Şimdi Ara

Hangi KINDLE ı almalıyım???Kindle Müsteri Rehberi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
2
Favori
3.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

KAYNAK: AMAZOPHİA

not:bana ait notları df(deep forest)-not olarak yazacagım .yazara ait notları ise sadece not olarak yazacağım

Amazon kindle ile ilgili en önemli soru 'hangi kindle ı almalıyımdır'.Cevap basit olarak değişir

Şu ana kadar Amazonun üretmiş olduğu her kindle a sahibim ve hepsi üzerinde saatlerce deneyimim var.bu yüzden sanırım onlar hakkında kritik yazabilecek kapasitedeyim.

İlk olarak aklınızda tutmanız gereken çok önemli bir noktaya değineyim.Birçok insan kindle ların 'kısıtlı' storage kapasitesi ve battery süresi hakkında elestiri yapıyor.Eleştirenlerin dayandığı nokta kindle lar 1400 kitap saklayabiliyor ve sadece bir aylık battery sürelerinin olması.Bu kadar kitap sanırım sahip olabileceğiniz en fazla kitap sayısıdır ve her nasılsa 1400 kitabı başarı ile okusanız bile kindle dan kitap silmeniz mümkün çünkü kindle kitapları cloud servisinde sonsuza kadar saklanıyor.(df-not:cloud servisinde sadece amazondan satın alınan kitaplar 'sonsuza' kadar saklanır.eğer satın alınmamış kitaplarınızı cloud a yüklediyseniz silinme olasılığı vardır.çünkü amazon resmi olarak cloud hesaplarını kontrol ettiğini duyurmuştur)

birisi geçenlerde şu soruyu sordu.'görünüşe göre Kindle ın bir aylık battery süresi var ve senin günde yarım saat kitap okuduğunu varsayıyorum.sence bu yeterli mi?

Gercekten mi?şimdi şuna bir görüş ekleyeyim.laptoplarınızın batteryleri ne kadar gidiyor.yada telefonunuzu en uzun süre ne kadar kullandınız?Sanırım 1 aylık battery süresi çok yeterli.Bir aylık kullanım süresi demek çıktığınız bir aylık seyahat süresince hicbir şekilde şarj yapmamanız demek.bence bu müthiş birşey.

Sanırım bir kindle alırken kendinize sormanız gereken soru kindlenızı hangi amaçla kullanmak istediğinizle ilgilidir.Çünkü amacınız sadece kitap okumaksa kindleların bir keyboard u yada mikrofonu yoktur.eğer çok müzik dinlemek istiyorsanız Kindle touch almamalısınız.Çünkü bir mp3 olmasına rağmen kalitesi berbattır.Eğer tek yapacağınız kitap okumaksa Kindle fire almamalısınız.Bazı Kindleların diger modellerden daha fazla özelliği mevcut fakat gerçekten sormanız gereken şey kindlenızı gerçekten ne için kullanacağınızdır.

Size amazonun ucuz kindle lar için kullandığı 'special offers'larından bahsedeyim.Kişisel olarak bu reklamları rahatsız edici bulmam ve rahatsız edici reklamlara karşı çok fazla tahammülüm yoktur.(df-not:burada herkesin eleştirdiği kindlelarda çıkan reklamlardan bahsediyor)

ilk olarak bu tür reklamlar iki yerde çıkıyor.

1)cihazınızı kapattığınızda ekran koruyucu olarak ve

2)home page in hemen altında...Bu kadarhome page in altında olan yarım inch yüksekliğinde ve genişliğinde.bir daha kindle aldığımda kesinlikle special offerlı alacağım.size de aynısını öneririm.Fakat eğer gercekten bu reklamları rahatsız edici buluyorsanız ekstra $30(ad-supported ve ad-free modeller arasındaki fiyat farkı) ödeyerek reklamları kaldırabilirsiniz.

Aşağıda şu anda satılan bütün kindlelar için bir inceleme yapacağım ve hangisinin ne amaçla iyi olacağını anlatacağım.

Kindle (a.k.a. Kindle 4)

Amazon Fiyatı: $79

Bu modelin 'special offer'lı fiyatı 79 reklamsız olanı ise 109 dolar.Bu genellikle kitap okuduğum modeldir.Küçük hafif ve ucuz.Kitap okumak için mükemmel(df-Not:bu model eğer sadedce anadilinizde kitap okuyacaksanız sizin için uygun.eğer anadiliniz dışında kitap okuyacaksanız bu model size uygun değildir.çünkü hem dokunmatik değil hemde sözlük ekleyemesiniz.burada yazar kendi anadilinde kitap okumakta olduğu için bir sıkıntı çekmiyor.o yüzden mükemmel demiş fakat kendisi sanırım çok t mükemmel bir kritikçi değil) )

fakat bu Kindle ın bir mikrofonu yada headphone jack girişi yok.müzik yada audiobooks dinleyemezsiniz veya film izleyemezsiniz.bu yüzden seviyorum.sadece kitap okumak için üretilmiş bir e-reader.başka dikkat dağıtıcı özelliği yok.

Bu kindle ile webte arama yapabilir ve pdf okuyabilirsiniz ki ikisi de hoş bir deneyim değildir fakat yine de yapabilirsiniz.Ayrıca bu kindle da bir çok oyunda çalışmaz

Bu kkindle da bir pop up keyboardı mevcut.bunun anlamı keyboard butonunuza basatığınızda ekranda pop up olarak bir keyboard çıkıyor fakat birşey yazmak çok yorucu.fakat sonuçta keyboardında kendi romanınızı yazacakta değilsiniz.bu kindle sadece kitap okumak için alacaksanız alabilirsiniz.

Bu kindle sadece (df-not:anadilde)kitap okumak için tasarlanmış ve bunu mükemmel sekilde yapıyor.eger daha fazla bir media özelliği olan bir kindle istiyorsanız sizin için uygun değil.3G modeli mevcut değil.Eğer sadece ucuz basit bir e reader istiyorsanız sizin için uygun.

Kindle Touch/Kindle Touch 3G

Amazon Fiyatı: $99
    Amazon Fiyatı: $149 (3G)

Bu en az sevdiğim kindle ımdı ve sonunda satmak zorunda kaldım.çünkü kişisel olarak kitap okurken touch screen i çok hassas buldum(genellikle yanlışlıkla bazı şeyleri highlight ediyor bazen de yanlışlıkla sayfaları çeviriyordum.) ve press butonuna basarak ekranda dolasmaya çalıştığımda yeteri kadar hassas değildi.

Şimdi kindleınızı sadece tek elle baş parmağiniz bir tarafta ve öteki dört parmağınız öteki tarafta tek elle tutuyorsanız touch screen sizin için problem değil.Fakat ben kindlelarımı genellikle değişik pozisyonlarda tutuyorum.genellikle tuttuğum pozisyon tek el ile baş parmagım ekranın üstünde ve bu kindle touch screende bir seçenek değil(df-notu:ben buna katılmıyorum eğer anadilde kitap okumayacaksanız touch screen çok önemli bir özellik çünkü bilmediğiniz kelimelerin üstüne basılı tutarak kelimelerin anlamlarını ögrenebilirsiniz fakat sadece anadilde kitap okuyacaksanız touch screen almak mantıklı değildir.)

Ayrıca bu kindle ın ekran çevirme özelliği yoktur ki bunu çok garip buldum.79 dolarlık kindle lar bile portrait yada landscape modda okumaya izin verirken böyle bir kindle da bunu yapamamak gerçektende garip(landscape modu pdf okumak yada web taraması yapmak için çok daha yararlıdır.

Bu kindle ın primitif bir mp3 playerı vardır.sarkıları çalabilirsiniz ve volumu ayarlayabilirsiniz fakat playlist oluşturamazsiniz veya shuffle modu yapamazsınız

text to speech özelliği pdf ler ile çalışıyor(ki bu bana sürpriz oldu) ve herhangi bir kindle da da bu özellik vardır.bu kindle da buna ek olarak audiobook dinleyebilirsiniz ve ben bu özelliği çok iyi buldum.çok kolaylıkla bölümler arasında atlayabilirsiniz.kindle touch taki audiobook player kindle keyboard modelindekinden çok daha yeni ve iyi.

Şunu bilmelisiniz ki bu modelde (3G modelini aldığınızı varsayıyorum) sadece e book download edebilir,amazon store u ve wikipediayı gezebilirsiniz.onun dışında bir web browsing yapamazsınız.(ki kindle keyboard taki bedava 3G de internette herhangi bir şeyi yapabilirsiniz)

Ben çok fazla PDF e book okurum ve onları bedava online yüklerim ve kindle fire da pdf okumak çok zevklidir çünkü çok kolaylıkla zoom yapabilir ve sayfaları çevirebilirsiniz.

I read a lot of PDF ebooks that I get for free online, and the Kindle Fire makes reading them a joy. It’s super easy to zoom in and flip the pages.

Eğer kindleınızda çok müzik dinlemeyi seviyorsanız kindle fire alın(df-not:ben buna da katılmıyorum çünkü sadece mp3 özelliği için kindle fire alınmaz.aradaki farkla çok daha iyi bir mp3 alınabilir.)dinlediğiniz müzikleri amazon cloud hesabınızdan fire a kolaylıkla atabilirsiniz.yada bunun yerine wifi baglantınız yoksa elbette direk olarak müziği fire a yükleyebilirsiniz.

android için amazon appstore fazla büyük değil ve bir kaç application kindle fire da daha kötü calışıyor.fakat buna rağmen istediğiniz herşeyi yapabileceğiniz kapasitede pekçok application mevcut.VE bu store da en çok sevdiğim şey hergün ücretli bir app herkes için bedava veriliyor.ve şimdiye kadar çok iyi bazı appsler çıktı.

Okuduğum bir kindle fire kritiğinde bir adam gmail applicationlarının olmamasını sert bir dilde eleştirmiş.fakat bu applicationun eksikliği beni rahatsız etmiyor.demek istediğim yine de sadece web browser a gmail.com yazarak Gmaile ulaşabiliyorsunuz (email yazıp okuyabiliyor ve diger herşeyi yapabiliyorsunuz).bunda problem neki?

bu arada we browser konusuna girmişken birşeyler daha ekleyeyim.kindle fire ile birlikte silk browserla birlikte pekçok hubbub ve hype geliyor.görünüşe bakılırsa sadece normal bir web browser ne dha fazla yavaş ne de daha fazla hızlı.aynı anda birçok tab açabilirsiniz.sayfaları bookmark yapabilirsiniz ve passwordlarinizi hatırlayabilir.altı üstü bir browser ve iyi çalışıyor.webte surf yapmak çok kolay ve webteki birşeyi detaylı görmek için yapmanız gereken tek şey iki parmağınızı ekrana koyup onları ikiye ayırmak.

video gittiği sürece pek çok seçeneğiniz mevcut.eğer amazon prime member iseniz(yıllık 80 dolar)binlerce filme tv showuna ücretsiz ulaşabilirsiniz ve onları fire ınıza yükleyebilirsiniz.eğer netflix yada hulu plus üyesi iseniz pekçok iyi ücretsiz apps ı yükleyebilirsiniz ve çok daha fazla seçeneğe erişebilirsiniz.

amazon prime ile çok mükemmel bir ikramiye de kazanabilrsiniz ki amazon prime üyeleri her ay bir yeni bir e booku kindle owner kiralama kütüphanesi yoluyla ücretsiz indirebiliyor.(fakat öteki ay yenisini indirmek için bir önce indirdiğinizi silmeniz gerekiyor.)(df-not:yada aylık 12 dolar vererek nitroflare hesabı alabilir ve avaxhome sitesinden günde 50gb lık e-kitap indirebilirsiniz )ayrıca kitap seçenekleri çok fazla değil.(en fazla 5400 kitap falan vardır)fakat nede olsa bedava.bedava bedavadir(df-not:ben buna da katılmıyorum.bir kitabı sadece bedava diye okumak sadece bedava diye cep telefonunda saatlerce konuşmak gibi birşey.kötü kitap okumak zihin kirliliğinden başka birşey değildir benim için.)bu 5400 kitap içinde 100 newyork times bestselleri de vardır.bu yüzden ilginizi çekecek bir birşey bulma olasılığınız yüksek).şu anda silahlar mikroplar ve celiği okuyorum ki geçen ay bedavaya yükledim

bazı insanlar fire ı sevmiyor çünkü fire ın bir 3g si yok ve görece olarak az bir storage kapasitesi var.bu beni rahatsız etmiyor çünkü ben fire ı genellikle evde kullanıyorum ki wifi dan tonlarca müzik ve filme cloudtan ulaşabiliyorum.

eğer genellikle kitap okuyacaksanız fire almayın.bu bir tablet ereader değil.kitap okumak diger kindle lara göre daha kötü değil fakat daha iyi de değil.fakat herşeyden biraz istiyorsanız çok iyi bir oyuncak.halen yataktayken emaillerimi kontrol ediyor ve google readerımı kontrol ediyorumgünlük olarak film ve tv showları izliyorum.çalışırken anabilgisayarıma baglayabiliyorum

bir kindle fire a ihtiyacım yok fakat kesinlikle sevdim.benim için bir oyuncak.kesinlikle laptopumum yerini tutmaz (belki kısa gezintiler hariç)

Sonuç

eğer e-book okumak istiyorsanız normailk bir kindle alın.mükemmel bir e-reader.

eger 3g sizin için önemliyse ; e mail yazmak ve not alırken e reader okumak istiyorsanız kindle keyboard alın.

sahsen ben kindle touch ı onermem.şu anda amazonda en az ratingli kindle(5 üzerinden 4 yıldız)sayfa çevirme özelliği bütün kindle larda harika o yüzden touch screen nin gerekli olduğunu düşünmüyorum.

eğer başka birşeyler yapmak istiyorsanız (film izlemek,internette gezinmek,musiz dinlemek,vs.)kindle fire mükemmel bir seçim.bir media consumption cihazı(modern tablet gibi cihazlar için kullanılan bir terim) ve diger tablet lerden fiyat olarak daha ucuz.

df-not:şimdilik eski kindle kritiklerini çeviriyorum yavaş yavaş modern kindle lara geleceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ocean Spray -- 3 Temmuz 2015; 22:28:19 >

• Hocam çok teşekkür ediyorum,uğraşmış yazmışsınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.