Ne istediğinize nasıl karar veriyorsunuz?
-
-
Çoğu şey kendiliğinden gelişiyor zaten. Yaşayarak görerek isteklerim ve hedeflerim oluşuyor. Lisedeyken teknik anlamda iyi bir mühendis/bilim adamı olmak hedefimken bulunduğum okul ve çevre sebebi ile zengin olmayı kafaya koydum mesela. Refah bir hayatım olsun, lüks ev ve arabaya bineyim istiyorum. okul, bölüm, iş hayatı eskiden bir amaçtı ama artık hedefe gidilen yolda bir araç oldu.
Tabii onun tek bir gülüşüne her şeyi çöpe atarım
-
Çoktan yazıldı zaten çok dert etme.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Nası ben evde oturup hiçbir şey yapmayacağım iş ilişki para hepsi kendi kendine mi gelecek
-
Kader vurgusu yapıyor
Kaderin değişmeyen bir şey olduğunu düşünmüyorum. Her insan kendi kaderini kendisi belirler ve bu düşünceye sahip olmak da islama aykırı değildir.
-
2-3 sene önce verdiğim kararlar çok yanlışmış. Bir 3 sene sonra da şimdi için aynısını söylerim büyük ihtimalle. Mühim olan mümkünce + ve - yi düşünüp karar vermektir. Yanlış yaparsanda ben yaptım ben istedim diyebilmelisin.
Hocam örneğin meslek konusunda bir örnek vereyim. Bir yanım yapmak istediğim meslek için çabalamamı söylüyor. Bir yanım beni zor şartlarda okutan aileme en hızlı şekilde destek olabileceğim, daha kısa sürede daha çok para kazanabileceğim işi yapmamı söylüyor. Bir yanım ülkede kalmak istiyor, ülke için çalışmak, çabalamak, mücadele etmek istiyor. Bir yanım ülkeden en kısa sürede kaçıp daha refah seviyesi yüksek yerlerde yaşamak istiyor. Sürekli bir ikilemdeyim asla herhangi bir konuda karar veremiyorum.
-
İstediklerin konusunda net olsan bile zamanla değişiyor hayat yaptığın planların bozulmasından ibaret
Biri illaki daha ağır basıyordur ama ne demişler doğduğun yer değil doyduğun yer.
İçimden geliyor diyebilirim. İstediğim şey hissettiğim şeydir mantığında
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
"Overthinking" gerek yok.
Tavsiye istemek bir yöntem, onda da sıkıntı, tavsiye alacak kişi kalmamış.
Birkaç kişiyi dinleyip üstüne kendin filtreden geçirmek...
Google -> -aramak istediğin konu/soru- + reddit
Diğer cevabına yönelik,
Farklı ülkede yaşamanın olumlu yönleri, olumsuz yönlerinden çok daha rağbet görüyor.
Benim tavsiyem, diğer, ilk bakışta görünmeyen taraf üzerine görüşleri de oku.
Meslek konusu da,
Detay vermeden genel konuşmak zor ama
genel düşünce, sevdiğin işi yap, para yanında geliyor zaten.
-
31 çektikten sonra bile istiyorsam gerçekten istediğime karar veriyorum
Yazı tura atıyorum
-
ne olmak istiyorsun ki ?
-
Herkese teşekkür ediyorum
-
İstediklerin ve beğenilerin aslında ailenin ve çevrenin istekleri ve bunların ekonomik değerleri doğrultusunda şekilleniyor. Çoğu kişi kabul etmek istemez ama gerçekte durum böyledir.
Güzellik konusunda da kimin güzel kimin çirkin olduğunu toplum değerleri belirler. 1500-1900 arasında mesela şişman kadınlar güzel olarak görülüyormuş.
Hala kabul etmek istemezsen çok daha net bir örnek verelim. Mesela şu anda bilgisayar mühendisi olmak istiyorsun diyelim. AI ile birlikte bu sektör 3 sene sonra bitme noktasına gelse, işe alımlar çok azalsa, maaşlar çok düşse, kod yazımını insanlar yapmasa ve sonucunda da değer görmeyen bir meslek haline gelse hala bunu isteyebilir misin?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X