Şimdi Ara

Hangi Dövüş Spruna Başlamalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. 14 yaşındayım. Boyum 1.69 ve Kilom 47kg bir dövüş sporuna başlamayı düşünüyorum. Karate ve aikido yu düşünüyorum ama box da beni etkiledi. Şunu sormak istiyorum. Box tehlikeli bir spor mu ve kalıcı hasarlar alır mıyım? Tavsiyeleriniz nelerdir?Hangi dövüş sporuna başlamalıyım?

• Ben de yardım almak için konu açtım,açmadan önce muay thai veya krav maga vardı aklımda. Sana da muay thai öneriyorum. Boks da kalıcı hasarlar alabilmen için professional olman lazım o zamana kadar da iyice gelişirsin. Eğer ki hangi dövüş sporuna başlarsan sağlık raporu istemezlerse oraya hiç başlama benden söylemesi. Başın yanabilir. Bende 15 yaşindayim 1.81 boy 61 kilom var. Muay Thai veya da Krav Maga istiyorum. Ama hala kararsızım.
  • therelaxredzz T kullanıcısına yanıt
    Boyum 1.69 ve kilom 47 kg . Sizce fiziksel yapım yeterli mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Bookman -- 20 Temmuz 2014; 14:59:02 >
  • Bu tür dövüş sporlarında fiziksel unsur hiç önemli değil. Antrenörün de zaten seni ilk 1 ay ringe çıkarmaz çıkarsa bile hafif şeyler ister senden. Bi sıkıntın olmasın yani boy ve kilo için. Zaten oraya dövüşmeye gitmiyorsun,spor için gidiyosun
  • therelaxredzz T kullanıcısına yanıt
    Cevaplarınız için teşekkürler.
  • arkadaşlar ben shotokan karate yapmış birisi olarak sizlere söyle bir açıklama yapayım.

Yaptığınız dövüş sanatı her ne olursa olsun şu maddeleri hiç aklınızdan çıkarmayın ister sokakta ister spor olarak yapın

1-dengeli beslenmek zorundasınız

2-düzenli olarak uyumalısınız

3-her boş vaktinizde antrenman ve pratik yapmalısınız

4-antreman eksiğiniz 72 saati geçmemelidir

5-en iyi antrenman saati sabah 9-11ile öğlen 3-5 arasıdır vücutta en çok enerji bu saatlerde bulunur

6-glukojen depolarınızı mutltka doğal besinlerle ve antrenmandan 24 saat önce doldurun yani meyveyi antrenmandan mutlaka 24 saat önce tüketmiş olun

7-antrenmanlarınızı her zaman kendinizden yaş olarak ve kuşak olarak dahaca büyük sporcularla yapın.kendimden örnek vereyim 13 yaşımda 20-30 yaşlarındaki sporcu abilerimle çalışırdım.sizinle çalışmak istemezlerse zorlayın mutlaka çalışacaklardır
    9-sigara alkol ve düzensiz bir cinsel hayat sporculuk kariyerinizi ve azminizi başlamadan bitirir o yüzden sporcular özel hayatlarına çok dikkat etmeliler eğer vakit geldiyse ekonomik durumda uygunsa evlilik en iyi çözümdür ne demişler erkek aslan gücünü dişi aslandan alır yada her başarılı erkeğin arkasında bir bayan vardır.tabi bu
    madde aynen diğer maddelerde olduğu gibi bayan kardeşlerimiz içinde tamamıyla geçerli

8-vücudunuzu çok iyi tanıyın merdiven altı salonlardan kesinlikle uzak durun steroid kaptagon iğne hap türü şeyleri asla kullanmayın doğal çalışın herşeyi zamana yayın imkanlar doğrultusunda en iyi salon ve hocalarla çalışın
    9-hiç bir zaman kibirli biri olmayın.ve gerekmedikçe asla kavgaymış dövüşmüş böyle şeylerle işiniz olmasın karşınızdaki cahil kişi yada kişiler sizin gücünüzün farkında olsalar zaten sizinle dalaşmazlar.
    9-bu yukarıda yazdığım maddeler inanın sizlerin çalıştığı sistemler yada stillerden çok daha önemli.düşünün normalde bir kick boksör bir yumrukta denk getirirse bir karateciyi belkide öldürebilir.ancak karateci çok çalışmışsa dengeli uyumuş ahlaklı bir hayat sürmüş düzenli beslenmiş fakat kickboksör kendini salmış petrol varili gibi göbek kalça yağı yapmış hantal hayatı bira ve kadın olmuş inanın bana kick böksörün bu karateci kareteci karşısında hiç şansı yok herşey kulak memesi ile alt çenenin arsındaki bölgeye yapılan çok sert bir shuto uchi veya sağ yada sol şakak boşluğuna çok sert bir ippon ken nakadaka tekniği uygulanarak bu özelliklere sahip rakip inanın bana 10 saniyeden daha kısa bir sürede felç bırkılabilir yada ölüm ile koma arasında ki bir hayati koşula sokulabilir her şey kişinin kendisinde biter

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.