Geçen günlerde oyunlar ve çeşitli dosyalar için kullandığım HDD'im öldü, ben de yenisini almak için bilgisayarcıya gittim ama adam sıfırına 700 TL diyor. 2. el 1.5-2 yıl kullanılmış (bilgisayarcı kendisi müzik için kullanmış) 1 TB diske ise 300 TL diyor. İnternette 2 tane 1TB sıfır HDD buldum 500 TL'ye, sizce 2. el olanı mı almalıyım yoksa 0 olanı mı? 200 TL aradaki farka değer mi? Sıfır olan diyorsanız aşağıdakilerden hangisi daha iyi? Hangi linktekini almalıyım? Okuma hızları, genel kaliteleri iyi mi? Kargo gelirken bir sıkıntı çıkar mı? Bu linktekilerin 2. el olma gibi bir ihtimali var mu? Bu arada aynı fiyat bandında ya da daha düşüğe daha iyi 0 HDD biliyorsanız linkini atabilirsiniz... SEAGATE : www.hepsiburada.com Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM 64MB Cache Sata 3 Sabit Fiyatı https://www.hepsiburada.com/seagate-barracuda-1tb-3-5-7200rpm-64mb-cache-sata-3-sabit-disk-st1000dm010-p-HBV000003FDEGamazon Seagate ST1000DM010, 1 TB https://www.amazon.com.tr/dp/B01LNJBA2I?m=A1UNQM1SR2CHM&tag=epey-21&th=1&_encoding=UTF8&aff_sub4=2WD BLUE : https://www.hepsiburada.com/wd-blue-1tb-7200rpm-sata-3-0-64mb-3-5-sabit-disk-wd10ezex-p-BD301330?magaza=Hepsiburada&utm_source=pc&utm_medium=akakce&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.22.9 amazon WD Blue Dahili Disk, 1TB, 7200RPM, 3.5 inç - WD10EZEX https://www.amazon.com.tr/dp/B0088PUEPK/ref=asc_df_B0088PUEPK1604158380000/?tag=technopattr-21&creative=380333&creativeASIN=B0088PUEPK&linkCode=asn(İki diskin de amazon ve hepsi burada versiyonu var, hangi siteden almalıyım, garanti, kargo, vergi olarak sıkıntı çıkmasın) (Amazon yorumlarında hatalı geldi, kargolama sıkıntı falan yazmışlar, hepsiburada'dan alınır mı? Ne dersiniz? Hangisini nereden alayım?) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merteren95 -- 13 Nisan 2022; 18:59:14 > |
Hangi HDD'yi Almalıyım
-
-
-
-
WD tercih edebilirsiniz, hem satıcısı amazon. Satış sonrası daha iyi hizmeti var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gerçekte ne kadar kullanıldığı belli olmayan hdd e 300 verilmez şu an, ne zaman onunda gümleyeceği yani öleceği belli olmaz yine aynı sorunu yaşarsınız. Linklere koyduğunuz ürünler hangisi olsa işinizi
görür ikiside hemen hemen aynı fiyat. İkiside bu alanda iyi marka. Ben daha önce wd blue 7200 olanını kullandım sorunsuz, ama seagate te iyidir. Fiyatları başka yerden de araştırın. İki yere bakmayın sadece ama iki yerde güvenilirdir. Son sorularınız için , fiyatı neresi uygun veriyorsa yorumlarda da en az sıkntı neredeyse ordan tercih edin. Gerisi biraz da Allah a kalmış tabi.
-
@Erhan1982DZC @a-f-h Galiba seagate alacağım (Seagate kötü tercih değildir umarım, wd almadığıma pişman olmam), amazon'da da var hepsiburada'da amazon yorumlarında kargolamada bozuk geldi kötü paketlemişler falan yazılmış, hepsiburada'dan alsam canım sıkılır mı?
-
Amazondan 4-5 alışverişim oldu, kargo konusunda sıkıntı yaşamadım. Hata biri ssd biri de klavye idi. Ek bir kutunun içinde yanında kağıtla destekli çıkmıştı.
Satıcı olarak hepsiburada veya amazon.com.tr olsun. Özellikle disk konusunda alt satıcı dükkanlarda refurbished ürün gelmesi çok muhtemel. Ben Sinerji'den almıştım, o da orjinal/sıfır ürün göndermişti.
Seagate'in o modelinin 2 TB olanını kullanıyorum. 25 aydır bende, henüz bir sıkıntı yok. Ama bu zamana kadar 10a yakın disk kullanmışımdır, bozulan tek diskim de Seagate idi. Biraz şans meselesi.
@a-f-h şu an aklımda kalan tek şey yükleme/boşaltma döngüleri, WD'de 300.000 Seagate'de 50.000 nedir bu yükleme boşaltma döngüsü, önemli bir şey mi?
(satıcılar 2 sitede de ana satıcı bu arada, hepsiburada ve amazon bizzat kendisi satıyor.)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merteren95 -- 15 Nisan 2022; 1:30:57 > -
O değerler hakkında bilgim yok. Belki pazarlama taktiği de olabilir. Bilen birini etiketliyorum.
Tavsiyem amazon'dan wd blue(wd10ezex) almanız satıcısı amazon tr olmak kaydıyla.
-
Selamlar, o değerler çok aşırı önemli değerler değil merak etmeyin, disk okuma yazma işlemine hazırlanırken diskin dönme sayısı ile ilgili bir durum . Yani diskin ömrü ile ilgili bir şey değil o kafanızı kariştırmasın.
Ssdler deki yazma ömrü diye gösterilen tbw değeri gibi değil wd 300.000 yazıyormuş seagate 50.000 miş anlamı çıkmaz o farklı bir şey dönme sayısı diye biliyorum ben onu.
Daha önceki yorumumda da belirttiğim gibi amazonda hepsi burada da satıcılar kendi olduklarında iyidir. Gerçi başka iyi satıcılarda var tabi sitelernde o farklı. Wd seçilebilir ben sorun yaşamadım ama dediğm gibi daha önce seagate de kullandım onda da sorun olmadı ama bu şans işi tabi etki etmek istemem. Tüm teknolojik ürünler şans işi marka model olarak. Kararsız kalmak zor bir şeydir kararsız kalıyorsanız kullanıcı yorumlarına ve inceleme sitelerine bakın birazda. Zaten ssdler gibi fazla marka model seçeneği olmadığı için çok kafa karışmaz bunda. Kolay gelsin...
-
Biraz geç oldu fakat cevaplayayım. Load/unload cycle disk kafasının park konumundan okuma/yazma pozisyonuna geçmesi ve park konumuna geri gelmesi döngüsüdür. Genellikle güvenlik, NAS ve enterprise tipi disklerde bu rakam desktop disklerden daha yüksektir. Disklerin özelliklerinde belirtilen load cycle rakamları üreticilerin testlerine ve tahminlerine dayanır yani kesinlik ifade etmez fakat load cycle'ı yüksek olan diskler daha dayanıklıdır.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X