Şimdi Ara

Hangi aracı tercih etmeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim durum biraz karışık. İşin içinden de çıkamıyorum. Siz olsanız hangisini yaparsınız onu öğrenmek istedim.

Ailemin(farklı şehirdeler) 2 aracı var biri mazda 2 otomatik biri 2013 qashqai benzin otomatik. Bende işe yeni başladım ve işe gidip gelirken qq kullanıyorum(araç sürekli bende). Ancak bu araç 12 litre yakaraktan bütçeyi efsane zorluyor. Aldığım maaş 2400 lira olduğundan aylık abartmadan 600tl+ yi benzine veriyorum(günlük 25-30km yapıyorum)

QQ çok rahat ama çok yakıyor. QQ için lpg düşündüm ancak avmler benim için önemli(iş yerim avmde, ayrıca bolca giderim kız arkadaşımla) bu nedenle girişte sıkıntı çıkabilir, ayrıca subap erimesi vs canım sıkıldı. Bizim milletinde elinin değdiği hiçbir işten verim alamadığım için kesin sıkıntı çıkar vs babam başıma ekşir.

Mazda ufak ama hem gereğinden fazla performanslı hemde ufak araba biraz can sıkıcı olabiliyor. Ayrıca boyutuna göre sağlam yakıyor(7-8 litre). 5 litre için qq keyfinden uzaklaşmak istemiyorum. Ama mazda kız arkadaşıma araba öğretmek için iyi olabilir.

Mazdayı alırsam satıp başka bir araba alabilirim. Bu durumda dizel otomatik araçlara bakıyorum ancak ettiğim zarar+ kalite düşüklüğü dizel e değer mi? Çok uzun zamandır yeni sayılabilecek japon araçlarına biniyorum ve tek sorunum lastiği bir sabah inik bulmam oldu. Yani ay sabah çalışmadı, yok duman atıyor , yok şanzıman arıza verdiyle uğraşmak istemiyorum.

Bunların dışında bir seçenek 10 bine motosiklet almak. 4 sene yüksek cc motosiklet kullandım kısaca bir sıkıntım yok ancak istanbulda motosiklet her zaman riskli. Kıyafeti ıvırı zıvırı sıkıntı, ayrıca önümüz kış. 500 liranın derdine düşüp kolu bacağı kopartmak istemiyorum. Ancak 10 bine bir motosiklet alıp 2,5-3 litre yakmak çok cazip(neredeyse qq nin benzinine geliyor 12 aylık kredinin taksiti)

Bu şartlar altında siz hangisini tercih ederdiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stealth213 -- 26 Ağustos 2017; 22:48:44 >

• Arkadaşım bence an mantıklısı QQ ye LPG taktırmandır. Düzgün bir ustaya taktırıp gerekli bakımları yaparsan hiç bir sorun olmadan uzun süre binersin aracına ve ilerde satmak istediğinde daha fazla tercih edilirsin. Avm olayına gelince tüm Avmlerin açık otoparkı var oraya bırakabilirsin.
    başka bir çözüm ise Mazda yerine QQyi satıp daha yüksek model düşük km de dizel araç alman olabilir.Kız arkadaşına araç kullanmayı öğretmek istiyorsan da benim tavsiyem bir gün otomatik bir araç kirala ve gönül rahatlığı(!) ile öğret.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.