Şimdi Ara

Hangi Linux sürümünü kullanmalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
16.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Linuxu denemek istiyorum bilgisayar özelliklerim gayet iyi 8 gb ram i7 3.4 işemci v.s
    Çabuk öğrenen biriyim onun için karmaşık olması sorun olmaz benim.
    Sadece performans ve uyumluluk istiyorum biraz değişiklik olsun win7 den sıkıldım.
    Bana oyunlarda ve yazılımlarda tam performans verebilicek linux sürümü hangisi ?

• bende konu açıcaktım madem yeni açılmış bende buraya yazayım

-eksiden ubuntu kullanmışlığım var
    şimdi msn kalktı skype ile birleşti skypeta linuxta var rahatça kullanabilirim(oyun zaten oynamıyorum)
    2gb ram 320gb hdd dual2core 2,00 Ghz işlemci 256mb 8600gt geforce ekran kartı

kolay kullanışlı evimde daha çok kde (windowsxp-7 benzeri) masaüstüne benzer olmasını istiyorum sebebide evimde annem-babannem-babamlar bilgisayarımı kullanıyor zorluk çekmesinler
    tamamen sorunsuz Türkçe dil destekli olmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BMJR -- 20 Mart 2013; 21:09:28 >
  • Evet bi arkadaş daha katıldı aramızda :D Onun performans istekleri farklı benimkiler farklı buna göre yorum yaparsanız sevinirimm
    Yardımlarınızı bekliyoruuuz :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bityavrisi

Evet bi arkadaş daha katıldı aramızda :D Onun performans istekleri farklı benimkiler farklı buna göre yorum yaparsanız sevinirimm
    Yardımlarınızı bekliyoruuuz :D

evet. senin istediğine yardımcı olamam ama oyun oynamak isteyen adamın linuxta işi olmaz. çalışmaz çünkü oyunlar. mesela en basitinden herkesin bildiği oyun Counter Strike a benzer oyunu var adı " Urban Terror "
     Hangi Linux sürümünü kullanmalıyım ?

- bak bu mesajı o kadar yavaş yazdım ki 15 dakikamı aldı çok donuyor bilgisayarım ya

• Uyumluluk sorunu cidden önemli genellikle online oynuyorum ama..
  • quote:

Uyumluluk sorunu cidden önemli genellikle online oynuyorum ama..

benim bildiğim exe uzantılı dosyalar çalışmaz ama bunu çalıştıracak programlar var linuxta fakat performans windowstaki kadar iyi olmaz. oynadığın oyunlar neler linux tabanlı sürümleri var mı? bakmak gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: BMJR

quote:

Uyumluluk sorunu cidden önemli genellikle online oynuyorum ama..

benim bildiğim exe uzantılı dosyalar çalışmaz ama bunu çalıştıracak programlar var linuxta fakat performans windowstaki kadar iyi olmaz. oynadığın oyunlar neler linux tabanlı sürümleri var mı? bakmak gerek

Sürekli değişiyor sabit birşey söyleyemem ki :( neyse ben bu sevdadan vazgeçeyim en iyisi uyumluluk şart çünkü
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

bende konu açıcaktım madem yeni açılmış bende buraya yazayım

şimdi msn kalktı skype ile birleşti skypeta linuxta var rahatça kullanabilirim(oyun zaten oynamıyorum)

kolay kullanışlı evimde daha çok kde (windowsxp-7 benzeri) masaüstüne benzer olmasını istiyorum sebebide evimde annem-babannem-babamlar bilgisayarımı kullanıyor zorluk çekmesinler

yardımcı olsanız bana efendiler iyi olucak dünden beri cevap bekliyorum

• quote:

quote:

Linux Mint 13 ve 14 Mate masaüstünü kurmayı deneyebilirsiniz. Paylaştığınız özellikler ile sisteminizle Cinnamon masaüstünü de kullanabilirsiniz. Kullanım açısından KDE gibi menü içerdikleri için Windows'a benzerler.

Linıx Mint Mate Video

Linux Mint Cinnamon Video

Linux Mint Mate, Cinnamon'a göre daha performanslıdır, ama Cinnamon daha şık bir masaüstü ortamıdır. Her iki masaüstü özellleştirme açısından bol seçenek sunuyor.

Linux Mint Mate masaüstünün Türkçe kullanım kılavuzu da olması yeni kullanıcılar için bir avantaj sayılır.

http://www.linuxmint.com/documentation/user-guide/turkish_13.0.pdf

Not : Flash, Java vb. eklentileri sonradan kurmakla uğraşmamak için DVD sürümü kurmanızı tavsiye ederim.

Resimli Kurulum Rehberi

http://forum.linuxmint.org.tr/index.php/topic,5175.0.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 20 Mart 2013; 21:27:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kelebekx3

quote:

quote:

Linux Mint 13 ve 14 Mate masaüstünü kurmayı deneyebilirsiniz. Paylaştığınız özellikler ile sisteminizle Cinnamon masaüstünü de kullanabilirsiniz. Kullanım açısından KDE gibi menü içerdikleri için Windows'a benzerler.

Linıx Mint Mate Video

Linux Mint Cinnamon Video

Linux Mint Mate, Cinnamon'a göre daha performanslıdır, ama Cinnamon daha şık bir masaüstü ortamıdır. Her iki masaüstü özellleştirme açısından bol seçenek sunuyor.

Linux Mint Mate masaüstünün Türkçe kullanım kılavuzu da olması yeni kullanıcılar için bir avantaj sayılır.

http://www.linuxmint.com/documentation/user-guide/turkish_13.0.pdf

Not : Flash, Java vb. eklentileri sonradan kurmakla uğraşmamak için DVD sürümü kurmanızı tavsiye ederim.

Resimli Kurulum Rehberi

http://forum.linuxmint.org.tr/index.php/topic,5175.0.html

"linux mint 13 maya KDE 32 Bit " kur dediler.. kararsız kaldım şimdi

• quote:

"linux mint 13 maya KDE 32 Bit " kur dediler.. kararsız kaldım şimdi

Bence Linux Mint 13 Mate ile başla, burada anlatıldığı biçimde Mate masaüstünü Linux Mint 14'deki sürüme yükseltebilirsiniz. Mate oldukça kolay ve hızlı bir masaüstüdür. Mintmenü'de kullanımı bir o kadar kolaylaştırıyor ayrıca. Türkçe kullanım kılavuzu da size rehberlik eder, alışma dönemini kolayca atlatırsınız.

• quote:

Merhaba arkadaşlar.
    Linuxu denemek istiyorum bilgisayar özelliklerim gayet iyi 8 gb ram i7 3.4 işemci v.s
    Sadece performans ve uyumluluk istiyorum biraz değişiklik olsun win7 den sıkıldım.
    Bana oyunlarda ve yazılımlarda tam performans verebilicek linux sürümü hangisi ?

debian senin için daha iyi olur. yada debian tabanlı başka bir dağıtımda kullanabilirsin. oyunlar için paket çokluğu debianda var.

ayrıca sana yeni pardusu da bir demeni tavsiye ederim oda işini görür. Pisi tabanlı eski pardus senin için oldukça sıkıntı yapabilir ama yeni çıkacak olan debian tabanlı pardus performans-oyun vs, için oldukça iyi olabilir yenisi henux çıkmadı birkaç gün var

• quote:

Orijinalden alıntı: imperium

quote:

Merhaba arkadaşlar.

debian senin için daha iyi olur. yada debian tabanlı başka bir dağıtımda kullanabilirsin. oyunlar için paket çokluğu debianda var.

ayrıca sana yeni pardusu da bir demeni tavsiye ederim oda işini görür. Pisi tabanlı eski pardus senin için oldukça sıkıntı yapabilir ama yeni çıkacak olan debian tabanlı pardus performans-oyun vs, için oldukça iyi olabilir yenisi henux çıkmadı birkaç gün var

Çok sağol değerli yorumların için yeni sürümü bekleyelim bakalımm

• Arkadaşlar problemim şu:Pyhton ve C/C++ desteklemesi,geliştimesi kolay, açık kaynak, ücretsiz olması
    (Win kullanmak Microsofta para yağdırmak gibi birşey) ve de
    Linux'un Sonsuz özelleştirme/geliştirme imkanı gibi nedenlerden Linux'a geçmek istiyorum

ancak hakkında hiçbir bilgim yok.Dosya sistemini bilmiyorum.Debian kurmayı denedim sonuç felaketti.(İyiki sanal makinede denemişim) Kurulumdan sonra çıkan şey altında siyah bir çizgi olan, interneti giremeyen bir bilgisayardı.Sadece BackTrack ve Slax kullanabildim.Mint düşünüyorum.Dil konusu problem değil.Sorun netbooka yüklencek olması.Harici Dvd okuyucu yazıcıdan yükleme yapılabilir.(Usb işinden tırsıyorum çünkü ubuntuda usb denedim,Usb Raw oldu düzelmedi.)

Neyse sağlam olması(İkide bir çökmemesi) benim için çok önemli.

Önerileriniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaganar

Arkadaşlar problemim şu:Pyhton ve C/C++ desteklemesi,geliştimesi kolay, açık kaynak, ücretsiz olması
    (Win kullanmak Microsofta para yağdırmak gibi birşey) ve de
    Linux'un Sonsuz özelleştirme/geliştirme imkanı gibi nedenlerden Linux'a geçmek istiyorum

ancak hakkında hiçbir bilgim yok.Dosya sistemini bilmiyorum.Debian kurmayı denedim sonuç felaketti.(İyiki sanal makinede denemişim) Kurulumdan sonra çıkan şey altında siyah bir çizgi olan, interneti giremeyen bir bilgisayardı.Sadece BackTrack ve Slax kullanabildim.Mint düşünüyorum.Dil konusu problem değil.Sorun netbooka yüklencek olması.Harici Dvd okuyucu yazıcıdan yükleme yapılabilir.(Usb işinden tırsıyorum çünkü ubuntuda usb denedim,Usb Raw oldu düzelmedi.)

Neyse sağlam olması(İkide bir çökmemesi) benim için çok önemli.

Önerileriniz?

USB aygıtın RAW olmasının sebebi img biçinde yazdırmaya çalışmanızdan ya da dd komutu ya da dd'yi kullanan bir arayüzden kaynaklanıyor olabilir.
    USB belleği Win ortamında Partition Wizard ev sürümü ile düzeltebilirsiniz. USB'yi Fat32 olarak biçimlendirdikten sonra bootable (açılabilir) yapmayı unutmayın.

http://www.partitionwizard.com/download.html

Linux Mint ISO dosyalarını Unetbootin yada Linux Live USB Creator ile yazdırırsanız bir sorun yaşayacağınızı sanmam.

Sizin sisteminiz için en uygun sürüm Linux Mint 15 XFCE olabilir.

http://www.linuxmint.com/download.php

C++ idesi olarak eclipse düşünülebilir.

Aşağıdaki bağlantılar başlangıç için işinize yarayabilir.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?board=111.0

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?board=113.0

• kelebekx3 kullanıcısına yanıt
    İlk dediğinizi denemiştim,ancak teşekkürler.

Araştırıyordum,mesaj geldi.

Her şekilde üşenmeden derdime derman olduğunuz için teşekkürler.
  • BMJR B kullanıcısına yanıt
    Selamün aleyküm

ben backtrack 5 rd3 kullandım ama office programları ve istediğim bazı grafik progrmlarını yükleyemedim, terminden denedim, indirme ve kurma listelerine ekledim genede olmadı. Şöyle bi 5-6 ay kullandım. Aslında hoşuma gitmişti fakat office ve bazı grafik programları olsa iyi olur. Anlıcanız günlük ihtiyaçları karşılamalı. Oyun önemli değil!!! Harddisk alan sorun değil bu laptopda sadece lınux kullanıcam

Buna göre hangi Linux ü önerirsiniz??? masaüstü olarak kullanıcam 3 gb ram 1,7 çift çekirdek bir laptop kullanıyorum. Ubuntu son zamanlarda gözden düşmüş gibi...ücretli olmaya başlamış.. Linux mint cinnamon önerdiler. kafam karıştı Kubuntu 12.04 LTS var elimde ama daha kurmadım. masaüstü görünümü cinnamon gibi efektleri daha güzel olan hangileri? Birde backtrackdaki bazı tool ları aktarıcam. EN ÖNEMLİSİ : deb paketlerini yönetebilmesi gerek.

En kısa sürede yardımlarınızı bekliyorum...
    herkese iyi forumlar

b.yuce@yandex.com

• yerli olarak pardusu deneyebilirsin gayet güzel
  • Öncelikle kolay gelsin
    Arkadaşlar son günlerde fena kafama taktım.
    Pcde de Windowsdan linuxa geçmek istiyorum. Ama hangisine?
    Donanım şöyle;
    AsusX board üzerinde Amd athlon 64x2 dual core processor 4200 2.21ghz 32bit işlemci,
    1gb 667 mghz kingston ram,
    320 gb hdd
    512mb ati radeon ekran kartı
    22” samsung wide screen monitör mevcut.
    şuan pc de win8 pro var . Önce iyidi ama sonradan webe girişte wireless bağlantısında ve webde film izlerken donmalar kasılmalar çoğaldı. xp ye dönmek mi yoksa Linux a geçmek mi ve hangisi ne dersiniz?
    Bu donanıma göre hangisi daha hızlı stabil Windows gibi kullanışlı olur, çünkü evde ilkokuldan üniversiteye kadar herkesim kullanabilecek.
    android telefonlarıda bağlantı yapıp bazı işlemleri yapabilmeliyim, bu açıdan

linux mint mi (onunda hangi versiyonuna) pardus nu yoksa ubuntu mu ?

Birde donanım olarak değişim değil de ek ne yapabilirim?
    Yardımcı olabilirseniz memnun olurum

• Linux Mint 17.1 “Rebecca” Xfce veya Linux Mint 17.1 “Rebecca” MATE .. işlemcin 64 bit bilgin olsun ;) sanırım işletim sistemin 32 bt.. karıştırmış olablirsin
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.