Benim köpeğim 2 aylıktan beri petite patte köpek maması ile besliyorum hiç bir sağlık sorunu yaşamadan 3 yaşına girdi sarı çevremden duyuyorum en büyük şikayet tüy dökümü ben mevsimsel sıkıntılar dışında hiç bir sorun yaşamadım petite patte köpek maması kaliteli ve besleyici olması nedeniyle herkese tavsiye ediyorum
Zararlı etkileri genelde ileri yaşlarda idrar yollarında ve böbreklerde oluyor.
quote:
Orijinalden alıntı: barisdragon
Zararlı etkileri genelde ileri yaşlarda idrar yollarında ve böbreklerde oluyor.
Katılıyorum.Mamaların etkileri öyle 5-6 ayda görülmüyor malesef.Eğer maddi durumunuz el veriyorsa kaliteli mama kullanmaya özen gösterin.İleride hastalanınca daha çok para döküyorsunuz.Örneğin dün parkta sürekli bizim burada köpeğini gezdiren Kemal amcayı gördüm.5 yaşında oscar adınca bir golden retriever cinsi köpeği var.Oscarın ayağındaki tüylerin bir kısmını traşlamışlar.Noldu diye sordum.Karaciğer rahatsızlığı varmış.Hergün serum ve iğne yiyormuş o bölgeyi onun için traşlamışlar.
Herneyse söylemek istediğim 20-30 lira daha fazla verin kaliteli bir mama kullanın.Şuan çok iştahla yiyor seviyor bayılıyor diye verdiğiniz mamaların çoğunda tatlandırıcı maddeler olduğu için köpeğiniz bayılarak yiyor.Ama işlevde sıfır.örneğin çikolatanın köpeklere zararları olduğunu herkes bilir ama köpeğinize verdiğinizde bayıla bayıla yer.Ama bu çikolatanın onları zararlı olduğu gerçeğini değiştirmez. İleride hastalanınca hem veterinere para döküceksiniz hemde o hayvan acı çekicek.Maddi durumunuz el vermiyorsa tabiki yapıcak birşey yok ama kalitesiz mama kullanmak yerine doğal besinlere yönelin o halde.Kastettiğim ev yemeği değil.Tavuğun kilosu büyük marketlerde 3-4 lira birşey gidin alın.Pazarada gidin brokoli,havuç alın.Onları atın bir tencere kaynatın yanına birde pirinç lapası veya haşlanmış makarna mis gibi.
Evet arkadaşın kedisinin minicik pipisine sonda takmışlar lütfen kaliteli mama kullanalım.
quote:
Orijinalden alıntı: ahmetkurtulus
quote:
Orijinalden alıntı: hathaway
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: leop
turkiyede satilan acik ara en kaliteli mama Orijendir. Bunun aksini iddaa eden de ya bilmiyordur ya da kendi mallarini musterilere kakalamaya calisiyordur.
en kaliteli derken neye göre kaliteli.aksini söyleyen bilmiyordur yargısı bir mama kullanıcısının söyleyececeği söz değil ancak pazarlamacının söyleyeceği bir iştir.12 yıldır bu işi yapıyorum.çok kaliteli mamalar var.adi mamalarda var.asla bir mamaya en kaliteli demedim ama hiçbir şekilde hayatı 1 mahalle içinde geçen köpeğe orijen önermem.aksini söyleyen hayvan besleme bilmini bilmiyordur yada PAZARLAMACIDIR
Bana göre en iyi mama orijendir.İçerik anlamında. Bir kere tahıl hiç yok et oranı çok yüksek. Ama protein oranıda yüksek olduğundan köpeğin bol egzersiz şunu söyliyeyim.yapması gerekiyo aksi takdirde ileride sağlık sorununa yol açabilir. Ben köpeğime yeterince egzersiz imkanı sağlıyorum diyorsanız kesinlikle orijen kullanın derim
bir mamada tahılın olmaması kaliteli yada tahılın olması kalitesiz olduğu anlamına gelmez.zira tahıl karbonhidtattır ve enerji kaynağı olarak bullanılan ilk yapıdır.sonra enerji kaynağı olarak yağlar kullanılır enson protein kullanılır.bir canlının normal standartlarda yaşaması için diyetindeki besin maddelerinin belli bir oranda olması gerekir.bunda bir sapma olursaki köpeklerimize hayatı boyunca aynı mamayı verdiğimizi farzedersek mutlaka beslenme kaynaklı hastalıklar olacaktır.köpeğe mamasını seçerken aslında onun sadece verdiğimiz mamayı yediğini baska birşey yemediğini ve bunun sürekli olduğunu düşünerek seçmeliyiz.ama ilk defa bu mamayı kullanan birinin başka mamaları aşağılayıcı ve kendi mamalarını kullanmayanları cahilce suçlamadığı bir yorum görüyorum ve fikrinize saygı duyuyorum
mama olayı ne kadar gorecelı olsa da sızın bıldıklerınız dogru olsada ınsanlar genel gecer olarak mamaların ıyılıgını butun dunyada sızın benım gıbı ınsanların degıl otorıtelerın verdıklerı kararlara gore degerlendırırler. bu aynı sızın mesela real madrıdı benım de barselonayı sevmem gıbıdır. tabıkı herkesın kendı acısından bıldıklerı ve dusuncelerı vardır ama bu ıkı ornek arasından dunyaca kabul goren barselonanın ıyı oldugudur tıpkı orıjenın de dunyada 2009 ve 2010 yıllarında dunyanın en ıyı maması secılmıs olması ve 6 yıldızl alan premıum tek mama sınıfına gırmıs olması gıbı...
quote:
Köpekleri bilmiyorum da kedilerde orijen cıvık kaka yapabiliyor, zaten orijen balıklıyı ancak diğerleriyle karşılarştırınca yiyebildiler. Orijen ishal diye ararsanız çok insanın başına gelmiş.
aynen benım de basıma geldı ancak bu bagırsaklarının ve bagırsaklarındakı mıkroorganızmalara alısmasına baglı bır durum. ben oglumu 1,5 aylıkken aldım ve su anda 9 aylık. orıjenden baska mama vermesım. ılk baslarda basıma gelsede su anda kıvam olarak normal ve saglıklı bır sekılde yapıyor kakasını. o yuzden bu durum olusmuyor degıl evet ılk basta olusuyor. cunku mama hıc tahıl urunu ıcermıyor. sadece sebze balık ve et urunlerı ıcerıyor. bu yuzden de bıraz cıvık olması dıgerlerıne gore normal. ama sonrasında tamamen toparlayacak ve normal hale gelecek, hıcbıs kıvam problemı kalmayacaktır. tecrubeyle sabıttır.
quote:
Orijinalden alıntı: ardadem
quote:
quote:
quote:
quote:
turkiyede satilan acik ara en kaliteli mama Orijendir. Bunun aksini iddaa eden de ya bilmiyordur ya da kendi mallarini musterilere kakalamaya calisiyordur.
en kaliteli derken neye göre kaliteli.aksini söyleyen bilmiyordur yargısı bir mama kullanıcısının söyleyececeği söz değil ancak pazarlamacının söyleyeceği bir iştir.12 yıldır bu işi yapıyorum.çok kaliteli mamalar var.adi mamalarda var.asla bir mamaya en kaliteli demedim ama hiçbir şekilde hayatı 1 mahalle içinde geçen köpeğe orijen önermem.aksini söyleyen hayvan besleme bilmini bilmiyordur yada PAZARLAMACIDIR
Bana göre en iyi mama orijendir.İçerik anlamında. Bir kere tahıl hiç yok et oranı çok yüksek. Ama protein oranıda yüksek olduğundan köpeğin bol egzersiz şunu söyliyeyim.yapması gerekiyo aksi takdirde ileride sağlık sorununa yol açabilir. Ben köpeğime yeterince egzersiz imkanı sağlıyorum diyorsanız kesinlikle orijen kullanın derim
bir mamada tahılın olmaması kaliteli yada tahılın olması kalitesiz olduğu anlamına gelmez.zira tahıl karbonhidtattır ve enerji kaynağı olarak bullanılan ilk yapıdır.sonra enerji kaynağı olarak yağlar kullanılır enson protein kullanılır.bir canlının normal standartlarda yaşaması için diyetindeki besin maddelerinin belli bir oranda olması gerekir.bunda bir sapma olursaki köpeklerimize hayatı boyunca aynı mamayı verdiğimizi farzedersek mutlaka beslenme kaynaklı hastalıklar olacaktır.köpeğe mamasını seçerken aslında onun sadece verdiğimiz mamayı yediğini baska birşey yemediğini ve bunun sürekli olduğunu düşünerek seçmeliyiz.ama ilk defa bu mamayı kullanan birinin başka mamaları aşağılayıcı ve kendi mamalarını kullanmayanları cahilce suçlamadığı bir yorum görüyorum ve fikrinize saygı duyuyorum
mama olayı ne kadar gorecelı olsa da sızın bıldıklerınız dogru olsada ınsanlar genel gecer olarak mamaların ıyılıgını butun dunyada sızın benım gıbı ınsanların degıl otorıtelerın verdıklerı kararlara gore degerlendırırler. bu aynı sızın mesela real madrıdı benım de barselonayı sevmem gıbıdır. tabıkı herkesın kendı acısından bıldıklerı ve dusuncelerı vardır ama bu ıkı ornek arasından dunyaca kabul goren barselonanın ıyı oldugudur tıpkı orıjenın de dunyada 2009 ve 2010 yıllarında dunyanın en ıyı maması secılmıs olması ve 6 yıldızl alan premıum tek mama sınıfına gırmıs olması gıbı...
6 yıldız alması inandırıcı değil.zira 6 yıldızı verenlerin güvenilirliği zaten tartışmalı.dünyada köpek kedi maması alanında en büyük yatırım yapan firmaların mamaları 1 yada 2 yıldız almış.dileyen dilediğini kullanır ama bunu yaparkende kaliteli mamaların işe yaramaz olarak verirse forumda insanları yanlış yönlendirir.
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
6 yıldız alması inandırıcı değil.zira 6 yıldızı verenlerin güvenilirliği zaten tartışmalı.dünyada köpek kedi maması alanında en büyük yatırım yapan firmaların mamaları 1 yada 2 yıldız almış.dileyen dilediğini kullanır ama bunu yaparkende kaliteli mamaların işe yaramaz olarak verirse forumda insanları yanlış yönlendirir.
ben ıse yaramaz demedım zaten farkettıysenız en basında genelgecerlıkten yanı; ne sızın ne de benım bıldıklerımın ve burda yazdıklarının kesınlıkle dogru olamayacagından cunku bu konuda net bır bılgı olmamasından bahsettım sızı destekleyerek. dolayısıyla ıyı mama ve kotu mama yada ıyı mama ve daha ıyı mama olayı tamamen kullanıcının secımı ve cesıtlı sekıllerde yapılan arastırmalar sonucudr. sız de ben de mamaların arkalarında yazandan cok ıcınde ne oldugnu bılmeyız, bılemeyız. bu yuzden benım tercıhım ıcındekılere bakarak ınternette de bunları arastırarak orıjenın ıyıler arasında en ıyısı olduguna yonelıktır. sız baska marka tercıh edersınız daha ıyı dersınız onu bılemem ama sunu bılırım "GENEL" olarak, gorus olarak, odul olarak bakıldıgında en ıyısı orıjendır. taktır edersınız kı sız de yatırım yapan onca markanın en ıyı urunu urettıgını benım soyleyemedıgım gıbı soyleyemezsınız bence. asıl bu yapılırsa cok buyuk bır yanlıs yonlendırme olur kanımca.
kaliteli mama dediğide tahıl dolu hepsi içinde doğru düzgün et yok royal canin proplan vs = kalitesiz market maması türkiyede ise anlayamadığım şekilde çok yaygın
yaramaz
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
ben ıse yaramaz demedım zaten farkettıysenız en basında genelgecerlıkten yanı; ne sızın ne de benım bıldıklerımın ve burda yazdıklarının kesınlıkle dogru olamayacagından cunku bu konuda net bır bılgı olmamasından bahsettım sızı destekleyerek. dolayısıyla ıyı mama ve kotu mama yada ıyı mama ve daha ıyı mama olayı tamamen kullanıcının secımı ve cesıtlı sekıllerde yapılan arastırmalar sonucudr. sız de ben de mamaların arkalarında yazandan cok ıcınde ne oldugnu bılmeyız, bılemeyız. bu yuzden benım tercıhım ıcındekılere bakarak ınternette de bunları arastırarak orıjenın ıyıler arasında en ıyısı olduguna yonelıktır. sız baska marka tercıh edersınız daha ıyı dersınız onu bılemem ama sunu bılırım "GENEL" olarak, gorus olarak, odul olarak bakıldıgında en ıyısı orıjendır. taktır edersınız kı sız de yatırım yapan onca markanın en ıyı urunu urettıgını benım soyleyemedıgım gıbı soyleyemezsınız bence. asıl bu yapılırsa cok buyuk bır yanlıs yonlendırme olur kanımca.
işe yaramaz sözünü üstünüze alınmayın.üstüne alınan birisi sizden sonra yazmış zaten.iyi mama demek tamamı protein yada et olması demek değildir.aksine diyette bunların belli bir oranda olması gerekir.protein oranı farklıdır karbonhidtat oranı farklıdır yağ oranı farklıdır.şayet siz bunlardan birini aşırı yükseltirseniz ve havyanınız bunu sürekli tüketirse sağlık problemleri ortaya çıkar.mamada tahılda olacaktır.et te olacaktır yağda olacaktır.
quote:
Orijinalden alıntı: J-Smoove
kaliteli mama dediğide tahıl dolu hepsi içinde doğru düzgün et yok royal canin proplan vs = kalitesiz market maması türkiyede ise anlayamadığım şekilde çok yaygın
sen bunu yazarken kimi kastediyorsun.dediği kelimesini kimin için kullandın
o zaman köpeğini git ormana bırak o kadar doğasını düşünüyorsan .senin evine aldığın köpek artık doğasında değil.günde kilometrelerce koşan yürüyen köpek sen eve alınca 1 mahalle içinde hayatı yaşamını sürdürüyor.ayrıca köpekler ve kediler artık carnivor olarak değerlendirlmiyor.doğada yaşayan köpek kemikte yer ekmekte yer çöp içinde bulduğu başka şeyleride.doğasından koparılan hayvanı eve alıp evde doğasını yaşatacam dersen en büyük zararı verirsin ona. hiçbir zaman özelde mama ismi vermedim.orada yazdığın mamalar kaliteli.onla beraber daha farklı onlarca kaliteli mama var.kendi kendine kaba saygısız bir şekilde iki kişinin yazışmasına zıplama
zor değil kendinde gözlem yapabilirsin tahıllar sindirilmiyor bile olduğu gibi dışkı birde et ile besle bakayım ne dışkıda koku kalır nede fazlalık ben yeterince araştırdım deneyim ettim senin gibi ezberden konuşmuyorum ayrıa sen kimsin sanamı sorucam yorum yazarken
zor değil kendinde gözlem yapabilirsin tahıllar sindirilmiyor bile olduğu gibi dışkı birde et ile besle bakayım ne dışkıda koku kalır nede fazlalık ben yeterince araştırdım deneyim ettim senin gibi ezberden konuşmuyorum ayrıa sen kimsin sanamı sorucam yorum yazarken insanlara hitap ederken hemde hiç tanımadığın birine hitap ederken"kaliteli mama dediğide" tarzında karşı tarafı altta gösterme tarzında konuşma yapamazsın.tahılların sindirilmediğini nerden çıkarıyorsun.nerden buluyorsun bu anormal bilgileri.aksine en kolay karbonhidrat sindirilir.ortaokul fen bilgisi dersindedemi görmedin bunu ben ezbere konuşmuyorum.5 sene bunun okulunu okudum.10 senedirde hekimlik mesleğini yapıyorum.binlerce kedi köpeğin tedavi bakımıyla uğraştım halada bu işi yapıyorum.onun için kendince araştırmalarını benle bir tutma.yıllarca değişik mamaların hayvanlar üzerinde ne gibi etkilerinin olduğunu çok iyi biliyorum.o yüzden daha fazla kendini karşımda küçük düşürme
Tahılsız denen orijende de patates var, şahsen pirinç ve mısırı patatese tercih ederim. İyi bir enerji kaynağı bunlar. Mısır zaten işlenerek konuyor, kabuğu vs ayıklanıyor. Orijen kedilerimi ishal ederken rc ve proplan yediklerinde hem dışkıları düzgün hem de tüyleri ışıl ışıl. Evde yatıp toto büyüten kediye %100 et vermek çok yanlış zaten, body sporu yapanlar bir koli yumurta yiyor biz yersek ne olur düşünün.
quote:
zor değil kendinde gözlem yapabilirsin tahıllar sindirilmiyor bile olduğu gibi dışkı birde et ile besle bakayım ne dışkıda koku kalır nede fazlalık ben yeterince araştırdım deneyim ettim senin gibi ezberden konuşmuyorum ayrıa sen kimsin sanamı sorucam yorum yazarken
insanlara hitap ederken hemde hiç tanımadığın birine hitap ederken"kaliteli mama dediğide" tarzında karşı tarafı altta gösterme tarzında konuşma yapamazsın.tahılların sindirilmediğini nerden çıkarıyorsun.nerden buluyorsun bu anormal bilgileri.aksine en kolay karbonhidrat sindirilir.ortaokul fen bilgisi dersindedemi görmedin bunu ben ezbere konuşmuyorum.5 sene bunun okulunu okudum.10 senedirde hekimlik mesleğini yapıyorum.binlerce kedi köpeğin tedavi bakımıyla uğraştım halada bu işi yapıyorum.onun için kendince araştırmalarını benle bir tutma.yıllarca değişik mamaların hayvanlar üzerinde ne gibi etkilerinin olduğunu çok iyi biliyorum.o yüzden daha fazla kendini karşımda küçük düşürme
quote:
Tahılsız denen orijende de patates var, şahsen pirinç ve mısırı patatese tercih ederim. İyi bir enerji kaynağı bunlar. Mısır zaten işlenerek konuyor, kabuğu vs ayıklanıyor. Orijen kedilerimi ishal ederken rc ve proplan yediklerinde hem dışkıları düzgün hem de tüyleri ışıl ışıl. Evde yatıp toto büyüten kediye %100 et vermek çok yanlış zaten, body sporu yapanlar bir koli yumurta yiyor biz yersek ne olur düşünün.
doğru noktaya değinmişiniz.insanlar saf et yada yüksek proteini çok iyi sanıyor.ama illa ben bu mamayı kullanacam diyorlarsa gebelik ve emzirme dönemlerinde kullanabilirler
Tartışmanın devam etmesi durumunda mesajlarınıza müdahale edilip, cezai işlem uygulanacaktır.
Bilginize.
Anlayışınız için teşekkürler...
herkese merhabalar.bende yaklaşık 3.5 aydır 1.5 yaşlarında türünü tam bilmediğim ama sahiplendiğim yerden aldığım bilgiye göre labrador kırması olduğu söylenen dişi kısır beyaz renkli bir köpeğim var.kendisine evimde balkonda yer yaptım.nişanlım ve ben kalıyoruz evde.evde olduğumuz zamanlarda çoğunlukla evde olmadığımız zamanlarda ve geceleri balkonunda kalıyor.
mart ayının sonunda sahiplendik köpeğimizi.mama olarak bütçem çok iyi olmadığından,mamadan da çok iyi anlamadığımdan o zaman migrosta gördüğüm jolly marka 15kg lik mamadan aldım.yemesinde vs sinde problem yaratmıyordu.yanlız aldığımdan bu yana tüy dökmesi var.aşıları için veterinere götürdüğümde mevsimseldir dedi.neyse jolly marka mama bitince yine migrosta indirimde ve kapış kapış gittiğini gördüğüm buddy marka mamadan aldım.ama artık strestenmidir,mevsimselmidir mamadanmıdır nedir bu mamaya geçtiğimizden beridir tüy dökmesi arttı.hatta 10 gün öncesine kadar aşırı miktarda arttı.tekrar başka bir veterinere götürdüğümde b12 vitamini,kortizon ve avil diye bir ilaç almamı söyledi.ilaçları verdim geçen haftada denize götürdük yüzdürdük baya falan tüyleri hem daha parlaklaşmaya hemde dökülmesi azalmaya başladı.bu süre zarfında da genelde ev yemeği makarna,haşlanmış tavuk falan verdim besin olarak.
merak ettiğim sizce bu mamalardanmı olmuştur?buddy markayı yediğinden beri dışkısıda çok kokuyor ve fazla dışkı yapıyor normale göre.migrosta satılan bu jolly ve buddy marka mamaları bilen kullanan oldumu?