Ben de makine mühendisliği okuyorum ve açık ve net tavsiye etmem. Muhtemelen mezun olup bir işe girdiğinizde mühendis olup olmadığınızın farkına varamayacaksınız. |
Hangi Bölümü Okuyorsunuz tavsiye eder misiniz? (2. sayfa)
-
-
Tıp okuyorum 3.sınıftayim klasik olacak ama isteyerek gelmeyen için eziyetten başka bir şey değil üstüne birde zorluğu hayattan soğutuyor 100-200 kişiden isteyerek gelen 20-30 kişi bu kişiler mutlu ve bir şeyler için çabalıyor bazı kısım benim olduğum hayatı sorguluyor her gün diğer kısım okula uğramıyor zaten birde mezuna kalıp geldiyseniz arkadaşlarınız ise başlarken sizin tükenmeye devam etmeniz daha çok koyuyor bunları ben takmam diyen ve zorluklarla ben mücadele ederim diyen gelsin bide para için düşünüyorsanız sakın yazmayın gerçeklerle yüzleşince komitelere bile çalışmayı bırakabilirsiniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
+1 okul ile sektörün alakası yok.
Bireysel olarak ne öğrenirsen kardır. Bir alan belirle ve alanın gereksinimlerini kazanmak için çabala. (frontend dev - backend dev - veritabanı - yapay zeka .... )
-
İnşaat patlatma bölümünü geçemedim
tm de okunacak bölüm yok a*k ya
-
Hekim olarak yazayım.
1-2-3. sınıf standart üniversite havasında geçer bu senelerde kalmadan gezebildiğiniz kadar gezin.
4.Sınıf artık hastalarla tanıştığınız, bir şeyler yapmaya başladığınız zamandır ama sabah 8'den Akşam 5'e kadar hastanede kaldığınız zamanlar olur yorucudur. Genelde Dahiliye, Pediatri gibi baba bölümler bu sene alınır, bu sene çok önemlidir, ne öğrenirseniz kardır çalışın.
5.Sınıf eziyetin başladığı yerdir genel de kısa stajlar olur 2-3 haftada bir bazen de haftada bir sınava girerken bir yanda da TUS çalışmanız gerekir. Benden abi tavsiyesi eğer 70'leri 80'leri hedeflemiyorsanız sakın dershaneye kaydolmayın şimdi her şey değişti, bir sürü program var tek bir dershaneye bağlı kalmayın zaten dershanelerdeki iyi hocalar da artık kendi derslerini veriyor.
6.Sınıf eziyetin zirve yaptığı yerdir, polikliniklerde ve acilde hastalarla temasınız olur ancak dahiliye, kadın doğum, genel cerrahi gibi bölümlerin yataklı servisinde rezil durumdasınızdır. Normalde hekimlik stajında olmanıza rağmen hemşirelerin yapması gereken kan alma, kan şekeri bakma gibi en basit işleri dahi size yaptırtırlar çünkü hemşirelere, personele üniversite hastanelerinde kimse laf geçiremez. Bir kaç üniversite dışında maalesef durum bu. O sene hastanenin ucuz işçileri olarak doğru dürüst eğitim almadan bir yandan TUS çalışarak geçirirsiniz.
Ha ama bana sorarsanız TUS hiç çalışmayın o süreyi akıcı bir Almanca konuşmayı öğrenmek için harcayın ya da ingilizce, şu an İngiltere'de orta ölçekli bir şehirde doktor azsa saatlik nöbet ücreti 100 pound. Şiddet vs. ihtimali zaten yok. Ekleme yapayım aynı şehirde 3+1 evin kirası da 1500 pound üstelik elektrik dahil.
Mezun oldunuz, sonra zorunlu atamanız olur, eğer şanslıysanız tercih ettiğiniz hastaneye gider ayda 10 gün, 24 saatten çalışır ve nöbet, sabit ek ödeme, döner sermaye ve memur maaşı dahil 8000 lira alıp, yeşilde günde 300 hasta bakarsınız.
Benim yegane tavsiyem şudur kesinlikle maddi kaygılarla tercih etmeyin, ODTÜ gıda mühendisi yazan arkadaşım Danone'de 6500 başladı, ODTÜ mimarlık yazan arkadaşım Türkiye'nin en büyük mimarlık ofislerinden birine daha mezun olmadan girdi maaşını bilmiyorum ama ayda bir bir yerlere gidebiliyor. Elektrik eloktronik mühendisi arkadaşım yurtdışında bir projeye katıldı ve orada kalacak. Ha KTÜ mezunu da var o da şu an yeni mühendis 3600 maaşla çalışıyor ama oraya da bir tanıdığı vasıtasıyla girdi.
Yani ilk 10.000'e girip de hayatınızın 6 yılını uluslararası düzeyde sağlık hizmeti verdiğiniz halde size laf etmekten çekinmeyen, hiçbir şeyi beğenmeyen bu halka tahammül ederek ve 8000 lira maaş alarak mahvetmeyin.
Diyelim ki bu yola girdiniz, kesinlikle ama kesinlikle Türkiye'de kalmayı düşünmeyin benim dahi tanıdığım herkesin nihai hedefi yurt dışı ve adamlar sizi kabul etmek için çok istekliler tek istedikleri şey dillerini bilmeniz. Biz hata ettik TUS çalışarak, siz etmeyin.
Ha bazıları da diyor doktorlar bu kadar ağlıyorsa yapmasın bu işi diye, zaten yapmıyorlar arkadaşlar, MHRS'ten randevu arayarak durumu anlayabilirsiniz, kimse yapmıyor ben hekimliği bırakıp dönerci açan gördüm adam oh be diyordu 3 ayda kazandığımı 1 ayda kazanıyorum en azından kafam rahat. O yüzden tercih yaparken popülist düşüncelerden kendinizi soyutlayın, gerçeklerle yüzleşin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Concordato -- 2 Ocak 2022; 23:7:3 >
-
Veterinerlik okuyan veya bilen var mi? Bu bölümü okumak zor mu, iş olanakları nasıl?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ea okuyan yok mu la
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hukuk okuyorum. Eğer ezberiniz iyi değilse, uzun süre çalışmayı sevmiyorsanız ve sosyal biri değilseniz tercih etmeyin. Bölüm gerçekten ağır. Ayrıca okumak isteyenlere ya da okuyan 1.sınıflara tavsiyem 1.sınıfta ne yapın ne edin tabiri caizse eşşek gibi ders çalışın bir daha ortalama kolay kolay kasılmıyor çünkü. İlk seneden düzgün ortalamanız olursa nispeten ileriki senelerde eliniz daha rahat olur. İlk iki sene klasik öğrenciliğinizi yaşayın ama ikinin yaz tatilinde ya da üçüncü sınıfın tatilinde mutlaka ama mutlaka gönüllü olarak staj yapabileceğiniz bir avukat bulun.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
işletme okudum asla tavsiye etmem uzak durun işsizlik garantili
-
Makine Mühendisliği okudum, Türkiye'de asla tavsiye etmiyorum. Son yılımda 2 dersim vardı 1 firmada üretim mühendisi olarak çalıştım, geçen sene mezun oldum ve kurumsal bir firmada işe başladım.
Ne eski firmada, ne de yeni firmada mühendislik yapan yok. Bölümden kalma en basit hesabı yaparken bile ne kadar şaşırdıklarını bilemezsiniz. İki firmada da yurt dışından gelen supervisorler ve uzaktan da olsa oradaki mühendisler ile diyalog halinde olmak zorundayım ve gerçekten sadece o zamanlar mesleğimden keyif alıyorum.
-
Bilgisayar müh. ilk sene ilk dönem
Gözlemime göre ne kadar çalışırsan sınavdan o kadar yüksek alıyorsun. Çalışmanın karşılığı geliyor açık bir şekilde
Hiç çalışmadan olmaz zaten
Sürekli ders çalışmaya da gerek yok
Önceden kodlama bilgisi şart değil, ama ne kadar bilirsen o kadar yardımcı olur.(Dersler hiç bilmiyormuşsun gibi başlıyor.)
Ders-ödev yoğunluğu fazla değil. Dönem başından sonuna doğru boş vakit azalıyor(ders yükü artıyor) ama yeterli.
Daha yazmak isterdim de en azından bir sene bitsin
Okuyun, okumayın diyecek kadar tecrübem daha yok.
Ama okuyup pişman olacağınızı düşünmüyorum.
-
İngilizce öğretmenliği okudum biteli 2 seneden fazla oldu. Eğer çocukları seviyorsanız, birine bir şey öğretmeyi seviyorsanız, bir kişi sizin sayeninzde bir şeyler başardığında mutlu oluyorsanız ve son olarak sabırlıysanız ve dil öğrenmeyi seviyorsanız tavsiye ederim. Kötü yanlarına birazdan geleceğim. Bu özelliklere sahipseniz siz zaten fedakar birisinizdir. Öğretmenlik para için yapılmaz ve zaten çok da para eden bir meslek değil. Bölümü bitirdikten sonra eğer akademisyenlik düşünmüyorsanız ya KPSS çalışıp atanacaksınız ya da özel sektörde kariyerinize başlayacaksınız. KPSS kazandığınız taktirde rahatsınız ama aldığınız para şuanki TR şartlarında biraz yetersiz. Özel sektöre girerseniz eğer girdiğiniz yer güzel bir yer ise 5 civarı bir maaşınız olur ki bu zor. Eğer kötü merdiven altı bir yere girerseniz maaşınız asgari ücreti bile geçmeyebilir, geçse de haftada 60 saat derse sokulursunuz ve maaşlarınızın da ödeneceğinin garantisi yok.
TL;DR: Bölüm güzel, meslek güzel fakat emeğin karşılığı yok. Şuanki şartlarda bu mesleği yaparak rahat geçinemezsiniz.
-
Hangi üniversite hocam ?
belirtmek zorunda değilim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 7 Ocak 2022; 18:58:5 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X