Merhaba, Evde 3 adet Tapo C200 kameram vardı sd kart ile kullanıyorum. yeni 2 tane daha aldım ama taponun bulut fiyatları biraz yüksek geldi. sonra evdeki diğer akıllı cihazları da düşününce bir ekosistem oluşturma fikri geldi aklıma. iphone kullanıyorum bu sebeple icloud ile kayıt mantıklı geldi ama bunun için de yeni kameralar almam gerekiyor bu yüzden apple homekit biraz pahalıya patlar gibi geliyor. böyle bakınca google home kullanmak daha mı mantıklı acaba diye düşünmeye başladım, bir adet google nest edinsem google buluta bu tapo kameraları kayıt etme şansım olur mu? kameralarla tapo prizlerim var 2 adet, robot süpürge var, kedi tuvaleti ve mama kabı almayı düşünüyorum ve bunların hepsini ayrı ayrı uygulamalarla yönetmek çok zor geliyor, hepsini tek bir buluta bağlayıp tek bir kayıt ve kontrol alanı oluşturabilir miyiz google home ile. apple bu kolaylığı sağlıyor ama fiyatlar çok ürünler kısıtlı. |
Hangi Home olmalı
-
-
Ben Alexa kullanıyorum. Ama cloud için hiç ihtiyaç duymadım ve araştırmadım da. Zaten sadece 2 kameram var. Biri Tapo'nun kapı zili kamerası, diğeri de Mi'nin önemli kargoları açarken kullandığım kamerası. O yüzden hafıza kartı yetiyor. Sizde fazla kamera varsa bence bulut sistemine düzenli para vermek yerine boyutu yüksek bir hafıza kartı alsanız daha iyi olur diye düşünüyorum. Sonuçta sürekli kayıt alıyorsanız ve hafıza kartı bir haftada doluyorsa üstüne yazar geçersiniz. Google Nest hiç kullanmadım. İlk Alexa ile başladım ve hep onunla devam ediyorum. Avantajlı ve dezavantajlı olduğu nokta çok. En büyük avantajı her marka ürünü birbirine bağlayabiliyorum neredeyse. Merkezi bir kontrol ünitesi gibi. Dezavantajı da firmalar Alexa ile entegrasyonu yeterli seviyede sağlamazlarsa pek bir anlamı olmuyor.
Ev otomasyonunda kesinlikle Apple düşünmeyin derim. Apple fanı değilim ama her ürününü kullanıyoruz neredeyse. Sadece ev otomasyonunda kullanmıyoruz çünkü gereksiz pahalı ve her markanın Apple Homekit uyumluluğu yok ama kesin Alexa ve Google uyumluluğu var. O yüzden ya Google ya da Alexa kullanın derim.
-
Çok teşekkürler bilgilendirme için.
Biraz daha detay sorsam yardımcı olabilir misiniz? Kamera işini dediğiniz şekilde çözeceğim bakalım, Google nest ediniyorum Google Home ile devam ederim.
Kafama takılan bir konu var yalnız. Kameralar var prizler var. Anahtarları ekleyeceğim ve bir de ilk etapta kumandaları toplayıp kontrol edebileceğim ve eski klimayı falan akıllı hale getirebileceğim bir ır araç alacağım. Kafama takılan konu şu ki, bunların sayısı arttıkça ve markalar farklılaştıkça kopuyorum. Modemde çok fazla bir wifi yükü olacak. Google nest tüm bu ürünlerin hub ı şeklinde mi çalışıyor yoksa anahtar priz gibi ürünlerin modeme yük olmaması için zigbee falan gibi bir markadan hub mı almalıyım. Google nest sadece komutları verececeğim bir yardımcı olacak sanırım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bendeki Alexa'nın Echolarından örnek verecek olursam zaten kendileri zigbee hub olarak çalışıyor. Ama burada markaların kısıtlaması var. Örneğin herhangi bir Tapo sensörünü Tapo hub olmadan Alexa'ya bağlayamıyorum. O yüzden başka bir zigbee hub alsanız da bağlayamayacaksınız. Ama Philips Hue ampuller bluetooth ile çalıştığı için Hue bridge almak yerine sesli asistanın hubı ile uzaktan internet üzerinden kontrol edilebiliyor. Tapo'nun ışıkları ise direkt wifiye bağlı. Burada Echo'nun ya da Nest'in avantajı farklı markaları tek çatı altında buluşturuyor olması. Örneğin ben koridordaki Hue ampulleri Tapo buton ve Tapo hareket sensörü ile yönetiyorum. Herhangi bir sorun olmuyor.
Akıllı ev işine girildiğimi kesinlikle wifisiz olmuyor. Bazen wifi değil de sadece zigbee kullanan ürün bulamıyorsunuz çünkü. Bu yüzden evde sağlam bir wifi sistemi olması avantajlı oluyor. Ben eve mesh sistemi kurduğum için wifi sinyalinin yetişemediği oda olmuyor. Mesh sistemi kurmak biraz maliyetli oluyor ama akıllı asistan kullanıyorsanız fiyatını zaten amorti ediyor diyebilirim. Örneğin; mesh kurmadan önce routera uzak uzaya ucuz olsun diye Tapo'nun renkli ampulünü almıştım ama wifi kullandığı için Hue'nun çektiği yerde Tapo çekmedi. İki marka arasında da bin lira fark var. Aynı şekilde koridordaki Hue beyaz ampuller için Hue hareket sensörü alsam yine bin lira fazla ödeyecektim. Bu şekilde örneklerle hem wifi mesh sistemi, hem de akıllı asistan kullanımı çok avantajlı oluyor.
-
Google nest miniyi kurdum, kurdum dediğim çok da bişey değil tabi :) bağladım iki ileri dedim çalıştı. Şarkı türkü çaldırdım iyi ama ileriye doğru işte cihaz ekledikçe neler yapabileceğim error veriyorum. Tapo kameraları izleyemiyorum mesela chromecast ya da akıllı ekranın olursa buradan izlersin diyor. Her şeyi en az wifi yükü ile tek bir uygulamadan takip edip yöneteyim istedim ama pek bir yol alamadım henüz. Google nest miniyi almasam vazgeçeceğim :) masraf yaptım diye biraz daha uğraşayım diyorum hala ilave masraflar çıkarıyor
İade etme seçeneğiniz carsa ben Alexa tavsiye ediyorum. Gerçi Google denemedim hiç. Alexa’nın Türkçe desteği de yok. O da ayrı bir konu.
Sahibindenden aldım iade şansım yok ama artık Google Home ile bişeyler yapmaya çalışacağım. Çok basit gelmişti ama plan yaptıkça zorlaşıyor. Hep uzaktan bakarken work with Google Home yazısı görünce takacam fişe Google Home da ayarlarını yapıp çalıştıracağım sanmıştım. Evde telekomun verdiği fiber için kullanılan 2 kanallı tplink archer c5v modeli var şuanda bile kameralar telefonlar tabletler falan 10-11 cihaz bağlı, ilerletirsem bu modem üzebilir gibi
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X