Şimdi Ara

Hangi Codec İle İyi Görüntü Alıyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dijital tv kartlarınızda hangi codec leri kullanıyorsunuz en iyi görüntüyü hangi ayarlarda alıyorsunuz?Paylaşalım.
    Ben bikaç denemeden sonra Skystar 3 de Dvb Dream ile
    Video Codec : ATI
    Video Renderer : Video Mixing Renderer 9
    H.264 Codec : ATI MPEGVD
    ile çok akıcı bir görüntü elde ettim ve alt yazılarda çok net göz yormuyor.

• Ati'nin 10.3 ünde görüntü kötüydü 10.4 ünde baya iyi oldu ayrıca catalsyt ile video bölümünden kodek ayarlarını yapıp mükemmel kaliteye ulaşabilir ati kullanıcıları.
  • cyberlink veya elecard kullanırım

h264 olarak arcsoft
  • Bende denedim cybrlink ve elecardı ama ikisindede alttan geçen yazılar okunmuyor ve görüntü göz yoruyordu yenileme hızı düşük ekranlardaki gibiydi atide bu olmadı elecarddan ilk atiye geçtiğimde gözüm rahatladığını hissettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exFAT

Bende denedim cybrlink ve elecardı ama ikisindede alttan geçen yazılar okunmuyor ve görüntü göz yoruyordu yenileme hızı düşük ekranlardaki gibiydi atide bu olmadı elecarddan ilk atiye geçtiğimde gözüm rahatladığını hissettim.

Video mixing Renderer ile alakalı bu dediğin
  • Dvb dream de VMR9 seçili. Arcsoft u deneyelim birde Totalmedia Theatre 3 ü yüklemekmi gerekiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: exFAT

Dvb dream de VMR9 seçili. Arcsoft u deneyelim birde Totalmedia Theatre 3 ü yüklemekmi gerekiyor?

win7 de wmr9 sorunlu,wmr7 ile kullanıyorum ben

bir dewww.dvbsupport.net adresinden hdpack yüklersen içinde arcsoft var H264 codec olarak

sd pack de var ayrıca sitede

clvd pack(cyberlink)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spyae -- 30 Nisan 2010; 22:41:49 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3D için Mp4 mü Mkv mi en iyisi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hdpack i yükledim önceden yüklediğim cyberlink den daha net görüntü verdi bu cyber bilgi için teşekkürler.
  • Sonic DVB Görüntü,
    İnterVideo Ses,
  • elecard kullanıyorum yalnız progdvbnin settingsinde elecard seçili ancak ben klite kurdum pcme settingsten yine elecard seçili olmasına rağmen görüntünün düzeldiğini hissettim net görüntü alamadığını düşünen arkadaşlar varsa deneyebilir
  • Tv kartım technotrend S2_3200.Daha önce skystar-2 vardı.HD pack 2.4'ü yüklemek yeterli geliyor.Arcsoft H264 ile HD yayınları % 8-10 CPU ile seyrediyorum.HD yayınlar için arcsoft'u, MPEG-2 yayınlar içinde cyberlink SP-9 yada 10'u ses codeğindede AC-3'ü tavsiye ederim.
    Bu arada arkadaşlar;astra 19'daki HD'leri yada 9 derecedeki HD yayınları rahat seyrederken 39 hellesat'daki HD.lerde 2-3 dk. ara ile kasma başladı.Zannediyorum yayın farkı yani hellasatdaki yayınlar daha yüksek çözünürlükte olduğundan.Kodeklerde no problem.Problemi biliyorum benim ekran kartı(ati HD 2400)eski model yani zayıf kalıyor.Haliyle ekranı yenilemek gerekir.
    Anlamak istediğim;ekran kartı alırken DDR-3'mü,veri yolu 128 bt yerine 256 bt.mi tercih edeyim.Yani 1020i yayınları(HD) en rahat hangisiyle seyrederim?Tabi fiyatıda uygun olmalı.Yardımcı olursanız memnun olurum.
  • Af edersiniz;marka yada model değilde DDR-3 yada veri yolu 256 bt. gibi tavsiye etmeniz yeterli gelecektir.
    Aslında;ben PC çok hızlı açılsın,dosya ve klasörleri hızlı açsın istemiyorum ki zaten hızından memnunum.Sormak istediğim;HD yayınlar yada yüksek çözünürlüklü videoları seyretmek için hangi model daha iyidir? DDR-3 olanmı,veri yolu yüksek olanmı (256 bt.)?Hayırlı geceler
  • quote:

Orijinalden alıntı: malisert32

Af edersiniz;marka yada model değilde DDR-3 yada veri yolu 256 bt. gibi tavsiye etmeniz yeterli gelecektir.
    Aslında;ben PC çok hızlı açılsın,dosya ve klasörleri hızlı açsın istemiyorum ki zaten hızından memnunum.Sormak istediğim;HD yayınlar yada yüksek çözünürlüklü videoları seyretmek için hangi model daha iyidir? DDR-3 olanmı,veri yolu yüksek olanmı (256 bt.)?Hayırlı geceler

Birşeyler aklınızı karıştırmış. Ekran kartının rami, oyun performansını etkiler , video çözümleme işini değil. Video oynatma bant genişliğine değil normal işlemci veya ekran kartı işlemcisi gücüne bağlıdır.

Konuyu şöyle açıklayayım. Yeni nesil ekran kartlarının içinde video işleme ünitesi var. Ati için avivo (UV), nvidia için purevideo diye adlandırılıyor . Bu ünite mümkün olduğunca devreye girerek işlemci üzerinden yükü alıp çok az işlemci kullanımı ile akıcı şekilde video izlenmesini sağlar. Ekran kartı bir videoyu veya görüntüyü oynatırken işlemci kullanımı yüzde 50 üstüne çıkıyorsa ya görüntüde ya da codecte sorun vardır. Siz 1080p mkv izlerken sorun yaşamıyorsanız ekran kartınız yeterlidir. Yeni kart size pek bir avantaj getirmeyecektir.

• Bilgileriniz için teşekkür ederim Sn. ender123.
  • Yeni bir şey farkettim.39 hellasatdaki HD yayınlarda 2-3 dk.da bir donma oluyor demiştim.SD yayınlardada aynısı oluyor.Tahminim;1=hellasatda yayın akışı öyledir(büyük ihtimal değildir)2=şifre çözme ancak bu kadar oluyordur.Diğer uydulardaki HD ve SD yayınlarda hiç bir problem yok.Yani sistemim(ekran kartı v.b.)kaldırıyor ama hellasat uydusunda bunu yaptığına göre ya yayında ya şifre çözmede hata var diyorum.Sizlerden istirhamım;39 hellasata ulaşan arkadaşlardada aynı problem oluyormu?Bir açıklama yaparsanız sevinirim.Hayırlı günler.
  • "muratcen"
    Şuanki ayarlar bunlar Catalyst den de görüntü ayarlarını yapabilirsin ama ben default da kullanıyorum.

Hangi Codec İle İyi Görüntü Alıyorsunuz?
  • arkadaşlar benim de ekran kartı ati ve çok güzel bir görüntü alamıyorum ati codeci nasıl yükleriz çıkmıyor bende cyberlink var yardım pls
  • ATI nin sitesinden "ATI AVIVO Package" ı indirip,kurmalısınız.
  • tamam kardeş sağol olmazsa tekrar rahatsız ederim seni :D
  • Avivo indirme adresi :

http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/avivo/Pages/avivoxp-download.aspx

Arkadaşlar , control centerda yaptığınız özel ayarlar mı? ben gerekli tüm ayarlar seçili gibi görgüm ve hepsi genelde autoda. manuel olarak maksimum veya kapalı tutmamız gerekenler var mı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.