arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var.biri CASPER ikincisi ise casper nirvana özellikleri aşağıya yazıyorum. SONY vaio FİYATI 1400 Marka Sony İşlemci Core i5 RAM 6 GB Ekran Kartı 1 GB Kapasite 500 GB HDD Ekran Boyutu 13.3 '' Ağırlık 2 - 2,4 kg Garanti Var renk beyaz model SonyVAIO VPC EA 2JFX/W
NOT BENİM İÇİN PERFORMANS ÇOOK ÖNEMLİ.BENİMÖ ELİMD BİLGİSAYARLAR HEP DONAR VALLA :)
quote:
Orijinalden alıntı: oceandark
arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var.biri CASPER ikincisi ise casper nirvana özellikleri aşağıya yazıyorum. SONY vaio FİYATI 1400 Marka Sony İşlemci Core i5 RAM 6 GB Ekran Kartı 1 GB Kapasite 500 GB HDD Ekran Boyutu 13.3 '' Ağırlık 2 - 2,4 kg Garanti Var renk beyaz model SonyVAIO VPC EA 2JFX/W
NOT BENİM İÇİN PERFORMANS ÇOOK ÖNEMLİ.BENİMÖ ELİMD BİLGİSAYARLAR HEP DONAR VALLA :)
Hocam Sony nin işlemci modeli nedir?
Casper da ise i7-640m modelini tavsiye ederim kesinlikle ısınma problemi yok i7-740qm lerde ısınma problemi var bunu dikkate al.
Ayrıca biri Sony biri Casper. Sony kaliteli bir marka buna şüphe yok zor bir karar.
Sony nin bahsettiğiniz modelini internette araştırın bakalım kronik bir problemi var mı ısınma gibi sonrası size kalmış.
Ama kesinlikle Casper alacaksanız i7-640m modelini alın ayrıca ekran kartıda ati 5650 olsun kesinlikle performans sorunu yaşamasssınız
Master35 kardeş sony Vaio nun pahalı bilgisayarlarına bir lafım yok. Ancak bu E modellerinin piyasadaki bilgisayarlardan farkı yok. Yani casperdan mesela. Sadece görüntü anlayacağın. Piyasada yer yapabilmek için ucuza çıkarılan sony Vaio modeli bu. Geçenlerde bizim arkadaşın sony Vaio netbookunun ekranı durup dururken gitti. Yani altında kararma olmuş. Neden olduğunu arkadaş da bilmiyor. Hava atmak istiyorsan gider alırsın birşey demem ama arkadaşım alacaksan İ7 640 modellerden birini al oyun oynayacam dersen ati 5650 ekran kartı modeli al. Ben açıkcası master35 aradaşın dediği bilgisayarı aldım. Gerçi elime ulaşmadı daha ama problem olacağını sanmıyorum. Bunu alacağına dellin aynı fiyata daha iyi bilgisayarı var it onu al derim. İlla kalite olsun diyorsan. Ama performans ve fiyat diyorsan kasa benim için çok önemli değil iyorsan paramız memleketimizde kalsın git casper al :)
Hocam haklı olabiliersin Sony le ilgili pek bir bilgim yok açıkçası. Daha doğrusu ben model bazında bakmıyorum olaya donanıma bakıyorum. Öncelikli tercih bu benim için şuan mobil işlemciler içinde en iyisi açık ara i7-640m ekran kartında da Ati hd5650ve Nvidia gt425m bunların dışında tabi ram ler hard disk falanda önemli bilgisayar tercihi yaparken bunlara bakıp ona göre karar vermek lazım benim için a marka b marka farketmez donanıma kara verip ona göre araştırma yapar yerinde kasa kalitesini inceler ona göre karar veririm
arkadaşlar bu casperin sizin söylediğiniz casper i7 640M modelin çift çekirdekli olduğunu öğrendim.bu da benim için bir hayal kırıklığı oldu.çünkü ilerde programlar bu tür işlemcilere göre çıkacaktır.bende alacağım bilgisayarın 4 çekirdekli olmasına çok önem veriyorum.bunun dışında 4 ana çekirdekli 4 de sanal olmak üzere 8 çekirdekten bahsediliyor.bu konuya da bir arkadaş açıklık getirebilir mi acaba.bu hangi marka ve modellerde var.bunu bilen varsa açıklarsa çok sevinirim.saygılarımla
quote:
Orijinalden alıntı: oceandark
arkadaşlar bu casperin sizin söylediğiniz casper i7 640M modelin çift çekirdekli olduğunu öğrendim.bu da benim için bir hayal kırıklığı oldu.çünkü ilerde programlar bu tür işlemcilere göre çıkacaktır.bende alacağım bilgisayarın 4 çekirdekli olmasına çok önem veriyorum.bunun dışında 4 ana çekirdekli 4 de sanal olmak üzere 8 çekirdekten bahsediliyor.bu konuya da bir arkadaş açıklık getirebilir mi acaba.bu hangi marka ve modellerde var.bunu bilen varsa açıklarsa çok sevinirim.saygılarımla
Hocam tercih sizin tabi ama bahsettiğiniz programların yaygın olarak kullanılmaya başlaması 4-5 sene sürer. 4 çekirdekli modeller qm serisidir yani 17-740qm işlemci gerçek 4 çekirdektir. Fakat i7-640m e göre fazla ısındığı bilinen bir gerçektir. Laptop ların kullanım ömürleri çok uzun olmadığı için ayrıca çoklu çekirdek desteği isteyen program oyun vs çıkması 4-5 sene süreceği için şuan da onu almak bana göre pek mantıklı değil yinede karar sizin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme