Çok teşekkürler, Bursa'da en iyilerden biri denen frencide değiştirdim. Yine temizleme vs yapmadan değiştirdiler. Balata taşlamaya ben de karşıyım ama herkes malesef önce onu yapıyor... Ses hala devam ediyor. Bu gidişle ben de mga ya da serviste takılan Galfer markaya döneceğim. Mga ucuz, ses yapıyor diyen duymadım. Ama tutuşu nasıl bilmem. Diğer arkadaşlar da hafif frende ses demişler. Çok sıkıntılı bir durum. 15bin kullandığım diskler özelliğini kaybetti mi bilmiyorum, balatalar 2 defa sıfır ferodo denendi yanık olmaz herhalde. Ustalara da bir şey denmiyor iş öğretme oluyor sonra ama düzgün de yapılmıyor iş genelde . Sonuçsuz bir durumdayım :( < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
HANGİ FREN BALATASI İYİDİR? BALATA NİYE SES YAPAR? BALATA BİTTİĞİ NASIL ANLAŞILIR? GENEL BİLGİ (5. sayfa)
HANGİ FREN BALATASI İYİDİR? BALATA NİYE SES YAPAR? BALATA BİTTİĞİ NASIL ANLAŞILIR? GENEL BİLGİ
(En Son Oy Tarihi: 21.1.2025)
-
-
Bosch niye yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
4 üncü sırada ya
-
Benim balatalar hala ötüyor hafif frende hatta daha fazla ötüyor. 3 ay oldu. Ferodoyu söküp en ucuzundan alıp takacağım ama 2 defa sök tak parası verdim zaten. Dikkatimi çeken şey serviste takılanlar jantı simsiyah yapıyordu bu ferodolar gram toz yapmıyor. Burdan yola çıkarak sert bir balata mı diye düşünmeye başladım ?
Hayır alakası yok. sert balatalarda çok güzel siyah demir tozlarını çıkarır. mesela TRW sert diye bilinir ve jantları siyah yapar. Ancak gözden kaçan bir nokta sertlik kavramı diskinizin sertliği ile alakalıdır.
Siz ses çıkarmayan ve demir tozuda çıkarmayan bir balata arıyorsanız paraya kıyıp seramik balata almanız lazım.
-
2007 corsa dizel için balata kücük tip mi büyük tip mi geciyor? bosh marka düşünüyorum
-
2019 egea araç aldım ekspertizde balataların bittiği söylendi. (31700kmde)iki balata arasında kaldım. sizce valeomu iyidir delphi mi?
-
Merhaba. Benimde megane4 hb icon aracımda arka balatalar bitti. Yetkili 1100 tl dedi. Sizce trw mi? Orginalmi?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben kale taktırdım. Bosch hariç hepsi olabilir diyebilirim. Kale süper ama sıfır ses yumuşacık ve uygun fiyatlı.
Hocam sizin opar takmanız lazım veya kale takabilirsiniz Fiat'ın yerli balata üreticisi
Trw düşünüyorum. İstde iyi bir reno özel servis önerisi varmı?
autokinge mini onarım için bırakmıştım. megane4 delphi marka ile arka balataları 600e değiştiririz dediler. elektirikli el freni var. uygunmu? yetkilide 1200 tl
-
Millet ne bilsin uygun mu değil mi?
İnternetten bakın aracınıza uygun olan delphi orijinal balata kaç lira.
işçilikde 100,150 arasında olabilir.
-
Ne diyorsun? Forumda ne işin var git ozaman dediğin internete(neresiyse) ozaman lastik model/ fiyatı da paylaşmayalım, araç model/fiyatıda telefon kılıfı vs. Uzar gider. Hiç birşey paylaşmayalım. Gidelim interte.
Belki tecrübe etmiş bir kişi aman sakın bulaşma işçilikleri kötü diyecek?
Sadece fiyat mı sorulabiliyor?
Forumun amacı bu ayrıntı bilgiler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 20 Nisan 2022; 7:2:18 >
Aracımda orijinal balatalar üzerinde Bosch yazıyordu.Üsteki metalin arasından "feredo" markası görünüyordu.Genelde Çin üretimi.Bir fabrika hemen her marka balata üretiyor isteğe göre de marka ismi basıyor.Balata yumuşak idi ama çok memnundum.
Ayrıca şunu söylemeliyim.Uzun yolda benzin istasyonlarında aracı park ettiğinizde çalışanlardan biri elinde hortum ile yanaşır.Hem araca hem de jantlara su tutar.Bu olay sonrası diskiniz 1 mm bile yamulsa (sıcak metale soğuk su tutulmaz) sorun oluşur.
-
Çok sıg düşünüyorsunuz. bi milyon otoking var. bunların içinde bi milyon usta var. kimi iyi yapar kimi baştan sağma yapar. Doğruyu söyleyeni dokuz köyden kovarlar misali.
-
Neyse gönül kırmayalım. Umarım bir dost sorunuzu cevaplar.
-
Zaten forum sever olmamızın amacı o. Autoking kozyatağın da 2 göçük 1 mini tampon boyam yapıldı. Arka balatalarda megane4 için elektrikli park freni uyumlu delphi marka ile değişti. Sorun göremedim. Ses ve fren tutma değişmedi. 580tl 7 taksit kart çekildi. 50tl hopi verdi. Kampanyaları varmış.
Yetkilide 1200 tl denmişti. Hem mini onarım için bıraktığımda işim görüldü...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 21 Nisan 2022; 21:3:33 >
Eskiden trw derdim. Ate takana kadar.
Ben de bu ara Clio4 için Delphi almayı düşünüyorum. Ama disklerime torna mı yaptırsam önce diyorum. Çünkü 1.5 sene önce takılan ferodo balatalar hâlâ ışıklarda, park ederken yani hafif frende aşırı ötüyor. Kimseye güvenim kalmadığından inatla kullanıyorum. Fren çok iyi tutuyor ama bu ses disklerin kenarındaki potlardan mı kaynaklı tecrübesi olan bilgi verirse makbule geçer.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X