevmediğimiz ders yaptığımız stajlar iş imkanları gibi parametrelere mi bakmak lazım siz ne düşünüyorsunuz. Bana her şey cazip geliyor nedense dersleri de ona göre seçmek gerekiyor ama dersi seçmeden bilmekte zor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Aynı durumun bilgisayar mühendisliği versiyonunu yaşıyordum (halen daha yaşıyorum gerçi), bu da örneği

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159918376

2.sınıfım, henüz staj gibi tecrübem olmadı ama şu ana kadar deneyimlediğim kadarıyla
    Bu alanlar içinde bence hepsini ufak ufak denemek lazım, mesela ben 1.sınıf kışında temel yapay zeka kütüphanelerine ve veri bilimine baktım, sonrasında 1.sınıf yazında komple backend çalıştım, şu anda başka bir alan çalışıyorum ve 2.dönem boyunca da gömülü yazılım ve bilgisayar mimarisi bakmayı planlıyorum.

Zaten çoğunun giriş eğitimleri 10 15 saat oluyor, o esnada kendi kendime mini projeler yapmaya çalışıyorum bir şeyi beğenmediğimde o kendi kendine ortaya çıkıyor genellikle, bu kadar alan bakmak belki kayıp gibi görünebilir ama hem farklı ortamlarda durumu anlamamı sağlıyor hem de sertifika vs şeyler topluyorum

Yarışmalara kulüplere katılan da var ama o alanı tam bilmeden yarışmalara girmek biraz sıkıntılı olabiliyor çünkü sevmediğinde çıkmak zor olabiliyor.

Zaten en azından sevmediğin alanları belli edince geri kalanları seçmeli vs yoluyla halledip yol çizebilirim diye düşünüyorum, tabi belki ee tarafında donanım maliyeti gibi şeyler olabilir ama ortak noktalarda ya da yazılımda bu yolu takip ediyorum. Zaten işe başlayıncaya kadar çokça kez hedefler değişiyor ama öğrenmeyi öğrenmek ileride faydasını çokça hissettiren bir şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 12 Şubat 2025; 22:38:31 >

• Leopard76 kullanıcısına yanıt
    Doğru söylüyorsun hocam ama bizim bu alanların çoğunda söyle bir bakayım diyorum ama altından çok kapsamlı akademik bilgi gerektiren konular çıkıyor hadi ben 5G neymiş bakayım deme şansım yok bakınca genel kültür bilgileri dışındaki nerdeyse bir şey anlaşılmıyor cünkü elektromanyetik dalgalar almamışım sinyal işleme almamışım. Sayısal tasarım programlama nispeten daha yapılabilir. Belki gözüne kestirdiğim bir laba gidip projelere katılmak bir seçenek olabilir.

• DamlatannMusluk kullanıcısına yanıt
    Haklısın hocam ee'ye yakın şey dendiğinde bile aklıma sadece gömülü yazılım geldiği için biraz yazılım ve kodlama kafasında düşündüm :/

Hocalar akademik çalışmalara almasa dahi ilgilendiğin alanlar hakkında bir yol haritası çizerler diye düşünüyorum, yani ben bazı hocalara mail attığımda anlayışlı cevaplar veriyorlardı

• Bence sen seçmiyon hangi şirket alırsa for the most part

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.