Şimdi Ara

HANGİ LİNUX DAĞITIMINI KULLANIYORSUNUZ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
3
Favori
10.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: abdullaharif

Ben Linux Mint den çok memnunum. Bütün ubuntu türevlerini denedim. En çok lubuntu yu sevmiştim. Ama mint gayet güzel ve kullanışlı. Ancak Windows un yanına kurulu. Windows kullanmaya mecbur kalıyorum bazen.

bencede mint lubuntudan daha iyi gibi. hızlı ve kararlı çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi microdedektor -- 2 Ocak 2015; 20:00:33 >
  • Şu an Linux Mint 17.1 Cinnamon ve Arch Linux Gnome
  • abdullaharif kullanıcısına yanıt
    Hocam bende de 8.1 var ve yanına Linux kurmak istiyorum. Eski yönleri nelerdir, tavsiye eder misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    eksi yönleri kişiden kişiye değişebilir. Ben Linux Mint ten memnunum. Ancak sürekli windows a alışan bünye biraz şaşırabilir. Sonrasında alışıyorsunuz. Sıradan kullanıcı için bazı programları yüklemek sıkıntı olabiliyor. Evet kendi program dükkanı var ama olmayan şeyleri yüklemek benim pek hoşuma gitmedi. Onun haricinde şu anda yapamadığım iş yok. Windows programlarını çalıştırmanın yolu var ancak ben gerek duymadım. Steam bile kuruluyor galiba. O konulara meraklıysanız inceleyin. Normal bir kullanıcının zorlanacağını düşünmüyorum. Tavsiye ederim ancak windows un yanına yüklerken dikkat edin. Kurulumunu iyice inceleyin.Yapacağınız ufak bir hata windows u uçurabilir. Defalarca yanlışlıkla bütün diske format çekmiştim zamanında.:) Ben yüklediğim zaman windows un yanına kur diye bir şecenek geliyordu. Şimdi yükleyici değişti mi bilmiyorum. Uzun lafın kısası pek eksi bir yönü yok windows a göre. Ama pek artı yanı da yok:) Aslında en büyük artısı ücretsiz olması tabi ki.Ben tasarım olarak Linux Mint beğendim o yüzden genelde mint kullanıyorum. Arada bir windows u açıyorum. Keyfime göre:)

Ben aslında Windows'un yanına Linux'u kurmanın eksi yönleri var mı diye merak etmiştim, yani bahsettiğiniz yanlışlıkla data'ların kaybolması gibi. Yoksa yaklaşık 6 aydır virtualbox ile linux(scientific ve ubuntu) kullanıyorum, çok beğendiğimden uefi windows'un yanına kurmak istedim. Netten biraz araştırdım ve karışık göründü. Bilgisayar başlarken boot ekranı geliyormuş ve buradan hangi işletim sisteminin açılacağı seçiliyormuş vs.
    Yakın zamanda bir ssd alacağım, o zaman windows ve linux'u ssd'ye kurmayı planlıyorum.

Ayrıca mint ve ubuntu arasında da gidip geliyorum. Mint'in yeni Cinnamon halini çok beğendim ama Ubuntu'dan bir eksiği var mı yok mu öğrenmem lazım.
    Özür dilerim soruyu yanlış anlamışım. dediğiniz durumun kötü bir yanını göremedim. İlk acemilik zamanlarımda epey sıkıntı çıkıyordu ancak doğru bir kurulum ile sıkıntı olmuyor. Linux cular daha iyi bilir, Grub menüsü diyorlar. Açılışta windows u veya linux u seçmeniz için menü geliyor. O menüde ince ayar yapmak ta mümkün. Ben ubuntu ya alışamadım o nedenle çok daha efektif olan Mint tercih ediyorum. Ben kurduğum zaman ''windows un yanına kur'' diye bir seçenek gelmişti o şekilde kurmuştum. geçenlerde arkadaşıma kurmak istediğim zaman yeni iso yu indirdim ve yüklerken öyle bir seçenek gelmedi. İlginç... Diğer türlü elle bölümler oluşturmak gerekiyor. Zamanında çok defa bütün harddiski uçurmuştum:) Kafa yormak istemiyorum o işlere ama çok ta zor değil.
    Anladım hocam teşekkür ederim cevap için.

Araştırdığım kadarıyla mint'i server olarak kullanmak mümkün değilmiş. Linux'u server haline getirip uzaktan torrent'i açıp kapama olayı süper geldi bana. Ubuntu'da sanırım server özelliği var. Bi arkadaş gelse de anlatsa şu ikisinin farkını baya zamandan kazanacağım.

ek: Evdeki eski bilgisayara linux server kurup laptop'a minx kurma kararı aldım. Server olarak kullanınca görsellikten baya gidiyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avatar78 -- 4 Ocak 2015; 14:13:29 >
  • linux mint.
  • Ubuntu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Manjaro, Linux Mint, Ubuntu, Linux Lite, Deepin, Netrunner, OpenSuse, Zorin ve türevleri (Netrunnerda Ubuntu veya Arch tabanı, Linux Mint'te Cinnamon yada KDE masaüstü...) tercihlerimdir. Arada bir masaüstü değiştiriyorum. Gözümüz gönlümüz açılsın, aynı masaüstünü kullanmak bir süre sonra ne kadar güzel olursa olsun bayıyor :)
  • PCLinuxOS -KDE
    Dell inspiron 1525
    Şu anki kernel 3.17.4
    Dell alındığında servise "linux kuracağım" demiştim,bana "garantisi biter" dediler,"bitsin" dedim.Windows hiç kullanmadım (3.1 ve kısmi olarak 95 hariç),bazı şeyleri çok acil durumlarda oğluma veriyorum o winde yapıyor ve "baba artık kur şunu"diye kızıyor,(uydu kanal editörleri,uyduyu update etmek istediğimde v.s) .
    2007'ye kadar tüm dağıtımları denedim,yakın zamana kadar hemen hemen hepsinin livecd'si vardı,2007'de PCLinuxOS kurdum,halen de kullanıyorum,kayıtlı kullanıcıyım ancak halen kesinlikle "profesyonel" kullanıcı olamadım

NOT:Resim yüklemiştim,fakat sildim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teraspy -- 10 Ocak 2015; 0:05:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: teraspy

PCLinuxOS -KDE
    Dell inspiron 1525
    Şu anki kernel 3.17.4
    Dell alındığında servise "linux kuracağım" demiştim,bana "garantisi biter" dediler,"bitsin" dedim.Windows hiç kullanmadım (3.1 ve kısmi olarak 95 hariç),bazı şeyleri çok acil durumlarda oğluma veriyorum o winde yapıyor ve "baba artık kur şunu"diye kızıyor,(uydu kanal editörleri,uyduyu update etmek istediğimde v.s) .
    2007'ye kadar tüm dağıtımları denedim,yakın zamana kadar hemen hemen hepsinin livecd'si vardı,2007'de PCLinuxOS kurdum,halen de kullanıyorum,kayıtlı kullanıcıyım ancak halen kesinlikle "profesyonel" kullanıcı olamadım

NOT:Resim yüklemiştim,fakat sildim.

bu servislerde çalışan insanların hepsi mi cahil olur bir işletim sistemi nasıl garantiyi bitirirmiş sanırım dell in ubuntu yüklü laptop sattığından haberleri yok bana böyle bir şey deseler direkt şikayet ederdim servisi

• quote:

Orijinalden alıntı: Xaroon

FreeBSD

FreeBSD Linux Mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ckm

bu servislerde çalışan insanların hepsi mi cahil olur bir işletim sistemi nasıl garantiyi bitirirmiş sanırım dell in ubuntu yüklü laptop sattığından haberleri yok bana böyle bir şey deseler direkt şikayet ederdim servisi

Linux duyunca, akıllarına ağır bir malzeme geliyor herhalde ki o zaman öyle demişlerdi,yani linux kurunca laptop dağılacak sandılar
    Gerçi önemsemedim,sadece bazı donanımlarda sorun çıksın istemediğim için sormuştum,ama çok şükür çıkmadı.
  • sayıyorum
    SuSE Linux 8.0 Profesional, RHEL 6.3, İpFire, İpCop, Ubuntu, Linux Mint ve tabiki Lubuntu. (ilk 6 server sona kalan desktop denebilir)
    ve 9 yıldır SuSE Linux a hiç bir şey yüklemedim Update etmedim. ve hızında hiç bir eksilme yok. Proxy server olarak eski bir sistem de olsa cidden çok hızlı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _ANKA_

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/77/Unix_history-simple.svg/800px-Unix_history-simple.svg.png

Bi bakmanı tavisye ederim soy ağıcına.

pek incelemedim ama FreeBSD unix tabanlı yani linux(linux da unix tabanlı freebsd gibi) değil gibi doğrumudur?
    edit:açıklama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2F6FBCC3F -- 28 Ocak 2015; 22:20:03 >
  • 2 yıldır Ubuntu 12.04
    ondan öncede Ubuntu 10.04
  • quote:

Orijinalden alıntı: enkarizmanickbende

quote:

Orijinalden alıntı: skoper25

quote:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/77/Unix_history-simple.svg/800px-Unix_history-simple.svg.png

pek incelemedim ama FreeBSD unix tabanlı yani linux(linux da unix tabanlı freebsd gibi) değil gibi doğrumudur?

Parantez içinde yazdığın tamamen kafamı karıştırdı...

Linux bir çekirdek sadece bir işletim sistemi değil ve UNIX like ama UNIX tabanlı değil.

Aslında o yazmak istediğim aynen şöyle:
    FreeBSD Unix Tabanlı
    Linux Unix tabanlı ama çekirdek.

Doğrumudur?

• quote:

Orijinalden alıntı: skoper25

quote:

(isimsiz-unnamed) PDP-7 os olarak çıkıyor. adı sonra Unix 1 oluyor. Unix 1 ile 4 serisi arasında PWB/UNIX olarak başka bir dal oluyor. onun bi altında da UNIX 5 ile 6 arasında işte BSD doğuyor. BSD gelişerek MAC OS gibi HP UX, SUN OS, Unix Ware gibi sistemleri ortaya çıkarıyor. BSD çıktıktan sonra yama lanmış gibi linux çıkıyor. hatta detaylı bakarsanız bazı kodların gidişatı BSD ye çok benzer linux ta.

enkarizmanickbende çok güzel özetlemiş.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.