Şimdi Ara

hangi ekran kartı sizce???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Laptoplarda genellikle paylaşımlı kartlar kullanılıyor.kullandığınız ekran kartı nedir ve performansı???ekran kartı tavsiyeleriniz??

• Ekran KArtı Tercıhlerının Arasında İllaki ATi Olmalı Bence 128 Mb Ati x700 Felan ıyı bırsey Bıraz maddi yönden ıyısen sana tavsıyem
  • quote:

Orijinalden alıntı: NicolaSamueL

Ekran KArtı Tercıhlerının Arasında İllaki ATi Olmalı Bence 128 Mb Ati x700 Felan ıyı bırsey Bıraz maddi yönden ıyısen sana tavsıyem
    Ben 256MB ATI X700 kullanıyorum tavsiyede ederim oldukça ii bir kart
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanliturka

Ben 256MB ATI X700 kullanıyorum tavsiyede ederim oldukça ii bir kart

Alıntıları Göster
    su an için türkiyede bulunan dizüstülerini baz alırsak

ati ekran kartları için x1600>x700>x1400>x600>x300
  • quote:

Orijinalden alıntı: daleque

su an için türkiyede bulunan dizüstülerini baz alırsak

ati ekran kartları için x1600>x700>x1400>x600>x300

Alıntıları Göster
    64mb ati9700 kullanıyorum. gayet memnunum. örnek olarak da need for speed most wanted oyununu 1024*768 çözünürlükte full detail oynayabiliyorum (artık bu oyun laptop özellikleri seçiminde bi kriter olduğu için örnek olarak verdim) ama doom3 farcry tarzı oyunları hiç denemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nJOY

64mb ati9700 kullanıyorum. gayet memnunum. örnek olarak da need for speed most wanted oyununu 1024*768 çözünürlükte full detail oynayabiliyorum (artık bu oyun laptop özellikleri seçiminde bi kriter olduğu için örnek olarak verdim) ama doom3 farcry tarzı oyunları hiç denemedim.

Alıntıları Göster
    acaba bu yukarıda yazdığınız ati kartlara göre nVIDIA GeFORCE 6 6600 ne durumdadır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: phyrox

acaba bu yukarıda yazdığınız ati kartlara göre nVIDIA GeFORCE 6 6600 ne durumdadır?

Alıntıları Göster
    6600, x700 den daha üstün teknolojik olarak.X700 çok az hız farkı yapabilir ama zaten görüntü efektleri 6600 deki kadar açılamıyor.HDR ve SM3.0 yok.Özellikle son çıkan oyunlarda Mostwanted,COD2 ve Oblivion da bu özellikler uygulanıyor.Yani giderek artıyor bu tip oyunlar.X1600 tabi ki daha iyi 6600 den ve HDR,SM3.0 var.Yine de yukarıda sıralanan bütün kartlar 128bit ram arabirimi kullanıyor ve en fazla 8 piksel işlem hattı içeriyorlar.Yeni nesil oyunlar için ancak vasat performans verirler.X1600 geliştirilmiş shader ünitelerine sahip ve bu yeni oyunlarda fark yaratıyor.Ati tercih edeceklere bu kartları öneririm ya da biraz bekleyip x1700 lü makineleri almaları çok daha isabetli olur.Üst orta seviyede pek fazla bir seçenek yok Türkiye de.Eğer yurt dışından aldırma imkanınız varsa 6800go,7800go,7800gtxgo,x1800xl,x1800xtx li makineler var ve gerçekten yüksek performans veriyorlar.Bildiğim kadarıyla şu an Türkiye piyasasında en yüksek 6800go lu monsterlar var.Benim kartımda bundan ve tavsiye ederim.Performans açısından fikir vermem gerekirse;

Nfs Mostwanted:1024*768 Full detail,4xAA,8XAF ile ortalama 40fps
    Doom3:1024*768 Wery high detail,4XAA,8XAF ile 60fps(zaten oyunun sınırı bu)
    Gta San Andreas:1440*900,High detail,2XAA,8XAF ortalama 45fps
    Oblivion:1440*900,High detail,Large map,Far sight,HDR açık,8XAF, ortalama 25fps

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ULYSES

6600, x700 den daha üstün teknolojik olarak.X700 çok az hız farkı yapabilir ama zaten görüntü efektleri 6600 deki kadar açılamıyor.HDR ve SM3.0 yok.Özellikle son çıkan oyunlarda Mostwanted,COD2 ve Oblivion da bu özellikler uygulanıyor.Yani giderek artıyor bu tip oyunlar.X1600 tabi ki daha iyi 6600 den ve HDR,SM3.0 var.Yine de yukarıda sıralanan bütün kartlar 128bit ram arabirimi kullanıyor ve en fazla 8 piksel işlem hattı içeriyorlar.Yeni nesil oyunlar için ancak vasat performans verirler.X1600 geliştirilmiş shader ünitelerine sahip ve bu yeni oyunlarda fark yaratıyor.Ati tercih edeceklere bu kartları öneririm ya da biraz bekleyip x1700 lü makineleri almaları çok daha isabetli olur.Üst orta seviyede pek fazla bir seçenek yok Türkiye de.Eğer yurt dışından aldırma imkanınız varsa 6800go,7800go,7800gtxgo,x1800xl,x1800xtx li makineler var ve gerçekten yüksek performans veriyorlar.Bildiğim kadarıyla şu an Türkiye piyasasında en yüksek 6800go lu monsterlar var.Benim kartımda bundan ve tavsiye ederim.Performans açısından fikir vermem gerekirse;

Nfs Mostwanted:1024*768 Full detail,4xAA,8XAF ile ortalama 40fps
    Doom3:1024*768 Wery high detail,4XAA,8XAF ile 60fps(zaten oyunun sınırı bu)
    Gta San Andreas:1440*900,High detail,2XAA,8XAF ortalama 45fps
    Oblivion:1440*900,High detail,Large map,Far sight,HDR açık,8XAF, ortalama 25fps

Alıntıları Göster
    bide 7400go var acaba o nasıldır? ben laptop almayı düşünüyorumda ekrankartı önemli benim için.

• quote:

Orijinalden alıntı: phyrox

bide 7400go var acaba o nasıldır? ben laptop almayı düşünüyorumda ekrankartı önemli benim için.

Alıntıları Göster
    ati radeon x 700 128 mb lik bi ekran kartı kullanıyorum ve oldukcada memnunum. sanada onerırım pişman olmazsın ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nick_Otin

ati radeon x 700 128 mb lik bi ekran kartı kullanıyorum ve oldukcada memnunum. sanada onerırım pişman olmazsın ...

Alıntıları Göster
    mrhb arkadaşlar hp notebook almak üzereyim fakat grafikkartı hakkında bir bilgim yok. yardımcı olabilirseniz sevinirim:

kart:ATI RADEON® XPRESS 200M IGP grafik

yorumlarınızı bekliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tkastan -- 19 Nisan 2006; 12:20:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tkastan

mrhb arkadaşlar hp notebook almak üzereyim fakat grafikkartı hakkında bir bilgim yok. yardımcı olabilirseniz sevinirim:

kart:ATI RADEON® XPRESS 200M IGP grafik

yorumlarınızı bekliyorum..

Alıntıları Göster
    Arkadaşım bence biraz daha paraya kıyıp x700 ekran kartı olan bir model al derim.. Sorduğun ekran kartı giriş seviyesi bir model ve detay gerektiren uygulamalarda keyif vermez.

• quote:

Orijinalden alıntı: voice

Arkadaşım bence biraz daha paraya kıyıp x700 ekran kartı olan bir model al derim.. Sorduğun ekran kartı giriş seviyesi bir model ve detay gerektiren uygulamalarda keyif vermez.

Alıntıları Göster
    ati den vazgecme.. bazıları cok ısınır felan filan der ama su anda alınabılırlık acısından en ıyı karttır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nick_Otin

ati den vazgecme.. bazıları cok ısınır felan filan der ama su anda alınabılırlık acısından en ıyı karttır.

Alıntıları Göster

7400go Sony Vaio FE11H ta var 1-2 güne almayı düşünüyorum bimeksteki adamla yaklaşık 2 saat konuştum derdimi anlattım adam ne uygulamaları kullanacaksın dedi. Ben genellikle sörf yaparım ogame oynarım, bir de age of empires bu oyunlar kasmaadan çok çok rahat oynarsın dedi fe11h ile birde inşaat mühendisliği okuduğum için özellikle 3d max vede autocad kullanacam dedim adam onlar da hayli hayli çalıştırır kasmaz dedi ama call of duty vb çok kasan oyunlarda full detail oynarsan kasar dedi bende zaten öyle oyunları pek sevmem dedim o zaman sana ideal notebook bu dedi. tosbah m70-160 modelinide gördüm orada insanın sony yi gördükten sonra tosbah hadi len sende notebook musun diyor yani x-black i gördümmü tosbahtan anında vaz geçtim yaklaşık 10 metre kadar uzağa gittim çaprazdan yaklaşık 70 derecelik açıylan baktım lem bu kadar mı olur manyak bir görüntü alıyorum birde sordum dedim HD desteği varmı bu makinaların izlersin destekler dedi. Siz ne dersiniz o fiyatlara notebook bakıyorum m70-160 tan vaz geçtim hoşuma gitmedi görüntüsü fakat sony ler manyaq ben bx196xp serisine baktım birde FE11H ve M serilerine baktım bimekste alınan her noteobokla ile bir web cam bir de ıvır zıvır programlar veriyorlarmış o yüzden dediki FE11M almanın hiç bir mantığı yok biz zaten kamera veriyoruz bi tane 30 ytl ye alırsın bluetooth babalar gibi kullanırsın ne verecen dedi o kadar farkı ben de dedim yarına geliyom bu aleti bana ayırın nası iyi demişmiyim birde bu alete orjinal vaio kabartma logolu çanta veriyorlar çantayada baktım oda manyak bi çanta. Diğer bilgisayarcılarda vaio logolu çanta veriyormu bu aletin yanında onu merak ettim!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: delvirina

7400go Sony Vaio FE11H ta var 1-2 güne almayı düşünüyorum bimeksteki adamla yaklaşık 2 saat konuştum derdimi anlattım adam ne uygulamaları kullanacaksın dedi. Ben genellikle sörf yaparım ogame oynarım, bir de age of empires bu oyunlar kasmaadan çok çok rahat oynarsın dedi fe11h ile birde inşaat mühendisliği okuduğum için özellikle 3d max vede autocad kullanacam dedim adam onlar da hayli hayli çalıştırır kasmaz dedi ama call of duty vb çok kasan oyunlarda full detail oynarsan kasar dedi bende zaten öyle oyunları pek sevmem dedim o zaman sana ideal notebook bu dedi. tosbah m70-160 modelinide gördüm orada insanın sony yi gördükten sonra tosbah hadi len sende notebook musun diyor yani x-black i gördümmü tosbahtan anında vaz geçtim yaklaşık 10 metre kadar uzağa gittim çaprazdan yaklaşık 70 derecelik açıylan baktım lem bu kadar mı olur manyak bir görüntü alıyorum birde sordum dedim HD desteği varmı bu makinaların izlersin destekler dedi. Siz ne dersiniz o fiyatlara notebook bakıyorum m70-160 tan vaz geçtim hoşuma gitmedi görüntüsü fakat sony ler manyaq ben bx196xp serisine baktım birde FE11H ve M serilerine baktım bimekste alınan her noteobokla ile bir web cam bir de ıvır zıvır programlar veriyorlarmış o yüzden dediki FE11M almanın hiç bir mantığı yok biz zaten kamera veriyoruz bi tane 30 ytl ye alırsın bluetooth babalar gibi kullanırsın ne verecen dedi o kadar farkı ben de dedim yarına geliyom bu aleti bana ayırın nası iyi demişmiyim birde bu alete orjinal vaio kabartma logolu çanta veriyorlar çantayada baktım oda manyak bi çanta. Diğer bilgisayarcılarda vaio logolu çanta veriyormu bu aletin yanında onu merak ettim!!!

Alıntıları Göster
    dostum bu model core duo işlemcili bir dizüstü bence eğer oyunlarla işim yok diyosan uzun süre kullanabilirsin cünkü yanılmıyosan
    ekran kartı 7400 (32-128) yani 32 mb paylaşımsız ve gerektiğinde 128 mb a kadar remden kullanıyo
    ancak bunu alabileceğin fıyata acer ve asus da bırer model vardı gene core duo lu onlarda bakabilirsin onların ekran kartları sanırım x1600 yada x1400 idi
    ama sony i gördükten sonra dıgerlerıne bakarmısın onuda bilememm
    quote:

Orjinalden alıntı: delvirina

• quote:

Orijinalden alıntı: razumuhin

dostum bu model core duo işlemcili bir dizüstü bence eğer oyunlarla işim yok diyosan uzun süre kullanabilirsin cünkü yanılmıyosan
    ekran kartı 7400 (32-128) yani 32 mb paylaşımsız ve gerektiğinde 128 mb a kadar remden kullanıyo
    ancak bunu alabileceğin fıyata acer ve asus da bırer model vardı gene core duo lu onlarda bakabilirsin onların ekran kartları sanırım x1600 yada x1400 idi
    quote:

Orjinalden alıntı: delvirina

Alıntıları Göster
    Core duo Autocad ve 3dmax için doğru seçim ama aynı şeyi 7400 için söyleyemiycem.Oynamak istediğin oyunlara bu kart fazlasıyla yeter ama işin içine cad-cam programları girince hiç tavisye etmem.Artık sony mi olur başka bir markamı onu sen bilirsin ama bende bir mühendisim ve cad kullanıyorum,sana tavsiyem en az 6800 ya da x1600 dür.Şimdi aticiler kızacak belki ama openGL de nvidia sürücüleri daha iyidir,yani cad programlarından daha fazla performans alırsın.Yani directx oyunlar diyorsan x1600,cad programları diyorsan 6800 derim ben.Hem 6800 de ram yolu 256bit tir.Render süreleri daha kısa olur.

Edit:Birde 6800go ve fx1400 quadro kartlar aynı gpu yu kullanır.Bir bios değişimiyle quadro olabiliyor 6800 ler.Oyun performansı düşüyor 8pipe olarak değiştiği için(4pipe cad programlarına özel komutları çalıştırmak için rezerve ediliyor) ama cad de parformans inanılmaz yükseliyor.Ben catia da kullandım bu yöntemi ve çok memnun kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ULYSES -- 20 Nisan 2006; 3:50:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ULYSES

Core duo Autocad ve 3dmax için doğru seçim ama aynı şeyi 7400 için söyleyemiycem.Oynamak istediğin oyunlara bu kart fazlasıyla yeter ama işin içine cad-cam programları girince hiç tavisye etmem.Artık sony mi olur başka bir markamı onu sen bilirsin ama bende bir mühendisim ve cad kullanıyorum,sana tavsiyem en az 6800 ya da x1600 dür.Şimdi aticiler kızacak belki ama openGL de nvidia sürücüleri daha iyidir,yani cad programlarından daha fazla performans alırsın.Yani directx oyunlar diyorsan x1600,cad programları diyorsan 6800 derim ben.Hem 6800 de ram yolu 256bit tir.Render süreleri daha kısa olur.

Edit:Birde 6800go ve fx1400 quadro kartlar aynı gpu yu kullanır.Bir bios değişimiyle quadro olabiliyor 6800 ler.Oyun performansı düşüyor 8pipe olarak değiştiği için(4pipe cad programlarına özel komutları çalıştırmak için rezerve ediliyor) ama cad de parformans inanılmaz yükseliyor.Ben catia da kullandım bu yöntemi ve çok memnun kaldım.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: razumuhin

ekran kartı 128+128 mb lıkmış sordum nettende baktım 128+128 =256 mb oluyomuş turbocache ile

ama yinede sormadan olmaz 256 lık ta olsa 7400 go lar 64 sabit gerisi ramden olmasın sakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delvirina -- 20 Nisan 2006; 11:34:15 >

• bence ati radeon m x700 16x express PCI 256 mb vram çok güzel tamamı paylaşımsız
  • quote:

Orijinalden alıntı: toshibam70

bence ati radeon m x700 16x express PCI 256 mb vram çok güzel tamamı paylaşımsız
    SLM ARKADASLAR SONY FS 830 W CANADA MODELİ BIR CIHAZ KULLAMNDIM.

1,73 CENTNİRO 512 RAM İNTEL 900 GMA EKRAN KARTI

ŞİMDİ BU SONY ÇOK MET EDEN ARKADAŞA BİR SÖZÜM VAR.

BAKIN SONY DIŞ TASARIM OLARAK ÇOK IYIDIR. EKRAN KALITESIDE COK IYIDIR AMMMAA SİSTEM OLARAK SONY COGU NOTEBOOKUNDA ŞİŞMİŞTİR.
    SİSTEM OLARAK.TEKRARA SOYLUYORUM.
    AMA FIBER KASA YA TAS GIBI EKRANA LAFIM YOK KULLANDIM KESINLIKLE TAVSIYE ETMEM BEYLER.
    AMA BEN IS ADAMIYIM CIHAZIM MASAMIN USTUNDE DURUR STOK KONTROL EDERIM DERSENINZ SONY COK IYI SLIM TASINABILIR.

DUSUK SISTEMINE RAGMEN IYI FIYATLI OLMASI NIN SEBE BI SONY OLMASI DIR.

SU ANDA TOSHIBA KULLANIYORUM ALMANYADAN ALDIM AVRUPA TOSHIBA
    CORE 1,66 İŞLEMCİ 1GB RAM X1400 ATİ

GAYET İYİ.

BU KONUDA BEYLER TOSHIBA UZMAN VE DELL.

KESINLIKLE TARTISMAYIN BUNU.
    ARALARINA HP DE GIREBILIR AMA EKRANINI O ANLAMSIZ PARLAKLIKTAN KURTARMASI LAZIM.

• 915 intel çipsetli ama memnunum açıkcası laptop için yeterli bence
    ama yinede geforce olsa fena olmazdı
  • quote:

Orijinalden alıntı: liderkral

915 intel çipsetli ama memnunum açıkcası laptop için yeterli bence
    ama yinede geforce olsa fena olmazdı
    256mb 7800GTX kullaniyorum.Gerçekten süper bir ekran karti..

Eğer almak istersen bu ekran kartini kullanan DELL XPS M170 notebook var elimizde.Sıfır ve hiç açılmadi..
    ayrintili özelliklerine buradan bakabilirsin..
    http://forum.donanimhaber.com/m_7412800/tm.htm
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.