Şimdi Ara

Hangi elektro gitar ? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
2.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yasib

tamam holmes was here. ozaman şöyle başlayayım; hocam ben Jackson JS1R ile LTD M-50 arasında kaldım önceki mesajda da belirttiğim gibi. ikisinin de fiyatları birbirine yakın. Çalacağım şarkılar, metallica slipknot, guns n roses, clean tona da ihtiyacım olacak. Yeni başlayan birisi olduğum için klavye rahatlığı çok önemli. istediğin sesi alamazsın bu gitarla diyip de başka bir gitara yönlendirmeyin. başlangıç gitarından çok da bişey beklememek gerek sanırım. yardımcı olursanız sevinirim.

Kardeşim öncelikle istediklerinle bütçen birbirine denk değil. Klavye rahatlığı sapının ağacından işçiliğinden vb. konularla direk alakalıdır ki bu fiyata direk etki eder. Jackson ve Ltd gitarları sıfır almayı düşünüyorsan o paraya çok daha iyi ikinci el gitarlar alabilirsin ve istediğine yaklaşabilirsin. Ki bende öyle yaptım o paralara çin malı gitar alacağıma ikinci el japon Jackson proffesional aldım tünelde bir güzel iç dış bakım yaptırdım (: tadından yenmiyor. Benim tavsiyem ikinci el güzel bir alman yönünde. H-S-H manyetikli bir gitar senin istediklerin için daha iyi. Floyd rose ise tam bir baş belası her tel değişiminde büyük sıkıntılar yaşarsın ve ayarlarını yapamazsın. Amfi olarak Line 6 spider serileri çok iyidir. Apartman dairesinde oturuyorsan yüksek watt değerlerine sahip olmamalı çünkü amfinin sesi açıldıkça kendini bulur bunu da göz önüne al. Bir çok yerde marshall valvastate ikinci el amfilerini bulabilirsin ve bir çoğu ingiliz yapımıdır

• bundan önce Ibanez grg170dx düşünüyodum H-S-H manyetik dizilimi vardı ama sonra bazı yerlerde gitarın pek iyi olmadığı yönünde yazılar okudum bende başka gitarları araştırıdm. ltd m50 cıktı karşıma. bğeendim. metallica nothing else matters cover vardı m50 ile çalınan. ve clean tonları da hoşuma gitti. başka bir yazıda js1r ile karşılaştırılıyodu bu gitar. ama ben yine de size sorayım dedim. js1r yi hiç bilmiyorum clean tonlarını falan. ggitarımı da 2. el alıcam hiçbir sorun cıkacağını düşünmüyorum.sadece 2si arasında kaldım ama başka iyi bir tavsiyeniz varsa söyleyin.gitarı temmuzda alıcam çnkü okulum var aksamasını istemiyorum. grup kurmaya çalışıyoruz dier arkadaşlarda yazın başlar enstrümanlarına.
  • Cevap veren yok mu ?
  • Epiphone al. Anfiyide Micro Cube alırsın bu iş tamam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bende ibanez 370dx var acikcasi cok saglam gitar durumun varsa al derim floydrose hem zevklide ,bence okadar problem yaratmiyor acikcasi tel degistirme sikinti biraz ama onuda ilk baslarda muzik marketi falan varsa onlara goturursun. Ilk sayfada verdigin listede fiyat olarak cok ayri seyler var 500 -900-1000 fiyatlarinda.. amfi olarak ben cube x15 e bakmistim ama uretimden kalkti yeni nesil cube ler geldi senin isini line 6 gorebilir. HSH manyetiki bisey al , forunlarda 170dx i kotulemis oldugunu yazmissin acikcasi bence ona verecegin parayi cok daha iyi ikinci el lere verebilirsin daha yararli olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fly_death -- 15 Nisan 2014; 23:32:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yasib Y kullanıcısına yanıt
    Dostum bende ibanez grg270b var.Gitarı 4 yıldır kullanıyorum taş gibi gitar.Aynı fiyatlardaki birkaç markayı daha denedim ama hiçbirinin klavyesi bu kadar rahat değil.Floyd rose sistemini pek ellemiyorum ve gitar hemen hemen hiç akord kaçırmıyor.Bence başlangıç-iyi bir manyetik takviyesiyle de çok iyi bir orta seviye gitarı.Ayrıca benim arkadaşımda LTD var klavyesinden hiç memnun değil.
  • jessica albay kullanıcısına yanıt
    Gitar hala duruyor mu kardes

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AcilAkıllıAranıyor -- 4 Mart 2017; 14:57:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaderineküsenadam

Gitar hala duruyor mu kardes

Duruyo kardeşim ilgilenirsen mesaj beklerim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • jessica albay kullanıcısına yanıt
    Nasl bi sey abi modeli filan

• Alttaki iki set de farklı keyiflere göre oluşturulmuş hem ton hem de çalınabilirliği tatmin edecek giriş seviye setler...

Hangi elektro gitar ?

Hangi elektro gitar ?

• Hocam ben set istemiyorum uygun da olsa. Yeni başlayacağım ve çok iyi bişey istemiyorum. normal bir seviye olsun.eminim ki söylediğim gitarlar beni 1 sene idare edebilir.çalacağım şarkı(tür) belirttim üstte. LTDnin klavyesi iyi diyorlardı. ama herkese göre değişir önemli olan benim beğenmem. ltd de 2 humbucker var ama clean tonları da iyi. js1r yi pek bilmiyorum. ve grg370dx var ama floyd rose da istemiyorum. grg270b de iyi ama heralde seçimimi ondan yana kullanmam.

dipnot:sorumu cevaplayın ya hep farklı şeyler söylüyosunuz
  • kardes bosa sifir alip bi ton para verme. temiz 2. el alman bütçen için çok daha mantikli. cort g110 satiyorum 150 tl ye birakicam. tertemiz gitar.ibanez grg serisinden açyk ara iyi bir gitar. 10 tl lik masrafi var. 400 civari sifiri.ankaradayim düsünürsen irtibata geç. fiyat son. zaten bedava veriyorum.
     Hangi elektro gitar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Take That -- 20 Nisan 2014; 1:58:28 >
  • hocam strat kasa sevmiyorum jackson tipi kasası olan gitarlar hoşuma gidiyor. zaten 2. el alıcam yeni başlıyorum çok para vermeyeceğim. rg370dx 350-400 tl arası varsa bilgilenndirirmisiniz ? geçen sene satışa sunulan rg370dx vardı hala duruyorlarmı bilmiyorum.rg370dx bulamassam büyük ihtimalle h50 alıcam.
    squierler var. slipknot gibi ağır şarkılara iyi gidermi distortionu? heralde metallica şarkıları için yeterlidir.ama bullet önermiyorlar affinity öneriyorlar. siz ne dersniz?
  • quote:

hocam strat kasa sevmiyorum jackson tipi kasası olan gitarlar hoşuma gidiyor. zaten 2. el alıcam yeni başlıyorum çok para vermeyeceğim. rg370dx 350-400 tl arası varsa bilgilenndirirmisiniz ? geçen sene satışa sunulan rg370dx vardı hala duruyorlarmı bilmiyorum.rg370dx bulamassam büyük ihtimalle h50 alıcam.
    squierler var. slipknot gibi ağır şarkılara iyi gidermi distortionu? heralde metallica şarkıları için yeterlidir.ama bullet önermiyorlar affinity öneriyorlar. siz ne dersniz?

Squier sizin istediğiniz tarza hiç uygun değil. Bulabilirsen kore yada japon üretimi B.C Rich gitarları sakın pas geçme çok güçlü sesler alabilirsin spider amfilerle tabi birde metal zone yada metal muff ile

• quote:

hocam strat kasa sevmiyorum jackson tipi kasası olan gitarlar hoşuma gidiyor. zaten 2. el alıcam yeni başlıyorum çok para vermeyeceğim. rg370dx 350-400 tl arası varsa bilgilenndirirmisiniz ? geçen sene satışa sunulan rg370dx vardı hala duruyorlarmı bilmiyorum.rg370dx bulamassam büyük ihtimalle h50 alıcam.

Hocam squier uymaz size yaklaşmayın.affinity lerin daha iyi olduğu doğru ama metal tipi değil de daha çok blues,jazz,soft rock falan için uygunlar.onun yerine rg370dx tam sizlik bir seçim olacaktır.ve öbür mesajda arkadaşın dediği gibi bc rich bulursanız o şekilde kaçırmayın cidden.ayrıca ikinci el jackson lara da bir bakabilirsiniz belki bütçenize göre bişeyler çıkar

• bc rich ler hakkında yorumlara baktım da sap kısmı çok ağırmış, tel ile sap arası mesafe fazla olddğu için tele basmaya cok kuvvet gerekiyomuş, ama 2009-2012 arası forumlarda yazıyodu. metallica gibi şarkılar için iyi gidermi bc rich? ve hala bc rich'ler yazdığım gibi kötüü mü yoksa iyimi?
  • kimse cevap yazmayacakmı?
    bi sorum daha var. ltd'nin yanı sıra, bazı squierlerde humbucker'da var. tek başına yeterli mi yada h-s-h olanlar var ? ne dersiniz
  • quote:

kimse cevap yazmayacakmı?
    bi sorum daha var. ltd'nin yanı sıra, bazı squierlerde humbucker'da var. tek başına yeterli mi yada h-s-h olanlar var ? ne dersiniz

Hocam görmemişim önceki mesajınızı kusura bakmayın Squierlerdeki humbucker tek başına metal için yetmiyor ne yazıkki daha çok hard rock a kadar falan gidiyor yani size uyacağını düşünmüyorum.H-H ya da H-S-H alın.Bc rich lerle ilgili olarak ağırlığını bilemem ama sap-tel muhabbetini yazan sap ayarı konusundan bihabermiş sanırım.Tel-sap arası yüksekliği ayarlatırsınız luthiere on numara yapar o konuda sıkıntınız olmasın.ve yeni değil de eski bc rich ler iyi yenileri kötü.Kore ya da japon üretimi bc rich ler şahane gitarlar

• kardeşim git bi gitar al çal kore endonezya japon mapon muhabbetleri hikaye. bulduğun en ucuz gitarı al zaten yenisin çalmayı öğrenene kadar 3-5 sene geçecek belkide öğrenemeyeceksin en azından paran boşa gitmez. öğrenirsen o arada değiştirisin gitarını

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Take That -- 25 Nisan 2014; 23:59:18 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.