Şimdi Ara

Hangi lens 18-55mm & 35-80mm ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar arama butonundan pek birşey bulamadım konu açmak durumunda kaldım. Kit olarak satılan iki makinada bu iki ayrı lens var birisi 18-55 mm Standart diğeri ise 35-80 mm. Genel kullanım için 18 - 55 daha iyi diye biliyorum ve 18-55 ten sonra sırasıyla makrolar için ve tele fotolar için ayrı lenslerin gerektiği hakkında biraz bilgi sahibi oldum. Fakat ilk DSLR tanışması için hangisi daha uygun olur, 35-80 mm 'nin ne gibi artıları - eksileri olur? 18-55 ten eksik yönleri neler? Eğer terimlerde ve bilgilerde eksik veya yanlış bir şey yazdımsa affola. Yorumlarınız için teşekkürler.

• hocam tam marka/model belirtirsen daha iyi yardımcı oluruz..
  • Canon 350D
  • Slm

Kullanım amacına gore secim degisir. Focal carpanı hesaba katarsak

18-55=28-88mm olur
    35-80=56-128mm olur.

Simdi bu aralıklara bakınca 18-55 daha cok ic mekan, manzara calısmalarında daha kullanıslı. Fakat orta tele ve portrede yetersiz kalacaktır.
    35-80 ise portre ve orta tele aralıgı sunuyor sokak cekimlerinde konuları ayıklamak adına daha etkili olacaktır.

Ben olsam 18-55 i tercih ederim. Birde devamı bir tele 55-200mm gibi alırdım.
    Tele su anda alamam genel amaclı kullanayım derseniz 35-80 daha uygun aralık.
  • Beklentilerinize, yani daha çok ne çekeceğinize göre değişir. Eğer ben "AN" fotoğrafları çekmek istiyorum, değişik hayat kareleri sunmak istiyorum derseniz 35-80 daha uygunken; manzara - şehir vb. geniş açılı kareler çekeceğim derseniz (ki genelde başlangıçta bunlar çekilir) 18-55 daha uygundur. Fakat Canon'ların 18-55mm kit lenslerinin performanslarının pekte içaçıcı olmadığını duyuyorum; o konuyu bir netleştirmek lazım.
  • Evet canon 18-55 lerin mtf degerlerine bakınca malesef cok vasat lar.
    Bence KIT lerin icinde en vasat olan canon 18-55.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikarahal

Slm

Kullanım amacına gore secim degisir. Focal carpanı hesaba katarsak

18-55=28-88mm olur
    35-80=56-128mm olur.

Simdi bu aralıklara bakınca 18-55 daha cok ic mekan, manzara calısmalarında daha kullanıslı. Fakat orta tele ve portrede yetersiz kalacaktır.
    35-80 ise portre ve orta tele aralıgı sunuyor sokak cekimlerinde konuları ayıklamak adına daha etkili olacaktır.

Ben olsam 18-55 i tercih ederim. Birde devamı bir tele 55-200mm gibi alırdım.
    Tele su anda alamam genel amaclı kullanayım derseniz 35-80 daha uygun aralık.

aynen katılıyorum @ikarahal'in dediklerine.. benimde tercihim böyle bir durumda hem geniş açıyı, hemde yeterli oranda zoom oranı sunan 18-55'ten yana olurdu.. 35-80'in 35mm eşdeğeri 56-128mm oluyor buda sizin geniş açıya sahip bir lens almanızı gerektirebilecek bir durum.. ilk seçiminizi 18-55'ten yana kullanın derim ben.. sonra yine denildiği gibi tele ihtiyacınızı karşılamak adına 55-200 gibi bir lens edinebilirsiniz..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    18-55 mm kit lensi
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikarahal

Evet canon 18-55 lerin mtf degerlerine bakınca malesef cok vasat lar.
    Bence KIT lerin icinde en vasat olan canon 18-55.

Bir de yeni versiyon IS li olanına bakmak lazım..

http://www.photozone.de/canon-eos/181-canon-ef-s-18-55mm-f35-56-is-test-report--review?start=1

• Bilgileriniz için çok teşekkürler.
  • İşte bu tip soru işaretleri olmasın aklımda diye Canon SX1, 10 veya 20 düşünüyorum... Harici flaş da takılabilen en iyi SLR benzeri bence.

AMAAAA ! SLR makinanın yeri de ayrıdır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.