Şimdi Ara

Hangi işlemci daha iyi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Intel Pentium Dual Core E2180 1M Cache 2.00 GHz 800MHz
    http://ark.intel.com/products/31733/Intel-Pentium-Processor-E2180-(1M-Cache-2_00-GHz-800-MHz-FSB)

Intel Pentium D 925 4M Cache, 3.00 GHz, 800 MHz
    http://ark.intel.com/products/27517/Intel-Pentium-D-Processor-925-(4M-Cache-3_00-GHz-800-MHz-FSB)

arkadaşlar, dual core, pentium d ye göre daha yeni işlemci olduğunu biliyorum, özellik olarak hangisi performanslıdır..

• upingoo
  • http://ark.intel.com/compare/31733,27517 buradanda inceleyip karşılaştırabilirsiniz.d serisi olan daha performanslı
  • D serisi olanı tercih ederdim. Ama o kadarda fark olacağını sanmıyorum.
  • 925 eski p4 mimarisi ile calisir. presler cekirdegine sahiptir ( 2 tane presscot)

2180 ise conroe-l cekirdeklidir. yani core 2 duo nun hafifletilmis versiyonudur. Daha performansli olmasi muhtemeldir.
  • Intel Pentium E2180
    2 cores @ 2000 MHz 2214

Intel Pentium D 830/925/930
    2 cores @ 3000 MHz 1908

Testlerde E2180 daha fazla puan almış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01myavuz -- 5 Aralık 2011; 22:58:07 >
  • ikiside 2 cekirdek. ikiside 65nm uretimli fakat birinin cekirdegi eski p4 cekirdek. birisi ise intelin core 2 duo efsane cekirdeginin hafifletilmis versiyonu. 2180 ne kadar az bellege sahipte olsa presler cekirdeginden iyi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangi sistem daha uygun ve iyi?
    3 yıl önce açıldı
    hangi laptop daha iyi
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu devirde P4 almanızı tavsiye etmem.Geleceği olmayan bir işlemci oldu artık.Ayrıca elektrik tüketimi konusunda çok kararsız bir işlemci türü. Ufaktan bir Core i3 almanızı öneririm.
  • Ben Olsam Tartısmasız D Processor Derim Cunku Yuksek Watt'a Karsın Dusuk Isısı Var.(Diğerine Gore)
  • quote:

Orijinalden alıntı: [KING]ByNostra

Ben Olsam Tartısmasız D Processor Derim Cunku Yuksek Watt'a Karsın Dusuk Isısı Var.(Diğerine Gore)

Bu konuda bilginiz olduguna emin misiniz?
    dual core 2xxx serisi d9xx serisine gore daha az isinir. d serisinin cok nadir modelleri 40 derece civari calisir..
  • Bu Konuda Bilgim Kendim Denemisligim Yok Ancak Uzun Süre İnternetteki Test Sonuçlarına Baktım.Sonuçlar Bunu Gösteriyor.
    Aynı Zamanda İntelin Sitesinin Sonuçlarına Dayanarak Yorum Yaptım.Yani İntel Kendi Urettıgı Urunu Sızden Iyı Bılemıyor Olabılır.
    Intelın Sorunu Yanı Nerden Bılsınler Kendılerının Ne Yaptıklarını Bılmıyr.
    Aynı Zamanda Biz Dual core 2xxx Serisinden Deil O Seriden Bir Üründen Bahsediyoruz.Seçim Yaparken Aritmetik Hesaplamak Bence Tamamen Yanlıs.
  • Vah vah, i7 varken bunları mı konuşuyor sunuz? İlginçsiniz. Bir insan sormamış, kaç tl ye kadar çıkabilirsin diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: izmir85

Vah vah, i7 varken bunları mı konuşuyor sunuz? İlginçsiniz. Bir insan sormamış, kaç tl ye kadar çıkabilirsin diye.

o kadar cok biliyorsan ilk i7 uyumlu anakartın var mı diye sorardın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pckopatx

quote:

Vah vah, i7 varken bunları mı konuşuyor sunuz? İlginçsiniz. Bir insan sormamış, kaç tl ye kadar çıkabilirsin diye.

Ben Ömrü Hayatımda Boyle Kapak Gormedım .d.dd.d.
    Arkadas Cevabı Super oturtmus baska soze gerek yok .d

• quote:

quote:

quote:

Gerçekten öyle

• quote:

quote:

quote:

aslında amacım kapak yapmak felan değildi
    sadece böle cok bilmiş ama hiç birşey bilmeyen insanların mesaj atmasına kendimi bildim bileli uyuz olurum. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pckopatx -- 7 Aralık 2011; 18:08:43 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.