Şimdi Ara

Hangi elektro gitar ? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
2.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: yasib

söylemeyi unuttum, rg370dx de akord kaçırma sorunları oluyomuş ama rg370dxz de pek olmuyomuş ama rg370dxz alabilecek imkanım yok, yine de rg370dx'e verdiğim paraya değermi?

DOstum eğer kocaelideysen izmit belsa plazaya git ıvır zıvır rock shopa git bi sürü 2. el güzel gitar var illaki bulursun hem deneme fırsatında olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tyrion Reyiz

quote:

söylemeyi unuttum, rg370dx de akord kaçırma sorunları oluyomuş ama rg370dxz de pek olmuyomuş ama rg370dxz alabilecek imkanım yok, yine de rg370dx'e verdiğim paraya değermi?

DOstum eğer kocaelideysen izmit belsa plazaya git ıvır zıvır rock shopa git bi sürü 2. el güzel gitar var illaki bulursun hem deneme fırsatında olur

evt kocaeli çayırovadayım, internetten baktım tahminen 45dk ya gidebilirmişim teşekkür ederim bilgilendirdiğin için.
    yalnız şöyle bi sorun var,"yeni başlayan olduğun için ne alırsan al pişman olmazsın ama iyisi seni daha çok idare eder, tatmin eder" diyen abiler grdüm. ben oraya gittiğimde, denediğim 2 gitar da hoşuma gidecek.Yanımda gitardan anlayan birisi de yok, olması pek mümkün değil gibi.
    sorumu da cevaplarsanız sevinirim.

• Amfi icin 10watt bir amfi baslangic icin iyi. Marshall mg10 ideal. Ama ustune 200 lira daha verir line6 veya micro cube alirsan cok daha uzun sure goturur seni. 10watt amfiyi sesi ceyregine kadar acamiyorum evde düğün var gibi oluyor.. Gitar icin ibanez iyi gibi x2den. Jackson ve sgrnin alt modellerine bakabilir belki ikinci el ltd bulabilirsin .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tom Hagen

Amfi icin 10watt bir amfi baslangic icin iyi. Marshall mg10 ideal. Ama ustune 200 lira daha verir line6 veya micro cube alirsan cok daha uzun sure goturur seni. 10watt amfiyi sesi ceyregine kadar acamiyorum evde düğün var gibi oluyor.. Gitar icin ibanez iyi gibi x2den. Jackson ve sgrnin alt modellerine bakabilir belki ikinci el ltd bulabilirsin .

hocam siz iilk mesajimi cevaplamissiniz ben en son attigim mesajlarddaki sorularimin cevaplanmasini istiyorum. siz de cevaplarsaniz sevinirim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tom Hagen

Amfi icin 10watt bir amfi baslangic icin iyi. Marshall mg10 ideal. Ama ustune 200 lira daha verir line6 veya micro cube alirsan cok daha uzun sure goturur seni. 10watt amfiyi sesi ceyregine kadar acamiyorum evde düğün var gibi oluyor.. Gitar icin ibanez iyi gibi x2den. Jackson ve sgrnin alt modellerine bakabilir belki ikinci el ltd bulabilirsin .

hocam siz iilk mesajimi cevaplamissiniz ben en son attigim mesajlarddaki sorularimin cevaplanmasini istiyorum. siz de cevaplarsaniz sevinirim.

Yaninizda bilen biri yoksa zor gercekten. Internetten yorumlara ve gitarlarin tanitim videolarina, gitarla cekilmis videolara bakin. Mumkun oldugunca pedal kullanilmamis videolar olsun. Daha sonra fp orani ve hangisi daha sicak gelirse onu alin ama bilen biri daha iyi. Bende bilen biriyle gidip almistim..

• nezamandan beri izliyorrum videoları malesef anlayan biri olmayınca sizlere sorarak bişeyler yapmaya çalışıyorum. videoları izliyorum herkesin set-upları farklı oldğu için kimi videoda ses güzel, kimi videoda çok kötü çıkıyo. benim sizden öğrenmek istedğim şey şu.
    yeni başlayan birisiyim. herhangi bir gitar yine beni tatmin edecek. ama uzun zaman kullanabileceğim, güzel, hoşuma giden bişey almaya çalışıyorum. gitarı 2. el alıcam. dxz alacak imkanım yok şuan, 370dx alabilirim, onun da floyd rose un akort kaçırması falan sorun oluyomuş,
    >>""ama ben floyd rose da kullanmak istiyorum.akort kaçırması çok kullanılırsa oluyor diyenler de var. ben enter sandmandeki, master of puppets solosundaki kadar kullanmayı düşünüyorum""<<.
    grgr121ex de tremolo yok. o da dezavantaj gibi. ama sabit köprü olması iyi. floyd rose alırsam, zor da olsa yavaş yavaş alışırım. ilerde kullanırken zorlanmam. bazıları "akord kaçırma sorunu fazla olmuyo. çok büyük bi sorun olmuyo" diyenler var.
    off napsam bilmiyorum :/

• kimse cevap yazmamış biraz ilgilenirmisiniz
  • quote:

kimse cevap yazmamış biraz ilgilenirmisiniz

Kardesim floyd rose elinde sonunda akort kacirir ne kadar kullandigin onemli ama kacari yok ve floyd rose da tel degistirmek vs. Islemler yapmak daha zordur daha once gitar bilgin yoksa cok tavsiye etmem ben ama deneyebilirsin gercekten istiyorsan tremolo cok kullanilan bisey degil ama sen bilirsin

• Başlangç seviyesinde floydlu bi gitar alırsanız belkide son dert etmeniz gereken şey akor kaçırmasıdır. Misal en temel rock metal tekniklerinden biri olan palm muteu ilk kez çalışıyorsanız sıkıntı üstüne sıkıntı çıkarır. Gitarı öğrenirken hadi şu parçayıda çalışıyım hadi bu parçayıda çalışıyım derken sürekli alternate tuninglere geçiş yapma ihtiyacınız olucak. Yarım ses, tam ses, drop d, drop c vs. sürekli parçaya göre akoru değiştirmeniz gerekicek. Sabit köprüde max. 2 dkda yapılan bu işlemi floydda yapmak ölüm... Sabit köprüde çok basitçe yapılabilen tel değişitme, akord yapma, köprü yüksekliği ayarlama gibi ayarlar floyd rose sayesinde, başlangıç seviyesinde başınıza bela olur. Sabit köprülü bi gitarda normalde evde kendiniz yapabileceğiniz bu ayarları, hiç kullanmayacağınız floyd köprü sistemi yüzünden ya çok zor yapar, ya yapamaz, belki de yapmaya çalışırken dahada bozar, karşılaştığınız en ufak problemlerde habire elinizde gitar müzik marketlere taşınır durursunuz...

Ben metallica çalcam, megadeth çalcam, grg170de orta manyetik varmış ama drx370de yokmuş.. Ltd de tremolo varmış, epiphoneun tremolosu yokmuş ama sapı daha rahatmış. Cortun akoru sağlam tutyormuş ama Schecterında bilmemnesi bişeymiş. Bırakın bunları... Bunlara takıldığınız sürece gitar öğrenmeye başlayamazsınız... Gitarı aldıktan 1-2 ay sonra floyd rose ile symphony of destruction solosu, master of puppets solosu falan çalacağınızı sanarak en büyük hatayı yaparsınız. E nihayetinde elinize dünyanın en iyi gitarınıda versek herhangi bir parça çalamayacaksınız. En basit parçayı bile düzgün çalabilmek için oturup aylarca tel atlama, parmak açma, alternate picking, kromatik vs. egzersizleri ve alıştırmaları yapmanız gerekicek. (Tabi sıkılıp bi köşeye atmazsanız) Zaten bu süre zarfında %99 floydu kullanmadığınız için kolunu söküp çekmeceye koyucaksınız... O yüzden floydu, orta manyetiği, tremoloyu vs. harbiden gitar çalabilecek duruma geldiğinizdeki ihtiyaçlarınıza göre düşünür, elinizdeki gitarı satar üstüne koyar öyle bişey alırsınız. Şimdiden kafa yorulması gereken şeyler değil bunlar. Zaten bu fiyatlara alacağınız gitarlara sanki bi daha hiç değiştirmeyecekmiş gibi evladiyelik muamelesi yapıp, bu gitarların kalite bakımından birbirleriden çok bariz üstün farklılıkları olacağını düşünürseniz büyük hata yapmış olursunuz...

Bunlara çok kafa yormanız size boşa vakit kaybettirmekten başka hiçbi bi işe yaramaz... Sizinle aynı zamanda ben gitara başlamak istiyorum diyen kişi 2-3 gün araştırır gider bir tane başlangıç gitarı alıp başlar... Siz hala orta manyetiğide olsun mu? Floyd rose akor kaçırıyomuş napsam ki? Grg170 mi dsx290 mı? Bu gitar mı metallica tonunu daha iyi verir yoksa bu mu? Ltdnin sapı rahatsızmış nasıl olur ki? diye aylarca vakit kaybederken, millet çoktan sizin çalmak için can attığınız parçaları çatır çatır çalabilicek duruma gelmiş olur. Sizin daha elinizde gitarınız dahi olmadığı için olduğunuz yerden 1 adım öteye gidememiş olursunuz.

İlk gitar seçiminizi yaparken, çalmayı hayal ettiğiniz metallicaya megadethe göre değilde, gitarı öğrenirken size en uygun şartları sağlayan, yaptığınız alıştırmalar sırasında size en az sıkıntıyı çıkaracak gitardan yana kullanmanız gerekir... Diğer türlü pişman olursunuz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 10 Temmuz 2014; 21:16:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Moralimi bozdunuz floydrose meselesiyle hocam RG350M aldım ben başlangıç için
    @VendettA
  • Sentez* kullanıcısına yanıt
    Moral bozmaya gerek yok hocam Artık almış bulunduysanız sıkıntı çıkarmaya başladıpı zaman uygun boyuttaki bir tahta parçası ile floyd roseu bloklayabilirsiniz. Yine sabit köprülü gitarlar kadar performanslı olmayacktır ama iyi kötü iş görür. How to block floyd rose yazarsanız birsürü resim video bulabilirsiniz...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler hocam öyle yapacağız artık
    @VendettA
  • Hocam çok faydalı oldu yorumuunuz benim için. Ya çok hak veriyorum size ancak araştırıyorum ve yok bu hsh bu hh manyetikli, yok grg170dx in sesi yapaymış cortlar öyle böyleymiş diye yorumlar görüyorum elime alıp denemediğim için büyük bi sorunmuş gibi geliyor bana. büyük ihtimalle grg170dx almayı düşünüyorum burada bi arkadaşımın abisi var ona da sorucam o ayarlayabilir bi gitar benim için.
    1-2sene götürür dedikleri için tremolo ihtiyacı duyarım , 1-2 senede sanırım şarkı çalabilecek kıvama gelirim diye dşünmüştüm ama 1-2 sene sonra çalacağım şarkılar için ilk gitarım da yetersiz kalıcaktır.
    Üşenmemiş yazmışsınızz hocam elinize sağlık grg170dx alabilirim sanırım
  • Merhaba arkadaslar ben elektro gitara baslicam hard rock, metal calmak istiyorum gitar olarak 2 gitar arasinda kaldim

Ilk gitar Jackson Dinky DKXT

Ikinci gitar LTD MH-53

Amfiyi ise Line6 Spider olarak dusunuyorum

Sizce hangi gitari almaliyim, amfi dogru mu , neden ?

Simdiden tesekkur ederim

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.