Şimdi Ara

Hangi Köpek Maması? (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
504
Cevap
5
Favori
228.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Proplan umduğumuz gibi çıkmayınca geriye iyi kalite olarak Acana ve Orijen kalıyo. Orta seviye olarak da benim bildiğim ve yedirdiğim iki marka var; Bonacibo ve Spectrum. Hills ise hiç almadığım ama adını çok duyduğum bi mama.
    Bu mama konusu çok meşakkatli bi konu aslında. Yani bizim gibi ince eleyip sık dokuyanlar ve hayvanlarını kendinden bi parça gibi görenler için öyle en azından.
    Proplan planlarımı değiştirdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: evgireli

2 çuval Proplan mama almıştım, yavru kangalım iştahla yemişti. Tekrardan Proplan mama siparişi vermeyi düşünüyodum ki bu makaleyi okuyunca şöyle bi duraksadım.

Bonacibo iyi bi mama ama çok dışkı yapıyo, Spectrum da keza iyi bi mama ama besleyiciliği Bonaciboyla aynı seviyede. E Proplanın da böyle bi durumu söz konusu.

Milyonlarca yürek, tek bir soru: Kaliteli (daha doğrusu besleyici) hangi mama?

Orijen ve acana Türkiye pazarına giren en iyi mamalar. Buna taste of the wild' da ekleriz. Türkiye pazarı henüz tam oturmadığı için yurt dışında çok çok kaliteli olarak geçen bir çok mama daha Türkiye'ye giriş bile yapmadı. Kaliteyi içerik belirler. Aldığınız mamaların içeriğine bakmanız yeterli olacaktır. Çoğunda et ve et yan ürünü, kurutulmuş protein yazar. Bu ne demektir? ben koca bir çöpüm.

Proplan örneği gidiyor bir içerik paylaşalım;

Kuzu eti(%19), mısır, kurutulmuş kanatlı proteini, mısır gluten unu, pirinç (%9), hayvansal yağ, mısır grizi, sakatat, kurutulmuş somon proteini, kurutulmuş pancar küspesi, mineraller, kurutulmuş yumurta, buğday, balık yağı, kolostrum)
    (pancar küspesi zararlı maddeler listesinde üstelik)

Diğer yararlı dediğimiz mamanın içeriğine bakalım;

Kemiği alınmış kuzu, kuzu eti, ördek eti, alabalık eti*, tane bezelye, kırmızı mercimek, bakla, tane patates, kemiği alınmış ördek, tane yumurta, ördek yağı, ringa yağı, kuzu ciğeri diye gidiyor.

Şimdi bu içeriği bakarak en yararlı mama nasıl proplan veya buna benzer tahıl içeren bir mama olabiliyor ?

Siz olsanız hangisini yersiniz ?

İnsanın hayata bakışı ufku ile alakalı bir şey, ben çevremdeki herkesi bu konuda yönlendirmeye çalıştım, çalışıyorum. Daha pahalı olduğu söylenerek insanları diğer markalara yönlendiriyorlar ancak bu da yanlış, pahalı sayılan acana'nın pasificasını 200 tl baremine bulabiliyorum. Biraz internet fırsatlarını kollamak gerek. Üstüne köpeğim acana'dan günde 200 gr yerken, diğer bir mamadan 300 gr yemesi gerekiyor. Acana 2 ay yeterken, diğer mamalar 1.5 ay gidiyor. Ucuz dedikleri daha pahalıya geliyor.
    Seçim bizlerin...

Bunların yanında bonacibo diğer mamalardan bence bir tık daha iyi. Tahılsız mamalar harici diğer mamaların da aslında o fiyata satılması gerekir. İçerik fiyatı belirler.
    içi boş bir mamaya 250 tl vermek yerine bonacibo bir alternatif olabilir.

Bunların dışında en iyisi çiğ diyet ama o da çok özen ve titizlik gerektiriyor. Anlaşmalı bir kasap, büyük derindondurucu ve zamana ihtiyacı var.
    Kangalım var demişsiniz gelişim aşamasında en azından yüksek kalite mama ile besleyerek ilerde oluşabilecek sağlık sorunlarının önüne geçmiş olursunuz. Çiğ ama dondurulup bakterileri arındırılmış kemikle de desteklersiniz.

• Orijen le acana nın menşei aynı zaten. Orijen biraz daha pahalı acanaya göre. Brit carnilove da iyi bir mama ama heyvanınız. küçük ırk ise biraz zorluk oluyor. tane boyları büyük
  • İmkanınız varsa acana ve orijen'den şaşmayın. Bunlardan sonra da taste of the wild ve N&D denenebilir.
  • köpek maması ürünlerini uygun fiyata bulabilirsiniz
    http://www.mamasepeti.com/kategori/1-kopek-mamasi.html
  • Köpek mamalarinda en iyi marka bana göre acana yaklaşık 5 sene kullandım en ufak sorun yaşamadım diğer mamalardanda kullandım ama acanada aldığım verimi alamadım birde diğer mamalarda kullanılan şeker kuspesi glikoz tarzı ve et tozu bu artık tırnak olur kemik tozu olur köpekler için zararlidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluedreamss -- 2 Ekim 2015; 0:34:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 ay kadar kullandık . Kalite mükemmel ama çabuk bıktı bizimki
  • Köpeğim için araştırma yaparken denk gelmiştim. bütün köpek mamaları markalarını bu sitedehttp://kopekmamasimarkalari.blogspot.com.tr/ Karşılaştırma yapmışlar. cevaplarda herkes güzel cevaplar vermiş ama bence en iyisi yine kişinin kendi karar vermesi
  • zeroone kullanıcısına yanıt
    Bonnie Köpeğime ondan veriyordum
  • Husk(Sibirya kurdu)3 yaşında hangi mama sizce?
  • Kaliteli mamalar içerik araştırması ile bellidir zaten hala proplan hills diyenler var.
    Acana,tow,orijen,n&d dışında turkıyede satılan kaliteli içeriğe sahip mama yok...
    haa bunlar pahalı ne yapalım beslemeyelim mi derseniz (kendinizi düzgün beslemediğinizi varsayıyorum zira sadece sizin verdiğinizi yemeye mecbur bir canlıya bunu yapmazsınız) temiz mamayı öneririm,hem yerli üretim hem de taze.içerik olarak çok temiz olmasa da olumlu yanları da var...diğer market mamalarından çok daha iyi.
    Tamamen kişisel tecrübem ve fikrimdir.

• latteee kullanıcısına yanıt
    Sizinle tamamen aynı fikirdeyim. Pahalı mamaya bütcesi yetmeyenler temizmamayı muhakkak deneyin. Ben bir yıl kadar yedirdim, sonra lezzetinden bıktı. Bir ara acana yedi, şimdi ondan da bıktı . ne vereceğimi şaşırdım..
  • Spectrum kedi maması deneyen var mı?
  • Çok net soyleyebilirim ki acana ve orijen dışında hiç bir mama kaliteli mama değil. Yazmadan edemicem.

• quote:

Orijinalden alıntı: Simofle

Çok net soyleyebilirim ki acana ve orijen dışında hiç bir mama kaliteli mama değil. Yazmadan edemicem.

Haklısınız, ama o kadar daraltmayalım çerçeveyi ND var Britt in CARNILOVE serisi var vs
  • Simofle kullanıcısına yanıt
    Nasıl net bir şekilde bunu söyleyebiliyorsunuz? Beslenme uzmanı mısınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SemihB83

Beslenme uzmanı olmayabilir tabi, ama biraz araştırma yapmış bir hayvan severdir. Ben de O'nun gibi araştırdım biraz. Pek çok iyi bilinen markanın aslında ödediğiniz parayı haketmediğine karar verdim ben de. Hangi mamayı kullanıyorsunuz bilmiyorum ama aldığınız mamanın içeriğini okudunuz mu hiç :) Pekçok bilinen mamanın içi tahıl dolu. Üstelik de çoğu sanki pirinç pilavı yapılacakmış gibi BALDO PİRİNÇ diye böbürlenerek yazıyorlar, Birde mısır, mısır unu, mısır gluteni :) Hele bazı ucuz mamalarda ilk sırada pirin. , tahıllar vs. yazıyor. onlara hiç para vermeyin zaten. Çoğunda kanatlı yan ürünü diye geçen gıda kaleminin, gaga, ibik kemik, tırnak unundan oluştuğunu biliyormusunuz :) Halbuki kanatlı yan ürünü deyince but, göğüs eti olmasa da hiç değilse deri sakatat geliyor akla. Mamanızın içeriğini dikkatle okursanız, siz de farkedeceksiniz. İçeriğinde en fazla olan madda ilk sırada yazılır, bunu da dikkate alarak inceleyelim aldığımız mamaları

• quote:

20 senedir kedi besleyen bir hayvan sever olarak, ve tum premium mamaları denemiş birisi olarak kedilerimde ki gözle görülür farklardan dolayi evet çok net soyleyebilirim ki acana ve orijen bir yana... Digerleri bir yana.

• quote:

Bunun için beslenme uzmanı olmaya gerek yok. Beslediği hayvanın sağlığına dikkat eden hemen herkes Türkiye'de bulunan en iyi mamalardan ikisinin Acana ve Orijen olduğunu bilir. Orijen kalitesinde Taste of Wild ve Blue Buffalo da var fakat Türkiye'de bulmak zor.

Bunlardan sonra da N&D veya Royal Canin düşünülebilir. Fakat hiçbiri Acana veya Orijen kalitesinde değil.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.