Şimdi Ara

HANGİ LİNUX DAĞITIMINI KULLANIYORSUNUZ? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
3
Favori
10.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kubuntu

Bu bilgisayarda daha önce sırasıyla Lubuntu, Xubuntu, Manjaro Xfce, Elementary OS, MxLinux denedim. Ama mutluluğu Kubuntu'da buldum. Kaç sene önceden kalma KDE = sorun ve lag algımı yıkınca bosuna böyle düşündüğümü de anlamış oldum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Free Man. kullanıcısına yanıt
    Manjaro KDE denedin mi hocam ? KDE seviyorsan daha çok performans almıştım ben manjarodan.

Uğraşırım diyorsan arch yükle dicem
  • ses çıkartan bir HDD
    veya kullanım süresi sınırlı olan bir SSD üzerinde
    hiç bir işletim sistemi %100 verimli çalışamaz !

ram üzerinde çalışan linux u bir deneyenler ise
    bir daha bundan asla vazgeçemez !

1 saniyede açılmayan program yok !

gerisi sizin hayallerinizin genişliğine kalmış
  • Arkadaşlar sizlerin distro önerisine ihtiyacım var. Laptop kullandığım için ve dual graphics olayına önem verdiğim için Manjaro deneyeyim dedim. Fakat devamlı gpularla ilgili sorun yaşadım bilgisayarla. Dün tekrar Ubuntu 19.04 yükledim.
    Çocukken Ubuntu 12.04-14.04 gibi sürümlerine bakmıştım çıktıklarında. O zamanlar oyun işini çözemeyince hep bıraktım. İçimde hep uktedir tam olarak kullanmak. 16.04'ü yaklaşık 1 ay, 18.04'ü de çıktığında yaklaşık 1 buçuk ay kullandım. Sonra hep Windows'a geri döndüm. Fakat kişisel olarak laptop kullandığım için bu ekran kartı olayı canımı sıkıyor. Dahili ve harici gpu'lar arasında dağlar kadar fark var benim pcde. Tabi ki güç tüketiminde de Kendime göre bir Linux sürümü hala bulamadım. Çünkü inanın her uygulamaya tekrar tekrar giriş yapmak çok can sıkıcı bir hal alıyor.

Bu çift gpu olayını tam olarak düzgün bir şekilde kullanabileceğim bir Linux Distro'su var mı? Pcde yaptığım şeyleri de sıralayayım;

Gündelik işler, web browsing,
    Python ile ufak tefek şeyler yazıyorum.(Matematik okuyorum, kariyer planlamam veri bilimi ve yapay zeka üzerine)
    Çok nadir pcden oyun oynuyorum. Arada bir Civilization 5 açar oynarım. Geri kalan oyunlar için Xbox'ımı kullanıyorum.
    RuneLite adlı program Intel GPU ile açılırken büyük sorunlar yaşıyor. Nvidia ile sorunsuz. Bunu bir türlü çözemedim.

Kullandığım cihaz; Dell 7566: i5 6300hq-8gb ram-120 gb ssd+ 1tb harddisk-gtx960m ekran kartına sahip.

Teşekkürler,

• Saab9000 kullanıcısına yanıt
    Çift gpu olayı en pratik olarak ubuntu ve türevlerinde kullanabilirsin diğer dağıtımlarda biraz hacking yapman gerekiyor. ama ubuntuda olduğu şekilde işte ondan daha pratik bir yontem yok geçişlerde X e restart atman gerekiyor
  • gen2 G kullanıcısına yanıt
    Nvidia çift gpu olayını çözene kadar maalesef böyle oturum açıp kapama ile uğraşacağım. Indicator yükledim. En azından hemen değiştirip oturumu açıp kapatabiliyorum.
  • Saab9000 kullanıcısına yanıt
    Yakın zamanda çözer umarım. Amd nin sürücüsü ile eş değer olması zaman alır yinede gibi geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: loradona

Manjaro KDE denedin mi hocam ? KDE seviyorsan daha çok performans almıştım ben manjarodan.

Uğraşırım diyorsan arch yükle dicem
  • Lubuntu'ya geçtim.
  • Pardon Pardus kullanan yok mu :::)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.