Şimdi Ara

HANGİ MARKA HDMI KABLO (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
1
Favori
32.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: huseyinadukeeee

Arkadaslar siz ucuz kablo almayin dediniz ben s-link in 10 liraya. 1.4 hdmi kablo aldim cok muthis gosteriyo hic pisman degilim 10 liraya bu kadar iyi goruntu vay be dahada degistirmem

Link alabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: WetDream

quote:

Arkadaslar siz ucuz kablo almayin dediniz ben s-link in 10 liraya. 1.4 hdmi kablo aldim cok muthis gosteriyo hic pisman degilim 10 liraya bu kadar iyi goruntu vay be dahada degistirmem

Link alabilir miyim?

Bende oyunlarda hiç sikinti yok ama trophy deki oyunlarin resimlerinde oyun icinde girince biraz bozuk gosteriyo ben bide tv deki ayarlari yaptim baya iyi oluyo diger kablolari denemeyi dusunmuyorum zaten iyi ama sen kesinlikle golddan al daha ucuz sana kalmis istedigini alabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Link alabilir miyim?

Bende oyunlarda hiç sikinti yok ama trophy deki oyunlarin resimlerinde oyun icinde girince biraz bozuk gosteriyo ben bide tv deki ayarlari yaptim baya iyi oluyo diger kablolari denemeyi dusunmuyorum zaten iyi ama sen kesinlikle golddan al daha ucuz sana kalmis istedigini alabilirsin

• quote:

quote:

quote:

Link alabilir miyim?

Inca'nın buldum vatanbilgisayarda.
    13.5 TL golddan bir farkı olduğunu da düşünmüyorum ama yine de önerinizi dinlemek isterim.

http://www.vatanbilgisayar.com/imh-02-mini-hdmi-to-hdmi-14-3d-full-hd-altin-uclu-kablo-18m.html
    bununla bunun arasındaki fark nedir?

http://www.vatanbilgisayar.com/inca-hdmi-to-hdmi-kablo-18m.html

• Kabloların altın kaplama olması konnektörlerin birbirine temas eden yüzeylerinde zamanla oluşacak oksit tabakasının iletim direncini nikel (metalik gri olan) kaplamaya göre daha uzun sürede oluşarak arttırmasının önüne geçer. dolayısıyla altın kaplama iyidir. Altın kaplama mikron seviyesinde ve temas yüzeylerinde olduğu için maddi olarak 1 TL bile tutmaz. O nedenle Altın kaplama olması iyidir ama fiyatlandırmada bazen abartmalarına yol açıyor.
    HDMİ kablo uzadıkça iletim kalitesi düşer o nedenle 5mt den uzun kablo alacaksanız kaç awg olduğunu belirtenleri alın 30 awg ince-28-26-24awg diye gidenler gittikçe kalın olanlardır. O nedenle kablo uzadıkça daha kalın bakırlı olan 24 awg ye doğru gidenler tercih edilir. Kötü kablolar ki bunlar elle lehimlenirler konnektör taraflarına incecik olduklarından kolayca bozulurlar. Kısa olanları pek sorun çıkartmaz ama uzadıkça sorun olur ve her ne kadar veriler dijital de olsa bozulmaya uğrarlar. Hani yüzeyi çizik bir dvd izlerken yada uydu anteni hava şartları nedeni ile iyi sinyal alamayınca görüntü donar, karelenmeler oluşur işte onlar bit hatalarıdır ve kötü kablolarda o hatalara yol açar. En azından spektrum analizörleri ile çok belirgin olarak kablo kaliteleri ortaya çıkmakla son kullanıcı tarafında da görüntü kalitesinde düşme şeklinde görülür. Tabi yanyana aynı tv aynı kaynak farklı kablo ile kimse izlemediğinden fark edemezsiniz.
    Kablo alırken çok ucuza kaçmayın, çok pahalı olanı da almayın ama kısa mesafede en azından marka olarak belirgin olanları tercih etmek iyidir.1.5 mt kabloyu 50 TL ye almayın ama 5 TL ye de almayın. Sonuçta kaliteli ve ucuz olanlar da yok değil ama kalitesiz olanların (ucuz demiyorum) görüntü kalitesini düşürmekten, zamanla temas noktalarının oksitlenmesinden ve bir süre sonra durup dururken çalışmayı bırakmasından şaşırmam. Bunların bozulanları denk gelirse kabloyu soyup bakın ne kadar ince ve oksitlenip kararmış bakır içerdiklerine.5 TL lik kablo ile 20 TL lik kablo arasında örneğin %30 görüntü kalitesi varsa 20 TL lik kablo ile 100 TL lik kablo arasındaki fark %1-2 dir belki ve cihazlarınız zaten o farkı gösterebilecek hi-end değil ise boşa alırsınız. Kablo durduk yere bozulup cihaz bozuldu diye servis yolunu tutan insanlar var. Boş yere ucuz alıp sonra zarara uğrayıp aynı fiyata getirmeyin kabloyu baştan iyisini alın ama abartıp en pahalısını değil.

Dikkat etmeniz gereken

1-Awg değerinin küçük olanı yani kablo iletkeninin çapı (awg küçüldükçe çap artar daha iyi olur)
    2-Oxygen free denen bakırın zamanla oksitlenmeden (oksitlenince halk deyimi ile kablo çürür iletken incelir yada faydalı kesit azalır) uzun süre dayanmasını sağlayan tipi
    3-konnektörlerin altın kaplama olması
    4-Dış çapının da sahtekarlık yapılmamışsa kalın olmasıdır.

• 15 mt belkin kablo adlım ps3 ile projeksiyon arası bağlantı için. Elimde daha önceden kalan 5 mt goldmaster kablo da vardı. Noname kablo ile 10mt de çalışmayan sistem diğer iki kabloda çalıştı. Yalnız kablo kalitesi konusunda 15 mt olanın kutusunda çipset var yazıyordu ve kablo yönlüydü ters takınca görüntü vermiyor. Bu kablo ile 5 mt goldstar arasında görüntünün akıcılığı konusunda bariz fark mevcut. Orijinal 3d bluray animasyon ile test ettim. Kaliteli kablo fark yaratıyor.
  • Turkeyfrom da yıllar önce bi konu vardı adamlar bir kabloya 250 vermişler nasıl havalılar anlatamam aynı konunun devamında yıllar sonra a101 e kablo gelmiş alalım diyenleri gördüm. Arkadaşlar nasıl bir kazık yediyse yıllardır sesleri çıkmıyor. Buda benim böyle bir anım ya :-D

• quote:

quote:

quote:

quote:

Link alabilir miyim?

Inca'nın buldum vatanbilgisayarda.
    13.5 TL golddan bir farkı olduğunu da düşünmüyorum ama yine de önerinizi dinlemek isterim.

http://www.vatanbilgisayar.com/imh-02-mini-hdmi-to-hdmi-14-3d-full-hd-altin-uclu-kablo-18m.html
    bununla bunun arasındaki fark nedir?

http://www.vatanbilgisayar.com/inca-hdmi-to-hdmi-kablo-18m.html

biri normalhdmi, diğeri mini hdmi..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: DeeD

Turkeyfrom da yıllar önce bi konu vardı adamlar bir kabloya 250 vermişler nasıl havalılar anlatamam aynı konunun devamında yıllar sonra a101 e kablo gelmiş alalım diyenleri gördüm. Arkadaşlar nasıl bir kazık yediyse yıllardır sesleri çıkmıyor. Buda benim böyle bir anım ya :-D

hdmi kabloyla bile hava atan tipler var ya
  • Geçenlerde yeni bir konsol aldım.. yanında HDMI kablo hediyeydi ama belli markasız bişey.. zaten kaliteli olsa hediye etmezler

Daha önce ki konsolumda kullandığım hdmi kabloyu bu yenisine taktım, çunku guzel kabloydu

Hediye diye verilen ucuz kabloyuda çok oynadığım eski konsoluma bağladım

Konsolun grafik kalitesinde bariz bir düşüş oldu.. renkler soldu, çözünürlük düştü

Bazı "10 TL-50 TL farketmez" diyenler var, onları dinlemeyin

daha öncede soylemilştim, gidip 10 TL ye markasız kablo almayın.. gidip 250 TL ye de kablo almayın.. 40-50 TL ye monster, hama hdmi lar var, bunlar gayet iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: WolF-EyE

Geçenlerde yeni bir konsol aldım.. yanında HDMI kablo hediyeydi ama belli markasız bişey.. zaten kaliteli olsa hediye etmezler

Daha önce ki konsolumda kullandığım hdmi kabloyu bu yenisine taktım, çunku guzel kabloydu

Hediye diye verilen ucuz kabloyuda çok oynadığım eski konsoluma bağladım

Konsolun grafik kalitesinde bariz bir düşüş oldu.. renkler soldu, çözünürlük düştü

Bazı "10 TL-50 TL farketmez" diyenler var, onları dinlemeyin

daha öncede soylemilştim, gidip 10 TL ye markasız kablo almayın.. gidip 250 TL ye de kablo almayın.. 40-50 TL ye monster, hama hdmi lar var, bunlar gayet iyi

kralsın. Sende yıllar önce kabloya 250 lira verenlerdenmisimin?

• DeeD kullanıcısına yanıt
    yok ben 500 TL vermiştim onunla test ettim zaten

ama elimde bir arkadaştan ucuza aldığım normalde değeri 150-200 TL civarında olan bir kablo var
  • Kablo fiyatları yurtdışında da ucuz değil. Türkiye'de de pahalı ama işi alt tarafı kablo diye algılamayın. İletilen sinyallerin frekansı fullhd 3d de 340 MHz değerlerine çıkıyor yani bir zamanlar VHF-UHF bandında yayın yapan analog TV lerdeki yayın frekansı değerlerinde. O yayınları seyrederken nasıl elektrik kablosu değil koaksiyel anten kablosu kullanmak zorunluluk ise hd sinyal iletiminde de özel yani o frekansları en düşük kayıp ile aktaracak kablo kullanmak zorunludur.

HANGİ MARKA HDMI KABLO

Burada solda kaliteli kablo sağda kalitesiz kablo ve üstte fullhd 3d band genişliği ile altta hd band genişliği frekanslarında kabloların sinyal iletim kalitelerini gösteren diyagram mevcut. Kötü kabloların sinyali ne kadar kayba uğrattığına bir bakın. Hala inanmamakta direniyorsunuz ama kabloya abartmamak şartı ile iyi para ödemek menfaatiniz gereğidir. En az 1500 TL verip TV yi alıp hd film yayın izleyip kabloyu 5TL lik kullanmanın 2000 TL lik akıllı telefon sahibi olup kontör dilenmekten farkı yok. Üstelik bu yatırımı bir kere yapıp uzun yıllar kullanacaksınız. Gidip 250 TL ye kablo almayın ama 5 TL lik kablo da almayın alıpta ben hd kalitesinde seyrediyorum sanmayın. Sanmak istiyorsanız sizi kimse tutamaz ama denemediğiniz bilmediğiniz bir alanda da otorite gibi yorum yapıp öğrenmek isteyenlerin aklını karıştırmayın. Herkes istediği kabloyu kullanmakta özgür ama yanlış bilgileri kabul ettirmek için ileri geri konuşup kimseyi yanıltmaya hakkınız yok.
    Her ucuz kablo kötü değildir orası doğru ama neden doğru : Çeşitli ticari sebeplerden insanlar ellerindeki malı üç-otuz paraya satabilir. Gerçekten kaliteli bir kabloyu toptancısı yada satıcısı malını nakde dönüştürmek için ucuz yollu piyasaya sunmuş olabilir. Hatta 5 TL ye mal olan kablo ithalat giderleri, vergi, nakliye ana firma, bayi karları nedeni ile 15 TL-20 TL ye satılıyor olabilir. Hatta ve hatta nasıl olsa almak zorundalar mantığı ile 50 TL ye bile satılır ama yurt dışında kablo marka-model olarak satılırken bizdeki bilinçsiz ithalatçılar nedeni ile hepsi hdmi kablo noname olarak getirtilip sunulunca fiyattan başka karşılaştırma noktası kalmıyor tüketicinin elinde.
    Kablo uzadıkça da çok fazla seçenek kalmamakla birlikte benim gibi projeksiyon-cihaz arası düzenli kablolamada 12-13 mt ihtiyaç ise mecburen 100-150 TL ye kablo alıyorsunuz. Bu kablolarda da aktip-pasif, extender ile kullanılması gereken-gerekmeyen, alıcı verici cihazların sinyal seviyesi yüksek-düşük-hassas-hassas olmayan tiplerde şansa çalışır yada çalışmaz ama görüntü kalitesi fark edip ucuza kaçtığınızda bir extender/repeater 60 TL den başlar o da düşük band genişliği ile sinyali sınırlayabilir. Toplamda maliyet size pahalı bir kablodan daha fazlasına malolabilir. Yukarıda yazdım. eldeki 10 MT duvara gömülü hd kablo çalışmadı o zaman kabloya 150 TL verecek durum yoktu hatta hdmi kullanan cihazım da yoktu ileride olacak diye çektim ama bir işe yaramadı. % mt kablo ile kaliteli 15 mt kablo arasında bile görüntüde akıcı seyretme farkı var. UCuz kullanacak kadar zengin değiliz hiçbirimiz. İmkan dahilinde kaliteli kablo seçin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 7 Şubat 2015; 8:49:42 >

• quote:

ama elimde bir arkadaştan ucuza aldığım normalde değeri 150-200 TL civarında olan bir kablo var

Yapma böyle yapma

• quote:

quote:

Yapma böyle yapma

Yaptık bi kere, olacağı varmış.. yıpratma bu kadar kendini
  • quote:

quote:

quote:

Yapma böyle yapma

Yaptık bi kere, olacağı varmış.. yıpratma bu kadar kendini

Peki cnm

• faydalı bir konu
  • Kablo için kipaya gideceğim belkin hama vs oluyordu sanırım. Konu baya yardımcı oldu, kipadan daha önce alan oldu mu? Memnun kaldılar mı acaba?

Edit: Goldmaster cab17 metal uçlu altın kaplama modeli aldım, gayet iyi görüntü verdi. Oksijen bariyer olayını bi goldmasterlarda gördüm. Sağlam olsun diye bunu aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haymanali2006 -- 12 Temmuz 2015; 18:59:41 >
  • Merhaba,

4k tv ye pc mi bağlamak için hdmi kablo almayı dusunuyorum.

Almışken hdmi 2.0 olan 4K video tasıyabilen bir model olsun. Suan siz ne önerirsiniz ?
  • virtue28 kullanıcısına yanıt
    TAKİP
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.