Şimdi Ara

Hangi Köpek Maması? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
504
Cevap
5
Favori
228.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar konuyu bölmek istemiyorum ama başka konu açmak istemiyorum köpeklerde kalça çıkığı olmaması için ne yapmamız gerek ( köpeğim daha gelmedi ama şimdiden önlemleri alalım)
  • evet, belki bu konunun yeri burası değil ama bende bunun cevabını merak ediyorum. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa bize faydalı olacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: aozcan72

evet, belki bu konunun yeri burası değil ama bende bunun cevabını merak ediyorum. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa bize faydalı olacaktır

Kalça çıkığını mı
  • Cotagro plus 20kg aldım ben. köpeyime çok yaradı. pahalı mamaynan bakıyodum bu daha iyi geldi. tafsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: famousekolll

quote:

Orijinalden alıntı: bhosoglu

Ben Acana kullanıyodum. Şimdi kangalıma cotagro plus, labradorum için maxima kullanıyorum. %41 proteini var. tavsiye ederim arkadaşlar. yalnız %41 proteinlik bir mamayı mutlaka gezen köpeklere vermek lazım

Hangisinin %41 proteini var cotagranun mu

Maxima da %41 protein oranı var ayrıca tahılsız gdosuz ve katkısız bir mamadır tavsiye edilir. bence acana ve orijenle birlikte türkiyenin en iyi maması.
  • quote:

Orijinalden alıntı: skalfer

quote:

Orijinalden alıntı: famousekolll

quote:

Orijinalden alıntı: bhosoglu

Ben Acana kullanıyodum. Şimdi kangalıma cotagro plus, labradorum için maxima kullanıyorum. %41 proteini var. tavsiye ederim arkadaşlar. yalnız %41 proteinlik bir mamayı mutlaka gezen köpeklere vermek lazım

Hangisinin %41 proteini var cotagranun mu

Maxima da %41 protein oranı var ayrıca tahılsız gdosuz ve katkısız bir mamadır tavsiye edilir. bence acana ve orijenle birlikte türkiyenin en iyi maması.

Anladım hocam sağolun

• quote:

Orijinalden alıntı: cgty89

quote:

Orijinalden alıntı: Sistemin Kurbanlarıyız

Arkadaşlar eğer köpeğinize en iyi mamayı vermek istiyorsanız diğer mesajımdaki maddelere dikkat etmelisiniz. Zaten bu kriterlere uyan Türkiye'de 4-5 tane mama markası var hepsini o mesajıma da yazdım. Eğer bütçeniz yetmiyorsa market maması da alabilirsiniz ama o zaman mama yarıyor mu, yaramıyor mu gözlemlemeniz gerekir.

1. Kaşıntı, kızarıklık, alerji gibi etmenler oluştuysa
    2. Aşırı tüy dökülmesi varsa
    3. Kakası çok fazla, yapmakta zorlanıyorsa ya da cıvıksa ve çok kokuyorsa
    4. Tüylerinin parlaklığı solduysa
    5. Ağzı kokuyorsa

O zaman verdiğiniz mama köpeğinize iyi gelmedi demektir. Bazı köpeklerin mideleri hassas olabilir. Ani mama değişimlerinde bağırsaklarını bozabilir o yüzden yeni mamayı küçük oranlarda eski mamayla karıştırarak verin. 1 hafta süresince bu oranı artırarak yeni mamaya geçin. Ben eskiden hep en iyi mamayı alırdım şimdi ev yemeğiyle beslemeye başladım. Nedeniyse hem kuru mamayı sevmiyor hem de yemediğinden kilo vermişti. Şimdi sevdiği yemekleri yiyor en azından.. Bu arada market maması veriyorsanız vitamin takviyesi yapmalısınız. Sarımsak tableti, kalsiyum tableti, vitamin tabletleri var. Eczaneden aldığınız balık yağı kapsülünü de içirebilirsiniz. Eğer birden çok vitamin verecekseniz veterinerinize danışın. Mesela sarımsak tableti tüy dökümünün azalmasına, bağışıklık sisteminin artmasına, stresin azalmasına, tüylerin parlamasına ve yaralarının çabuk iyileşmesini sağlar. Kalsiyum ve glukosamin ise kemik ve eklem gelişimi için zorunludur. O aldığınız market mamalarının hiç birinde glukosamin yok. O yüzden mutlaka glukosamin tablet alın. Tabi doğal yollarla da verebilirsiniz bu vitaminleri ama çok uğraştırır sizi eğer fazla vaktiniz yoksa.. Mesela kalsiyum yumurta kabuğunda var. Sarımsak tableti yerine sarımsak da yedirebilirsiniz miktarı köpeğin kilosuna bağlı olarak..

15-16 kg lık bir köpeğe yedirmek gereken sarımsak miktarı nedir?

Haftada 1 diş o da yemeğe katılarak direkt olarak verilmesi zararlı..

• yavrular için maxima tahılsız % 70 et % 30 sebzeli olandan kullanıyorum % 41 protein % 20 yağ var
    yetişkinler için ise yine maxima tahılsız kullanıyorum et ve sebze oranları aynı % 38 protein % 18 yağ
  • Yavrular için bonacibo yüksek enerjili yetişkinler için goody maintenance kullanıyorum
  • Bence proplan en iyisidir içinde tavuk eti olmamasına dikkat et sadece kötü bir yem veya açık yem hayvanlara hiç yarar saglamaz tüy dökme bagırsak problemı gıbı şeyler yapabılıyor kısacası Proplan
  • Merhaba Arkadaşlar,

Bende tecrübelerimi paylaşmak isterim birilerine yardımı dokunur umarım.

Daha önce belçika kurdu, rot baktım şu anda Golden bakmaktayım.

Mama konusu çok karışık olmakla birlikte maalesef ülkemizde çok pahalı durumda.

Her yerde herkesin önerdiği mamalardan başlayayım Royal Canin-ProPlan-Hills bu 3'lü neredeyse herkesin kullandığı bütün pet market ve veterinerler bunlardan en azından birini över diğerlerini kötüler.

Bu 3 mama iyi mama ama gerçekten iyi mama değil bunlara 150-200 tl arası para vermek çok saçma bu mamaların TR'de üretilen mamalardan çok farkı bulunmamakta sadece fiyatı ve pazarlama şekli yüzünden iyi itibar bırakmakta.

Ben köpeklerimde N&D Vve Orijen kullanıyorum özellikle gelişim sürecinde N&D çok sağlıklı ancak şekil ve yapısı itibariyle köpeğim bu mamayı yemedi bu yüzden yoğurt ve çeşitli şaklabanlıklarla 12,5 kiloyu bitirdik daha sonra Orijen'e geçtim Orijen'de problem bulunmamakta.

Eğer 150 tl ve üstünü vermeye göze aldıysanız paranızı Royal pro ve hills gibi mamalara vermemenizi öneririm.

Bu aralar mama fiyatlarının artmış olması nedeniyle Orijen sipariş vermedim gidip Bona cibo aldım nedenide diğer mamalardan farkı olmaması Orıjen ve N&D ACANA gibi mamaları alamıyorsam boşa fazladan para vermenin anlamı yok.

Yavru köpeklerde sadece royal canın babydog mamasını öneririm tombul bir yavru görmek istiyorsanız kullanabilrsiniz ve bu mamaların (N&D orijen hariç mamaların tahıllı olduğunu unutmayalım) köpeklerde ciddi yağlanmaya sebep olması nedeniyle yavrularınızın bakımlı görünmesi gerçekten sağlıklı olduğu anlamına gelmemektedir benim söyleyeceklerim bunlar pazarlama kandırmacası ülkemizin heryerinde olduğu gibi köpek mamalarında da bulunmakta ve yurtdışında market maması bizde goody champıon gibi mamaların ülkemizde süper mama olarak değerlendirilmesi nedeniyle distribütör ve vergilendirme yüzünden aslında çok ucuza alacağınız mamaları tonla para ödeniyor .

Sonuç olarak tavsiyem Orijendir.N&D denenebilir Acana iyidir. Diğer tahıllı mamaların yerinede kaliteli türk mamalarını tercih etmenizi öneririm.

• ben 6 aylık goldenımı orijenle besliyorum 15 kg 190 tl civarı içeriği mükemmel ama dışkısı tüy dökümü v.s çok kötü, tavsiye etmiyorum.
  • arkdaşlar en iyi mama goody
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exhell

ben 6 aylık goldenımı orijenle besliyorum 15 kg 190 tl civarı içeriği mükemmel ama dışkısı tüy dökümü v.s çok kötü, tavsiye etmiyorum.

Orijen sizin köpeğinize yaramamış size tavsiyem Orijen üretimi olan Acana mamayı denemeniz yada N&D'den numune isteyin eğer köpeğiniz mamayı yerse tavsiye ederim.

Ben Orijen'de sizin bahsettiğiniz sorunlarla karşılaşmadım dışkı az tüy dökümü ciddi oranda azdı.Ancak Orijen dışkıda kokuya neden olmakta.

Bona cibo mama elime ulaştı dün ve köpeğim sorunsuz yedi dışkı kokusuz ve şimdilik az gözüküyor ilerleyen günlerde neler olur bilmiyorum zamanla göreceğiz ama bunun yanında Orijen alıp karıştımayıda düşünmüyor değilim.

@ba_ela_efe,

Goody fabrikası şirketime çok yakın bi ara uğrayıp bilgi almayı istiyorum açıkçası.

Goody fabrikası çevrede bulunan bütün sokak köpeklerine mama kabına mama bırakıyormuş görünce çok şaşırmıştım gerçekten takdir ettim.

Hiç denemedim ancak Goddy hakkında genel olarak olumsuz bir görüş olduğundan bu mamaya karşı önyargı oluşturuyor.

• arkadaşlar goody ve bonacibo ile orijen yada acana markalarını kıyaslamak abesle iştigal olur.
    goody yada bonacibonun içindekileri okuyup et vardır ibaresine rastlayan varmı? ben görmedim
    peki beslediğimiz hayvanlar yani köpekler etoburmu yoksa otoburmu? bence et obur ve et ihtiyacı duyuyorlar
    eğer arpa bugday ve mısırla beslemek istiyorsanız goody tada bonacibo almayın tahılları kırdırın ve yal yapın daha maliyetsiz olur.
  • Dikkat edilecek bir kaç çıkış noktası vereyim istedim.
    1-Mama markaları ve içerikleri farklılık gösterir.Bir köpeğe göre en iyi olan mama diğerinde dermatit e ,kusmaya,ishal e sebep olabilir veya aroması,tadı sizin köpeğinize hoş gelmeyebilir.
    2-Ucuz merdiven altı yerli üretim yapılan yerlerde genelde mamaların yenilebilirliğini arttırmak için şeker ilavesi yapılır.Son derece sakıncalı.
    3-Mama dediğiniz şey 50 yıldır var. Ya köpek? 10.000 yılı aşkın suredir bizimle yaşar...
    İlk evcilleştirilmiş hayvandır köpek.(İnsanların artıklarını yemek maksadıyla yerleşim bölgelerine yaklaşmışlar ve evcilleşmeleri gerçekleşmiştir.)
    Demek ki mama elzem değil..
    (Not yazmak lazım:Bu demek değildir ki ekmeği dayayın köpeğe;mama elzem değildir ama dengeli bir beslenme,sürekli aynı koku ve kıvamda kaka,deri ve kıl örtüsünde süreklilik ve sizi eyvah bugun köpeğe ne yediricem düşüncesinden kurtarmayı vaad eder.)
    4-Hemen her ay bir kaç mamada kampanya olur takip edin derim.(Şu anda Purina'nın Friskes mamaları 10Kg 50TL civarı satılıyor.Son derece de güzel mamadır.)
    Anlayana sivrisinek saz,anlamayana davul zurna az.

• merhaba arkadaşlar,kendi deneyimlerimi sizinle paylaşmak istedim.benimde bir fransız bulldogum var.ilk başlarda royal canin ile başladık bebekken sonradan ögrendimki fiyatı pahallı olmasına ragmen genede içinde gerçek et yokmuş et tozundan yapılıyormuş değiştirelim dedik.sonrasında bir arkadaşım temizmama.com daki bonacibo puppy mamasını önerdi uygun maliyetli oldugu için 3 yada 5 kiloluk paketinden sipariş verdim denemek için.bonacibo yu 2 gün denedim ve 2 gün boyunca her tarafa tabiri caizde ishal şeklinde tuvaletini yaptı ve tuvaletin rengi kırmızıya yakındı,sonrasında o mamayı baska bir arkadaşıma verdim atılmasın diye onun köpeğinide hasta etti oda çöpe attı.sonrasında internetten araştırdım proplan balıklı öneriyordu herkes ciddende önerdikleri kadar varmış ufak bir paket aldım bizimki bayıla bayıla yemeye basladı inanırmısınız bir hafta içersinde tüyleri pasparlak oldu,cok daha az tüz dökmeye basladı.sonrasında 14 kg lik büyük paketindende aldık ve bitirdik.oda bittikten sonra gene başka bir arkadaşımın önerisi üzerine acana aldim 2.5 kg lik paket olarak acıkcası bizimkisi yerken cildiriyor bunu gerçekten dedikleri gibi gerçekten %60 oranında et var içersinde,tüyünde ve tuvaletindede hiç bir degişiklik olmadı bir kaç gün içinde ufak paketi biticek 14kg lik büyük paketinden alıcam acananın.

benim size önerim eger köpeğinize önem veriyorsanız,özellikle köpeğiniz hassas,ufak ırk bir köpekse kesinlikle iki markayıda öneririm; Proplan,Acana.farkı sizde hissediceksiniz.

• merhaba Arkadaşlar bende Alman Kurdu sahibiyim, nette araştırıken gerçekten çok faydalı bilgiler buldum bunlarıda sizinle paylaşmak istedim.http://patisepeti.com/blog/kopek-mamasi/ linkinde bu bilgiler yer alıyor.
    Köpek ırklarında yavruluktan itibaren kuru mama alışkanlığı önemlidir.
    Tek tip kuru mama kullanmayınız aynı markanın çeşitli lezzetlerdeki mamaları sırayla kullanmanızı öneririz.Köpeğiniz hepsinden ayrı ayrı vitamin alacak metebolizması vitamin depolayacaktır.
    Kuru mamanın yanında çeşitli markalarda Multi-vet gibi vitamin kaynaklarınıda 15 ayakadar köpeğinize verebilirsiniz.
    köpek konservesi kullanımı ödül niteliğinde köpeğinizin tüketmesini sağlayınız. köpek maması köpeğinizi kabız yapma ihtimali vardır.
    Ayrı lezzetlerde köpek konservesi verebilirsiniz . 2 günde 1 ad. 400 gr tüketilmesi önerilir. Evde sofraalışkanlığından ve sofradaki yemeklerinizden köpeğinize alıştırmayınız.Alışkanlık edindiğinde ne kadar pahallı kuru mama markası kullansanız bile kuru mamayı yemeyecektir. Veya nazlanarak yiyecektir.Köpek sahipleri de hep bu mamayı yemiyor diye adlandırırlar.
    Oysaki iyi bir marka veya içinde kalorisi ve sosu iyi Olan ,bir köpek kuru mamasını yedirebilmeleri çok yüksektir.Yememesine hiçbir sebep yoktur.Sadece bazı köpekler ağıız tadı itibariyle balıklıyı bazıları tavukluyu sevmeye bilir normaldir. Köpek kuru mamadan tüm vitamini alabilir, ve köpek mamasından sonra köpeğinize daima taze su veriniz.

Köpeğinizin yemek saatlerini ve tuvalet saatlerini hep aynı saatte yaptırmanız eğitimi için önemlidir.
    Yemek tabağına kuru mamasını koyduktan sonra baktınız ki yemiyor 15 dk sonra kaldırın bir gün sonraki öğün saatine kadar.bir kaç gün böyle devam edinki yemeği yemediği zaman önünden hep alındığını hissetsin.
    köpek mamasını aynı saatte yedikten sonra tuvalete çıkarılmalıdır.Her gün şaşmaksızın bu böle devam etmelidir.Köpek bir mühdet sonra idrak edecektir saatlerini ve sabırsızlıkla bekleyecektir.Bu eğitim sizin de rahat etmenizi sağlayacaktır.
    iyi dostluklar dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: zeroone

Hangi marka mamalar iyidir desem emiim herkes birşeyler söyleyecektir. Ancak Burada kullandığımız ve tecrübe edilmiş mamaları belirtirsek herkese faydalı olur. Örneğin benim 6 aylık köpeğim şimdiye kadar kullandığımız nutra nuggets ve golden can mamayı beğenmedi ancak love dog marka mamayı çok sevdi.

Ama köpeğim sevmesi iştahla yemesi tek başına bir belirleyici değil sağlığı daha önemli bence...

Merhaba benim bir Doberman Pinscher'ım var. Daha yavru ama Tümüyle mama vermeye başladık. İlk geldiğinde Royal Canın'ın 75 TL'ye 3-4 kiloluk puppy yem aldım.
    Kanlı ishali vardı ve royal canın ı kullandıkca bu daha da arttı full kan olma derecesıne kadar. İnternetten Bona Cibo markalı taze kuzu etli mama aldık.
    5 kiloluk maması kargo dahil 23 tl'ye geldi. Royal Canın'ı kötülemiyorum ama onların puppy yemleri çok pahalı ama siz bilirsiniz tabii. Bona cibonun fiyatını duyanların aklına hemen " bu ucuz bu kötüdür " geliyor. Aksine çok iyi bir mama Fiyatının sebebi Yerli malı olmasıdır ve gümrük ücreti alınmaz. Zaten siparişi direk fabrikadan veriyorsunuz fabrikadan geliyor. Başka forumları araştırdım herkez köpeğinin daha enerkik olduğunu tüylerinin parlaklaşdıpını söylüyor.
    Benimde köpeğim canlandı henüz yavru ama günlük 2-3 saat oyun oynuyoruz. Royal Canın'ın Yetişkinler için ürettiği mama daha ucuz çünkü onların gereksimleri yavrulara göre daha az çünkü kemik gelişimleri tamamlanmıştır ve kemiklerin aynı gücde kalması için az miktardadır. İyi günler yardımcı olabildiysem Ne mutlu Bana

• Ben kuzu etli princli Dog Chow yediriyorum kizima cok seviyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.