Şimdi Ara

Hangi Köpek Maması? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
504
Cevap
5
Favori
228.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ReaLiFeZoRR

Merhaba arkadaşlar.Bende bir sibirya kurdu aldım bugün.2 Aylık şuan bütçeme zarar vermeyecek orta halli , ucuz ama fiyatına göre kaliteli bir mama arıyorum.Hangi markayı önerirsiniz acaba ?

Bonacibo kuzu etli olabilir.Çok ucuz değil ama diğer mamalara kıyasla daha uygundur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selinatamay

Merhaba benimde 8 aylık bir sibirya kurdu kızım var.
    45 günlükken bana geldi ve bugüne kadar hep hill's kuzu etli pirinçli mamayı severek yedi ama şimdi nerdeyse 15 gündür mamanın yüzüne bakmıyo. veterinerim royal canin tester verdi bugün onu denicem ama proplan almak daha mı mantıklı diye sormak istiyorum?? Fiyatı sorun etmiyorum yani pahalı olması önemli değil.

proplan ve royal canin deneyebilirsiniz.şu sıralar iki mamadada kampanya var.+3,+4 kg hediyeli.iki mamada kaliteli mamadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hathaway

quote:

Merhaba arkadaşlar.Bende bir sibirya kurdu aldım bugün.2 Aylık şuan bütçeme zarar vermeyecek orta halli , ucuz ama fiyatına göre kaliteli bir mama arıyorum.Hangi markayı önerirsiniz acaba ?

Bonacibo kuzu etli olabilir.Çok ucuz değil ama diğer mamalara kıyasla daha uygundur.

Bonacibo kuzu etli 1 yaşından büyük köpekler için. Yavru köpeklerde seçenek şansı yok malesef sadece tavuklu var.Benimde 3 aylık golden retriever cinsi köpeğim var. 15 kglık Bonacibo HE Puppy aldım ve 3 haftadır bunu kullanıyorum.Gayet güzel bir mama hiçbir yan etkisini görmedim.Fiyatıda uygun.http://www.temizmama.com/urunler.asp?urun_detay_id=11

• quote:

Orijinalden alıntı: .CorpsE.

quote:

quote:

Bonacibo kuzu etli 1 yaşından büyük köpekler için. Yavru köpeklerde seçenek şansı yok malesef sadece tavuklu var.Benimde 3 aylık golden retriever cinsi köpeğim var. 15 kglık Bonacibo HE Puppy aldım ve 3 haftadır bunu kullanıyorum.Gayet güzel bir mama hiçbir yan etkisini görmedim.Fiyatıda uygun.http://www.temizmama.com/urunler.asp?urun_detay_id=11

Yavru kuzu etli olmadığını bilmiyodum.
    En iyisi kuzu etlisi aslında ama seçenek yoksa yapıcak bişi yok.
    Tavuklu istemeyenlerde başka mama alıcak mecburen.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: .CorpsE.

quote:

quote:

Yavru kuzu etli olmadığını bilmiyodum.
    En iyisi kuzu etlisi aslında ama seçenek yoksa yapıcak bişi yok.
    Tavuklu istemeyenlerde başka mama alıcak mecburen.

Evet bende mecburiyetten tavuklu alıyorum.Aslında severek yiyor ama arada değişiklikde lazım.Yavrular için kuzu etli veya somonlu seçeneğide olsa iyi olurdu.

• tavuk etli mamaya karşı bence önyargılı olmayın.kullandığınız mama kaliteli bir mama ise tavuk ,kuzu somon farketmez.mamaların çoğu tavuk etlidir.ancak tavuklu mamanın bir yanetkisi olduğu zaman kuzulu yada somonlu mamanın kullanmanız bence daha iyidir.boşuna 20 tl fazla para vermeninde çok bir anlamı yok.ama damak tadı açısından düşünürseniz arada bir farklı protein kaynaklı mamayı kullanmanızda sakınca yok.hayvan besleyenler arasında tavuk etli mama alerji yapar diye yanlış bir kanı var ama durum öyle değil.çoğu kişi tavuğu direk verdiği için oluşan alerjiden dolayı tavuk etli mamaya önyargılı bakıyor.tavuk etli mamadan bir sıkıntı yaşamıyorsanız olaya maalesef tavuklu kullanıyorum diye bakmayın.Allerjisi olan iki farklı köpeğin kanının amerikaya gönderildikten sonra gelen rapor beni şaşırtmıştı.sonucunda köpeklerin her ikisininde kuzu etine karşı alerjisi olduğu görülüyordu ve mama tercihinde direk tavuk etli mama (listede alerji mamalarıda olmasına rağmen)öneriliyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkurtulus

tavuk etli mamaya karşı bence önyargılı olmayın.kullandığınız mama kaliteli bir mama ise tavuk ,kuzu somon farketmez.mamaların çoğu tavuk etlidir.ancak tavuklu mamanın bir yanetkisi olduğu zaman kuzulu yada somonlu mamanın kullanmanız bence daha iyidir.boşuna 20 tl fazla para vermeninde çok bir anlamı yok.ama damak tadı açısından düşünürseniz arada bir farklı protein kaynaklı mamayı kullanmanızda sakınca yok.hayvan besleyenler arasında tavuk etli mama alerji yapar diye yanlış bir kanı var ama durum öyle değil.çoğu kişi tavuğu direk verdiği için oluşan alerjiden dolayı tavuk etli mamaya önyargılı bakıyor.tavuk etli mamadan bir sıkıntı yaşamıyorsanız olaya maalesef tavuklu kullanıyorum diye bakmayın.Allerjisi olan iki farklı köpeğin kanının amerikaya gönderildikten sonra gelen rapor beni şaşırtmıştı.sonucunda köpeklerin her ikisininde kuzu etine karşı alerjisi olduğu görülüyordu ve mama tercihinde direk tavuk etli mama (listede alerji mamalarıda olmasına rağmen)öneriliyordu.

Öyle ama birçok köpekte tavuklu mamaya karşı alerji var.Hepsinde değil tabiki.Benim köpeğimde egzama oldu bu sene tavuklu mama yüzünden.Kuzulu kullanıyoruz şimdi.
    Tercihim ve eğer durumunuz uygunsa tavuklu yerine kuzulu somonlu vs. kullanın.Ama durumunuz elvermiyosa o zaman tavukluya yönelin derim.
    Özellikle yazın tavuklu iyi gelmiyo derilerine genel anlamda.Özellikle golden gibi hassas derili bir köpeğiniz varsa yazın tavukludan uzak durun derim:)

• quote:

quote:

tavuk etli mamaya karşı bence önyargılı olmayın.kullandığınız mama kaliteli bir mama ise tavuk ,kuzu somon farketmez.mamaların çoğu tavuk etlidir.ancak tavuklu mamanın bir yanetkisi olduğu zaman kuzulu yada somonlu mamanın kullanmanız bence daha iyidir.boşuna 20 tl fazla para vermeninde çok bir anlamı yok.ama damak tadı açısından düşünürseniz arada bir farklı protein kaynaklı mamayı kullanmanızda sakınca yok.hayvan besleyenler arasında tavuk etli mama alerji yapar diye yanlış bir kanı var ama durum öyle değil.çoğu kişi tavuğu direk verdiği için oluşan alerjiden dolayı tavuk etli mamaya önyargılı bakıyor.tavuk etli mamadan bir sıkıntı yaşamıyorsanız olaya maalesef tavuklu kullanıyorum diye bakmayın.Allerjisi olan iki farklı köpeğin kanının amerikaya gönderildikten sonra gelen rapor beni şaşırtmıştı.sonucunda köpeklerin her ikisininde kuzu etine karşı alerjisi olduğu görülüyordu ve mama tercihinde direk tavuk etli mama (listede alerji mamalarıda olmasına rağmen)öneriliyordu.

Öyle ama birçok köpekte tavuklu mamaya karşı alerji var.Hepsinde değil tabiki.Benim köpeğimde egzama oldu bu sene tavuklu mama yüzünden.Kuzulu kullanıyoruz şimdi.
    Tercihim ve eğer durumunuz uygunsa tavuklu yerine kuzulu somonlu vs. kullanın.Ama durumunuz elvermiyosa o zaman tavukluya yönelin derim.
    Özellikle yazın tavuklu iyi gelmiyo derilerine genel anlamda.Özellikle golden gibi hassas derili bir köpeğiniz varsa yazın tavukludan uzak durun derim:)

tavuklu mamaya alerji aslında çok yüksek değildir.kalitesiz mamalar tavukluda olsa balıklıda olsa kuzuluda olsa alerji yapar.ben daha kaliteli tavuklu mama yiyipte alerji olan köpek görmedim.birde illaki alerjik etken protein olcak diye birşeyde yok.belki tahıllardan kaynaklanan alerjide olabilir.benim önerim her zaman tavuklu mamadan başlamaktan yana.kaliteli olmak kaydıyla.birde şunu söyleyeyim.bu kadar kuzulu mama hastalığı biz veterinerlerin yönlendirmesi sonucu oluştu.
    yeni olan bir olay.köpek tavuk yemekten alerji oldu ama öyle böyle değil.yaşı 18 terrier.tedavisini başladık.tedavi olarak bilindik bir markanın tavuk etli yaşlı köpek mamasını verdik.köpekte hiçbir problem yok.mama çok iyi geldi.şimdi normal tavuk etiyle işlenmiş haldeki tavuk etl,i mamayı birbirinden ayırmamız lazım

• quote:

quote:

quote:

tavuklu mamaya alerji aslında çok yüksek değildir.kalitesiz mamalar tavukluda olsa balıklıda olsa kuzuluda olsa alerji yapar.ben daha kaliteli tavuklu mama yiyipte alerji olan köpek görmedim.birde illaki alerjik etken protein olcak diye birşeyde yok.belki tahıllardan kaynaklanan alerjide olabilir.benim önerim her zaman tavuklu mamadan başlamaktan yana.kaliteli olmak kaydıyla.birde şunu söyleyeyim.bu kadar kuzulu mama hastalığı biz veterinerlerin yönlendirmesi sonucu oluştu.
    yeni olan bir olay.köpek tavuk yemekten alerji oldu ama öyle böyle değil.yaşı 18 terrier.tedavisini başladık.tedavi olarak bilindik bir markanın tavuk etli yaşlı köpek mamasını verdik.köpekte hiçbir problem yok.mama çok iyi geldi.şimdi normal tavuk etiyle işlenmiş haldeki tavuk etl,i mamayı birbirinden ayırmamız lazım

Ben aslında iyi bir mama kullanıyodum köpeğime yinede egzama oldu.
    Orijen kullandım şimdi bıraktım.
    Ama tabiki egzamanın % 100 orijenden kaynaklı olduğunu söyleyemeyiz yinede.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ben aslında iyi bir mama kullanıyodum köpeğime yinede egzama oldu.
    Orijen kullandım şimdi bıraktım.
    Ama tabiki egzamanın % 100 orijenden kaynaklı olduğunu söyleyemeyiz yinede.

bir mamanın alerji yapması illaki o mamanın kötü olduğu anlamına gelmez.genelde market mamaları alerji yapabilir ama superpremium mamalarında içinde bulunan bir protein kaynağının yada içindeki bir maddenin alerji yapması olasıdır.ben hypoalerjik mamanın egzama yaptığını gördüm.nedeni muhtemelen içinde bulunan yumurta.sizin köpeğiniz çok fazla efor sarfetmiyorsa hayatı sadece evle ihtiyaç gidermesi için dışarı çıkmakla geçiyorsa muhtemelen mamadaki yüksek proteinden kaynaklanabilir

• temizmama.com a gir orda çok uygun fiyatta düzgün mamalar var üye ol al
  • yavru köpeğime mama yediremiyorum bende önceden sütle karıştırıp pişiriyodum tavuk suyuyla kandırıyodum vs derken artık hiç bir şekilde yemiyor kafayı yemek üzereyim diğer herşeye bayılıyor brokoli bile yiyor ama mama asla
  • quote:

Orijinalden alıntı: J-Smoove

yavru köpeğime mama yediremiyorum bende önceden sütle karıştırıp pişiriyodum tavuk suyuyla kandırıyodum vs derken artık hiç bir şekilde yemiyor kafayı yemek üzereyim diğer herşeye bayılıyor brokoli bile yiyor ama mama asla

köpeği başka birşeye alıştırırsan mamasını yemez. Ben şu 15-20 dk koy sonra kaldır işini hiç yapmadım mamayı koydum kaba bitene kadar eklemedim mamanın üstüne, benim terrierimde ilk eve geldiğinde yemedi bir süre ama inatla ekstra birşey vermedik zamanla alıştı ve yemeye başladı şimdi bir sorunumuz yok hem mamasını yer hem arada bizim yemeklerden ufak tadımlık veririz onu yer . Aç kalır diye düşünmeden mamayı tek yemek alternatifi olarak bırakın mama yemeye alışsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smookeus -- 31 Ocak 2012; 8:50:07 >
  • Merhaba arkadaşlar

Bende uzun zaman köpeğime mama yedirebilmek için büyük sıkıntılar yaşadım. 5 yaşında bir goldenım var ve piyasadaki kaliteli diye geçen bütün mamaları denedim. Hiç birinde süreklilik sağlayamadım. 15 kiloluk çuvalın sonu hep çöpe gidiyordu. Geçen sene uzun araştırmalar sonucunda Blue Wilderness diye bir mamaya ulaşabildim ve 1 senedir onu kullanıyorum ve şaşırtıcı bir şekilde köpeğim çok severek tüketiyor. dogfoodanalysis sitesinde 5 yıldız almış bir mama. Bizim kaliteli diye bildiğimiz çoğu mama en çok 2 yıldız alabiliyor.
    Türkiyede bu mamanın tedariğinde biraz sorunlar var ama. Her yerde bulunmuyor bulunsa da oldukça pahalı oluyor (internette kimi sitelerde 13 kiloluk çuvalı 220 liraya satıyorlar.) Neyse ki o sorunuda hallettim. Veteriner bir arkadaşım sayesinde mamayı 150 liraya alabiliyorum. Farklı çeşitleride var ama köpeğim bu mamayı bu kadar güzel yerken onları denemeye cesaret edemedim.
    Eğer isteyen arkadaş olursa kendi aldığım fiyattan o arkadaşlara da temin edebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ufukurgancı

Merhaba arkadaşlar

Bende uzun zaman köpeğime mama yedirebilmek için büyük sıkıntılar yaşadım. 5 yaşında bir goldenım var ve piyasadaki kaliteli diye geçen bütün mamaları denedim. Hiç birinde süreklilik sağlayamadım. 15 kiloluk çuvalın sonu hep çöpe gidiyordu. Geçen sene uzun araştırmalar sonucunda Blue Wilderness diye bir mamaya ulaşabildim ve 1 senedir onu kullanıyorum ve şaşırtıcı bir şekilde köpeğim çok severek tüketiyor. dogfoodanalysis sitesinde 5 yıldız almış bir mama. Bizim kaliteli diye bildiğimiz çoğu mama en çok 2 yıldız alabiliyor.
    Türkiyede bu mamanın tedariğinde biraz sorunlar var ama. Her yerde bulunmuyor bulunsa da oldukça pahalı oluyor (internette kimi sitelerde 13 kiloluk çuvalı 220 liraya satıyorlar.) Neyse ki o sorunuda hallettim. Veteriner bir arkadaşım sayesinde mamayı 150 liraya alabiliyorum. Farklı çeşitleride var ama köpeğim bu mamayı bu kadar güzel yerken onları denemeye cesaret edemedim.
    Eğer isteyen arkadaş olursa kendi aldığım fiyattan o arkadaşlara da temin edebilirim.

Wilderness her zaman tüketilecek bir mama degil %42 protein e sahip , ben gelişim sürecindeyken köpeğime bu mamadan yedirdim evet yardımcı oldu kapa tabirle köpek kalıbını buldu.Ancak wilderness serisi 11.7 kg gibi bişey olması lazım sizin verdiğiniz blue buffalo nun normal mamaları sanırım çünki onlar 13 kg , bende şuan o mamayı kullanıyorum ve 130 tl den alıyorum.Wilderness ise 140 mı 150 tl den mı ne satıyorlar.Gelişimini tamamlamış köpeğe %42 protein vermek sakıncalı.

• Köpekleri bilmiyorum da kedilerde orijen cıvık kaka yapabiliyor, zaten orijen balıklıyı ancak diğerleriyle karşılarştırınca yiyebildiler. Orijen ishal diye ararsanız çok insanın başına gelmiş.
  • Wilderness Protein oranı diğer mamalara göre çok yüksek ancak bunu öğün sayısı ve porsiyon ile dengeliyorum. Dediğim gibi daha önce hiç bir mamayı bu kadar uzun süre severek yememişti köpeğim o nedenle değiştiremiyorum. ben bu mamayı daha önceden 185 liradan alıyordum. Fakar veteriner arkadaşım kendisi getirtmeye başladı yurtdışından ve ondan 150 liraya alıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufukurgancı

Wilderness Protein oranı diğer mamalara göre çok yüksek ancak bunu öğün sayısı ve porsiyon ile dengeliyorum. Dediğim gibi daha önce hiç bir mamayı bu kadar uzun süre severek yememişti köpeğim o nedenle değiştiremiyorum. ben bu mamayı daha önceden 185 liradan alıyordum. Fakar veteriner arkadaşım kendisi getirtmeye başladı yurtdışından ve ondan 150 liraya alıyorum

Günde misal veriyorum 800 gr mama yiyorsa 200 gr wilderness geri kalan 600 gr ı normal mama ile karıştırarak vermeniz daha iyi olur.Sürekli tam ögün wilderness verirseniz kısa süre içerisinde köpeğinizin dışkısı ishal şeklinde olmaya başlıyıcaktır.Zaten 2 ,3 ay dan fazla verdiğinizde artık kendide bu durumdan rahatsız olucağı için onada burun kıvırmaya başlayabilir.Ayrıca köpek çok hareket etmek isteyecektir , protein den aldığı enerjiyi bir şekilde atmak için.O yüzden tam ögün wilderness vermeyin , diğer protein oranı normal olan mamalar yoğunluklu bir ögün hazırlamanız daha iyi olacaktır.Tekrar soruyorum aldığınız mama nın paketi tamamen parlak mavi ve 11 küsür kg mı , yoksa ( mavi , beyaz ) , ( turuncu , beyaz ) , (kırmızı , beyaz ) lık herhangi birinin 13 kg lık çuvalmı.

• Eukanuba
    Royal canin selection
  • Proplan markasını tercih etmenizi öneririm.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.