Şimdi Ara

Hangi Araba (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • lotus esprit s4 gizli kahraman. budur abicim.
    Hangi Araba
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'>Lotus Esprit S4 Turbo V12 motor 380kadran 550 beygir 960kg ağırlık. benim favorim. denenmiş ve henüz geçilememiş bir rekoru var: araba 350 vurunca içindeki şöförü ile birlikte ağırlık sadece 600grama düşüyor. yani resmen uçuyor araba.aerodinamyc olayı muazzam. tabi bu arabaya sahip olanın birde benzin istasyonu olması gerekiyor.<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

böyle bir otomobil yok...

iki tane S4 vardır birisi 1993 S4 264 HP diğeri de 1995 S4s 300HP... ikisi de o dediğin özelliklere sahip değildir. ( 265km/h / 270km/h )

En hızlı Esprit, V8 motorlu olandır... ( 350HP )

Ama dediğin özel bir üretim olabilir... Ama Lotus'un kendi ürettiği bir model değil...

P.S. Ayrıca o yolladığın resim S4 değil V8... [krl]

• <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by tosunpasa</i>
    <br />Bal974 benim kapımda araba var, arkadasinda var, onunki 2003 corolla, benimki 98 model broadway
    Corolla ortalama 160 filan yakiyor broadway ise 120 civari, arkadas o kadar para sayip almasina ragmen dogru dürüst binemedi, niye mi? cok basit 3-4 günde bir benzinliğin önüne cekip 40-50 milyon verince insanin binesi kalmiyor. ben ona göre daha fazla bindim, eger arabayi kapinin önünde sergilemek icin aliyorsan lafim yok, ama bineceksen, işe arabayla gidip geleceksen ozaman yakit cok önemli.

iyi arabaya binmemissin dersen o zaman söyle söyleyim, amerikadayken cok güzel arabalara da bindim, (2004 model Pontiac Grand prix(3800 c.c), 2003 model Fort mustang coupe(3800 c.c)) Ama olay en sonunda yine yakita geliyor. bu bahsettigim arabalar 3 günde 20 galon yakitin irzina geciyorlar. petrol kralinin ogluysan komaz, ama degilsen acaip sarsar. [url]www.edmunds.com/media/2003/laautoshow/04.pontiac.grand.prix/04.pontiac.grandprix.f34.50.jpg[/url]

Arabasi olanlar bilir uzak bir yere giderken ilk önce kac para yakar diye icinden hesap yaparsin daha sonra gidersin... yakıt cok önemli.....

<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

İyi araba deyince benim için en önemli şey yakıt tüketimi değildir. Ben onu söylemeye çalışıyorum.

Kapıda iki tane otomobilim var. Bir tanesi Rover 620si, sakin ve keyifli yolculukların otomobili. Öbürü Fiat Tipo 2.0 ie 16V (148 hp). Bu de benim zevk otomobilim ve ikisi de benzin canavarı aletler. Açıkcası uzak bir yere gideceğim zaman kafamdan ben de hesabı yaparım, aradaki farka bakarım, İstanbul'a gidip gelecek olsam ve arabada iki kişi olacaksak 20-30 milyon farkediyor, o zaman niye arabamı almayayım ki, benim düşüncem de bu. 20-30 milyon fazla vermek ugruna arabamla gitmeyi tercih ederim. Başka yerlerden para arttırıp arabama benzin almayı tercih edebilirim. Her gün de işyerime otomobilimle gidiyorum, gidip gelmek yaklaşık 50 kilometre. İşe gidip gelirken de otomobil kullanmaktan zevk aldığım için yakıt tüketimi ikinci planda...

Demek istediğim benzin tüketimi önemli değil demiyorum, ama benim için iyi araba denildiğinde benzin tüketimi ikinci planda. Altını çizerek söylüyorum: benim için böyle.

Bu herkes için kriterler değişebilir.

Ayrıca corolla-broadway kıyaslamasına gelince, corollanın 9 lt/100 km tüketim değeri verdiği bir yolda broadway 6 lt/100 km gibi bir tüketim değeri yakalayabiliyorsa helal olsun, tekrarlıyorum helal olsun. (not: bu kıyaslamayı yaparken ikisinin de benzin tükettiğini varsayıyorum)

• :)) anaxarxes zaten bende hayalimdeki lotusumu yaratmıştım. bir lotus hayranı olarak tabiki böyle bir araba ancak özel üretim olabilir. oda benim kafamdaki özel üretim. birinin çıkıp söyledilerini söyleyeceğini biliyordum. ohh vicdan azabından kurtuldum. saol. halkı yanlış bilgilendirmemek lazım he mi? :))
  • Volvo S80 tabii ki!
    Volvo'nun sağlamlığı ile ilgili bir hikaye rivayet edilir;
    İstanbul'un orta yerindeki bir kavşakta iki araba kafa kafaya çarpışmış.Biri Broadway biri Volvo.Broadway'in motor kısmı yolcu kısmının içine girmiş,dümdüz olmuş.Şöför itfaiyece zor çıkarılmış hastaneye yetiştirilmiş.Tabii polis de gelmiş rapor tutacak,Broadway'e bakmış plakayı felan almış yazmış..Sonra dönmüş bakmış etrafına..Bakmış...Bakmış..Bakmış...Sonra demiş ki "Ulan kaşla göz arasında kaçmış .erefsiz!" Oysa Volvo tam önünde duruyormuş :)
  • Yahu o kadar çok araba var ki say say bitmez sabaha kadar sayarım. Ama bir bmw m3üm olsa. Ha bu arada bütün yarışçıların hayalini kurduğu araba fiatın bir modeli. Mini couperlara benziyo. Yaf İmpreze da fena olmaz. Bir Chevrolet corvette ne bileyim bir porsche 911, lamb diablo, bir mercedes slr. Ama en efsanevi araba herhalde dodge charger. Bu araba olsun bir de beni sürekli tanker uçağı takip etsin arada bir yakıt ikmali için. Haa tabii karaşimşeği de unutmamak lazım. Hey idi günler.:)
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'>Volvo S80 tabii ki!
    Volvo'nun sağlamlığı ile ilgili bir hikaye rivayet edilir;
    İstanbul'un orta yerindeki bir kavşakta iki araba kafa kafaya çarpışmış.Biri Broadway biri Volvo.Broadway'in motor kısmı yolcu kısmının içine girmiş,dümdüz olmuş.Şöför itfaiyece zor çıkarılmış hastaneye yetiştirilmiş.Tabii polis de gelmiş rapor tutacak,Broadway'e bakmış plakayı felan almış yazmış..Sonra dönmüş bakmış etrafına..Bakmış...Bakmış..Bakmış...Sonra demiş ki "Ulan kaşla göz arasında kaçmış .erefsiz!" Oysa Volvo tam önünde duruyormuş<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

bir arabanın kaza sırasında deforme olmaması o arabanın güvenliolduğunu göstermez... Bilakis kaza şiddetini birebir yolculara hissettirir ve ciddi yaralanmalara yol açabilir...

1950-60'larda bu dediğin güvenli kabul ediliyordu ama artık güvenli arabanın kaza sırasında maksimum deforme olması ama yolcu kabininin de hiç deforme olmaması önerilir...

Bir şeftaliyi duvara atarsan çekirdeğine bişey olmaz ama bir cevizi atarsan hem dışındaki abuğu kırılır hem de içindeki kısmı ezilir...

• Peki abi şimdi biz tofaşları domates kabul edip duvara fırlatırsak nolur?
  • Fiat 126bis olur....
  • ferrari
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.