Şimdi Ara

Oyun Emülatör'leri İçin Hangi İşlemciyi Almalıyım AMD Intel Farketmez

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
2
Favori
3.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba ben retro oyun hastasıyım dolayısıyla PC mi sadece emülatörlerden en iyi performansı almak için kullanıyorum. Bildiğim bişey varki oda emülatörlerde işlemci nin etkisi çok önde. Benim istediğim şey özellikle oyun emülatör leri için alacağım işlemcide neye bakmalıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcheveslisi -- 8 Ağustos 2014; 1:18:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pcheveslisi

Merhaba ben retro oyun hastasıyım dolayısıyla PC mi sadece emülatörlerden en iyi performansı almak için kullanıyorum. Bildiğim bişey varki oda emülatörlerde işlemci nin etkisi çok önde. Benim istediğim şey özellikle oyun emüölatör leri için alacağım işlemcide neye bakmalıyım. Şu an kullandığım işlemci i5 3470 ama pc mi satıp yeni pc toplamaya niyetliyim sırf oyun emülatörleri için en pahalısını almak istemiyorum.

4690k al geç ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: THEKNIGHT

quote:

Merhaba ben retro oyun hastasıyım dolayısıyla PC mi sadece emülatörlerden en iyi performansı almak için kullanıyorum. Bildiğim bişey varki oda emülatörlerde işlemci nin etkisi çok önde. Benim istediğim şey özellikle oyun emüölatör leri için alacağım işlemcide neye bakmalıyım. Şu an kullandığım işlemci i5 3470 ama pc mi satıp yeni pc toplamaya niyetliyim sırf oyun emülatörleri için en pahalısını almak istemiyorum.

4690k al geç ;)

oda pahalı yani sadece ve sadece emulatorler için o kadar para vermelimiyim mesela AMD de ona eşdeğer daha ucuz bir işlemci yokmu?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: THEKNIGHT

quote:

4690k al geç ;)

oda pahalı yani sadece ve sadece emulatorler için o kadar para vermelimiyim mesela AMD de ona eşdeğer daha ucuz bir işlemci yokmu?

Ne oynamak istiyorsun emülatör'de arkadaşım?

• ben her emulatör e takılıyorum PS2 Wii PSP MAME DreamCast. ben hangi işlemci den den daha iyi emülatör verimi alabilirim onu öğrenmek istiyorum işlemcinin hangi özelliğine bakmalıyım AMD Intel farketmez
  • quote:

ben her emulatör e takılıyorum PS2 Wii PSP MAME DreamCast. ben hangi işlemci den den daha iyi emülatör verimi alabilirim onu öğrenmek istiyorum işlemcinin hangi özelliğine bakmalıyım AMD Intel farketmez

Ne kadar güçlü bir sisteminiz olur ise o kadar verim alırsınız. Emülatörlerde zaten bir sürü ayar oluyor performansı değiştirecek. Sisteme göre ayarlanabilir bunlar. Çok fazla bütçeniz yok ise fx8000 serisi bir işlemci işinizi görecektir. Ben Resident Evil Remasterd'ı bu şekilde bitirmiştim. İntel isterseniz de uygun fiyatlı i5 4590 işinizi görecektir.

Emü hakkında pc için ek bilgi (dolpin): https://tr.dolphin-emu.org/docs/faq/?cr=tr

• Genel olarak emulatorler 1 den fazla çekirdeği verimli kullanamıyor pcsx2 hariç, güncel 4ghz intel işlemci iyi olur. Ucuzdan bi g serisi pentium alip 4ghz oc yaparsan yeter.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • BeAr B kullanıcısına yanıt
    aslında mantıklı çünkü bir ara core duo işlemci kullanıyordum saat hızını yükselttikçe emılatör lerden daha iyi performans alıyordum. ama bu tüm emülatörlerde geçeli değil muhtemelen
  • quote:

aslında mantıklı çünkü bir ara core duo işlemci kullanıyordum saat hızını yükselttikçe emılatör lerden daha iyi performans alıyordum. ama bu tüm emülatörlerde geçeli değil muhtemelen

Merakım vardır böyle işlere ama:

Gigabyte h81 s2pv anakart
    i3 4150 işlemci
    4gb gskill 1600mhz ram
    120gb ssd disk sandisk marka
    everest eagle ec335 400w kasa
    powercolor r7 250oc 1gb gddr5 ekran kartı

böyle uygun bir sistem senin işini görecektir elinde orta şekerli 8800gt ayarı ekran kartları varsa kullanabilirsin onuda yeni ekran kartı almana gerek kalmaz :)
  • Ben de birçok emulatör kullanıyorum, bazı emülatörler mesela psx gamecube n64 gibiler sistemi zorlamaz ancak ps2, gc, wii, nds gibi emülatörler işlemciye çok yüklenen programlardır ( i7 3610qm ile nintendo ds emülatöründe pokemon black 2 de 60 fps göremediğim oldu). Dediğin gibi emülatörlerde işlemci ekran kartından önce gelir. Bildiğim kadarıyla sistemi en çok zorlayan pcsx2 emülatörü. i7 3610qm ile (masaüstünde aşağı yukarı i5 3570 ayarında denebilir bazı programlarda ht sayesinde geçebiliyor) ps2 oyunlarında ortalama işlemci kullanımı hardware (gpu render , ekran kartım gt650m) modunda %30 , software (cpu render) modunda %90 lara kadar çıkabiliyor (bazı oyunlar hardware modunda düzgün çalışmıyor bu nedenle software moda mahkum kalabilirsin). Oynadığım oyunlar fatal frame serisi , mgs serisi , silent hill serisi , dmc1 , tekken 5 , Dbz - Budokai Tenkaichi 3 , shadow of colossus vs. (god of war denemedim ancak sistemi zorluyor hatırladığım kadarıyla). İşlemci olarak emülatörler için intel öneriliyor, emülatör için amd tarafında en az fx6300, intel tarafında en az i5 öneririm. i7 ve fx 8350 çekirdek / izlek sayısı sayesinde software modundan ya da pcsx2 deki mtvu hack özelliğinden daha iyi yararlanabilirsin. (keşke kullandığın emlatörleri yazsaydın). Ekran kartını ikinci plana attık ancak oyularda iç çözünürlük (scaling) ve efekler için ekran kartına ihtiyacın olacak tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cos37 -- 8 Ağustos 2014; 22:09:59 >

• cos37 kullanıcısına yanıt
    evet yazdıklarında sonuna kadar haklısın benim gözlemlerimde bunu gösterdi yani anlaşılan intel ve en pahalısı en iyisi AMD gerçektende kötü FX 6300 Kullanmıştım bir halta yaramıyordu ekran kartım iyi sorun yok gtx 660 :D kullandığım emulatörler aşağıda

Oyun Emülatör'leri İçin Hangi İşlemciyi Almalıyım AMD Intel Farketmez
  • pcheveslisi kullanıcısına yanıt
    Emülatörlerin arasıda pcsx2 , dolphin ve desmume (her ne kadar el konsolu olsa da iyi bir işlemciye ihtiyaç duyuyor) iyi sistem isteyenlerden. Sana işlemci olarak i5 öneririm. Pcsx2 ve dolphin den aldığım performans (i7 3610qm) emülasyon için gayet yeterliydi ancak ekran kartı (gt650m) nedeniyle bazı oyunlarda çözünürlük artıramıyorum. Benim işlemciden aldığım performansa göre sana i5 öneririm mümkünse k serisi alır oc yaparsın (emülasyonda ghz çok önemli). Oc, pc oyunlarına nazaran emülasyonda daha fazla faydası dokunur. Ekran kartın da emülasyon için çok iyi. Bu arada tavsiyem dolphin emülatörde iyi performans için opengl kullanman ve ps1 için ise epsxe emülatörünü öneririm. Dreamcast emülatörü hakkında bilgim yok ancak pcsx2 gibi sistemi zorlayacağından şüpheliyim. Amd fx işlemcileri kullanmadığm için yorum yapamayacağım ancak performansından memnun kalmamışsın o sebeple i5 senin için en iyi seçenek.

Daha fazla bilgi almak istersen emulatorzone , emuparadise , anandtech vs rom ve emülatör indirilebilen sitelerin forumlarında konu açarak daha yararlı bilgiler alabilirsin ya da google'a "best cpu for emulation" yazıp aratabilirsin.

Şuanki işlemcin nedir bu arada ?

sistemim:
    i5 3470
    gtx 660
    8gb 1600mhz ram
    120gb ssd

şu anki sistemim fazlasıyla emulatörlerin hepsinde sorunsuz çalışıyor ben hani yeni alacağım işlemcinin bu performansta çalışmamasından korkuyorum git şimde daha fazla para ver ve paranla rezil ol geri dönüşüde yok. ben i7 3770 düşünüyorum ekran kartı olarakta AMD ye geçmeyi düşünüyorum emulatörlerde cpu nun aksine ekran kartı olarak AMD daha performanslıymış diyorlar
    Alacağın herhangi bir i5 işlemci şuanki işlemcinle aynı performansı verecektir. 4. nesil haswell i5 alırsın yine aynı performansı ya da biraz daha fazlasını verir. Ekran kartı olarak bahsettiğin durum hakkında bilgim yok (amd nin emülasyonda daha iyi olması), amd tarafında R9 270 alabilirsin sanıyorum gtx660'ın amd'deki dengi R7 265. Şuanki sisteminle aynı performansı verecek ikinci bir sistem mi kuruyorsun acaba ?
    hayır dengi değil biraz daha günceleştireceğim diyelim. i7 cpu ya geçmeyi düşünüyorum ekran kartı olarak AMD ye geçeceğim amacım bunlar
    O zaman k serisi i5 ya da i7 işlemci alıp oc yapmalısınız yoksa pek bir fark olmaz, daha önce de dediğim gibi ghz emülasyonda önemli. i7 alırsan mesela pcsx2 de software yani cpu render'da fark yaratır ki software modda zorunlu olmadıkça oynamazsın çünkü grafikler vasat düzeyde oluyor (önerim i5 3570k, anakart değiştireceksen i5 4690k bütçen varsa i7 4790k ancak fark yaratacağını sanmam , oc ve güzel bir soğutucu). Ekran kartı olarak amd R9 270 veya üstü alırsan daha iyi olur. Sistemin gayet iyi görünüyor sıkıntı nedir acaba ?

Edit ; pcsx2 cpu testleri :http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=353503

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cos37 -- 9 Ağustos 2014; 1:17:59 >

yo sıkıntım yok pc mi bir arkadaşım ısrarla almak istiyor bende hayır diyemedim aslında biraz işime geldi 1.5 senedir kullandım sıkıldım pc mden almışken işlemcisi ve ekran kartı güçlü bişey almak istiyorum emulatörlerde kesinlikle sıkıntı çekarmasını istemiyorum sırf masaüstü pc kullanıyorum ki emulatörlere gücü yetsin.
    O zaman i5 4690k + cpu soğutucu + overclock , r9 270 veya üstü kart işini görür. Oc yaparsan büyük bir fps farkı alırsın. i7 gereksiz emülasyon için.

http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=353503

Linkteki işlemcilere bakarsan ghz in önemini görürsün. Dual core'lar oc ile i7 yi bile geçebiliyor. Emülatörler genelde tek veya çift çekirdek destekliyor bu sebeple ocli bir core 2 duo , stok i7 den daha iyi performans verebiliyor, ancak cpu render'da 16 çekirdeğe kadar destek görürsün ama cpu render pek işine yaramayacak.
    hımm mantıklı görünüyor senden rica etsem böyle emulator için cpu ve gpu karşılaştırmaları yapan linkler ekleyebilirmisin çok teşekkürler ilgi için
  • arkadaşım madem bilgili değilsin,neden amd bir halta yaramıyordu gibi bir yorum yapıyorsun?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.