Şimdi Ara

HANGİ LASTİĞİ ALMALIYIM.KULLANANLAR YORUMLARSA SEVİNİRİM... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
15.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kadırgalı

Bugün tanesine 210 TL peşin ödenmek suretiyle 4 adet michelin primacy hp taktırdım.Lastikler 2011/35 haftası Almanya üretim.30 tl jant düzeltme 20 tl supap değişim ve 20 tl nitrojen gazı olmak üzere toplam 910 tl ödedim.Anlayacağının micheline devam kararı aldım.

bu fiyatlar biraz pahalı geldi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmtıl

quote:

Bugün tanesine 210 TL peşin ödenmek suretiyle 4 adet michelin primacy hp taktırdım.Lastikler 2011/35 haftası Almanya üretim.30 tl jant düzeltme 20 tl supap değişim ve 20 tl nitrojen gazı olmak üzere toplam 910 tl ödedim.Anlayacağının micheline devam kararı aldım.

bu fiyatlar biraz pahalı geldi...

Trabzon için en uygun alabildiğim fiyat bu.Büyük şehirlerde biraz daha uygun fiyat alınabilir.
  • http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2012_Sommerreifen_Test_205_55_R16.aspx?ComponentId=113497&SourcePageId=31821

Lütfen bu testi inceleyin. İlk sıradaki lastik her zaman size en uygunu olmayabilir. 4 senede 35 bin km yapan birisi olarak size en uygun lastik, yokohama c drive 2. Islak yol tutuşta en iyi lastik olmasına rağmen ömür nedeniyle ilk sıralara çıkmamış. Ancak 35 bin km yapan biri olarak size sorun çıkarmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Physio_

5 bin km önce brigestone ecopia aldım , yeni bir lastik energy saver tarzı çevreci ve yakıt tasarrufu sağlıyor , ecopiayı mutlaka seçeneklerin arasında bulundur derim

70 bin km dir bridgestone potenza kullanan biri olarak bir sonraki lastiğim kesinlikle bridgestone ecopia olacak. 5 kış geçirdim potenzalarla kar lastiği takanlardan daha hızlı kullandım. Aracım yaris.

Ecopiayı arkadaşım aldı inanılmaz memnun. Fiyatı biraz yüksek tahminimce japonyadan geliyor.
  • Michelini tercih etmemdeki ana sebep doğal kauçuk kullanması ve uzun sürede lastik sertleşmesinin diğer markalara göre daha az olması ,çünkü ben yılda maximum 10000 km yapıyorum ve bu lastiği 4 yıl kullanmayı düşünüyorum.Ayrıca miclehin lastikler kısa mesafeli sürüşlerde muadillerine göre daha çabuk ısındığı için tüketim değerleri daha düşük ve yol tutuşu daha iyi.
  • Arkadaşlar merhaba. Bana sorasanız Michelin'den şaşmayaın derim. Hem fiyatlarıda çok uygun artık. www.lastiksatinal.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lastiksatinal.com -- 24 Nisan 2012; 14:37:42 >
  • Kocaeli Michelin Yetkili Bayii

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lastiksatinal.com -- 24 Nisan 2012; 14:40:23 >
  • Evet ustam.Michelin i en doğru şekli ile anlattınız. Teşekkür ederiz.
  • Michelin bosuna fazla para vermeyin derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: lastiksatinal.com

Arkadaşlar merhaba. Bana sorasanız Michelin'den şaşmayaın derim. Hem fiyatlarıda çok uygun artık. www.lastiksatinal.com

175/65/14 lastik icin 135.00 tl fiyat aldim michelin petlas 95.00 tl fiyat verdi

bosuna fazla para vermeye gerek yok bence michelin fazla abartiliyor bizim yollarimiz icin degil en ufak bir cukurda balon yapma riski var kagucuk orani yuksek oldugu icin
  • Bence aracın süspansiyon sisteminide düşünmek gerekir.Lastik yumuşak olursa öntakım darbeyi az alacak ve rotil,rotbaşı salıncak burçları ve amortisörlemiz daha uzun ömürlü olacaktır.Michelin'in diğer bir özelliğide virajlara girilirken aracın savurmasını yanak kısımlarındaki yumuşaklık sayesinde yok edebilmesidir. Ayrıca Sitemizde 175/65r14 82T Michehilin Energy Saver 130 TL ve tüm TÜRKİYE'ye ÜCRETSİZ KARGO.

http://www.lastiksatinal.com/u-17565r14_82t_michelin_energy_saver_-2266.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lastiksatinal.com -- 24 Nisan 2012; 15:02:40 >
  • yukarda arkadaşın verdığı linkten baktım kuruda, ıslakta, komforda da en iyi lastik yokohama c drive 2, lakin yakıt tüketimi ve ömür konusunda ciddi geride bir lastik, eğer beklentileriniz kuru performans, ıslak performans, ve komfor ise sonuç yokohama dır
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeKSandDoRT

yukarda arkadaşın verdığı linkten baktım kuruda, ıslakta, komforda da en iyi lastik yokohama c drive 2, lakin yakıt tüketimi ve ömür konusunda ciddi geride bir lastik, eğer beklentileriniz kuru performans, ıslak performans, ve komfor ise sonuç yokohama dır

Ömür olarak 4 yılda 40 bin km yapacak arkadaş zaten, bu da sorun olmayacaktır. Ama özellikle ıslak performansı çok güzel.
  • Lastiklerin Kullanım Süresi

Otomobil, Kamyonet (C veya LT işaretlemeleri) ve 4X4 lastiklerinin kullanım süresi hakkında tavsiyeler :

Lastiklerin kullanım süreleri çok değişkendir ve önceden kesin bir şey söylemek mümkün değildir. Aslında, lastikler, düzgün işleyişleri için esas teşkil eden ancak zamanla değişimlere uğrayan değişik nitelikteki maddelerden ve kauçuk karışımlarından oluşmaktadır. Bu değişim, lastiğin ömrü boyunca maruz kaldığı hava koşulları, stoklama ve kullanım koşulları (yük, hız, hava basıncı, bakım, vb.) gibi çok sayıda faktöre bağlıdır.

Bu nedenle, sürücülerin, lastiklerin değiştirilmesini gerektirecek, lastiklerin dış görünümüne, her türlü hava basıncı kaybına veya her türlü anormal belirtiye (titreşim, ses, çekme) dikkat etmesi tavsiye edilmektedir.

Ayrıca, düzenli kontroller ve hava basıncı ayarından bağımsız olarak, bütün lastiklerin (stepne lastik, römork, karavan ve kamping araçlarının lastikleri dahil), bir uzman tarafından düzenli olarak kontrolden geçirilmesi tavsiye edilir. Bu kontroller lastiğin daha uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır.

Lastiklerin 5 yıl veya daha fazla kullanılması halinde, bu kontrolün yılda en az bir kez yapılması gerekir.
    Aksi takdirde, araç üreticisinin orijinal lastiğin değiştirilmesi hakkındaki önerilerine bakınız.

Tedbir olarak, lastiklerin üretim tarihi üzerinden 5 yıl geçmişse*, kullanıma uygun gözükseler ve yasal diş derinliği sınırına erişmemiş olsalar bile, yeni lastiklerle değiştirilmesi tavsiye edilir.
    http://www.lastiksatinal.com/link_goster.asp?id=44

• Çevremizde birçok kere balon yapmış michelin görmüşken nasıl michelin tavsiye ediyorsunuz Türkiye'ye hayret. Avrupanın kaymak gibi yollarında michelin iyi olabilir ancak çukurları, düşük rogar kapakları, tümsekleri ile meşhur Türkiye yollarında michelin risktir. Lütfen yorumlarımızda maddi çıkarlarımızı gözardı edelim.
  • internette yaptığım bir araştırmada bir çok michelin markalı lastik kullanıcısının balon problemiyle karşılaştığını gördüm.

hem konfor, hem sağlamlık hem de performans desek ne almalıyız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prof.Matematik -- 25 Nisan 2012; 1:47:09 >
  • düne kadar michelin ve diğerleri derdim
    ama bugün ve bundan sonra

nokian h

fiyat/ performans
  • Türkiye yolları için yanakları sağlam lastikler önerilmeli. Biraz yol sesi veya biraz yolu hissettirebilir ancak canımız için bukadarcık fedakarlığı da yapmalıyız. Yaşadığım yere yakın michelin bayisi arkadaş kendi arabasında michelin kullanmıyor laf arası sebebini sordum. Michelin iyi lastik ama ben sert kullanıyorum bende balon yapıyor diyor.

• quote:

2007 üretim tarihli 35000 km yaptığım michelin energy saver lastiklerim miyadını doldurdu ve 4 adet yazlık lastik almak durumundayım ,biraz piyasa araştırması yaptım ve birbirine yakın fiyatlar aldım .Sizce Sceniclere en uyumlu lastik hangisi fiyatı çok önemli değil,konfor,güvenlik,ıslak zemin yol tutuşu ve sağlamlık ön planda benim için fiyatlar şöyle arkadaşlar
    205/55/R16 91 V için peşin ödeme ve pazarlık sonucu aldığım tek lastik fiyatıdır.
    Lassa impetus revo........185 tl
    Bridgestone ER300.........195 tl
    Continental contac 2 .....200 tl
    Lassa phenemo.............200 tl
    Michelin primacy hp.......210 tl
    Petlas en uygun fiyatı verdi 160 tl fakat kullanmadım ve bilgim yok.Kullanana da rastlamadım fikrini sormak açısından. Aslında almayı düşündüğüm lastik michelindi fakat ıslak zemin performansından memnun değilim.Testlerde en ön planda continental ama yuvarlanma direnci yüksek yani yakıt tüketimini arttırıyor.Pirelliyi ise hiç sormadım çünkü daha önce kullanmış ve hiç memnun kalmamıştım.....

petlas'ı tavsiye ederim. kalitesiyle diğer firmalarla kafa kafaya yarışır.
    Hemde yerli :)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.