Şimdi Ara

Hangi lensi almalıyım? (Canon60D / Nikon D7100 arasında kaldım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun zamandır bir dslr makine sahibi olmak istiyorum ama sanırım ilk defa makine sahibi olacak ve özellikle işin acemisi durumda olan biri olarak canon mu yoksa nikon mu veya herhangi bir marka üzerinde durunca bunların modelleri arasında kaldığımdan sıkıntılı bir süreç yaşamaktayım.Uzun süren araştırmalarım sonucu canon 60d almaya karar verdim,bu sefer tam işlevlerini bilmediğimden lensler konusunda kararsız kaldım. Canon 60d 18-135 IS lens ile birlikte almayı düşünüyorum fakat bir arkadaşım 13-135’in yerine sigma 18-250mm önerdi. Tak-gez bir lens aradığım ve Manzara ve Macro ağırlıklı çekimler yapacağım için sizce bu lens uygun mudur? Yoksa 18-135 body ile beraber verilen lens bu işler için yeterli olur mu?
    Diğer sorumda şu olacak ; bir diğer arkadaşımda Sigma 18-250 lenste yeterli keskinlikte fotoğraflar elde edemeceğimi söyledi,hatta 60d için ayırdığım bütçeyi biraz daha zorlayıp Nikon D7100 almamı tavsiye etti,bu durumda Nikon D7100’ün yanında verilen 18/105 VR lens yeterli olur mu?
    Biraz uzun ve karmaşık ama yardımcı olabilecek varsa sevinirim,teşekkürler.

• Iso performansı,detay konusunda d7100 daha iyidir.

Hangi lensi almalıyım? (Canon60D / Nikon D7100 arasında kaldım)  Hangi lensi almalıyım? (Canon60D / Nikon D7100 arasında kaldım)

• Peki lens konusunda yardımcı olabilecek kimse var mı? Body ile beraber gelen 18-135mm IS lens mi yoksa ayrı alabileceğim Sigma 18-250mm lens mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Özgünç -- 5 Kasım 2014; 11:44:36 >
  • Bende bir makina almayı dusunuyorum. Tavsiye verecek arkadaslar daha acık olursa guzel olur.
  • d7000 sahibi olarak tabiki d7100 diyeceğim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.