O zaman Sigma 17-70 objektif bakın. KIT objektife gore daha iyi. 1:2 tam macro olmasada isinizi gorebilir. Genel kullanım icin idealdir. 17 genis acı, 70 mm orta tele ve 1:2 macro ile birlikte baslangıcta f:2.8 sunması avantaj. Hersey bir arada olsun tarzı objektif isteyenlere yonelik. İsi hakkıyla yapayım derseniz 50mm macro almanız lazım.
K-x ise gayet iyi bir body zaten.
Pardon @ikarahal, Yoğunluk kelimesini atlamışım. Doğrudan sensörün mp' si gibi algıladım, hatta tereddütte ettim acaba zoom ile mi karıştı diye.
quote:
Orijinalden alıntı: ikarahal
.............. bipekkan Mp olayına yukseklik acısından hic bakmıyorum. Normal kullanıcıya 5 mp rahatlıkla yeter. Kompakt makina icin fazlası hem yer kaplama, hemde kalite dusmesidir. Bir makina 10 digeri 8 mp hemen 10 mp alayım daha iyi yaklasımı buyuk hata bilirsin.
Nikon 8800, canon pro1, fuji 6500,s7000 gibi saydıgım makinaların ortak ozelligi image kalitelerinin cok yuksek olmasıdır. Buda pixel yogunluklarının 14 mp civarı olmasından kaynaklanır. S9500 de fazla mp kurbanı zaten. Ayrıca bu makinalar optik olsun sensor olsun gercekten cok iyi makinalardı simdi bu sınıfta urun pek cıkmıyor. Cunku d-slr satısını baltalıyor. Bunlara sony f717 de dahil. F828 de bozuldu kalite. Bu makinaları cok uygun fiyatlara bulmak mumkun, guncel bir cok makinaya nal toplatırlar. Birde canon G serisini ekleyelim. Mesela G9 da olabilir. G10 da kaliteyi bozdular.
Diger konu macroda ne kadar yakın cektigi degil ne kadar buyutme yaptıgı onemli. Mesela bir kompakt makina 1 cm den cekiyor ama 2:1 buyutuyor digeri 3 cm den cekiyor ama 1:1 buyutuyor. Bu durumda 3 cm olan cok daha iyidir cunku hem yuksek buyutme oranı veriyor hemde konuya fazla yaklasmadıgından ısık kaybı olmayacaktır. Net alan derinligi daha yuksek ve distorsiyonda az olacaktır. Macro olayına boyle bakın. Yakın cekmesi bir aldatmaca aslında.
Ben yine like taraftarıyım. Fazlasıyla isinizi gorur adam gibi like alınırsa.
Sorun degil bipekkan hatalar olabilir. Bende yapıyorum.
Sen zaten yeterince tecrubeli birisin bu konuda.
Belirttiğiniz lens garantili 900 TL..
Şöyle 400 - 600 arasında bir muadil var mı?
sigma 17-70 400-500 arasında çok rahat bulunuyor. Ama ürün çekimi için kullanımı biraz zor da olsa tripod yardımı ile manuel lens kullanmanızı öneririm. 50mm smc-m 1.7 100 liralık bir lens olmasına rağmen bin lira değerlerindeki lenslere eşdeğer bir optik kalitesi var. Canon eos50d kullanmama rağmen k100d-s + 50mm detayını daha göremedim.. Canon eos40d de önerilebilir size aslında 1000 liraya gerileyen 2. el fiyatı ile.. Fakat malum canon'un pazarlama stratejisi biraz kazıklamaya yönelik.. Örnegin, 70-200 f4 lense sadece IS ekleyip 500 lira daha fazla yoluyorlar kullanıcıları..
quote:
Orijinalden alıntı: sertace
Belirttiğiniz lens garantili 900 TL..
Şöyle 400 - 600 arasında bir muadil var mı?
Fiyatı en uygun objektiflerden biri 17-70 zaten. Hem urun icin hemde guncel kullanım imkanı verir. 3 urun bir arada. Macro, genis, orta tele. D-SLR dunyasında malesef masraflar agır. Ucuzuna kacında kalite cok duser. 70-300 dediniz fiyatı cazip ama goruntusude ona gore. Mesela onun yerine size 70-200 f:2.8 desem goruntu super ama fiyatta oyle. İkinci elde fiyatlar neredeyse yarı yarıya ama siz sıcak bakmıyorsunuz.
Tamron 70-200 F2.8
---
Konu kapanmıştır, dağılabiliriz..
Ben en güzeli kit lensle bir deneyeyim, olmazsa gider bir banka soyar 3 lens alırım
quote:
Orijinalden alıntı: sertace
Ben en güzeli kit lensle bir deneyeyim, olmazsa gider bir banka soyar 3 lens alırım
Pentaxlarin kit lens kalitesi gercekten iyi 18-55 lens size yetecektir Biraz daha zoom icin Pentax 50-200 alabilirsiniz. Fiyati 200-250 lira arasi degismektedir. Bu 2 lens toplamda butun ihtiyaclarinizi karsilayacaktir
Öncelikle herkese teşekkürler...
Hanımın ısrarı ve Pentax'ın pil desteği ile ilgili emin olmadığım bir durum yüzünden, vşdeo desteğini de aramadığım için
Canon 450D 18-55 kit aldım (ikinci el değil-Rebel XSi yazanlardan da değil).. 1130 TL Ayrıca macro lens için bütçem esasında olmamasına rağmen ucuz bulduğum için Sigma 50/2.8 EX DG MACRO Standart Lens aldım (ikinci el değil) ... 300 usd ayrıca macro lens için de iyi bir filtre aldım...
Alımı Hayyam civarından yaptım..
Fiyatları yaklaşık piyasa bilgisi için yazıyorum. Fotoğrafladığımız pasta ve diğer ürünleri buraya asarım gözünüz şenlenir.
İlgisi için herkese teşekkür ederim..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme