Şimdi Ara

HANGİ İŞLEMCİ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AMD FX-9590 4.7GHz 16MB (220Watt) Am3+ vs AMD Fx 8320 3.5 Ghz 16 Mb Fx Serisi Am3+

Fx-9590 daha iyi zaten ama aralarında çok fark var mıdır? Fiyat olarak 200-300 lira falan oynuyor. Değer mi fazla vermeye ?

Teşekkürler.

• Elinizde anakart yoksa sıfırdan alıcaksanız intelin şuan fiyat/performans oranı daha iyi, elinizde hazırda amd anakartınız varsa 8320 olabilir
  • mBenJi kullanıcısına yanıt
    Elimde anakart yok ama ön belleği yüksek bir işlemci istiyorum. İntel' in de fiyatları oldukça yüksek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BarzoCharlie

Elimde anakart yok ama ön belleği yüksek bir işlemci istiyorum. İntel' in de fiyatları oldukça yüksek.

Hocam sadece oyun içinse i5 almanızı tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Al işte yine kendiyle çelişen bir bilgisiz daha

Intel'e pahalı diyorsun kağıt üzerinde insanların gözünü boyayan sözde en iyi AMD işlemciye yöneliyorsun.

O göz boyaması AMD'yi alacağına gider babalar gibi 4690K alır yanına Z97 anakartı çakarsın sözde senin UCUZ olan 9590'ı tokat manyağı yapar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 30 Temmuz 2015; 15:36:20 >
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Amd FX-9590 4.7/5.0 GHZ özellikleri : FİYATI : 800 civarı

Veri Yolu Hızı 4700 MHz
    Ön Bellek16 MB
    Çekirdek Sayısı 8
    --------------------------------------------------
    Intel Core i5 4690K 3.5-3.9Ghz özelikleri : FİYATI : 800 civarı

Veri Yolu Hızı 1600 MHz
    Ön Bellek 6 MB
    Çekirdek Sayısı 4

intel nasıl amd yi tokatlıyıcak tam anlamadım ustam.Kağıt üstünde demişsin pc de aynı performansı göstermiyicek mi Amd ?
  • quote:

Veri Yolu Hızı 4700 MHz
    Ön Bellek16 MB
    Çekirdek Sayısı 8

Veri Yolu Hızı 1600 MHz
    Ön Bellek 6 MB
    Çekirdek Sayısı 4

intel nasıl amd yi tokatlıyıcak tam anlamadım ustam.Kağıt üstünde demişsin pc de aynı performansı göstermiyicek mi Amd ?

Keşke "KAĞIT ÜSTÜNDEKİ" değerlerle alınan performanslar 1'e 1 olsa da ben de dahil herkes AMD kullansa.

Maalesef iş pratiğe geldiğinde 4690K her türlü 9590'dan iyi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Veri Yolu Hızı 4700 MHz
    Ön Bellek16 MB
    Çekirdek Sayısı 8

Veri Yolu Hızı 1600 MHz
    Ön Bellek 6 MB
    Çekirdek Sayısı 4

Hocam 4690k her şekil daha iyi performans verir o ikisi arasında. Kağıt üzerinde yazan değerlere fazla takılmayın gerçek hayattaki performans testlerine bakın.

• herşey "cigahertz" değildir ayrıca önbelleğe bakıp performansmı arıyorsun anlamadım ben ? aynı ekran kartındaki cigolayt meselesi gibi hayvan gibi ısınıp hayvan gibi güç çeken işlemciyi daha verimli daha az güç çeken bir işlemci ile karşılaştırıyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 1 Ağustos 2015; 3:07:18 >
  • Elinde anakart yok ise intel sistem alman daha iyi olur bu bütçe ile oyun amaçlı bir sistem için, FX9590 oyun için gereksiz olur ama yok ben oyun değil render tarzı işlerle uğraşıyorum dersen o zaman iş değişir.
  • quote:

Veri Yolu Hızı 4700 MHz
    Ön Bellek16 MB
    Çekirdek Sayısı 8

Veri Yolu Hızı 1600 MHz
    Ön Bellek 6 MB
    Çekirdek Sayısı 4

Gerçek 8 çekirdek bir işlemci sizce kağıt üstündeki performansını gösterse fiyatı ne olurdu?Hiç intelin 6 çekirdekli işlemcilerinin fiyatına baktınız mı?
  • Anakartiniz yoksa bence intele yonelin.

• Tabiki intel hem performans hemde güç tuketimi alirsin fx9590 ondan sonra faturalari ode ode bitmez.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önbellek çok önemli ama amd önbellek için l2 yerine l3 şişiriyor diye biliyorum. Yüksek performans için l2 daha önemli olması gerekiyor. Ek olarak o önbellekler 2şer çekirdek tarafından kullanılıyor yani çekirdek başına düşen de azalma var. Renderlarda bir sorun yok ama oyunlarda ve çoklu çekirdek desteklemeyen uygulamalarda desteklenen çekirdek sayısı çok önemli.
    Bunlar ek olarak amd işlemcilerde performans için anakart çok önemli ne kadar stabil olursa performansı o kadar iyi oluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Veri Yolu Hızı 4700 MHz
    Ön Bellek16 MB
    Çekirdek Sayısı 8

Veri Yolu Hızı 1600 MHz
    Ön Bellek 6 MB
    Çekirdek Sayısı 4

Mimari farkli oldugu icin fiyat disindaki sayilar bir sey ifade etmiyor. Benchmark lara bakmalisin. Eger oyun dusunuyorsan single thread benchmark daha gercekci, diger amaclar icinse o amaca uygun benchmark kiyaslamasi yapmalisin. O zaman burada Intel onerisi yapan arkadaslarin bos konusmadigini farkedeceksin. Tek istisna, tum cekirdeklerin de is yaptigi render ya da ufak server gibi isler icin yapilabilir. O zaman Amd mantiksiz bir tercih olmaktan cikiyor, bunlari da benchmark ile gorebilirsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.