Şimdi Ara

HANGİ MARKA HDMI KABLO (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
1
Favori
32.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hep altin uclu hdmi kablo diyoruz acaba donup elimizdeki uydu ve tvnin goruntu aktarici girislerine bakiyormuyuz kaliteli malzemelerden mi uretiliyor altin soketlimi diye hayir bunu yapmiyoruz ondan sonra altin uclu hdmi aliyoruz bu su ise su ise benziyor elimizde 3gli telefon var ama kamerasi 1.3mp konusma yapiyoruz ama goruntu bozuk sonra diyoruz ki elimizde 3g var su kadar hizli niye bozuk bilmiyoruz ki kameranin 1.3 oldugunu en iyi verecegi goruntu bu dedigim gibi kablodan once cihazlara bakmak lazim altin mi degil mi diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: aziz0571

quote:

Orijinalden alıntı: darnglove

kaliteli bir HDMI kablo istiyorum bluray filmleri izlemek için sizce fiyatı çok abartılı olmayan max 50 tlye hangi kabloyu almalıyım (uzunluk 1 veya 1.5 m yeterli)

10 milyonluk bir kablo yeterlidir.boşuna para verme.çünkü HDMI kablo dijital veri taşıyor.yani altınmış kaliteliymiş hepsi boş.kalite ve altın olayı skart kabloda geçerlidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: D C X L

CarrefourSA da satılan 4.99tl lik 1.5mt kablo işini görür
    3mt olanı 9.99tl

hdmi ve optik ses kablosunda markaya para vermeyin

Konu hakkında teknik olarak bir itirazım yok ama optik konusunda tecrübelerimde yaşadığım olaylar var.

10 tl lik bir optik kablo ile sony str 6xx avr ye dvd bagladıgımda dts devreye girmiyor veya ps3 bagladıgımda ama biraz daha kaliteli ve pahalı 30-40 tl lik bir optik dts i devreye alıyor ve cihaz dts led ini yakıp ses vermeye başlıyor bunu neye bağlamak gerekli sizce ?

Hdmi konusunda bir fikrim yok ama onda da sanırım hdmi 1.x - 1.3 ve 1.4 olayına dikat etmeli sanırım o konu bu başlığın dışında yanılğım var ise düzeltin yanılmıyorsam bu durum konnektör bağlantı sayısı veya sıralaması ile ilgili bir durum olsa gerek .

• quote:

Orijinalden alıntı: haQQo

eyeQ ve gold master diye iki farklı ürün aldım.
    HDMI 1.4 versiyon.

ikisininde fiyatı 39 civarı.

hangisi diğrinden daha kaliteli diye sorarsan gold master daha havalı daha altın uçlu gibi. Ama eyeQ' da daha kalın.

HDMI 1.4 olduklarınada inanmıyorum.

neden diye soracak olursan içime öyle doğuyor.

1.4 olduğunu nasıl anlıycaz peki.
  • bende 15 liraya 5metre hdmı 1.3 almıştım bir elektronik satıcısından halada kullanıyorum gayet iyi cin malı işte hepsi bukadar para vermeye gerek yok
  • Bende alacağım 3m. Civarında teknosada 50 tl mis biraz cok degil mı Fiyati

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim kulandigim hdmi 1.4 kabel icinde carbon var görüntü bakimindan normal bir hdmi kabloya göre iyi ama okadar fazla para vermeye demez

Audioquest Chocolate HDMI 1.4 fiyat 119 euro ya almistim fark var ama cok asiri sekilde yok bence.
  • Kaliteli hdmi kablo; sadece ps3-xbox tarzı makinalar, 46 inch ve daha büyük ekranlara bağlanılacaksa (veya avr lerde) farkeder. Görüntü kırılmalarını dalgalanmalarını önler bizzat test ettim.
  • Merhaba beyler. Zamanında 5 sene önce forumlarda okuduğum bi kac yazıda hdmi kablo şu kalitede olursa böyle olur ögle olmazsa böyle olur altın uclusu çıkmış o tavsiye edilir 1.3 ver.lu tavsiye edilirdi. Arkadaşın birinin dediği gibi ögle altın soketli cihaz olmadan altın uclu hdmi almak akıl işi degil. Birde gelelim 1.4 e elinde ki cihaz 1.4 ver. Sahip degilken tv sen nasil ögle bi kablo alipta yüksek bi kalite beklersin orasi da ayri mevzu. Şimdi gelelim kablo maceralarıma slink marka 20 lira yine slink 9 lira (bim kalitesinde ) aralarinda hic bi fark yok ve eyeq şimdiki kullandığım oda eşantiyon gelme onunda fiyatı 30 liraymis galiba neyse bu ürünlerin 3 arasinda bi fark yok. Önceden millet kablo yu bilmezken 100 lira 200 lira gitti ödedi simdi de millete kazik yemedik gidin alin deyip bilgisiz olanlari yöneltiyorlar. Siz elinize malı aldığınız da kalitesini anlayabiliyorsanız kalitesini hissettiğiniz kabloyu alin gitsin.

• quote:

quote:

kaliteli bir HDMI kablo istiyorum bluray filmleri izlemek için sizce fiyatı çok abartılı olmayan max 50 tlye hangi kabloyu almalıyım (uzunluk 1 veya 1.5 m yeterli)

10 milyonluk bir kablo yeterlidir.boşuna para verme.çünkü HDMI kablo dijital veri taşıyor.yani altınmış kaliteliymiş hepsi boş.kalite ve altın olayı skart kabloda geçerlidir.

Ben gittim 15tlye dandik bir hdmı kablosu aldım. Ps3umde donmalar oluyor diye az kalsın sony servise verecektim. Meğersem kablodanmıs. Dolayısıyla baştan sağlam alın sonradan sıkıntı çekmeyin!
  • Arkadaşlar cihazlarım ile TV arasında kullanmak üzere 4 metrelik HDMI kablosuna ihtiyacım var. 3 metre az geliyor 5 metre de fazla. Kablo kirliliğinden ve kalabalığından nefret eden birisi olarak gerektiğinden uzun kablo almak istemiyorum. Fakat gördüğüm o ki 3 ve 5 metre bir standart, 4 metrelik HDMI kablosu bulmak pek mümkün değil gibi. Birkaç tane 4 metre olan buldum ama onlar da ünlü markaydı ve çok pahalıydı. Şöyle uygun ya da orta yollu bir fiyata 4 metrelik HDMI kablosunu nerden bulabilirim?
  • Selam arkadaşlar;

Geçenlerde sinema sistemini yenileyip 3D ye terfi ederken HDMIK kabloları da değiştirmem gerekecek ee nede olsa 3D HDMI 1.4 ister
    diye düşünmüştüm. Ama forumda yazılanları uzun zamandır takip edip kendim de denediğim için benim eski
    kabloları bir deneyeyim dedim. Bu kabloları aldığım zaman yaklaşık 4 yıl önce idi ve daha ortada 3D falan yoktu.

Neyse ama o zamanlar da yok 720p kablo yok 1080p kablo yok pahalı yok ucuz digital veri vs kavgası başlamıştı.

Benim kablolar özellikle kısa olsun karmaşa yaratmasın diye aldığım BANDRIDGE marka orta halli o zamanın 25 tl lik kablolarıydı.

Ve hepsi de Full 3D çalıştırdı canavar gibi.
  • quote:

HDMI kabloda aklında bulanması gereken:
    -çok pahalı kablo alma
    -çok ucuz kablo alma

10 TL lik kabloyla 50 TL lik kablo arasında fark yok mu.. bariz var hocam

ama 50 TL lik ile 100 TL lik kablo arasında fark var mı.. yok

alacağın kablo 30-40 TL arasında olsun.. zamanında 17 TL ye bir tane almıştım, pişman oldum..

tam hatırlamıyorum ya 30 ya 40TL'ye hama aldım.. elimde markasını hatırlamadığım (monster olabilir) 100 TL civarında bir kablo var.. 40 TL'lik hama'yla o kablodan daha iyi kalite alıyorum.. tavsiye ederim..
  • quote:

quote:

Eğer 3D film seyretmeyecekse 10 TL'lik kablo yeteri. Evet.

Beyaz kablolar normal hızda veri iletir. Fakat altın kaplama kablolar çok hızlı ve gerçek manada kayıpsız veri ilettiği için görüntü kalitesi daha iyi olur. Çünkü altın 10 numara iletkendir.

• quote:

Orijinalden alıntı: verbaba

görüntü kaynağı aynı olduğu sürece hiçbir kablo daha iyi görüntü veremez..teknik olarak mümkün değil..olmayan bir verimi yaratacak...

ama yeni bir görüntü formatı çıkar 1080 p den büyük o zaman ona özel kablo çıkar onda görüntü daha kalite olur.

mevcut durumda hergangi bir hdmi kablo ve 1080p görüntüde hiçbir fark olmaz...olamaz...olursa mucize gerçekleşiyor demektir.

Kesinlikle doğru söylüyorsunuz. DVD formatı yeni yeni yaygınlaştığı zaman buna benzer muhabbetler olmuştu. Adamın daha önce VCD Playeri varmış. Daha sonra DVD Player almış. VCD filmleri DVD Playere koyup oynatıyor. Fakat görüntü öncekiler gibi. Kötü. Berbat. Rezalet.

Adama burada izah ettik. Keramet oynatıcıda değil. Keramet VCD filmde. En kral oynatıcıyı alsan, en kral TV'yi koysan görüntü yine aynı olur. DVD film alman gerekir dedik.

Adamın canı sıkıldı. O, DVD Player görüntüleri netleştirecek zannediyormuş. DVD Player aldığına pişman olmuştu. Çünkü bahsettiğim zamanlarda DVD filmler 30 TL - 40 TL fiyatlara satılıyordu.

Sizin anlattığınız şey bu yazdığım örnekteki gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 23 Mart 2013; 12:29:59 >

• 2d'de seyretsen 3'de, bluray'de seyretsen dvd'de, 10TL'lik hdmi kablo işe yaramaz.. bu işte en iyi markalardan biri hama, gidip monstera 100 TL bayılamaktansa 30-40 TL hama al, tam kalite olsun.. benim kullandığım 15TL'lik hdmi ile aldığım 1080p çözünürlüğü, hama'nın yanında 720p'den farksız.. bariz fark var
  • Ben Dün Bayrampaşa Carrefour'dan 14 TL'ye S-Link marka 1.4 sürüm HDMI to HDMI kablo aldım. 1 buçuk metre. Üzerinde 24K altın kaplama yazıyor. Hatta 3D görüntüler için de kullanılabiliyormuş. Fakat 3D şu anda benim için önemli değil. Ne oynatıcımda, ne de TV'de 3D özelliği yok. Kablonun performansını bu akşam test edeceğim.
  • 24K yazdığına inanıp almamışsındır umarım.

Kimse 24 ayar kaplama altını onu geçtim altın suyuna batırılmış kabloyu değil 14 TLye 100 TL ye bile vermez.

Kalitesi 100TLlik kablo ile aynıdır merak etme pahalı olması kaliteli olması anlamına gelmez.

Ne zaman türkiyede gerçekten altın kaplama HDMI kablo satışa çıkar alır bakarsın işte o zaman farkedersin o farkı yoksa 200 TL lik kabloda aynıdır 5 TL lik kabloda...
  • Yazılanlar tam olarak doğru değil. Bilgisayar ağlarında eğer kablo kalitesiZse data pakedini alamadım sinyali geri döner ve tekrar data istenir. Timeout süresi dolana kadar bu tekrarlanır. Data ya alınır ya da hatayla sonlanır. Bu yüzden kablo kalitesi düştükçe veya boyu uzadıkça network yavaşlar. Digital videoda nasıl bilmiyorum. Ya böyledir ya da çift yönlü iletişim yoksa hatalı paketler atlanıp görüntü kalitesini düşürüyordur. Ancak mesafe kısa ve kablo da kalın olduğu için arkadaşların dediği gibi en ucuz kablo da iş görüyor olabilir.

• zamanında mileti HDMI altın uçlu kablo deyip 90 lira 120 gibi fiyatlarla kandirip kandirip sattılar milette bi heyecanla gitti aldi vatandaşin kablosu altın uçluydu ama konnektorler bildiğiniz bakır. :D ama işte satış taktıkleri mileti kazıklama.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.