Şimdi Ara

Hangi Egea? Yardım bekliyorum! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
16.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 1.4lerde conta yakma değil yağ eksiltmeler oldu. Onuda selenia marka yağ koyarak halledenler var diye biliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 4 aydır, hb urban (otomatik-benzinli) modelini kullanıyorum. ş.içi-ş.dışı dahil 2.500 km yol yaptım. Bir kez gidiş dönüş 1200 km uzun yol yaptım. Araçta biri bebek, biri çocuk ve eşim dahil olmak üzere seyahat etmemize rağmen kimse ne yoruldu, ne daraldı. İlk uzun yol tecrübem olmasına rağmen ben bile yorulmadım. Yalıtım çok iyi, sesler rahatsız etmiyor. Hele düzgün asfaltta müthiş. (Elbette üst sınıf, kaliteli araçlarla kıyaslamıyorum, kendi sınıfına göre değerlendiriyorum)

Araç kesinlikle güven veriyor, acemi olduğum için çok hızlı gitmiyorum ama uzun yolda 145 km hızla araç gayet stabil ilerliyordu. Aman araç altımdan uçacak, direksiyona sarılıyım hissi oluşmadı. Bu fiyatlarda kesinlikle "b" sınıfı daracık araçlara tercih edilecek bir araç. Bütçem yetse 308, focus veya İ30 alırdım ama maalesef aralarında (aynı/benzer donanımlarda) asgari 30 bin tl fark var ve bu fark az uz bir rakam değil. Belki 5-6 senelik yakıt param.

Netice itibariyle hb olan modeli (kullandığım için, sedanı bilmiyorum) kesinlikle alınır, binilir bir modeldir.

• quote:

Orijinalden alıntı: efendizade34

Egeaya bulaşma hocam kronik sorunları var

Onun yerine kia cerato tasviye ederim.
    ne gibi kronik sorun mesela?
    ya da hangi cerato yu alsın, şu 2 airbagli olanı mı?
  • 1.3 mjet easy sedan olanı 1.5 senedir şirket aracı olarak kullanmaktayım.
    1.4 urban sedan modelini ise şahsi kullanım için aldım.
    bizim gibi 3. dünya ülkelerinde paranızın karşılığını fazlasıyla alacağınız bir araç.
    hb kasalar hakkında bilgim yok ancak aynı donanım seviyesinde plus ları olduğunu söyleyebilirim.
  • İkinci el hb dizel otomatiklere bakiyorum. Fiyatlar megane 4 hb dizel otomatiklerle yarışıyor.

Hani bunun fiyat avantajı nerde???

• Hb olanı alırım bu 2 araç arasında. Ben sıfır alırken 7 bin fark söylediler, gerek görmedim. Ufak tefek artıları var sedana göre ama bazılarının abarttığı kadar fark yok. Yalıtım olarak da yarım tık fark var. Ama daha ince ön-yan camları olan sedanların yalıtımı birazcık daha düşük olabilir

Benim sedan aracımda hb ve sw kasalarda kullanılan kalın camlardan var. Fabrika çıkışı öyle geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 16 Temmuz 2018; 16:48:05 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hb olanlar bir tık daha kaliteli sedan'lara göre. ben olsam hb alır geçerim. hb avrupa'da da satılan model. sedan pek yok avrupa'da.
  • arac Abd de satilmiyor Ihs ye girmedigi icin satilamaz. meksikada doge neon olarak satiliyor once bunu bir düzeltelim.

hb kalite olarak bencede bi tik daha iyi once gelen asil model oldugundan sanirim.

1.4 lerde normal limitlerin uzerinde bir yağ yakma durumu var.

forumda kimse yogurdum ekşi demez her eksiğine bir kulp bulunan fiyati uygun bir araba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 20 Temmuz 2018; 9:48:3 >
  • Egea benim de kafamı çok kurcalıyor bu yağ yakma meselesi her motorda var mı acaba

• Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Önce sedan çıktı hocam, hb ve sw sonra geldi. Kalite olarak fark yok, yani iç mekanda kullanılan malzemeler sedan ile aynı. Sadece yarım tık yalıtım ve birkaç donanımsal detay farkı var.
  • 1.4 egea hb urban plus aracımız var.

Egea sedan ile hb arasında ciddi kalite ve yalıtım farkı var.

Urban ve urban plus arasında donanım farkı mevcut. İyi inceleyin. Çarpışma önleyici gibi donanımlar mevcut plusta.

Hb olanın geniş ve kullanışlı bir bagajı var. Bence yeterli gelecektir.

Egeanın diz mesafesi çok çok iyidir.

Güvenlik açısından içiniz rahat olsun. 4 yıldız almış son değerlendirme kriterlerine göre. Bu 3 yıl öncesinin 5 yıldızı demek.Puan kaybetmesinin ana nedeni de arka emniyet kemerleri.

1.4 motor egeanın lpg için ürettiği motorlardan. Lpg ile kullanmayacaksanız performansına göre çok ekonomik değil. Bu biraz göreceli olsa da motor zayıf kalıyor.

Yukarıda yazdıklarım doğrultusında hb almalısınız.

• lojistisyen kullanıcısına yanıt
    benimde lansmani hb ile yapildi diye aklimda kalmiş hatta ilk reklamlarda hb uzerineydi hep.

• Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Yok hocam, ezber bozan sedan diye çıktı ya

• quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Yok hocam, ezber bozan sedan diye çıktı ya
    Ezber bozan sedan
    Doğuştan sedan

• MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Böyle olması daha iyi. Sedan olarak çıkıp sonradan hb kasası gelince tasarımı güzel olabiliyor. Ama önce hb çıkıp, sedanı sonra gelince bi orantısız duruyor. Aracın arkasına kaynakla gövde eklemiş gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Böyle olması daha iyi. Sedan olarak çıkıp sonradan hb kasası gelince tasarımı güzel olabiliyor. Ama önce hb çıkıp, sedanı sonra gelince bi orantısız duruyor. Aracın arkasına kaynakla gövde eklemiş gibi.
    Aynen öyle, bu konuda ilk aklıma gelen 206 sedan.

Hangi Egea? Yardım bekliyorum!

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.